Iepurasi coconasi de mar-apr 2010(1) - Bun gasit!!
Raspunsuri - Pagina 10

LAlexandra spune:
Ciao, fetelor!
Noi suntem toti raciti, asa ca nu prea am multe de spus...
Yaia, sper sa gasiti de unde e problema si sa fie Alexia bine
Eu de cand am tras cu Ale cu rotavirusul, efectiv ma chinui sa ii dau de mancare, intr-o zi mananca de numa, apoi iar 2 zile mananca doar cate ceva si tot asa...A devenit extrem de pretentios la mancare, nici nu mai stiu ce sa gatesc, azi mananca ceva, apoi nu ii mai place...Cand ii dau prima lingurita efectiv o miroase, apoi ia o gura mica si daca ii place mai cere, daca nu, la revedere mancare...
Spuneti-mi putin pe o zi cam cat mananca ai vostri, lapte cat, mesele cate sunt, iaurt, etc...
Trebuie intr-o zi sa sun pediatra sa il cantaresc pe cantarul ei sa vad macar daca ia in greutate...
Si inca o intrebare...Ale e racit, acum ii mai curge putin nasul, febra nu are si nu a facut...maine ar trebui sa ii fac vaccinul ( nu stiu pt ce anume), si stiu ca ei il fac daca e doar racit, ca am mai intrebat odata si au zis ca nu e problema. Voi ati facut careva asa? Ce stiti de asta?
_ printisorului Alessandro

irene26 spune:
Salut fete dragi!
Stefimic, ce frumos ai scris despre copii!
Ma bucur sa citesc despre Castelana si progresele piticului!
Vladi, bine-ai revenit din vacanta!
Sanzi, multumesc pt aprecieri!
Samaria, wow, inca alaptezi? Este extraordinar ca poti face acest lucru', bravo tie!
Ami, Irina este o fata sensibila daca ii plac asa de mult florile !
Yaia, ma bucur ca Alexia este bine!
LAlexandra, multa, multa sanatate tuturor!
Poze
Irene, mami de Diana
It's not how good you are, it's how good you want to be.

ioanaa28 spune:
dragelor, bine v-am regasit la casuta noua
noi tocmai am terminat tratamentul pt cea de-a treia viroza din primavara asta, cu antibiotic din pacate fiindca la Alex s-a complicat cu laringita iar la Ovi cu bronsiolita.
Acum vreau sa le fac aerosoli fiindca mi s-a recomandat sa nu le fac in timpul tratamentului cu antibiotic. Voi cum ati procedat?
Saptamana asta vreau sa-i duc si la un doctor homeopat, iar saptamana viitoare pt cateva zile la salina la Prain. Ati fost careva pe acolo?
Cert e ca incerc sa fac tot ce se poate sa ii feresc de inbolnaviri de acum inainte, trei tratamente cu antibiotic in doar doua luni mi se pare chiar prea mult...daca in cel mult o luna se mai imbolnavesc odata eu fac cu capu'

ioanaa28 spune:
Oviletzu din fericire e tot un cumintel doar ca mult mai incapatanat si indaratnic. Papa de toate, fara nici o problema, nu-i mai gatesc separat fiindca gatesc pt noi ff light, doar putina sara si ierburi aromatice.
Ovi are la 14 luni 12,5 kg, si 84 de cm, e un durduliu..
castelana, de nenumarate ori m-am intrebat in gand ce faceti si am sperat sa nu ne abandonezi
ca se te linistesc, Ovi a inceput abia acum o sapt sa faca primii pasi singur, si progreseaza pe zi ce trece dar, lent, asa, ca ardeleanu' deocamdata tot in 4 labute e mai sigur, si zau ca a mers asa la greu, de ma dureau pe mine genunchii, privindu-l pe el,
deci nu te stresa, ca nu are rost, probabil faptul ca sunt mai "bine crescuti", ii intarzie un pic in privinta asta. Eu nu m-am agitat, desi multe persoane binevoitoare se mirau ca nu merge si ma sfatuiau sa fac cu el "exercitii de mers" Si gandeste-te ca Alex a facut primii pasi singur la 11 luni, iar la un an umbla de nu-i aveam grija.
Ovi vorbrste mult, bebeluseasca evident dar cu niste intonatii de mor de drag...uneori ma striga "mami..", apoi incepe sa-mi povesteasa si sa gesticuleza si sa ofteze de parca cine stie ce are el de povestit, alteori cearta jucariile, sau pe Alex, mai ales dupa ce ma aude pe mine ca-l cert cu manuta intinsa si sprancenele incruntate..
ata mi-e de drag omuletul asta mic sai asa de mult ma bucur ca inca-l mai pot tine in brate si starnge la piept si alinta si proteja... Nu de alta dar Alex are asa o perioada de razvratire si independenta de-mi termina nervii, Adevarul e ca nu am timp cat mi-as dori sa ma ocup de el ca sa nu zic de rabdare, odihna ...etc..
Si as nu uit, Ovi are de o luna deja pe langa cei 8 dinti 4 masela, pe fiecare parte cate una, si caninii de sus. de cateva zile dau semne si cei de jos...asa ca odihna si somn...la pensie!
hai ca m-am intins...
noapte buna
astept sa-mi povestiti de aerosoli. eu am aparat Omron, inca nu l-am studiat, doar am citit carticica, dar ma uit cam neincrezatoare la el, nu stiu de ce...ma gandesc ca poate nu le voi face bine,,, nu stiu... ideea e ca am auzit multe pareri diferite si nu stiu dupa care sa ma ghidez...

