Febra 38,7...?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Alcoolul e una, otetul e alta. Sosete si comprese cu otet si apa sunt remedii de scadere a febrei din mosi stramosi. E prima data cand aud ca otetul are alcool.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

oana,pana la urma e varicela sau nu?noi am avut in ian. o forma urata de varicela.apropos,ni s-a spus sa nu scoatem copilul din casa,la vremea aceia era frig si se spune ca se ascund bubitele,raman pe organe,in loc sa erupa la suprafata.ce vreau sa spun ca in primele 2 zile a fost binisor ,pana in 38,cu 2-4bubite,apoi a fost groaznic a facut 5 zile 39.6, s-a umplut peste tot ,scalp,urechi,ochi,gura si restul corpului,nu-i scadeam cu nimic temperatura,nici nu putea sa pape sau bea nimic.cel mai important:hidratare,temperatura cu antitermice+metodele spuse de fete.se spune ca nu-i bine sa-i dai medicamente la varicela,pt ca-i aglomerezi ficatul prea tare,si asa-i ocupat cu bubitele.apoi,nu-i bine sa-l scoti afara pt ca are imunitatea scazuta,si agata altceva f usor,si nu-i bine,pe langa faptul ca transmite la altii...tusea seaca,poate fi de la inflamarea gatului,la al meu asa se intampla,si nu are nevoie de sirop de tuse,ci de trat pt gat!stiu ca pe la 1 an ,al meu a facut laringita-f urata,credeam ca se sufoca,cu temperatura mare 39.8,la urgente i-au scazut cu novocalmin si impachetari.am avut si noi muuulte imbolnaviri,cu multe antib,care i-au facut imunitatea varza,tot din comoditatea doctorilor,sa fie acoperiti de o suprainfectie...am fost si noi la aproape toti drii,part si din spital,o singura drita m-a multumit,o rezidenta de la urgente,f pregatita si implicata in ce face...in fine,cauta un dr homeopat BUN!calmeaza-te,tu si se va calma si copilul,copii se imbolnavesc si pe baza de stres.daca-i nevoie,dupa 3 zile de febra fa hemoleucograma completa,vsh si du-te la un dr bun-la unul singur!am scris mult de varicela,pt ca nu stiam pana la urma ce are!sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Nu voi comenta la multe aspecte ale acestui subiect , doar la unul: mai fetelor, ce otet folositi voi de are alcool in asemenea concentratii? Otetul pe care il cunosc eu e acid acetic diluat http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_acetic (acizii d.p.d.v. chimic nu sunt alcooli).

------------------
Still looking for pieces of heaven...

am facut o confuzie. Deci otetul din comert are 9-12% concetratie acid acetic. Eu ma gandeam ca la fel ca alcoolul, pt ca de obicei e din vin fermentat.

cum mai e flacaul? daca era varicela, erupea pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Pai da, cu paracetamolul nu i-a scazut deloc asa ca acum i-am dat 5 ml Nurofen..un mare chin pt ca scuipa, plange si nici nu stiu cum sa ii mai dau sa primeasca!!!
Inaf, merci mult de sfaturi! Dar ce fac in continuare, merg la un medic sa ii puna totusi un diagnostic??Eu am facut pt diseara o programare si medicul mi-a zis ca il trece la urgente cand a auzit simptomele...Acum chiar nu stiu ce sa fac..

Oana, draga! Dr. iti zice ca l-a trecut la URGENTE cand i-ai explicat simptomele si te mai intrebi ce sa faci? Pai, TE DUCI CU COPILUL LA MEDIC!!!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Citat:

Inaf,pe la 11:30 a facut kk destul de moale, nu ff subtire, dar cred ca e normal fiindca de ieri nu a mancat decat lapte, in conditiile astea pot sa ii mai pun supozitor??

In legatura cu ceea ce ziceai ti, ca e infectie virala eu iti dau dreptate, dar din pacate aici orice infectie se trateaza cu antibiotic..chiar sunt curioasa ce zice doctorita asta diseara, ca e prima data cand merg la ea si am auzit numai lucruri bune despre ea...

In cazul asta, indoapa copilul cu antibiotice degeaba! Infectia virala NU se trateaza cu antibiotice, pentru simplu fapt ca virusii NU se pot distruge cu antibiotice. Nici cu altceva, e drept, dar antibioticele chiar nu-si au rostul.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

Bun si atunci daca sunt eu nebuna, de ce de fiecare data cand am fost cu copilul la medic (si crede-ma ca. cu o singura exceptie am fost la toti) toata lumea mi-a prescris antibiotic pt un rosu in gat fara febra, sau pt ca ii curgea nasul si tusea, sau pt o bronsiolita??? de ce ai impresia ca eu mint???
Si asta cu lipsa de educatie si cultura medicala e cam aiurea sa o invoci..pana la urma nici tu nu esti in masura sa dai sfaturi ca nu esti medic..si cred ca daca un medic mi-a prescris un antibiotic, e normal sa consider mai pertinenta parerea lui decat a ta nu??

