Despre relatia nora -soacra
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doinabita ....Imi prinsese punctul slab , caci imi era frica de el.La propriu , daca nu plecam din calea lui devenea aproape violent. Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!! |
tu glumesti? fiul tau sa faca asa ceva? sa aiba reactie de a da in tine, in propria mama? La 29 de ani? Uof. Viitoarea lui sotie stie ca are iesiri atat de agresive?
![](icon_smile_sad.gif)
Stii, asta nu e problema intre tine si nora. E intre tine si fiu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doinabita spune:
Cleo, nu glumesc de loc! Cel care e cu problema are 25 ani, cel care voia se dea ...daca nu plecam...cel paralizat are 29 ani numai ca nu are cum sa ma ajute, e paralizat de la piept in jos. Nora mea se uita si a inceput sa rada.
Motivul pentru care ii venise nervii lui atunci era: de ce nu m-am dus sa cumpar otet, caci voia ciorba acrita cu otet, iar el se ridicase de la calculator de la joc si ea de la telenovela, eu eram cu oalele...ca de obicei. Dar nu o spun ca pe o povara, imi place sa gatesc, sa fac dulciuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Imi pare rau daca eu am suparat cu ceva.
Si imi cer scuze. Nu stiu ce puteti face in privinta lui. Din punctul meu de vedere ca persoana de din afara as fi categorica daca se pune problema violentei, lipsei de respect. Dar ca mama imi imaginez ca e ft dificil si dureros sa iei masurile care se impun. Si eu cred ca are ceva cu dvs, refuza sa vorbeasca cu dvs si s-a purtat intr-un mod rusinos ca om, barbat, fiu. Si mai este si ceea ce am banuit: ca le-ati cautat in coarne ca "sa fie bine", cred ca dvs sunteti cea santajata emotional. Si sotul dvs ar trebui sa stie, tot.
PS: dvs ati scris la un subiect care dezbate faimoasa relatie intre soacra si nora. Personal am intrat de curiozitate sa citesc ce s-a scris, nu intentionam sa las mesaj...dar v-am citit si mi-am schimbat intentiile. Spuneti ca el a mai fost plecat 5 ani de acasa. Banuiesc ca la acel moment nora nu avea nicio legatura. Se poate sa ma insel, dar ati initiat o dicutie avand nemultumiri legate de nora, ca ea v-a dus fiul in necunoscut la Bucuresti. Nu sunt rau intetionata, discut doar din ceea ce povestiti dvs. Nu am cum sa cunosc viata dvs, pe dvs sau pe fiu. Judec dupa ceea ce mi se ofera, ca un om nu ca judecator. El categoric are ceva cu dvs, trebuie sa existe o explicatie, doar nu e cu probleme de sanatate sa sara din senin la dvs, dar atentie NU O SCUZA! Cumva din acel episod urat ati retinut ca nora a ras, lund-o ca pe un afront, cand reactia lui era cea de netolerat. Repet:tatal trebuie sa stie tot!(banuiesc ca episodul cu otetul a fost unul dintre acelea pe care l-ati ascuns) Numai cu cartile pe masa se poate rezolva ceva corect si bine. Si va doresc din toata inima sanatate si sa se rezolve tot in asa fel incat sa fie toatalumea multumita, iar BB primit cum se cuvine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Doina,
imi pare rau sa citesc restul povestii tale. Acum mi se pare ca desi initial te-ai plans de nora ca ti-a luat baiatul la Bucuresti, asta este o problema minora fata de problema violentei fiului tau fata de tine. Fiul tau este adult si indiferent daca nora e rea sau nu, nimic nu justifica comportamentul lui fata de tine. Nu cumva tu esti de fapt suparata pe fiul tau dar e mai usor sa o vezi pe nora vinovata? sa crezi ca el se poarta urat cu tine din cauza ei, in loc sa vezi ca el e 100% responsabil de comportamentul lui?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Nici eu nu am vrut sa acuz pe nimeni, e la inceputul mesajului meu anterior, am specificat inca de la inceput ca nu ma adresez cuiva anume, ci vorbesc la modul general, din ce am observat eu pe la tineri in relatiile cu parintii si socrii, cand acestia "se baga" mai mult decat ar trebui. Si in special parintii de baieti, mamele de baieti, caci se considera din mosi stramosi (acum sper ca s-au mai schimbat conceptiile) ca fata intra in familai lor si ei devin ca niste parinti si trebuie sa o indrume. Si o indruma, normal, in defavoarea ei si in favoarea fiului, sa fie femeie de casa, sa-i faca lui toate poftele, el are serviciu si e singura obligatie, iar ea tb sa slujeasca cu succes pe toata lumea.
