Profesorii, bataia de joc a guvernantilor

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Edip, asa e. Aproape tot ce tine de invatamant este asa cum nu ar trebui sa fie.

In plus in scoli este multa indisciplina. Nu neaparat din vina parintelui, a profesorului ci a intregii societatii per ansamblu. O societate devenita intoleranta, o societate care nu respecta educatia, cultura si nu mai ofera repere pentru copii.

O societate care se uita in buzunarul profesorului si ii numara orele de la catedra.

O societatea care spune ca proful nu poate preda cu burta goala uitand ca in fata acelui prof sta de multe ori un copil cu burta goala.

Traim in mijlocul unor contradictii permanente.

Eu am facut latina un trimestru in clasa a VIII-a. M-a ajutat in liceu, la biologie unde deja aveam denumiri latinesti. M-a ajutat la modul general pentru a intelege locutiuni ce se folosesc in diferite domenii (ad interim; ars poetica; Ave Maria; rara avis; Veni, vidi, vici; verba volant, scripta manet; etc)
Si cu toate astea azi ma deranjeaza predarea ei: pentru ca se predau notiuni de gramatica si alte lucruri inutile. Moarte.

In ceea ce priveste sedintele: se face o sedinta pe semestru cu participarea tuturor parintilor unde se discuta lucruri generale.
In fiecare saptamana invatatorul/dirigentele are o ora de consultatii cu parintii. Sunt discutii particulare cu fiecare parinte in parte.
Credeti ca vine vreun parinte?
Credeti ca la sedinta vin mai mult de jumatate dintre parinti?
Nu. Pentru ca parintii sunt ocupati ei merg la serviciu.

Mai mult de atat: scoala vine in intampinarea parintilor cu site-ul cataloguldenote.ro unde sunt informatii referitaoare la fiecare elev. Doar, doar parintele s-o interesa de copil pana nu e prea tarziu.

CE as reprosa eu profesorului ar fi lipsa de vointa in schimbarea si aerisirea programei scolare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

si in Spnaia cele ce spala la kur copii is educatoare, nu exista ingrijitoare, adica au termiant liceul plus scoala de puericultura de 3 ani dar in romania termini liceul si easti educatoare, o gramada de educatoare de 40-50 de ani fac faculta la ID sa iasa cu pensie mai mare ca au studii superioare.
pai reducem infirmierele, sau ingrijitoarele si paltic o educatoare, bineinteles daca nu se simte anulata emotional ca spala copii la kur
nici medicii nu au tot sa cumpere mancare copiilor, dar asta nu inseamna ca din 10 operatii pe zi sa reuseasca doar una si restul 10 sa fie decesedoar ca nu au iphone copii lor, sauc a elevul X are bratara cat salatrul ei pe un an

Hai ca nu i-as plange pe medici.Pe infirmiere da, pe rezidenti dar pe medici absolut deloc.La cat cer pentru o operatie e normal ca o sa faca cat mai multe pe zi.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
sa nu mai vorbim cate materii sunt facute inutil in ro... latina?

Asta-i buna!
Adica profesorul de latina sa nu primeasca +50% la salariu ci sa se aleaga cu -100%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

CE as reprosa eu profesorului ar fi lipsa de vointa in schimbarea si aerisirea programei scolare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Interesante observatiile, cu cateva nu sunt de acord, mai ales cu ultima - referitoare la faptul ca profesorul ar trebui sa aeriseasca programa. Nu e de datoria profesorului sa o aeriseasca (si nici nu are acest drept), ci de datoria forurilor superioare - adica curricula, programele disciplinelor, obiectivele generale si specifice vin "de sus", de la minister.
Profesorul trebuie sa se supuna acestor dispozitii (intra in fisa postului) si sa isi "predea" materia conform programei, pentru a atinge niste obiective si pentru ca in final copilul/tanarul sa faca fata unor examene. Depinde de talentul si de harul pedagogic al profesorului daca si cat poate sa impinga limitele programei, sa iasa din ele sau, in anumite cazuri, sa le ignore total, pentru a imbogati ora si a o face mai atragatoare, pentru a face si educatie de viata (printre sedinte, proces-verbale inutile, referate si dari de seama inutile etc.), nu numai transmitere seaca de informatii.
Profesorul poate deci sa faca niste presiuni care sa ajunga, incet-incet, "sus", la minister, pentru a obtine diverse modificari, dar acesta este un proces de durata si care necesita o anumita masa critica.

