Tuse, muci, tot tacamul...
Raspunsuri - Pagina 6
ali spune:
Noi pe langa muci si tuse ne-am pricopsit si cu o eruptie pe piele care seamana cu scarlatina. Si culmea ca in vara lui 2011 , desi nu mergea in colectivitate, chiar am avut boala asta.
A inceput cu febra sambata la amiaza si duminica a inceput sa-i erupa pe dupa urechi, pe podul palmelor, palmele erau rosii....Apoi foarte repede s-a extins pe tot corpul.
Am fost ieri la spital si dr pediatru mi-a zis ca suspecteaza scarlatina dar ca nu are 2 semne :limba sangerie si pliurile din zona inghinala trebuiau sa fie altfel...si nici masca alba din jurul nasului si a gurii nu o are. Zicea ca ar putea fi si un virus cu o eruptie cutanata.Eu sper sa fie doar asta...ca altfel iarasi o tragem cu antibiticele.
Preventiv pana maine a primit antibiotic si urmeaza maine sa mergem din nou la control cu urina de dimineata.Nu mi-a zis nimic de exudat dar cred ca maine dimineata il duc sa-i ia si din gat....
Leditia spune:
La noi sinupretul a facut minuni,desi nu ma asteptam ce-i drept.Tin minte ca prima data cand l-am folosit tratam copilul de o luna si ceva,luase si antibiotic si nu mai stiam ce sa-i mai dau si ce sa mai fac cu el,eram in impas rau si mi-a zis o colega de forum de el..L-am incercat si i-au trecut mucii si secretiile in cateva zile.
I-am dat si acum,dar nah,n-a mai functionat asa ..si cred ca pana nu-i scot polipii nici nu scapam de secretiile astea.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe geniest am incercat biorinil, vibrocil, oliynth...nu cred ca mi-au scapat prea multe nu mai zic de babesti si nimic nimic, tot infundat. am vazut ca a fost ok cat a fost pe antibiotic pe care il lua pentru laringita de fapt. La ORL am fost, polipii sunt mariti intradevar, m-am dus tinat la Dr Gheorghe de la Budimex sa ii cer opinie pro sau contra scos polipi. Ma rog am intrat bou si am plecat vaca in sensul ca parea ca eu sunt dusmanul declarat al polipilor si vreau musai sa ii scot , asa ca am plecat cu un raspuns de genul daca e cum ziceti dvs atunci poate ar trebui sa-i scoateti...fara sa-mi dea nicio alta solutie... mamica de Rares 21.02.2010 |
Atunci iti trebuie un ORL-ist bun ptr ca fiecare din picaturile astea se dau ptr altceva. Nu stiu sa-ti spun, ca n-am fost foarte atenta (daca nu m-a interesat) dar spunea dr ceva de genul: ca se folosesc ptr diferite iritatii ale mucoasei nazale. Daca mucii lui Alex sunt spre verzui noi fol doar TOBRADEX.
Alexandra Maria
14.12.2007
ingridnen spune:
al meu e racit si el.... nu conteaza varsta ..are aproape 10 ani si e la a doua raceala in toamna asta.
Folosim alternativ Biorinil si Olynt.
Vit C si Echinaceea
Ibuprofen si Coldrex Junior
Rezultate foarte bune cu aparatul de aersoli, cu combinatia Dexametazona, Fluimucil (ACC), Ser efedrinat si ser fiziologic.
Cam acesta e tratamentul...
Ingrid si Cristi 9 ani
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click cat despre muci si ce sa facem cu ei, primesc pareri de la medici diferiti...pareri contradictorii. Noi suntem abonati la o clinica privata si nu nimerim tot timpul acelasi pediatru. ceea ce nu e tocmai rau, ca doar sunt toti medici, dar parca s-au vorbit sa nu-si calce unul altuia pe opinii. Exemplu. Medic 1: Mucozitatile trebuiesc bine aspirate pentru a nu provoca otite si alte balarii. MUSAi ser. Recomand picaturi BioRinil. Medic2 : Mucozitatile sa le stergeti suflati cum se poate, sa nu mai bagati panarama aia de pompita ca va face edem mecanic. NU recomand BioRinil. Recomand Colargol! Medic 3: Nu recomand Colargol deloc, pt ca usuca mucii si formeaz depozite. Mai bine sa bagam mult ser, sa fluidizam si sa lasam sa curga. Medic 4: Sub nici o forma sa nu inghita mucii, ajung in gat, dau laringite, etc. Nasonexul e pt copii peste 6 ani doar! Medic 5 (sau tot 3, sincer nu mai stiu care si cum): Recomand adrenalina, ACC daca haraie, panadol, ventolin, ser, aerosoli. Medic 2 iarasi, parca: de ce atatea chestii, copilul n-are nimic la plamani ....deci io cu cine votez? :| Maine mergem la un ORList pe care nu l-am mai intalnit pana acum. Presupun ca o sa imi dea cu totul alta schema de tratament, reusind performanta de a fi in complet dezacord cu ceilalti confrati ai sai. Si tot asa. ------------------------------------- Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB: https://www.facebook.com/groups/397305800323707/ |
Mai citesc prin pauze.
Nasonexul e pt copii mari, eu nu i-am pus desi mi-a fost recomandat. Pt desfundat am mers cu combinatii olynth-vibrocil, de maxim 2 ori/zi fiecare, preferabil imediat dupa trezire (trebuie bine curatat nasul de mizeria adunata peste noapte) si inainte de culcare (cand stagneaza mucii in ureche, mai sta si culcat pe o ureche sau alta si asa se infecteaza mai usor si urechile.