Daca ai fi responsabila,ai cauta si-n gaura de sarpe un medic bun in Focsani,ai merge din cabinet in cabinet cu o listuta,ca sa gasesti pe acel UN MEDIC care poate si vrea sa iti trateze copilul corect si cu simt de raspundere.
Dar in schimb,tu ce faci?! Deschizi nshpe mii de subiecte cu acelasi titlu(cu mici variatiuni),cand de fapt stii ce ai putea sa faci?! Sa deschizi tu un subiect,al tau si numai al tau,cu titlul Copilul meu,Iustin,si bolile lui(cu subtitlul ...si cum ii distrug eu imunitatea,cu kile de medicamente). Ar fi mai usor asa,de vreme ce nu trece saptamana,fara sa deschizi un subiect pe aceeasi tema.
Daca nu te intereseaza parerea mea si a altor parinti care scriu pe forum(ceea ce e evident ca e asa,pentru ca o tii una si buna tot pe a ta!),atunci de ce scrii? Un copil nu se trateaza cu consultatii online de la medici,fara consult real! Cel mult un manunchi de opinii si sfaturi poti primi,pe care se pare ca le impachetezi si ti le asezi in partea dorsala,plangandu-te in acelasi timp de medicii incompetenti pe care ii intalnesti in realitate!
Nu credeam ca exista si mame ipohondre si exagerate in ceea ce priveste copiii lor,acum cred.

Chiar daca mamica aceasta NU stie prea multe despre medicina, chiar nu e nevoie sa vii tu sau eu sau oricare alta sa ii spunem ca e vina ei ca e copilul bolnav!

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Oana,
nu stiu daca a fost mentionat aici si stiu ca e important.

nu ai voie sa ii faci impachetari cu apa rece decat la 30 min-1ora dupa administrarea medicamentelor.

dupa ce ai facut aceste impachetrile sau l-ai sters cu apa aproape rece, temperatura se ia dupa 30 min nu imediat.
tine un jurnal cu temperatura si ce alte simptome mai are sa ii spui doctorei.
doamne ajuta sa se faca bine

michelle

Michelle, impachetarile NU se fac cu apa rece, ca il bagi in soc termic!!! Se fac cu apa CALDUTA!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

2. febra pt. care sa merg/intreb dr. este de la 38,5 (axial)

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Axilar, nu axial

Desiree, pt. virusuri exista medicamente antivirale.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Chiar daca mamica aceasta NU stie prea multe despre medicina, chiar nu e nevoie sa vii tu sau eu sau oricare alta sa ii spunem ca e vina ei ca e copilul bolnav!

Nu stie nimic despre medicina?! Pai doar daca ar fi citit raspunsurile la topicurile pe care le-a deschis,si tot ar fi facut un maaare pas inainte!! Cel putin trei medici i-au raspuns intrebarilor puse in diferite subiecte deschise la interval foarte mic unul fata de celalalt,subiecte care mai toate implicau febra la bebelusi,tratament in caz de infectie virala sau bacteriana.Inclin sa cred ca unora pe o ureche le intra,si pe alta le iese.
De aici si de aici,mai merge si aici si aici si asta,cu febra 38,5 si asta si asta ,dintre cele mai recente subiecte deschise de Oana pe acelasi subiect,cu mici variatiuni,cum ziceam,si tot avea de invatat vreo zece pagini de medicina din ele(ma refer scrict la parerile avizate ale medicilor de pe forum,nu idele noastre,ale profanilor...
Nu e prima data cand copilul Oanei face febra,ca sa nu stie ce sa-i faca si cum sa-i scada febra!! Daca,dupa atatea sfaturi,o mama tot nu stie cum sa reduca un episod febril copilului ei si inca cere sfaturi,pentru mine inseamna ca,da,pe undeva o fi si vina ei ca pruncul ala are o imunitate prastie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Multumesc fetelor pt sfaturi, Julia, fara suparare, voi ignora mesajele tale pt ca sunt rautati gratuite, no offence
am fost aseara cu el la medic, are o faringita acuta si sta sa ii erupa si un premolar...Din pacate suntem iar pe antibiotic,Axetine la 12h,Dexametazona pana scade febra de 2ori/zi, oscilococcinum de 3 ori/zi, Paracetamol supozitoare de 3 ori/zi (la 8 h), 5 pic vit C de 2 ori/zi...

problema e ca de aseara a inceput sa faca scaune desrul de moi, am sunat dimineata doctorita si mi-a zis sa ii dau si ercefuril jumatate capsula la 12h , lapte fara lactoza si regim alimentar...Deja sunt fff suparata, chiar n-am scapat de antibiotic...Dupa ce terminam cu asta mi-a dar sa ii fac un set complet de analize...

Mergi la inceput