27 de sapt. cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Asta-i buna!
Adica profesorul de latina sa nu primeasca +50% la salariu ci sa se aleaga cu -100%?

Nu zau fara sens latina?
Eh copii mei fac latina incepand cu clasa a treia in US si sunt foarte fericita.
Nu-i inutila deloc. Pentru cei care vorbesc fluent macar doua limbi latine este exact puntea cu care pot invata corect si scrie corect in alte limbi. De exemplu accentele in franceza le justific absolut corect prin latina.
Accentul circumflex in franceza marqeaza pierderea sau inlocuirea cu o consoana mai slaba a unui "s" din latina. Daca in latina erau doua consoane si se pierde doar s atunci ai alt accent.
In plus e fantastic sa vezi cat de usoara poate fi intelegerea unor cuvinte "culte" in alta limba. De exemplu lista de cuvinte pentru GRE-ul verbal este o acumulare de cuvinte de origine latina si greaca.

In plus decinarile si acordurile in latina te ajuta sa le pricepi in alte limbi. In multe limbi latine unele cazuri nu sunt aparente si nu e simplu sa pricepi notiuni gramaticale intr-o limba straina. Latina rudimentara ti le prezinta usor.

Ah si eu nu sunt lingvist.

Sincer sa fii un profesor bun in invatamantul preuniversitar cere mult efort. Sa cobori la mintea unui copil pentru a explica ceva cere o dedublare continua. Daca vreti sa ramaneti doar cu profesorii care nu se pregatesc deloc continuati sa-i tratati la fel. Nu-i vorba de salariu in primul rand, ci de respect.
Castig mult mai mult decat profesorii copiilor mei, dar ne respectam reciproc. Sincer eu nu cred ca as face fata cu atata competenta si calm in fata atator prichindei, atatea ore.

Fiecare are profesorii pe care-i merita. Sunt atatea tari in care profesori buni si competenti sunt cautati incat intr-adevar nu-i tine nimeni pe loc. Intr-un final vor ramane foarte putini buni in tara. Deja in invatamantul universitar vad pe ici colo cate un "studinte" roman trimis sa invete pe afara. Si parintii platesc sume bunicele ca sa asculte copilul... hmm si profesori romani pe care-i gasesti prin toate universitatile. Eu am invatat pe taxele parintilor mei, dar imi respectam profesorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Citat:

Asta-i buna!

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptaminii/articol/latina-secolul-xxi

http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/scoala_in_lume/Elevii_britanici_vor_invata_latina_0_284372121.html

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Citat:

Asta-i buna!

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptaminii/articol/latina-secolul-xxi

http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/scoala_in_lume/Elevii_britanici_vor_invata_latina_0_284372121.html

"decizia latinii va ramāne la latitudinea fiecarei scoli".. deci?
sau ii facem pe toti doctori, avocati, lingvisti si trebuie sa ii invatam latina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am dat 2 linkuri la articole in care altii mai priceputi ca mine explicau motivatia introducerii studiului limbii latine in scoli. Mai departe, fiecare intelege /extrage ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Savvy
pentru ca in final copilul/tanarul sa faca fata unor examene.

Asta da idee: in functie de rezultatele elevilor proprii la examene sa se decida salariul profesorului. Sa vezi atunci motivatie...sa-i lase sa copieze.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:

am tot citit la subiectul asta si totusi nu cred ca am raspunsul la o simpla intrebare... credeti ca oferind 2000E de exemplu ca salariu mediu profesorilor se va schimba actul de invatamant si vor scoate genii din scolile romanesti?

la 2.000 de euro pe luna ar ramane oameni buni in invatamant. pregatiti, atat profesional, cat si psihologic.

cred ca pt 2.000 euro m-as intoarce si eu in invatamant

Mergi la inceput