Febra 38,7...?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Bun si atunci daca sunt eu nebuna, de ce de fiecare data cand am fost cu copilul la medic (si crede-ma ca. cu o singura exceptie am fost la toti) toata lumea mi-a prescris antibiotic pt un rosu in gat fara febra, sau pt ca ii curgea nasul si tusea, sau pt o bronsiolita??? de ce ai impresia ca eu mint???
Si asta cu lipsa de educatie si cultura medicala e cam aiurea sa o invoci..pana la urma nici tu nu esti in masura sa dai sfaturi ca nu esti medic..si cred ca daca un medic mi-a prescris un antibiotic, e normal sa consider mai pertinenta parerea lui decat a ta nu??

Daca ai fi responsabila,ai cauta si-n gaura de sarpe un medic bun in Focsani,ai merge din cabinet in cabinet cu o listuta,ca sa gasesti pe acel UN MEDIC care poate si vrea sa iti trateze copilul corect si cu simt de raspundere.
Dar in schimb,tu ce faci?! Deschizi nshpe mii de subiecte cu acelasi titlu(cu mici variatiuni),cand de fapt stii ce ai putea sa faci?! Sa deschizi tu un subiect,al tau si numai al tau,cu titlul Copilul meu,Iustin,si bolile lui(cu subtitlul ...si cum ii distrug eu imunitatea,cu kile de medicamente). Ar fi mai usor asa,de vreme ce nu trece saptamana,fara sa deschizi un subiect pe aceeasi tema.
Daca nu te intereseaza parerea mea si a altor parinti care scriu pe forum(ceea ce e evident ca e asa,pentru ca o tii una si buna tot pe a ta!),atunci de ce scrii? Un copil nu se trateaza cu consultatii online de la medici,fara consult real! Cel mult un manunchi de opinii si sfaturi poti primi,pe care se pare ca le impachetezi si ti le asezi in partea dorsala,plangandu-te in acelasi timp de medicii incompetenti pe care ii intalnesti in realitate!
Nu credeam ca exista si mame ipohondre si exagerate in ceea ce priveste copiii lor,acum cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Julia, TU CHIAR NU INTELEGI CA NU I-AM DAT NIMIC LA COPIL FARA PRESCRIPTIE MEDICALA????
Si de ce sunt exagerata si ipohondra fiindca daca copilul are 40 febra merg cu el la spital (asta fiindca era duminica, k altfel consultam un pediatru la cabinet)????
Chiar crezi ca imi face placere sa ii dau tratamente la copilul MEU aiurea???

Daca DA ,CONSIDER ASTA O JIGNIRE LA ADRESA MEA SI AM SA TE ROG FEUMOS SA NU MAI POSTEZI LA SUBIECTELE DESCHISE DE MINE!

Daca tu ai 3 copii e clar ca ai mult mai multa experienta ca mine, dar asta nu iti da dreptul sa ma acuzi si sa ma jignesti! Multumesc pt raspunsuri, dar daca e vb de rautati prefer sa le pastrezi pt tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

oana, sunt putini medici capabili ramasi in RO.
Ideea e sa nu ceri antibiotic.
Si nici sa nu mergi la medic pt un muc.
ba la un moment dat ai spus ca ai gasit o dr care ti-a scos antibioticul si ti-a dat trament mai usor. De ce nu mai mergi la ea si mergi la altul?
Plus, diferenta intre viral si infectie bacteriana poate fi 'detectata' si cu hemoleucograma- iar asta nu zici ca ai fi gasit sa se faca in Focsani.
Din ce zici, inteleg ca paracetamolul doza normala nu mai are efect - si asta poate fi o consecinta a supramedicamentatiei. Fetele ti-au dat solutii minunate de inlocuit in prima faza medicamentele. Incearca-le, te rog, nimeni nu iti vrea raul, si mai ales acestea nu au efect negativ asupra copilului

O alta idee: da-i si mancare, nu numai lapte. Chiar daca e bolnavior, nu fa concesii: da-i si fructe, si legume, organismul nu poate lupta cu boala fara complexul de vitamine. Opreste-i laptele, cat are burtica plina nu o sa accepte supica, sucul de fructe, sa roada mere sau morcovi.

Am citit in urma, cineva avea o parere contra otet+apa in sosete la febra. Si zicea de alcoolul din otet. Otet contine maxim 9-12% alcool. Indoit cu apa, ajunge o dilutie f. slaba. nu se recomanda spirtul medicinal din cauza asta, ala insa contine 40% alcool. Asa ca, sustin in continuare ideea: comprese.