carmickey spune:
Yaia multa sanatate alexiei...
LAlexandra vad ca incep eu prima...adelina mananca asa:
lapte 180-210 ml intre orele 05.00-06.00 dimineata
la ora 10 un fruct cu biscuite sau cu cereale
la pranz supita, felul doi mai rar dupa care bea lapte 180 ml si adoarme
dupa-amiaza iaurt cu cereale sau un fruct adaugat de mine
seara in jurul orei 20.00 legume cu piept pui(snitel pui cu piure, sau lapte cu gris, orez,mamaliguta smantana etc) iar la ora 21.30 lapte 210 ml si somn
va urez o noapte buna si linistita alaturi de prichindei
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

carmickey spune:
oana am uitat sa scriu, si ma gandeam mereu sa nu uit, si tot uitam sunt de acord si eu cu acel colaj...su imi spui daca pot sa te ajut cu ceva
multumim
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

castelanaC spune:
bune fetele cochetele!
intru 5 minute sa va salut si sa urez sanatate la piuiti!
mi se rupe sufletul cand scrieti ca sunt bolnavi, saracutii de ei!
Noi saptamana trecuta am fost cu febra, dupa vaccinul MMRV, l-a decimai saracul, 5 zile de 38-39! nu manca nimic, nu bea, norocul e ca inca il mai alaptez si asa l-am mai hidratat.
Acum incepem sa ne intram in ritm normal, a trecut febra, dar au ramas figurile, mofturi si tot asa, dar trece si perioada asta.
Eu una n-a experimentat decat perioadele de dupa vaccin cu probleme, n-a fost bolnav niciodata pana acum, ma strange in spate cand citesc la voi...
Programul nostru zilnic e cam asa:
8-9 dimineata 200 ml lapte vaca+biscuti sau cereale
10-11 fructe cubulete: mango, papaya, etc
14 in general pasta/orez cu sos ( rosii sau dovlecei, sau vinete, sau broccoli, sau cu branzica gen topita, etc)
17-18 iaurt, uneori mai gusta fructe, depinde de cum il vad ca vrea
20-21 carnita cu legume, sau ou cu legume sau doar legume, depinde care-i programul de zi
22 baie, pigiamau si lapte de la mami
uneori se inverseaza pranzul cu cina, ca meniu, daca mergem undeva iau pasta cu mine si o fieb acolo, o amestec dupa cu branzica, sos, dupa caz.
va pupupupupup si sanatate la puiuti
p.s. merci de incurajari, astept si eu sa mearga puiul, ca prea toata lumea din jurul meu are copii care au mers la 8-9 luni...
plus ca am fost si acasa si evident la toata lumea li s-a parut ffff tarziu sa nu mearga si el prea mare d-le...in fine
lasa lumea sa vorbeasca, asta-i rostul ei! ( era un slagar, nu?)
va pupupup
castelana mami fericita

sensibila spune:
Buna fetele
Legat de costumul de baie, eu l-am comandat de aici
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370421626299
Acum sper sa si ajunga.
Am platit cu tranport cu tot 16.49 lire de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