Insa aici inteleg ca nu este cazul. Violenta fului tau, Doina, nu este normala, ca mama stiu ce ti-e greu, sotul tau ar tb sa stie toate astea.... Dar el a avut mereu acest comportament ai violent? Sau s-a produs o schimbare? Crezi ca aceasta schimbarea sa aibe legatura cu nora? Cu ea este tot asa violent?
Acum ei locuiesc in Bucuresti si dvs in Zimnicea? Si nu va cheama la cununie, de ce? Inseamna ca exista totusi un conflict (mai vechi, sau generat de nora intr-un fel oarecare?)
Ei nu lucreaza nici unul?? Pai cum Dzeu traiesc? cine le asigura traiul de zi cu zi? Dvs? Cuscrii? Sau lucreaza ceva la negru?? Ma gandesc cu groaza ca sunt atatea cheltuieli intr-o casa: chirie, intretinere, lumina, abonament TV, net, telefon, cumparaturi (de-ale gurii, produse de igiena + produse pt viitorul copil)...
Numai bine si sanatate multa!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui AB_AC Bird70 n-as compara emigrarea cu mersul la Bucuresti si traitul din joburi temporare in economia actuala. Australia are servicii sociale minime care-s necesare unui copil mic si unei femei insarcinate. |
In primii 2 ani de rezidenta nu beneficiezi de asistenta sociala, esti pe cont propriu. E adevarat ca ai asigurare medicala si drept la munca, dar atat. Noi nu am plecat cu contract din Romania ci am emigrat, ne-am luat copiii si 2 valize si ne-am mutat aici. Cunosteam o singura persoana (nu personal) care era prietenul unui coleg de-al sotului meu.
Cred ca soacra ta v-a invinuit pentru copilul facut la 18 ani si pentru faptul ca la o varsta la care majoritatea ne mai rasfatam a trebuit sa puneti osul la treaba. Emigrarea apoi a fost doar cireasa de pe tort.![]() |
Soacra-mea nu are de ce sa ma invinuiasca de nimic. Aveam apartamentul meu cu tot ce imi trebuia. Nu a trebuit sa contribuie cu nimic, sa ajute cu nimic. De fapt cred ca asta a fost problema, ca ar fi vrut sa depindem de ea ca sa poata sa se bage in viata noastra. Si a incercat sa se mute cu noi tot timpul, sa ma convinga sa vindem casa 'mea' sa cumparam ceva mai mare la comun, etc. A trebuit sa ii spun direct ca eu nu fac asa o prostie, ca eu am casa mea, un acoperis deasupra capului pentru mine si copilul meu indiferent ce se intampla intre mine si sotul meu, si ea vrea sa imi dau libertatea si sa ma bag intr-o situatie incurcata cu ea, sa fiu legata de ea pe viata, sa nu am liniste? Poate eram tanara dar nu idioata. Probabil un alt motiv de suparare pentru ea
![](icon_smile_big.gif)
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
doinabita spune:
Lucialu, nu trebuie sa te scuzi, am luat sfaturile tale sincer, din inima si imi prind bine!
Nu stiu la ce sa raspund mai repede:
A plecat acum 5 ani in Bucuresti la facultate, a facut doi ani la stat , fara taxe, a renuntat, ca asa a vrut el si s-a angajat.Nu era cu Ioana.Pe Ioana are 1 an in august de cand o cunoaste.
