Febra 38,7...?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

f bine ca te ai dus la urgente! te ai mai linistit si tu. si mai ales BINE ca nu ai primit iarasi antibiotic...
tratamentul primit e unul OK!
ai grija ca Paracetamolul e tot una cu Panadolul sau cu Eferalganul.
Nurofenul contine Ibuprofen, deci e altceva. Pe acestea doua: Paracetamol si Nurofen le poti alterna la 4 ore (de fapt inseamna ca le dai la 8 ore) pentru a tine febra sub control.

sa nu te panichezi si mai tare: varicela (daca e varicela) da febra fff mare (si 40 grade C). tu trebuie sa faci ca pe lista: dezbraci copil, umezesti copil, ii dai lichide sa bea, si la fiecare 4 ore (zi si noapte) Paracetamol cu Norofen. daca cu toate astea, temperatura creste peste 39,5 grade C ii dai Algocalmin (1/4 fiola pe gura-ai grija ca e fff amar; sau un supozitor cu Novocalmin ptr copii). doza de Algocalmin pe zi (24 ore) nu trebuie sa depaseasca 1 ml (adica 1/2 fiola). Algocalminul se da la 12 ore.

cum am scris si mai sus. daca temperatura este peste 39 grade tb sa cresti doza de Paracetamol si Nurofen:
Daca febra este sub 39 grade C, doza o calculezi: Paracetamul 10mg/kg/doza, Nurofen 5 mg/kg/doza.
Daca febra este peste 39 grade C, doza o calculezi: Paracetamul 15mg/kg/doza, Nurofen 10 mg/kg/doza.

Cei 5 ml de Panadol pe care ii dai tu inseamna doza mica de Paracetamol, adica 10 mg/kg/doza.

Multa sanatate micutului si o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Oana, apropos de doctorita aia care spune ca nu a vazut copil asa mic cu varicela, spune-i cand o mai vezi ca al meu baiat la 1 an a facut scarlatina. Probabil era noua la spitalul de infectioase si probabil si mai noua in domeniu.

Oricum, sincer, invatare de minte sa nu mai stai cu copilul sa ii dai paracetamol si alte prostii si sa stai acasa cu copilul cand are febra.

A spus cineva mai sus ca 39 intrarectal nu e febra. Ma doare capul ......

Sanatate multa baiatului si incearca din experienta asta sa nu mai stai 2 minute dupa ce vezi ca are copilul febra asa mare. Imediat la urgente cu el. Parerea mea, acum voi faceti cum credeti ....

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Pai ..ce sa spun!Bine face ca te doareinseamna ca-l ai!

Am observat raspunsurile documentate ale Inei,trag concluzia ca e in domeniu,insa totusi nu pot sa nu-mi pun intrebarea ...e atit de diferita medicina asta de la tzara la tzara?(am editat special,pentru a insista sa nu se considera personala,atac afirmatzia mea)

Nu vreau sa mai repet ceea ce s-a spus de nu stiu cite ori pe forumul asta si mai ales la sectziunea asta,dar in alte tzari nici macar nu te gindesti la a merge la urgentza cu febra asta!Si cine ajunge sa presupunem tot cu paracetamol e tratat!Doar daca febra ajunge la 40 si asta timp de trei zile consecutiv ,abia atunci intri in "atentzia medicilor"!

ma rog,de fapt voiam altceva sa spun!

Oana,mey Focsaniul ala e relativ mic,chiar nu tzi-ai gasit un medic la care sa te opresti ,in care sa ai incredere si pe care sa te potzi baza?

Tu ,lasind la o parte natura ta ,esti singura in dilema, ca efectiv nu stii ce si unde si ce medic sa iei de bun!Mergi la unul singur,mergi la cel cu care ai rezonat tu ca mama!Dar... doar la unul!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

probabil ca te referi la mine sau nu, dar DA ptr mine 39 febra rectal nu este febra mare, atunci cand copilul nu are alte simptome.
si DA, nu fug la urgenta la primul puseu de febra.
controlez gatul copilului- ptr a elimina puroiul din gat, ptr ca atunci este altceva, nu un simplu rosu in gat, si in primele ore, sau chiar 12 ore urmaresc copilul, evident cand starea lui este ok.
am mai invatat ceva in timp( sa aiba parte de sanatate pediatra noastra si prietena mea), in 4 ani, la o infectie bacteriana sau o boala a copilariei, febra este mare, scade greu si creste f repede.
la o chestie virala (rosu in gat, etc) febra este moderata, nu creste rapid si scade rapid.
si DA, eu stau 3 zile cu febra copilului pana sa ma reped cu antibiotice, tocmai de aceea in 4 ani a luat de 3 ori antibiotice.
ma repet...cand starea copilului este ok, nu vb de situatii cand este molesit, sau respira greu.
dar fiecare actioneaza pana la urma cum vrea, evident, dar asta nu inseamna ca este si corect ptr restul, pana la urma fiecare isi cunoaste copilul si mai ales decide ce vrea.

