Tuse, muci, tot tacamul...
Raspunsuri - Pagina 5
ch_dana spune:
Ina, eu n-am gasit Colargol nici sa dau cu tunul (cica se prepara la fata locului si ca un facut, vestoitele lanturi de farmacii in care-am intrat nu faceau asa ceva ), mi-a dat pediatra o reteta de "facut in casa" si-a ajutat-o, in sensul ca i-a fluidizat mucoasa suficient cat sa scape de ea cu un stranut:
- ser fiziologic - 2 fiole
- dexametazona - 1 fiola
- gentamicina - 1 fiola
Distractia asta (am golit o sticla de alt maglavais de pus in nas si am folosit-o la fata) se punea in nas cate 2 picaturi/zi, de 3 ori/zi, timp de 5-7 zile.
Eu nu stiu de ce nu chemi un padiatru acasa, exista niste medici buni care vin la domiciliu si pretul e cam tot ala. Later edit : acum am vazut ca ai abonament, deci de-aia.
Si intr-adevar, ar fi bine sa aiba un pediatru "dedicat", am patit-o si eu cu d-astia care se bateau cap in cap - pe partea de ortopedie insa.
Bafta, rabdare si nervi de otel iti doresc...
anya spune:
Din experienta mea cu doi "mucosi" varianta cea mai buna a fost sa fluidificam mucii (fluimucil, acc, fas-uri..) si sa ii sufle sau sa ii inghita (dupa caz ). Daca se inverzeau (mucii, nu copiii) treceam pe picaturi Garasone (gentamicina) in nas, de 3 ori pe zi. Nu au facut niciodata otite de la tratamentul asta. Acum unul are 10 ani si celallat 7 cu gradinita de stat program prelungit de la 3 ani - experienta destula.
irinabobe spune:
ina merge aparatul? la mine nu mergea cand am uitat sa pun apa sub porcaria aia de plastic in care se pun picaturile. am un model asemanator.
fetelor pentru nas infundat non stop stiti ceva vreun remediu?
colargol pentru fetele din bucuresti, gasiti la helpnet pe iancului il prepara pe loc sau il au gata preparat.
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Ok, ma pregatisem pentru mai rau. Ma pregatisem pentru febra, pentru bronsite, pentru alte alea. Dar asta nu inseamna ca nu e greu. Avem muci si , mai nou, avem si tuse si suspectez o otita. Am fost pana acum de 2 ori la medic + e vazut zilnic si de medicul cresei. Am folosit ser fiziologic si am aspirat mucozitatile pe cat posibil. Incercam fara prea mult succes sa-i dam un sirop de tuse, pe baza de extract de iedera (fara alcool etc, ok pt copii mici) dar il scuipa desi e lesinator de dulce. Mi s-au mai dat, pe reteta, si Romergan de dat seara, dar eu tin minte ca il gasisem pe forumuri blamat pt efectele sedative. Nu prea stiu ce sa fac. I-am dat 5 ml, nici n-a dormit mai mult ca de obicei, nici n-a imbunatatit situatia - ideea era sa suprime efectul de tuse. Tot tusim si tusim, pe diverse tonalitati, tot mucosim, cu diverse consistente si culori - inca nu am ajuns la aia de infectie, galbeni etc. Am programat totusi o vizita la ORL pentru ca sincer nu prea mi se pare ok. Sa ma obisnuiesc ci situatia? O sa o ducem asa ani de zile, din muc in muc, din tuse in tuse? La plamani nu are nimic, infectie nu, temperatura nu, dar tuseste, respira foarte prost, doarme prost, mai nou cred ca are si o problema cu o urechiusa de azi dimineata - de aia si mergem direct la ORL. Am o minifarmacie acasa dar ezit sa le torn asa. Pe reteta, evident. Romergan, Adrenalina, ser, siropul de tuse, Panadol. Nu reusesc sa i le dau oricum siropurile, le scuipa sau se ineaca si le varsa daca insist cu aplicatorul ala. Nu le pot pune in lapte? Se inactiveaza? Mai am Otocalm. Si ...atat. Intrebarea mea e daca ar fi cazul sa ma obisnuiesc cu Domnul Muc si Doamna Tuse ca fiind membri constanti ai familiei noastre. Asa o s-o ducem? ------------------------------------- Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB: https://www.facebook.com/groups/397305800323707/ |
Ina, nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris, iarta-ma.
Stiu ca cresa sau gradinita nu sunt mofturi de-ale parintilor, ci de cele mai multe ori sunt singura solutie.