In bucuresti acum noi nu putem sa ii sustinem, nu stim din ce...cum...caci vorbeste si cu sotul scurt, raspunde doar la ce vrea.Violent a devenit de cand s-a mutat la Zimnicea. Conflictul e creat de parintii ei, de ea, iar el il intretine, mai bine zis: sarac lipit dar mandru, ca sa nu zic altfel...Mai pe seara o sa va raspund la toate.Chiar va multumesc la toatae pentru ce mi-ati scris! Imi este de folos, am tras destule invataminte din mesaje!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
citat din mesajul lui viviana Soacra mea este o comoara. Cu ea ma sfatuiesc cand am necazuri cu care nu doresc sa-mi impovarez mama si tot ea ma indruma uneori cand ma cert cu mama spunandu-mi ce simte ea in momentele alea. Il parasc pe Celcesforaie cand ma enerveaza si tot ea ma invata cum sa detensionez atmosfera. Nu se baga niciodata in familia mea si nu-mi da sfaturi decat atunci cand i le cer. Nu a fost asa de la inceput. Am avut momentele noastre... Insa i-am aratat respect, dragoste, am discutat cu ea si am construit o adevarata relatie. I-am spus de la inceput ce imi place si ce nu. M-a ascultat si nu mi-a spus niciodata ce i-ar placea ei... Prima incercare a fost atunci cand mi-a spus sa-i spun mama. Am replicat ca am o singura mama si ca ei nu o sa-i spun asa oricat va incerca sa ma convinga. Percepand supararea am propus sa-i spun simplu "Puica" (nu asa o cheama - e ca o closca care vesnic isi apara puii). De atunci asa i-a ramas numele. Pana si copiii ei ii spun asa. A doua incercare a fost dupa nastere cand mi-a spus ca ii este frica sa-si tina nepoata in brate. "Aha iti este frica sa-ti tii propria nepoata, poti sa pleci din casa mea!" (AM fost cam tampita la faza asta,. I-am aratat chiar si usa cu degetu') A plecat si s-a intors a doua zi si in zilele si lunile urmatoare. I-a facut prima baie, si a tinut-o in brate cand a avut febra. A avut grija de noi amandoua. De atunci am castigat o prietena. Pur si simplu o iubesc. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
![](floare.gif)
![](bis.gif)
![](bis.gif)
![](grup.gif)
![](floare.gif)
Dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
Doina, imi pare tare rau de probleme legate de fiul tau mai tanar, de parca nu aveai destule pe cap. Din cate te cunosc(si de ani de zile banuiesc ca am ajuns sa te cunosc destul de bine) as fi mandra sa am o soacra ca tine.
De fapt la soacre eu am avut noroc, si mama exului este o scumpete de femeie care mi-a fost ca o a doua mama si care ma suna si ma imbarbata cand stia ca am probleme cu al ei fiu.
Soacra mea actuala mi-e la fel de draga si, chiar daca are ciudateniile sale(asa cum si eu le am pe ale mele), faptul ca ma trateaza ca pe o fiica si ca mi-a primit copilul ca pe o nepoata perfect legitima si nu face deosebire intre Alexa mea si ceilalti doi nepoti(fata si baiat), faptul ca mi-a fost alaturi cand mi-a murit tatal si a venit de la tranta cu piedici(noi locuim in Londra, ei in Somerset) sa petreaca catva timp cu fie-mea ca sa nu-mi simta lipsa si sa nu fie trista pe durata cat a trebuit sa fiu in Ro,desi nu avea nici o obligatie, faptul ca atunci cand ii vizitam ma rasfata si desi stie ca nu prea trag eu la dulciuri coace niste minunatii de placinte de care tare o sa-mi fie dor cand nu voi mai avea voie sa le gust(deh, sanatatea), faptul ca suna sa vorbeasca cu mine pur si simplu sa ma auda si nu numai cu fiul ei(tineti cont: eu divortata si cu copil adolescent, fiul la prima relatie serioasa si ce fiu, inger de om), ca la fiecare reusita scolara sau in afara scolii ii face mici daruri Alexei si le trimite prin posta, ne ajuta cat poate, pentru mine conteaza mult de tot. Cu mama mea nu as putea sa vorbesc atat de multe cat vorbesc cu mum.
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11