ami_84 spune:
Neata!
Castelana multumesc de intrebare. Eu sunt bine, momentan ma mai pot apleca si alerga dupa Irina. Cam aceeasi diferenta va fi si inter fetele mele la fel ca la fratele tau. Sa dea Domnul sa ma urmezi curand asa cum va doriti. Am citit si ultima ta postare. Nu ma dau cunoscatoare dar eu stiu ca locul oului e la micul dejun, nicidecum seara, fiindca e toxic pt ficat.
Yaia sper sa dati de capat cu temperatura Alexiei. Ca tare se mai necajeste micuta. Multa sanatate!
Alexandra sanatate multa. Cu papica noi stam ffff prost. Nu vrea mai nimic. Dar in principiu mergem pe acelasi meniu de la inceput: LP, fructe cu cereale, legume cu/fara carne, iaurt cu ceva, LP.
Ioanaa ce ai mai patimit si tu cu baietii tai. Noi in iarna cand a facut Irina bronsiolita, i-am facut doar aerosoli, fara sa ii dam si tratament cu antibiotic si i-a trecut. Cand am mers la control la dr, a facut niste ochi mari cand a auzit ce am facut noi, trebuiau amandoua si aerosolii si antibioticul numai ca noi am inteles gresit. Bine ca s-a terminat cu bine. Eu mai degraba am retinere la antibiotic decat la aerosoli.
Irene
De ieri am intrat in ultimul trimestru de sarcina. Trec zilele asa de repede, acusi-acusi ma vad cu bebelusa in brate.
O zi buna tuturor!
Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou
27+ cu
Ilinca

selina-d spune:
Am fost si eu cu piticu la vaccin pentru meningococ azi. Ii iese si dintele nr 7 si m-a capiat azi noapte cat s-a trezit.
Alexandra si aici se face vaccin chiar daca e racit copilul. Legat de mancare, noi stam ff bine, nu ma plang. Mananca de la 10 luni cu noi la masa. Nu i-am dat chestii grele gen maioneze, carne de porc, carnati... Mananca cam asa:
- Dimineata 6.30-7 Lapte cu cereale, sau lapte cu biscuiti sau paine cu branza
- La gradi la 9.30 fructe
- La ora 11 la gradi e pranzul - legume cu carnita, paste cu sos, peste, spanac cu ou, gris cu lapte... ceva de genul asta plus un desert gen budinca sau iaurt. Dupa astea face nani vreo 2 ore.
- La ora 2 tot la gradi se da gustarea, de cele mai multe ori un senvici si ceva leguma, sau o data pe saptamana o prajitura
- Acasa ajungem la 4 si e infomentat rau, dar ii dau numai niste biscuiti si ceva suc lungit cu apa, sau un corn sau un iaurt
- Cina la noi in familie se ia la ora 6 - cartofi, orez, paste cu carnita de pui, peste cremvusti, legume, ghiveci... sau pizza. Din toate ii pun bucatele la el pe tavita si se serveste singur. Nu tot odata ca arunca pe jos. Ieri de exemplu a mancat un cremvusi jumate, cartofi piure cam 2 linguri de supa sa zic, a rontait niste frunze de salata, dar le-a scuipat ca nu i-au placut si desert am avut niste cornulete de casa. Duminica a mancat orez cu legume si rulouri de pui cu sunca si branza la cuptor.
- la 8 fara 10 bea cam 200 ml de lapte si la 8 il pun in pat, dupa care in max 30 de secunde doarme lemn.
Castelana ce ma bucur sa aud vesti de la voi. Nu te mai ingrijora ca nu merge inca piticul. Nici Stefan nu umbla singur inca. Are si el 11,150 kg si 83 cm, e marisor, dar nu foarte agil. Merge pe langa mobile, impinge jucarii de gen antemergator, impinge orice scaun sa ce e deplasabil sa mearga tinandu-se de el. De cateva zile se cocoata peste tot unde poate si acuma asta e preocuparea lui nr 1. Aici nu am vazut niciodata prin parcuri sau unde mai sunt copii mici sa duca parintii copiii care nu umbla inca singuri de manute cum vezi in Romania. In medie am vazut la gradinita ca incep pe la 14-15 luni. Eu nu ma stresez deloc, si ce zic neamurile ma lasa rece.
Legat de boli - asa a fost si al meu cel mare. pana la 2 ani cand a mers la gradi nu s-a imbolnavit deloc, dar dupa aia am tras la greu. Si copilasii cu frati care merg la gradi sunt expusi la fel. Bucurati-va de perioada asta
Ioana imi pare rau ca trageti cu bolile asa. Noi aerosoli nu am facut la nici unul, asa ca nu stiu ce sa iti zic. Am auzit ca sunt f buni si duc medicamentele exact acolo unde trebuie, doar ca noi nu am fost asa sensibili la plamani. Lasa ca vine vara acuma si se mai raresc virusii. Primavara e de departe cel mai nasol.
Yaia cum a fost la doctor? E mai bine Alexia?