Febra 38,7...?
Raspunsuri - Pagina 4
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Uite, de exemplu acum iar are 38,6 rectal...i-am pus iar un supozitor pe ca sigur era in crestere temperatura asta..asa era si ieri..acum 38,7 peste 20 min 40...Offf..Nu inteleg totusi de la ce face febra, ce pot sa fac? Dr de la contagioase mi-a zis sa astept pana maine dupa-amiaza si sa revin cu el, k daca e varicela,pana atunci ar trebui sa-i mai apara bubite, dar de ieri n-a mai aparut nimik, dar febra vad ca a revenit... Ce sa fac oare? Sa merg la un pediatru sa-l vada sau sa astept pana maine dupa-amiaza?? |
Cum sa stai pana maine dupa-amiaza?! Nu sta nici pana azi dupa-amiaza! Du-te la pediatru. Rapid.
Noi tocmai am avut varicela, amandoua! Si mie mi-au aparut bubitele intr-o zi si Alexandrei in prima zi a avut 4, a doua zi inca 2 si apoi au parut de am ajuns cu ea la dermatolog!
Du-te la cati doctori este nevoie, trebuie sa stii de ce face febra asa mare.
Alexandra Maria
14.12.2007
oana_lex82 spune:
Sa, dar oricum la noi toti pediatrii au program dupa-amiaza, dupa ora 17 asa ca tot trebuie sa astept pana atunci....Of, ca nu stiu ce sa mai fac...
Inaf78 spune:
daca nu are puroi in gat (puncte albe pe amigdale), nu are diaree, nu sta cu mana la putulica (semn ca l ar ustura), nu tuseste des, inseamna ca are o INFECTIE VIRALA. ca o fi cu virusul varicelei sau un alt virus, tratamentul e acelasi, adica cel pe care l-ai primit aseara de la B.Infectioase.
nu te mai impacienta. tu trebuie DOAR sa i scazi febra. nu stiu de ce te incapatanezi si nu faci asta corect: ce supozitor si ce doza i ai dat?
cate kg are baietelul?
Inaf78 spune:
dezbraca l complet. incearca sa l stergi cu un prosopel umed. fa o ca o joaca (gen pititea sau unde nimereste mama baiatul...sau orice mai funny, dar sa l atingi cu prosopul umed).
Paracetamol 125 mg la ora 10. E OK. a trecut 1 ora si ceva. a scazut temperatura intrarectala sub 38,5 grade C?
daca DA: atunci astepti ora 14 si ii dai Nurofen (5 ml sirop sau un supozitor ptr copii)
daca NU: ii dai acum Nurofen sirop 5 ml si apoi peste 4 ore repeti Paracetamol si peste alte 4 ore Nurofen. nu face pauza, fiindca la infectiile virale oricum creste temp.
am scris si ieri dand un citat dintr un PROFESOR de pediatrie: tb sa i dai 3-5 zile paracetamol si nurofen alternativ PLUS inca o zi fara febra (adica inca o zi peste ziua in care temp nu a mai crecut peste 38 grade rectal)
oana_lex82 spune:
Pai da, cu paracetamolul nu i-a scazut deloc asa ca acum i-am dat 5 ml Nurofen..un mare chin pt ca scuipa, plange si nici nu stiu cum sa ii mai dau sa primeasca!!!
Inaf, merci mult de sfaturi! Dar ce fac in continuare, merg la un medic sa ii puna totusi un diagnostic??Eu am facut pt diseara o programare si medicful mi-a zis ca il trece la urgente cand a auzit simptomele...Acum chiar nu stiu ce sa fac..
Inaf78 spune:
Exista Nurofen supozitoare ptr copii, ca alternativa la sirop.
Poti sa te duci la medic sa l vada, dar eu cred ca e ceva viral si NU are nevoie de antibiotic.
Indiferent daca te duci sau nu si indiferent de ora, tu trebuie sa iei masurile ptr scaderea febrei (asa cum am tot scris mai sus).
Nu uita de hidratare (baut putin si fff des apa plata sau ceai sau suc natural, proaspat stors de fructe). Deshidratarea accentueaza febra si starea proasta a copilului.
oana_lex82 spune:
Inaf,pe la 11:30 a facut kk destul de moale, nu ff subtire, dar cred ca e normal fiindca de ieri nu a mancat decat lapte, in conditiile astea pot sa ii mai pun supozitor??
In legatura cu ceea ce ziceai ti, ca e i infectie virala eu iti dau dreptate, dar din pacate aici orice infectie se trateaza cu antibiotic..chiar sunt curioasa ce zice doctorita asta diseara, ca e prima data cand merg la ea si am auzit numai lucruri bune despre ea...
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 In legatura cu ceea ce ziceai ti, ca e i infectie virala eu iti dau dreptate, dar din pacate aici orice infectie se trateaza cu antibiotic..chiar sunt curioasa ce zice doctorita asta diseara, ca e prima data cand merg la ea si am auzit numai lucruri bune despre ea... |
Oana,cred ca exagerezi!! Nu imi plac medicii general vorbind (poate pentru ca,in subconstient,ii asociez cu boala si cu durerea),dar sa spui ca in orasul tau,un medic prescrie antibiotic,in diferent daca e infectie virala sau bacteriana,asta deja mi se pare prea mult.Din partea ta.
Poate ca ai avut tu experiente negative pana acum,si le-am mai exacerbat umbra negativa cu lipsa personala de educatie si informatie medicala,dar eu vreau sa cred ca inca mai sunt oameni care lucreaza cu responsabilitate in mediul medical.Cel putin,bag mana in foc ca,pe orice medic ai intreba,ar sti sa iti spuna diferenta intre o infectie virala si una bacteriana si ce tratament se prescrie in fiecare caz.
oana_lex82 spune:
Bun si atunci daca sunt eu nebuna, de ce de fiecare data cand am fost cu copilul la medic (si crede-ma ca. cu o singura exceptie am fost la toti) toata lumea mi-a prescris antibiotic pt un rosu in gat fara febra, sau pt ca ii curgea nasul si tusea, sau pt o bronsiolita??? de ce ai impresia ca eu mint???
Si asta cu lipsa de educatie si cultura medicala e cam aiurea sa o invoci..pana la urma nici tu nu esti in masura sa dai sfaturi ca nu esti medic..si cred ca daca un medic mi-a prescris un antibiotic, e normal sa consider mai pertinenta parerea lui decat a ta nu??