Si vad ca sari pe Paxeladine pt o tuse f rara. Mai, aici in 'alta tara' vad toti copiii mici cu muci, tuse, dar siropuri de tuse nu iau . Daca vrei neaparat sa dai sirop de tuse, fa tu singura un sirop de ceapa cu miere si lamiie - ti s-a mai zis la alte subiecte ale tale reteta (acolo te plangeai ca ai retete scumpe). E mai putin invaziv.

Ai facut un set larg de analize la copil? O spun asta dupa ce la noi pe grupul de mamici, un copilas s-a detectat cu o boala dura ce dadea imunitate slabita.

Si cauta-ti un psiholog. Esti la capatul puterilor, in prag de depresie, iar nu te ajuta , nici pe tine, nici pe copil. Si citesc din urma: dai vina pe copil, pe doctori, ai impresia ca noi iti vrem raul desi tu deschizi subiecte si ceri ajutor, ba acum ai impresia ca a zis cineva ca esti nebuna. Numitorul comun iti scapa.

Mergi la inceput

Inca nu i-am facut nicio analiza, dar astazi am sa cer medicului un set complet de analize, ii dau sa manance, dar refuza orice, accepta doar laptele, sunt constienta de nevoia lui de vitamine sar ce ma fac daca nu accepta, NU dau vina pe voi si pe nimeni, dar urasc sa mi se raspunda "de sus", ca si cum eu as fi o proasta si o inculta...
Daca am deschis spe mii de subiecte , le-am deschis pt ca am nevoie de ajutor si as fi ff recunoscatoare pt toate fetele care chiar n-au un sfat sau o vorba buna sa nu mai posteze la subiectele deschise de mine...
Am incercat tot ce e posibil, comprese cu apa rece, bai cu apa mai calie,sosete cu otet indoit cu apa, dar febra se incapataneaza ea ramana...Sunt constienta ca organismul lui deja nu mai raspunde la tratament de la atatea medicamente, dar acum ce pot sa fac, sa il las asa??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ina,care probabil este cadru medical,a spus si ca febra poate sa dureze 3-5 zile,perioada in care se administreaza alternativ paracetamol si nurofen.Tu te pierzi din prima zi si crezi ca are cineva ceva cu tine.Reactionezi exagerat si foarte subiectiv.
Nu caut te jignesc,iti spun doar cum se vede realitatea prin ochii altuia.
Pentru ca e un forum public,imi iau libertatea sa scriu oriunde,atunci cand cred ca am ceva de spus.

Citat:
Am incercat tot ce e posibil, comprese cu apa rece, bai cu apa mai calie,sosete cu otet indoit cu apa, dar febra se incapataneaza ea ramana...

Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la comprese si supozitoare,si ca e musai sa fii constanta si sa perseverezi.Citeste mesajele Inei,nu cred ca mai poate adauga altcineva un sfat medical mai competent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Oana, printre multe fixatii pe care le ai, o ai si pe aia cu otetul si sosetele. Nu ti s-a explicat ca otetul are alcool si alcoolul patrunde in piele ? Chiar nu te mai inteleg. De ce scrii si astepti raspunsuri cand tu oricum ai ideile tale fixe ? (asta separat de nebunia cu antibioticele pe care nu o inteleg. Cum ai nimerit numai nebuni de doctori cu antibiotice prescrise pentru orice prostie ? Fara investigatii suplimentare ? ).

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Rog moderatorii sa inchida subiectul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Oana,
nu stiu daca a fost mentionat aici si stiu ca e important.

nu ai voie sa ii faci impachetari cu apa rece decat la 30 min-1ora dupa administrarea medicamentelor.

dupa ce ai facut aceste impachetrile sau l-ai sters cu apa aproape rece, temperatura se ia dupa 30 min nu imediat.
tine un jurnal cu temperatura si ce alte simptome mai are sa ii spui doctorei.
doamne ajuta sa se faca bine

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pe aici se obisnuieste sa suni dctorul numai daca are temperatura mai mare de 39 (la o varsta mai mare de 6 luni)

se considera normal sa aiba febra 3 zile.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nu voi comenta la multe aspecte ale acestui subiect , doar la unul: mai fetelor, ce otet folositi voi de are alcool in asemenea concentratii? Otetul pe care il cunosc eu e acid acetic diluat http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_acetic (acizii d.p.d.v. chimic nu sunt alcooli).

Mergi la inceput