Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ina, chiar ca ai noroc cu cresa/gradi aia.

Io am aflat azi la 12 ca am incalcat regulamentul ducand copilul cu muci la gradi. Doar muci, fara tuse, febra, alte simptome.

Drept ca am vazut de dimineata doua afise in care se spunea ca parintii tre' sa-si tina copiii bolnavi acasa, dar am zis ca nu e cazul, sunt doar muci...

Si m-am ales cu atras atentia, ca nu trebuia s-o las, ca e plina de muci, ca am vazut regulamentul?, ca s-a primit indicatie ca parintii sa tina acasa 5 zile copiii bolnavi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

si la noi la gradi sunt primiti copii cu muci sau tuse. nu ii primesc cu febra peste 38, enteroviroze, stari de voma, etc. dar mucii si tusea se accepta. al meu de ex tuseste de o luna jumate. e drept ca se pare ca doar acasa ca la gradi cica nu a tusit...cum ar fi fost sa il tin o luna jumate acasa in cond in care e clar ca nu e ceva contagios ci probabil alergic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

multumesc lui Dumnezeu, al meu nu a mai racit bine de 2 ani.
dar cand mai racea si ii curgea nasul ii faceam inhalatii cu eucalyptus doar cateva picaturi(cred ca nu se foloseste la copii mici sub 2-3 ani).
cand tusea si era infundat ii mai puneam o crema Vicks pe piept si dormea un pic ridicat pe perna.

eu ii mai dau cite ceva pt imunitate si vitamine...cred ca si astea il ajuta, plus clima de aici e mai blinda.

aici se mai foloseste (eu nu am folosit niciodata, dar am prietene care fac asta copiilor lor) folosesc un fel de canitza speciala cu care toarna apa salina pe o nara si iese pe nara cealalta.
cica e f. bine, f. recomandat pt ca in nas se acumuleaza microbii si se inmultesc fiind mediu umed.de aceea la unele crese nu se accepta copiii cu mucisori...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

@ Selene: da, sta imbracat, dar poate si pentru ca nu prea apuca sa se dezbrace. Il ducem cu masina, il aduc in manduca in metrou, se ia cu altele si uita. n metrou / masina ii dau jos haina pentru ca e cald.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

DIENUTZE - asa este... cod liver oil sirop trebuie tinut la frigider... il trag cu seringa fix cand il bag pe gat lui Cosmin ... nu mi-a facut nici o problema de la el.Tot cam bocna e si-al meu ca doar sta la o temp de 3 grade. Am renuntat la vigantol pe timpul administrarii de Cod Liver Oil...
Nu stiu daca am mai zis... da' pe-ai mei copii tot timpul mi i-a criticat pediatra cand erau bebelusi ca sunt predispusi la rahitism. Cel mare..hai ca a crescut...e OK... Da' celui mic ii dau Cod Liver Oil de la 1 an si 3 luni... si nu mi l-a mai criticat cu "rahitismul".

INA - eu consider ca homeopatia este o ramura f. grea de administrat copiilor. Ca atare eu nu am avut nervii necesari sa ma inham la asa ceva. Si-asa dau in benga de toamna pana primavara ca trebuie sa am grija sa administrez diverse siropuri si de cate 2 ori pe zi, in doze diferite celor 2 copii. Doamne Fereste cand ii prinde raceala sunt de-a dreptul capie... imi fac tabele si bifez..ce si cui i-am dat, in ce cantitate. Mama e disperata cand plec de-acasa si ramane ea responsabila cu "farmacia".

Am vazut ca fetele din USA zic de crema Vick... la noi e f. eficient Pulmex... se aplica pe piept sau/si intre omoplati. Da' eu raman fidela la bitterul meu din plante.

MICHELLE - canita aia.. care am vazut ca se numeste vas NETI o caut si eu..pt sotul meu care are o sinuzita cronicizata si pe care trebuie sa o foloseasca sa isi curete sinusurile. E un fel de practica "ayurvedica"...de hat vreme.... sper sa nu bat campii pe-aici.
Asta apropos de ce zicea si PISIGRI .. cu sprayul de nas...iar eu am zis ca aplic metoda aia "barbara" cu seringa cu ser in nas din pozitia "ridicat"- in fund sau in picioare ( a copilului).

