Febra 38,5 la copil de 1 an?
Copilul meu a facut in seara asta febra 38,5 ..nu are alte simptome, nu tuseste, nu-i curge nasul doar a stranutat de cateva ori in timpul zilei...de ieri are un ochi rosu...Abia maine ajung cu el la medic si nu stiu ce sa fac..i-am pus un supozitor cu Paracetamol..Ce credeti ca ar putea fi?
Multumesc!
Deja ma ia groaza cand ma gandesc la injectii...
Raspunsuri
Laura25 spune:
Ar putea fi o boala a copilariei care debuteaza asa, cu febra 3 zile, apoi erup bubitele. Roseola de exemplu. Ideal ar fi sa ii dai antitermice 3 zile si daca nu cedeaza febra si apar evient si alte simptome, abia atunci sa treci la alte tratamente. Nu sari cu antibiotic la primul stranut.
Sanatate multa.
Offtopic: ati mai fost la mare? Cum a fost?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
oana_lex82 spune:
La mare am fost, familia cu care am fost are o fetita de o seama cu Iustin care cat a stat la mare a avut bubite multe pe corp si cand am ajuns acasa mama ei imi zicea ca a facut rubeola, dar nu i-a pus vreun medic diagnosticul asta..numai din ce a citit mamica ei pe net..( ce e drept era plina de bubite saraca)...In rest la mare a fost ff bine, dar acum nu stiu ce sa cred..al meu de 2 zile plange ff tare noaptea si suspectez ca vrea sa ii apara un molar..oare e posibila febra asta si de la eruptia dentara???
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 La mare am fost, familia cu care am fost are o fetita de o seama cu Iustin care cat a stat la mare a avut bubite multe pe corp si cand am ajuns acasa mama ei imi zicea ca a facut rubeola, dar nu i-a pus vreun medic diagnosticul asta..numai din ce a citit mamica ei pe net..( ce e drept era plina de bubite saraca)...In rest la mare a fost ff bine, dar acum nu stiu ce sa cred..al meu de 2 zile plange ff tare noaptea si suspectez ca vrea sa ii apara un molar..oare e posibila febra asta si de la eruptia dentara??? |
da, si asta e posibil.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
oana_lex82 spune:
Oricum pana maine incerc sa ii tin febra sub control si sa vad ce zice medicul maine..oricum sunt disperata numai la ideea k imi va da iar sa ii fac antibiotic..iar branula..offf
lulu77 spune:
de ce te gandesti deja ca o sa fie nevoie de antibiotic/branula?
nu intotdeauna febra aduce si antibioticul. in cele mai multe cazuri este ceva viral sau o boala a copilarie, aici se greseste mereu, in prima zi d efebra hop si antibioticul.
lasa-l 3 zile pe antitermice si apoi decide medicul ce tratament are nevoie, daca va mai avea nevoie.
este destul de mic, este adevarat, te sperie febra, dar totusi 38.5 nu e bau bau, mai ales daca e luata rectal, mai scazi 0.5 grade, deci un 38. poate are febra de la eruptie, poate prea cald, sunt atatea cauze, si nu neaparat ceva bacterian( atunci ai nevoie de )antibiotic.
incearca mareu sa stai 3 zile pe antitermice cat de greu iti este, dar faci un bine copilului.
vb de cazurile cand febra o poti controla, cand copilul are o stare generala ok destul de buna.
SANATATE!
oana_lex82 spune:
Multumesc mult Lulu de sfat, sa nu crezi k ii dau ceva de capul meu, dar stiu k de cate ori am avut probleme cu el ( muci, febra, tuse) mereu mi-au recomandat antibiotic si tare mi-e teama sa nu se repete istoria..
lulu77 spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 de cate ori am avut probleme cu el ( muci, febra, tuse) mereu mi-au recomandat antibiotic si tare mi-e teama sa nu se repete istoria.. |
consulta inca un medic, cere inca o parere, imi este greu sa cred ca de fiecare data copilul a avut nevoie de antibiotic.Cu siguranta a fost ceva viral, dar este mult mai usor ptr anumiti medici sa recomande imediat antibiotic
Ptr binele copilului tau incearca sa cauti un alt medic, mai relaxat.
OanaRusu spune:
la febra, muci si tuse nu-i nevoie de antibiotic - cel mai frecvent e viral.
Eu as schimba medicul - acum suntem la al 3-lea medic de familie dar asta pt ca am gasit de mai bine de un an medicul de fam care are specializare si pe homeopatie - e grozava; ea m-a invatat sa nu-mi fie frica de febra, mai ales dc e pana in 39 si copilul nu are pb de genul convulsii sau asemanator.
Tare sunt curioasa daca nu e rubeola - sau ce a avut acea fetita - situatie in care antibioticul chiar nu are ce cauta.
Sanatate!
roxanaz spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Multumesc mult Lulu de sfat, sa nu crezi k ii dau ceva de capul meu, dar stiu k de cate ori am avut probleme cu el ( muci, febra, tuse) mereu mi-au recomandat antibiotic si tare mi-e teama sa nu se repete istoria.. |
chiar daca se repeta istoria poti foarte bine sa NU ii dai antibioticul respectiv. fa un exudat faringian maine la prima ora. daca e o infectie bacteriana se va vedea imediat. daca este se va face si antibiograma. deci vei sti sigur daca intr-adevar este cazul sau nu de un tratament cu antibiotic.
daca febra ramane moderata si simptomele sunt aceleasi e o banala viroza - ii dai ceva antitermice, si cam atat. va trece in aceeasi durata de timp, si cu tratament si fara
Roxana