oana, cand va merge in colectivitate, ai idee ce se va intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Andacos, da este enorma diferenta intre protocoale.
La noi se respecta doar in unele specialitati, ca degeaba exista daca nu ai cum sa le respecti.
IN SUA Iminenta de avort nu se interneaza, nu se trateaza (sarcini mici), la noi se interneaza si se trateaza. In UK gravida cu hipertensiune se interneaza doar daca are peste 160/110, la noi se interneaza de la 140 in sus . La valoarea asta ei nici macar tratament nu dau.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Sa vin si eu sa completez din experienta proprie (nu ca ar fi neaparat necesar, da' daca tot ne dam cu parerea):

1. algocalminul e interzis in strainatate, nici nu se prescrie.
2. febra pt. care sa merg/intreb dr. este de la 38,5 (axial) sau 39 rectal (pt. ca se scad cele 5 unitati). Dar se asteapta 3 zile cu febra asta, tinuta sub control, desigur. Deci, nu din prima mergi la urgente.
3. varicela se face si la 1 an si... (apropo, poti sa-i raspunzi la fel dr. "aia nu stie ce zice") si nu e insotita neaparat de febra (fata mea a facut, fara pic de febra, da' bube peste tot).

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Adica daca i-am dat paracetamol la febra de 38,7 am dacut o prostie,nu???Asta in conditiile in care toata lumea m-a sfatuit asta inca din maternitate, k daca copilul face febra, pana sa-l vada un medic sa ii administrez un supozitor cu paracetamol, sau sa ii dau siropel (Panadol, nurofen sau ibuprofen)...pe bune ca nu stiu pe cine sa mai cred ...
Inaf78 stiu foarte bine ca toate aceste siropuri antitermice contin paracetamol si nu i-as fi administrat 2 din ele in acelasi timp, iar in ce priveste algocalminul nici pe asta nu stiu daca i l-as putea da la cat e de amar...
Eu una oricum nu cred ca are varicela, pt ca nu i-a mai aparut nici o bubita pe corp in afara de cele de ieri, oricum il voi studia mai in amanunt cand se trezeste..vestea buna e ca azi-noapte n-a mai facut febra..Dar sincer nu pot sa fiu prea linistita atata timp cat acest diagnostic nu pare sa fie cel real...
Inca nu stiu ce sa fac, insa maine merg iar cu el la Contagioase si daca zice si ea ca nu e varicela sa vad ce fac in continuare, asta depinde si de cum se simte el pana atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Inca din maternitate,ar fi trebuit sa-ti spuna,in ce priveste febra,ca pana la o luna(chiar pana la 3 luni) un bebelus sanatos nu face febra,de asemenea nu are voie mama,dupa ureche si dupa sfaturi de nicaieri,sa ii administreze bebelusului nimic,nici macar paracetamol de 125 mg,fara a fi vazut urgent de medic.
La temperatura la care i-ai pus supozitor,trebuia sa folosesti unul de 125 mg,nu unul asa puternic.Si-ar fi facut efectul si acela,pentru ca e calculat sa ajunga sa trateze kg/corp,restul e exces care numai bine nu face.Ca si cum ai lua morfina cand te doare capul,cand ai putea lua doar o pastiluta de aspirina sau paracetamol.

Eu stiam ca algocalminul nu se mai administreaza supozitor(Novocalmin),de cand s-a descoperit ca e foarte nociv.Intr.o vreme nu se mai gasea in farmacii,cica nu se mai producea in fabricile de medicamente.Acum s-au razgandit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Gaseste-ti un pediatru cu care sa te intelegi. Asta este cel mia important, ptr ca urgentele nu-ti cunosc copilul cum ti-l va cunoaste medicul curant si nu pot stii sigur cauza, ei trateaza doar efectul de moment. Si da, trebuie sa tratezi copilul, o febra este peste 38grade. Sub 38 este subfebril si trebuie tinut sub observatie, peste 38 trebuie tratat. Alex a mea a avut cea mai mare temp 38.5 ptr ca n-am lasat-o sa creasca mai mult de atat, si crede-ma ca n-am imbuibat-o cu antibiotice, dar bolile netratate sau tratate prost subrezesc organismul , si asa firav, al copiilor si bolile se vor inmulti.
Am mai spus asta eu ii dadeam, ca de mult nu mai este cazul, supozitoare cu paracetamol alternativ cu novocalmin. Si chemam doctorita, si au fost cazuri cand a spus las-o cu astea si mai vedem si i-a trecut si au fost cazuri cu antibiotic.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Uite, de exemplu acum iar are 38,6 rectal...i-am pus iar un supozitor pe ca sigur era in crestere temperatura asta..asa era si ieri..acum 38,7 peste 20 min 40...Offf..Nu inteleg totusi de la ce face febra, ce pot sa fac?
Dr de la contagioase mi-a zis sa astept pana maine dupa-amiaza si sa revin cu el, k daca e varicela,pana atunci ar trebui sa-i mai apara bubite, dar de ieri n-a mai aparut nimik, dar febra vad ca a revenit...
Ce sa fac oare? Sa merg la un pediatru sa-l vada sau sa astept pana maine dupa-amiaza??

Mergi la inceput