Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Ati folosit vreuna dintre voi din gama Polygemma de la Plantextract?
Am inteles ca sunt niste preparate gemoderivate foarte bune.Eu am comandat pentru pustiul meu Polygemma sinusuri si Polygemma tuse.Astept sa vina si sa vedem ce efect vor avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ina, ce mai faceti?

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Bine, multumim de intrebare.

inca avem muci, cu diverse consistente, inca tusim ca magarii, dar cumva se amelioreaza starea, nici nu stiu cum sa explic ce anume e mai bine.

Tuseste mai putin, curg mucii mai putin, doarme mai bine, respira mai bine. A primit medicamentatia la cresa, unde spre surprinderea mea o ia fara proteste, pe cand aici acasa e un fel de rodeo continuu.

L-as tine acasa macar o saptamana si nu pot sa imi iau liber (singura pe felia mea si facand cover pe felia altcuiva plecat inctr-un concediu medical pe termen lung), nici sotul nu poate in perioada asta. Medicii iarasi se contrazic, hihi. Intregul personal de la cresa ma sfatuieste, in cor, sa nu il tin acasa daca nu are stari apatice, febra, diaree sau altceva.
Argumentele lor:
- o sa raceasca iar fix cand il aduc inapoi
- ele pot sa ii administreze corect medicamentatia si sa-i curete nasul (ok recunoscm rusine mie, ca ele pot si eu nu, asta e. dar ele sunt minim doua, ca scuza jalnica)
- din experienta lor - pe care nu m-am riscat sa o contest - oricum ii apuca pe toti odata si ii lasa pe toti odata, prin primavara. Deci sa il tin acolo , sa intrerup tratamentul cand nu mai are altceva in afara de muci (vad ca mucii astia sunt asa, ceva inerent si simbiotic, ca hidrogenul) si ...sa astept sa treaca valul de viroze si de alte alea.
- n-are pe cine molipsi pentru ca sunt oricum deja toti cobza, cu tot cu personal.

ORLsta in schimb e de alta parere, ca ar tebui tinut acasa vreo saptamana pentru ca:
- or fi ei toti cobza dar poate nu fix de aceeasi viroza si uite asa eu il tratez de una, el prinde alta, da leapsa cu tuse altuia si iese acolo un balamuc de virusi si nu se mai vindeca nimeni prea curand.

In rest e ok, mananca bine, doarme lemn cate 3 ore dupa pranz in pat cu educatoarea (poftim de unde sare cosleepingul hahaha), acasa se foieste peste tot si uite asa mai trece o zi, mai curge un muc....

Incercam niste aerosoli cu ser in seara asta inainte de culcare.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Ina ma mir ca ti-l primeste acolo.La noi nu se primesc daca-s pe tratamente cu antibiotic sau bolnavi..acu un muc mic,o tuse de sezon,din cauza vremii,merge,dar cu otita sau altceva in nici un caz.
Oricum eu m-am mirat ca ti-l aspira,ca-i dau tratamentul..nush cum sa-ti zic,dar la noi nici la particulara nu am auzit de asa ceva..bine poate si din cauza ca nu se duc copiii daca is bolnavi.
Eu l-am tinut acasa,ieri l-am dus la gradi pt ca trebuia sa-l vada dna psiholog,insa am intrebat 3 medici si am luat si aviz de reintrare in colectivitate..azi a stat acasa,iar in 2 ore plecam la Bucuresti ca maine dimineata e programat pt operatie.
Ii dau dreptate dritei orl,eu nu l-am dus tocmai ca era periculos pt el sa-l duc,nu ca ar fi fost el contagios,ca nu era.Insa avand in vedere ca nu ai cum sa-ti iei liber,nush ce sa zic...
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Io nu cred ca mai scapam vreodata de muci. Parol.
targetul meu e sa reusesc totusi sa prind macar 3 zile libere. Doar ca pana la sfarsitul lunii slabe sanse, ca sunt singura. Nu-i nimic, presimt ca si sfarsitul lunii tot cu muci ne prinde.