INA - faptul ca ii primesc pe copii cu "toate bubele rele" cum s-ar spune... e bine pentru parintii care nu au incotro si trebuie sa ii lase acolo pt ca acasa nu au cu cine sta.. nashpa e ca nu se vor termina probleme cu muci, tuse... pana la primavara...... ca sa nu-ti spun ca pana la vara.
Eu stiam cu al meu... care fuse la gradi... decand il plantam toamna la gradi... 2 sapt. mergea... vreo 3 pe bara. Cand il duceam iarasi ..hop vacanta intersemestriala... eu il duceam ca ma gandeam sa nu-l scot din 'mediu" si apoi sa raceasca imediat cu reluam. Vezi sa nu... cum se reintorceau toti la gradi... dupa o sapt. iar era KO... apoi venea 1 dec..mai stateau 2-3 zile pe-acasa... cand reluam... dupa o sapt ..iar KO... La serbarile de iarna... juma de clasa era KO... ii duceam fix in ziua serbarii sa-si faca "numarul" si apoi ii bagam direct in vacanta. Sarbatorile? Vaaaai... nu au existat sarbatori fara febra/muci/tuse/voma... ca doar in vacanta mai umblam si noi pe la unii pe la altii.... deci faceam schimburi de virusi. E ... si tot asa... si din ianuarie... pana la Paste cand evident ca doar era sarbatoare... trebuia sa bifam o febra un muc ceva... "mucii de primavara". Si pe bune ca pana nu terminam gradinita... nu eram perfect "curati si uscati" in nas. Din iulie si pana la 15 sept era PERFECT!
Acum n-am sa iti zic sa nu mai duci copilul la gradi..e imposibil..si mie imi spunea pediatra ca de la gradi i se trag toate cele... dar n-aveam cum sa nu il duc... macar ca isi dorea copilul sa socializeze,sa se joace cu copii... si n-am ascultat-o... dar daca ar fi sa fac acum un bilant..cate sapt am fost DEFAPT la gradi in toti cei 3 ani.... ar iesi tragic de putin.
In concluzie... RABDARE... si inspiratie sa ii dai copilului remediile cele mai bune. Cu timpul o sa devi experta... oricate ti-am spune noi aici... tu vei aplica pe copilul tau si vei vedea la ce reactioneaza mai bine. SANATATE MULTA!!!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Am facut aerosoli, 10 minute de urlete din care 5 nu am realizat ca de fapt nu aveam nu stiu ce chestie pusa in el si de fapt nu scotea abur.

peste noapte a fost ok nu a mai tusit, mai putini muci, insa azi ne-am trezit cu 2 "lumanari" sub nas albe. Asta inseamna ca e de rau? pana acum au fost incolori. nu pot sa cred ca discut asta, si anume coloritul mucilor, dar well, trebuia sa vina si momentul asta in viata :))

Presupun ca e de facut iar programare la medic. de acu abia maine, ca azi nu dau de nimeni.

Edit: si acu chiar ca nu cred ca il mai pot tine acasa. au venit astia cu reabilitarea - da, aia care au zis ca vor veni in IUNIE - si e moloz, praf, zgomot si foarte frig. au terminat termopanele dar mai au chestii pe interior de facut etc. Uof.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ina, chiar ca ai noroc cu cresa/gradi aia.

Io am aflat azi la 12 ca am incalcat regulamentul ducand copilul cu muci la gradi. Doar muci, fara tuse, febra, alte simptome.

Drept ca am vazut de dimineata doua afise in care se spunea ca parintii tre' sa-si tina copiii bolnavi acasa, dar am zis ca nu e cazul, sunt doar muci...

Si m-am ales cu atras atentia, ca nu trebuia s-o las, ca e plina de muci, ca am vazut regulamentul?, ca s-a primit indicatie ca parintii sa tina acasa 5 zile copiii bolnavi...

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

doar 5 zile? De ce nu pana trec mucii de tot? Ce muci sunt aia care trec in 5 zile? Fi-miu a avut muci anul trecut din octombrie pana in mai.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Eu stiam ca daca-s albi e OK, daca-s verzui e nasol.

Iar pe aia cu reabilitarea ii trimiteam in @#$%$ ma-sii. Cu copil mic (si bolnav, pe deasupra)in casa, fara caldura, pe vremea asta ?! Ia cautati-ma voi mai in primavara, asa...

Sanatate multa !

Mergi la inceput

asta insemna sa imi scol toata scara'n cap plus proprietara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Nasol...dar totusi nimanui nu-i trece prin cap ca nu e OK sa schimbe tamplaria cand afara sunt 12C noaptea ? Or avea si ei copii, batrani...in fine, deviem discutia si n-are rost.

Mergi la inceput