Fara a mai pleda pentru una sau alta dintre variantele "cu cine sta copilul",iti spun doar atat.
La 1 an jumate am tinut-o asa, cu muci si tuse si otite, pana ne--am operat la un pas de a compromite definitiv auzul cu o ureche.
La 3 ani si 3 luni am reluat gradinita particulara de la 1 an jumate, dupa o saptamana de frecventa in toiul verii am tinut-o acasa cu tratament antibiotic 2 saptamani pentru bronhopneumonie.
la 3 ani si 6 luni am dus-o la o gradinita de stat, cu 30 de copii in grupa, am respirat adanc si m-am pregatit pentru ce e mai rau. E a 4a saptamana, a lipsit numai o zi, o vineri, ca mi s-a parut mie usor mucoasa si am zis ca mai bine o tratez de doi muci decat de altceva.
Concluziile mele-s doua dincolo de toate teoriile despre cum toti copiii se imbolnavesc pana isi dezvolta imunitatea.
1. Cu cat sunt mai mari, cu atat copiii devin mai rezistenti, chiar daca nu au frecventat colectivitati pana la varsta aia. Un copil de 3 ani duce mai bine o raceala decat unul de 1 an, dupa cum unul de 5 ani va face o forma mai usoara decat unul de 3.
2. Atunci cand racelile-s prea multe si prea serioase si prea se tin lant, e posibil sa fie ceva in neregula cu gradinita. La copilul meu, intervalul de 2-3 luni dintre cele doua incercar recente nu explica o maturizare a sistemului imunitar sau altceva, deci nu pot sa ma gandesc decat ca ceva era in neregula la gradi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173354&whichpage=1" target="_blank">IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+
dana vio spune:
citat din mesajul lui irinabobe ina merge aparatul? la mine nu mergea cand am uitat sa pun apa sub porcaria aia de plastic in care se pun picaturile. am un model asemanator. fetelor pentru nas infundat non stop stiti ceva vreun remediu? colargol pentru fetele din bucuresti, gasiti la helpnet pe iancului il prepara pe loc sau il au gata preparat. mamica de Rares 21.02.2010 |
asta nu-i o alergie ?
Alexandra Maria
14.12.2007
softurela spune:
citat din mesajul lui pisigri la 3 ani si 6 luni am dus-o la o gradinita de stat, cu 30 de copii in grupa, am respirat adanc si m-am pregatit pentru ce e mai rau. E a 4a saptamana, a lipsit numai o zi, o vineri, ca mi s-a parut mie usor mucoasa si am zis ca mai bine o tratez de doi muci decat de altceva. |
Nu vreau sa te descurajez, dar inca nu a inceput sezonul viral, mica mea de 2 ani si 3 luni, cu hiper-reactivitate bronsica nu a mai racit deloc in ultimele 3 luni, cu alte cuvinte, nici o zi de absenta. Dar ma astept la orice de acum inainte.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
irinabobe spune:
dana nu stiu...eu stiam ca alergiile se manifesta prin rinita adica multi muci. este adevarat ca al meu are hiperreactivitate bronsica, probabil pe fondul unor alergii, insa ce ma mira este ca a fost pe tratament cu antibiotic, si in aceasta perioada a respirat ok. deaia ma intreb e alergie sau e altceva? daca e alergie de ce pe antibiotic nu s-a manifestat infundarea nasului?
anya spune:
Pentru nas infundat permanent mergi la un ORL-ist. Noi am folosit cu succes sinupret (e din plante). S-ar putea sa fie polipi, deviate de sept...dar sunt doar supozitii - mergi la medic.
Farmacie la care gasesti multe si fac preparate: 2-na de la Unirii (la circul foamei de acolo).
geniest spune:
Irina, la noi, si la copil si la mine singurul care functioneaza este Biorinilul - da' nu mai mult de 5 zile...
irinabobe spune:
geniest am incercat biorinil, vibrocil, oliynth...nu cred ca mi-au scapat prea multe nu mai zic de babesti si nimic nimic, tot infundat. am vazut ca a fost ok cat a fost pe antibiotic pe care il lua pentru laringita de fapt.
La ORL am fost, polipii sunt mariti intradevar, m-am dus tinat la Dr Gheorghe de la Budimex sa ii cer opinie pro sau contra scos polipi. Ma rog am intrat bou si am plecat vaca in sensul ca parea ca eu sunt dusmanul declarat al polipilor si vreau musai sa ii scot , asa ca am plecat cu un raspuns de genul daca e cum ziceti dvs atunci poate ar trebui sa-i scoateti...fara sa-mi dea nicio alta solutie...