Mi-am coborat pretentiile, acu nu mai vreau sa treaca toate, vreau numai sa nu-mi faca otita, bronsita si alte chestii in "ita" si sa nu mai tuseasca. Cer prea mult? sper ca nu.

la noi se primesc toti, da, exceptand febra, diaree si stare de rau: apatie, voma, etc. nici nu stiu daca asta e de bine sau de rau.
da, li se administreaza medicamente cu conditia sa vina cu o schema de la medicul copilului.
Am zarit vreo 5 pompe de scos mucii in raftuletul de medicamente (avem si din asta), pe langa a mea. Le e curatat si nasul daca ii vad infundati sau mucosi, cu pompa tip pipeta (daca au)+ ser. In rest nu ofera niciodata medicamente din proprie initiativa. thanks god.

ce sa zic, e si bine, e si rau. optim, dupa capul meu, ar fi sa il iau de tot de la cresa si sa il aduc taman in mai, dupa ce trece valul.

acu ceva timp cred ca ma laudam pe aici de ce minunat e sa ai o echipa mica mica, sa nu ai cu cien te certa si sa fie practic imposibil sa se formeze bisericute. ei uite ca vad si reversul medaliei, daca din echipa aia mica mica pleaca colega nr 1 in delegatie si colega nr 2 in medical, v=colega nr 3 a.k.a. moi, ramane legata de glie mai ceva ca iobagii. nu pot pleca, n-am pe cine lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Suna oprimist mesajul tau si pretentiile sunt egale cu ale mele, sa stii
Mi-e si teama sa scriu ca am bifat acu` 3 saptamani "raceala"simpla care nu s-a transformat in absolut nimic altceva, erau multi muci, tratament deosebit cu Ascovit si Coldrex Junior si atat. Inca ma minunez, nu cu gura mare, ca dupa 4-5 zile de muceala totul a trecut, nu a aparut tusea aia care nu trecea cate o luna.
Deci exista speranta

Multa, multa sanatate tuturor

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ina, prietene de-ale mele care locuiesc in vestul europei si au copii mici imi povestesc ca le fel e si acolo: se duc copiii in colectiviatte daca nu au febra, daca nu varsa, diaree sau stare generala proasta, adica apatie. Mucii si tusea sunt acceptate, chiar si o amigdalita pultacee sub tratament. Am cules aceste info din Franta, Germania, Marea Britanie.
Din nou nu sunt de acord cu ORL-ista, este extrem de probabil sa fie acelasi virus la toti.

Ma bucur mult ca e mai bine!
Cand ramane doar cu tusea interminabila post raceala recomand o excursie de o zi pana la salina Slanic sau Ocnele Mari. La noi de mai multe ori a pus capat acestei tuse reziduale. Daca e tuse acuta nu functioneaza. Trebuie sa aiba copilul peste un an dar am inteles ca are.

Imi zici te rog cati ani are puiul si la ce cresa l-ai dat, pe PM? Eu am bb3 de 5 luni si la anul pe vremea asta sau un pic mai tarziu m-as indrepta si eu spre o cresa. Nr 1 si 2 sunt scolarite, au depasit de mult perioada . Bunici disponibili din pacate nu avem. Oscilez intre o cresa privata si una de stat din cartier. Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Sigur

EdIT: observ ca am scris nu o data ci DE DOUA ORI medicamentatia in loc de medicatie.

Ce sa zic, scuze. Parca's ala cu extorsiunea burlanului care si anume....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ina, va calcam pe urme, o nara ii e infundata, cealalta ii curge apos, fac cu schimbul narile.

Vibrocil i-am pus, Colargol nu am gasit in imediata apropiere. Si picurat menta pe perna.

Al tau macar sta imbracat? Ca zuza mea se apuca de dezbracat pe strada, jos caciula, jos haina, ca ei i-e cald. Apoi urla de nervi ca are muci si-o enerveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ina, ai o gradi de nota 10! Sunt 100% de acord cu ei.

Cu mucii, aveti grija, ei fac otitele. La noi 3 moci, nici macar f curgatori, cred ca ne pricopsira cu o otita. Sunaram medicul. Cica vine pana la 2 .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput