Iepurasi coconasi de mar-apr 2010(1) - Bun gasit!!
Raspunsuri - Pagina 11

LAlexandra spune:
Serus!
Acum am venit de la vaccin, la Ale ii mai curge doar putin nasul, au zis ca nu e problema, asa ca l-am facut. M-a innebunit cat am asteptat, ca vroia sa iasa afara pe o usa ce se deschide automat. Acum trebuie sa il urmaresc ca s-ar putea sa faca febra, asa mi s-a zis. Sper sa fie totul ok.
Ioana, nu am fost la Praid, desi e tare frumos acolo. Trebuie insa sa te interesezi daca nu e prea mic Ovi pt salina, adica stiu ca sunt niste restrictii, de ex. femeile insarcinate.
Stanucel, ca mi-am amintit, cum se simte Paul? Si pe mine ma enerveaza o ureche, trebuie sa merg si eu intr-o zi la medic, cred ca am si eu un dop...sper sa nu fie altceva.
Multumesc fetele de raspunsuri, poate pt ca Ale manca tot inainte si baga catre 300 de gr, acum cand il vad ca face nazuri si abia mananca 100 gr ma ia cu rau. Ieri, spre ex i-am dat sa guste lasagna....cahhhh, a pipait-o, a dus-o la gura si apoi mi-a aruncat-o jos. Seara, dupa ce bagase niste paine, si niste fructe, ca venisem de la cumparaturi si nu am scapat de gura lui, a vazut lasagna, mi-a cerut, a gustat si mama ce buna a fost
, tot intindea mana ca sa-i mai dau...Azi, sunt curioasa daca ar mai vrea...deci cam asa e la noi cu mofturile
. Si de multe ori, se intampla sa vrea sa manance ori doar amiaza, ori numai cina...Insa daca aude orice fosnet e repede langa tine si mna-mna sa ii dai si lui ce ai acolo. Am incercat fara sa ii dau absolut nimic intre mese, dar e clar, daca nu ii place ce ii pun in farfurie, nu vrea, se apuca sa planga si in final, daca nu ii dau altceva, prefera sa ramana nemancat.
AAA, vroiam sa va spun cu mersul...din ce am citit si eu pe forum, in general, in Romania daca la un an inca nu umbla, deja e bai! Citesc si ma minunez cand la 9 luni deja e normal sa umble toti
. Aici, si din ce am citit in carti, nu ce credem noi mamicile
, la 8-9 luni ar trebui sa inceapa sa umble in 4 labe, si abia dupa un an sa inceapa sa se ridice, sa se tine pe picioare, iar de umblat catre 14-15 luni. Alessa a fost un copil precoce, aici cand ma intreaba lumea cat are si il vede ca merge toti se minuneaza!!! Copiii care merg mai repede sunt iesiti din comun, nu cei care incep sa mearga la 14-15 luni. Asa e normal, mai fetele, nu va mai faceti griji. Castelana, si fetele care inca nu merg iepurasii, faceti o comparatie si veti vedea ca ei sunt dezvoltati pe alta latura. De ex, Ale, abia daca zice trei cuvinte care sa aiba sens pt mine, toata ziua vrea doar sa cotrabaie, sa umble prin casa...prin urmare nu are rabdare nici 2 secunde sa ii arat vaca, calul, sa ii citesc o poveste sau mai stiu eu ce...La noi totul se deruleaza pe rapid inainte
...asa ca bucurati-va de aceste momente, credeti-ma...as sta si eu cu el sa ne jucam, sa il invat diverse...dar cum??? daca el acum e langa mine si in secunda doi s-a ridicat si pleaca prin casa...
Va las, mi-a cam expirat timpul
_ printisorului Alessandro

LAlexandra spune:
Mi-am mai amintit de costumele impotriva soarelui. Sunt si costume cu 80% protectie de soare, costa vreo 50 de euro, daca vreti mai trebuie sa luati si caciulita tot asa impotriva soarelui.
Dar, acum sa nu fim chiar nebune, mai fetelor, daca mergeti in vacante si veti sta mult la soare, poate merita, dar sa va ganditi ca nici nu veti sta in soarele puternic cu bebeii, chiar daca au costume...ca doar e prea cald. Si ca sa iau acum cand el creste de numa....eu una nu ma prea vad...
Vorbesc doar in numele meu, nu condamn pe nimeni care ia, ca sunt f bune, dar scumpe a naibii, iar daca nu il veti folosi prea mult atunci sunt bani aruncati.

sensibila spune:
Eu i-am comandat costumul cu protectie solara pt ca Gia o sa stea o luna la mare.
Primele 2 saptamani cu parintii mei si apoi ma duc eu si pleaca ei, si nu vreau sa ma trezesc cand ajung acolo sa ma relaxez si sa ma simt bine, ca copilul e ars de soare si nu mai pot sa fac baie cu el.
Ca pe mine pe plaja nu ma prinzi nici cu japca.
Plus ca ei fac si tratamet si cand o sa fie cu mama cand cu tat si tata nu sta el sa o dea cu crema
Deasta am luat.
Cand o sa ajung eu o sa stea in slip si atat dar sa stiu eu ca e data cu crema calumea. de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

