Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Era un subiect odata referitor la greva invatatoarei din Caracal si multa lume si-a aratat mirarea ca a apelat la solutia aceasta, in loc sa isi ceara drepturile in instanta.
Vedeti in articolul de mai jos cum calca Boc in picioare hotararile instantelor. Se pare ca o sa ne cam luam adio de la principiul separarii puterilor in stat
http://www.9am.ro/top/Politica/210199/Guvernul-interzice-majorarile-salariale-pentru-profesori.html
Raspunsuri
capcaunul spune:
Au cumva instantele judecatoresti puterea de a hotari printr-o simpla lovitura de ciocanel cresterea PIB-ului in Romania?
libelula spune:
Nu,dar politicienii au puterea sa nu mai fure,sa fie mai interesati de stimularea economica decat de propria avere.
Stii ce spagi sunt cerute pentru un aviz, o autorizatie de construire sau de functionare? Stii cate zeci de mii de euro mi se cer anual ca sa mi se aprobe cate un proiect in te miri ce oras? Si stii cum dirijeaza actionarii vest europeni frumusel cate 10-20-30 milioane de euro catre tari invecinate? Ca aici s-au saturat sa li se ceara sumele astea nesimtite...
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui libelula Era un subiect odata referitor la greva invatatoarei din Caracal si multa lume si-a aratat mirarea ca a apelat la solutia aceasta, in loc sa isi ceara drepturile in instanta. Vedeti in articolul de mai jos cum calca Boc in picioare hotararile instantelor. Se pare ca o sa ne cam luam adio de la principiul separarii puterilor in stat ![]() http://www.9am.ro/top/Politica/210199/Guvernul-interzice-majorarile-salariale-pentru-profesori.html |
1. Nu inteleg concret in ce consta calcarea in picioare a unei hotarari judecatoresti. Poti detalia?
2. Nu stiu unde anume sau in ce consta validarea afirmatiei separarii puterilor in stat - in sesnul nerespectarii acesteia. Poti detalia?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
monalac spune:
s a castigat in instanta dreptul de a lua maririle salariale de 33 la suta.
cu toate asta,boc a spus ca nu sunt bani si ca atare nu se primesc decat salariile micsorate,adica fara cei 33 la suta.
libelula spune:
ti-a raspuns Mona. drepturile castigate in instanta de catre cadrele didactice vor fi anulate printr-o hotarare de guvern.
sau poate sunt eu proasta... or are guvernul dreptul sa intervina in decizia instantelor?
libelula spune:
eu nu stiu daca, atunci cand copilul meu va ajunge la scoala, va mai gasi profesori care sa il invete. daca facem o statistica, sunt sigura ca numarul de absolventi de universitati de stat, specializati in matematica, fizica, informatica, limbi straine,care s-au angajat in invatamantul de stat, tinde vertiginos catre 3-4%. maxim! nepunandu-i la socoteala pe cei care au ramas asistenti in facultate. oamenii cu adevarat pregatiti vor fugi ca din pusca din invatamant.
capcaunul spune:
Nu-i nimic pierdut. In 2012 va veni usl la putere si va plati retroactiv toate drepturile castigate in instanta.
libelula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Nu-i nimic pierdut. In 2012 va veni usl la putere si va plati retroactiv toate drepturile castigate in instanta. |
aha...si pana in 2012, cadrele didactice cum isi vor plati intretinerea, cum se vor hrani, cum vor trai decent? asa cum ai vazut, daca ai citit articolul, salariul unui profesor este de pana in 10 - 12 milioane - daca nu are 40 de ani vechime! brut.
si tare mi-e ca vor veni tot astia la putere.
capcaunul spune:
Laura25 nu este de acord ca atunci cand usl va reveni la putere sa plateasca retroactiv toate drepturile castigate in instanta.