Daca nu sufla, trebuie aspirat cu batista bebelusului, neaparat. Lasat cu muci in nas, face otita.
Un ORL-ist (ne supraveghem regulat inca...) mia spus ca el prefera sa recomande batista si acum, cind stie sa sufle, pt ca nu se creeaza presiunea care impinge mucii in ureche, favorizand aparitia otitelor.
Nu suge culcat la un unghi mai mic de 30 de grade.
Colargolul e si el f bun.
Pt mucozitati f abundente inclusiv pe gat/in pulmon etc, faceam aerosoli cu ACC si dexamethasone in ser. Suna sadic ce spun, am remarcat in spital insa, unde nu statea nimeni de fundul nostru cu rugaminti: daca copilul plange, inhaleaza mai profund si se desfunda f eficient.
Mare atentie la protocolul de aerosoli. Mi-a explicat o data un medic pneumolog, pe fuga asa ca nu am retinut bine, ca reteta asta standard cu ser, acc si dexa nu e grozava, ca intr-o prima faza dexareduce inflamatia locala, dar trebuie avut grija cu acc-ul care fluidizeaza uneori secretiile de pe trahee si le trimite in fundul plamanului, infectandu-l si favorizand declansarea pneumoniilor. Asadar exista moemnte si momente in care se fac combinatiile astea. Serul simplu nu strica niciodata.
Dexa nu-mi lipseste din casa de la laringita facuta la 1 noaptea
Spalatul nasului pana iese pe nara cealalta este f eficient. Ca si Colargolul. In lipsa de Colargol (la noi l-am gasit la o sg farmacie si nu au mereu preparat) am folosit apa cu sare, destul de concentrata, picurata cu pipeta, dar dupa asta ar tb pusa vitamina A. Oricum e f buna, ajuta la refacerea epiteliului.
Mai citesc...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173354&whichpage=1" target="_blank">IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Nu vreau sa te descurajez, dar inca nu a inceput sezonul viral, mica mea de 2 ani si 3 luni, cu hiper-reactivitate bronsica nu a mai racit deloc in ultimele 3 luni, cu alte cuvinte, nici o zi de absenta. Dar ma astept la orice de acum inainte. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Nu ma descurajezi, ma bucur ca sunteti bine. Nu stiu, mie mi se pare altfel acum. La gradi, cand o las si cand o iau, aud copii tusind de-mi vine sa-mi iau lumea-n cap. Eu insami sunt racita de 3 saptamani (cred ca raceala asta o sa-mi treaca dupa ce nasc in ritmul asta). Au mai lipsit si pe la ea prin grupa. Probabil ca o sa vina si "raceala de toamna", cum ii spun eu, dar o astept parca cu alta inima decat pana acum.
Pana la 7 ani mi-au umflat fundul cu penicilina si moldamin de nu stiam cum ma cheama. Iarna, vara, cald, frig, nu conta. Dupa 7 ani nu stiu ce minune s-a produs, am trecut la programul "raceala de primvara/toamna". Doua pe an, cate o saptamana de stat acasa, febra, tuse productiva...si gata. La asta aspir
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+
codruta mihaela spune:
Pentru pisigri
Poti sa-mi explici cum realizai partea asta:"Spalatul nasului pana iese pe nara cealalta este f eficient".
ina.click spune:
fost la medic, primit:
Zinat - pe care l-a scuipat urland, pe oriunde am incercat sa i-l bag. nic pe langa obraz nici nimic. Nu stiu daca am reusit sa ii dau ceva.
Eferalgan sau Panadol - a scuipat si panadolul. si-a muscat si limba si tot.
Sinupret - ala nici n-am mai incercat
picaturi Rinonef - care au sarit cu tot cu muci de atata plans
Eu nu stiu cum administrati voi medicamentele astea. Si evident mai sunt si de 2 ori pe zi, de 3 ori, de 4 ori....
edit: si da, a facut otita medie. de la muci.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
irinabobe spune:
fiimiu e baiat bun in general ia cam tot ce ii dau dar zinnatul a fost sigurul medicament pe care nu i l-am putut da...scuipa si se sterge la gura de zici ca ii dadeam kk...suna pediatrul si intreaba cu ce il poti inlocui. mie mi-a dat un antibiotic pe care il dadeam doar o data pe zi asa ca era mai simplu.
panadol ii dau in lapte, si si-a facut efectul pana acum.
Leditia spune:
Ina..nu stiu cum sa-l pacalesti,dar e musai sa le ia sa nu se agraveze.
Sinupretul este groaznic la gust,fii-miu care inghite toate alea cam face mutre la el,il ia si apoi bea apa sa i se duca gustul din gura.Am luat si eu in disperare de cauza anul trecut si e nasol..cah,cah..i-am dat si lu' barbata-miu si a zis ca el nu mai vrea asa ceva in veci,acuzandu-ma ca am ganduri sa-l otravesc.
Am fost si noi al dr..maine mergem iar,la orl..vai mama mea.Alt tratament..e musai sa-l operez,altfel bag medicamente degeaba in el.
L-am aspirat..cat de cat asa,nu a plans,ta-su i-a promis luna de pe cer si il tinea de vorba,il lauda acolo,eu aspiram..E in pauza de gradi,nu stiu cand mai merge zau..in stilul asta,mi-e ca mai mult il tin acasa.