LAlexandra spune:
Sensibila, da asa merita! Intradevar, daca stai la mare mai ales asa perioada lunga merita toti banii.
Uite, noi avem marea aproape, dar daca e sa mergem va fi dimineata asa cate putin, sau seara pt o plimbare, de aia zic ca eu nu cred ca o sa iau.
A, si eu nu prea ma incumet sa il iau cu mine in mare, mai degraba daca as avea prin jur o piscina, l-as duce si asa stiu ca as putea sta linistita cu el in apa.

sensibila spune:
LAlexandra - Gia a facut la 4 luni baie in mare de mama focului si erau niste valuri minune, iar ea era asa de fericita nevoie mare
Deabia astept sa o bag in mare.
La complexul la care o sa stam are si piscine si pt copii si pt adulti si o sa faca si acolo baie. important e s anu se arda.Si sa fie ea fericita. de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

ami_84 spune:
Va las un articol ce le-am citit adineauri despre importanta jocului la copil. Este postat de o mamica la un subiect de la sectiunea "parintii intreaba...". Mie una mi s-a parut interesant.
http://www.theimaginationtree.com/search/label/Small%20World%20Play
Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou
27+ cu
Ilinca

LAlexandra spune:
Si la Ale ii place apa, balaceala, dar problema mea e ca el fiind asa activ, nu sta locului si mie de-aia mi-e frica cu el in mare...poate il pierd pe acolo. Noi si baie ii facem doar daca suntem amandoi

Erina spune:
Sensibila, multumesc pentru link. Totusi la marimea S am vazut ca e stocul epuizat. O sa ma gindesc de unde si daca iau.
Alexandra si David e activvv, sunt foarte curioasa ce va face in apa. Zilele trecute intindea piciorul sa se arunce direct in piscina mare.
M-au impresionat variantele si cantitatile de la meniuri. Daca inainte ziceam ca maninca rezonabil dupa 4 zile de Humana delactozat acum maninca excelent (mai putin ca inainte).
Amy super linkul!!! Deci David e mai mult decit OK cum trintea capacele de la oale, oalele de gresie si cum la sfrsit nonsalat i-a facut un vint de la un metru inapoi in sertar. Eu nu sunt obisnuita de la Daria. ea a fost fff linistita.
O sa fac si eu o sensation station cu orez colorat, apa, baloane de sapun etc. iar ideea cu spuma de ras e super!!!
Sa va spun ca in Japonia toate aceste tipuri de joc si explorari se fac la gradinita. Fetite ca Daria invata fazele lunii muscind din biscuite. Deseneaza cerul noptii desenind o foaie lipita sub masa, se fac proiecte mari cu nave spatiale facute din cutii, etc...
-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.

Yaia spune:
Multumim tuturor!
Alexia e muult mai bine, e pe tratament cu antibiotic acum. Medicul ii pusese acelasi diagnostic de otita, dar am insistat si pana la urma m-a trimis la o analiza de sange. Azi am fost si m-a sunat medicul disperat acasa ca i-a iesit un adenovirus si ca nu stiu ce parametru i-a iesit foarte mare aratand mare infectie...parca asa a zis, de aceea si febra foarte mare. Si ca daca a disparut febra, sa continuam tratamentul (el suspecta o infectie urinara). Din pacate, ca urmare a deselor episoade de febra si muuulte reprize de antibiotic, a iesit si fierul cam mic, dar e normal sa fie asa. Maresc cantitatea de ficat, carne rosie si fructe cu vitamina C care fixeaza fierul si facem tratamentul cu antibiotic pentru o luna, sa o ferim de alte infectii. Apoi mergem in vacanta pentru o luna si dupa verificam si urechile sa fie vindecate, si fierul, sa vedem de va fi nevoie de suplimente. Dar o sa am eu grija in vacanta sa isi refaca rezerva de fier.
Cam asta de la noi, din nou instinctul meu nu a gresit. Asta e povata pentru toate mamele, sa isi asculte instinctul ca ele isi cunosc copilul mai bine decat orice medic, chiar si pediatrul care il vede regulat. Ce disperat era azi la telefon si cat m-am luptat cu el pentru o amarata de analiza de sange! Sa nu va mai spun ca nu l-am convins sa ii luam si din nas pentru un exudat si la clinica, desi privata si platesc, fara recomandare de la medic nu fac nimic!
Sa aveti o seara buna si sa stati sanatosi! Da, e mai importanta sanatatea si decat mers la 1 an sau mancat x sute de grame, fetelor! Bucurati-va ca sunt sanatosi, e cel mai important lucru!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

sanzi spune:
Buna!
LA MULTI ANI, BLUEKIDOO!!!Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot binele din lume, alaturi de familia ta!
Nu ma mai lasa Mara, revin mai tarziu cu ce vroiam sa mai scriu.