Profesorii, bataia de joc a guvernantilor

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:
citat din mesajul lui Edip

am tot citit la subiectul asta si totusi nu cred ca am raspunsul la o simpla intrebare... credeti ca oferind 2000E de exemplu ca salariu mediu profesorilor se va schimba actul de invatamant si vor scoate genii din scolile romanesti?

la 2.000 de euro pe luna ar ramane oameni buni in invatamant. pregatiti, atat profesional, cat si psihologic.

cred ca pt 2.000 euro m-as intoarce si eu in invatamant

In Franta salariul de inceput in invatamantul mediu era acum cativa ani de vreo 1400 de euro. Deci sa nu exageram.

Scolile nu trebuie sa scoata genii. Scolile trebuie sa scoata oameni care sa fie fericiti sa continue sa-nvete toata viata lor si sa fie gata in orice munca sa-si faca treaba cu rabdare utilizandu-si la maxim cunostintele si cu cata mai multa logica. Scoala trebuie sa le explice ca succesul vine dupa munca si-n dictionarul roman si in viata. Si scoala trebuie sa-i ajute sa-si dezvolte talente diverse. E treaba parintilor sa aprofundeze si sa dezvolte talentul geniilor acolo unde-i vreo sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Citat:

am tot citit la subiectul asta si totusi nu cred ca am raspunsul la o simpla intrebare... credeti ca oferind 2000E de exemplu ca salariu mediu profesorilor se va schimba actul de invatamant si vor scoate genii din scolile romanesti?

la 2.000 de euro pe luna ar ramane oameni buni in invatamant. pregatiti, atat profesional, cat si psihologic.

In Franta salariul de inceput in invatamantul mediu era acum cativa ani de vreo 1400 de euro. Deci sa nu exageram.

----------------------

Tatal meu, studii superioare, profesor gr 1, peste 35 de ani vechime + spor de dirigentie + spor de tzara (se pare ca inca exista asa ceva, au uitat sa il elimine dar prin noua lege a salarizarii unice va disparea) a luat in ultima luna, bani in mana, 1570 lei ( aprox. 380 euro). Si voi vorbiti de peste 1000 euro la debutanti?!!??!

Pt ca cei din afara tzarii si din afara sistemului sa aiba o imagine mai clara, dau din casa si mai zic ca mama, cu 35+ ani de vechime , bibliotecar cu studii de specialitate (nu facultate, ci cu anumite cursuri urmate si atestate luate) ia acum putin peste 600 de lei ( aprox. 130 - 140 euro). Din iulie pana in dec. 2010 a luat sub 600 de lei. E singura bibliotecara din singura biblioteca din comuna. E singura care se agita sa faca actiuni de ziua Eminescu, ziua G. Enescu, de 8 martie etc. A fost la curs de utilizare PC (la cei 57 de ani ai ei) si s-a agitat cateva luni pe la cultura 'la judetz' sa 'prinda' biblioteca ei intr-un program sponsorizat de fundatia lui Bill Gates si a adus in biblioteca 4 calculatoare si internet.

Edit sa mai zic ca 1l de benzina costa 1.29 euro, 1 litru de lapte in magazin e undeva la 1 euro, o paine (cea mai ieftina, de 250-300g) e 0.25 euro, 1 kg de carne de pui e cam 2.5-3 euro, o pereche de pantofi e pe la 25-30 (din astia mai de la chineji, nu de firma), un plover pe la 10-15 euro minim.

O chirie la un ap. cu 2 camere (din alea in blocuri-cutii de chibrituri)e pe la 150-250 euro, depinde de oras, zona etc ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:

Citat:

Citat:

la noi este de 10 ori mai putin. si mancarea costa la fel ca in franta, daca nu mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

n-am avut rabdare sa citesc toate paginile, recunosc, asa ca sa ma scuzati daca repet ceva ce s-a spus deja.
pe langa materia care se preda la ore mai sunt asa:
- planificare calendaristica (anuala si semestriala) care se fac la fiecare inceput de an si dupa care se fac lectiile in clase;
- planuri de activitate pentru diverse comisii, care sunt enspe... zeci de comisii la nivel de scoala la care trebuie musai sa fii in top;
- rapoarte de activitate la nivel de catedra, arie curriculara, diriginte/invatator;
- rapoarte privind evolutia fiecarui elev, notificari catre parinti despre evolutia elevului;
- pt. sefii de catedre sunt obligatorii asistente la orele colegilor mai tineri si trebuie sa faca rapoarte;
- rapoarte semestriale si anuale pt. invatatori si diriginti privind nr.absente,nr.note, frecventa fiecarui elev, nr. de note de 2...
si multe, multe, multe rapoarte...

eu le stiu pt. ca si noi, celelalte departamente, facem rapoarte peste rapoarte si planuri peste planuri pt. diferite comisii (in caz de incendiu, in caz de cutremur, aparare civila, crucea rosie....) plus redactam toate rapoartele de activitate ale directorilor si tuturor catedrelor.

este destula munca...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Scolile nu trebuie sa scoata genii. Scolile trebuie sa scoata oameni care sa fie fericiti sa continue sa-nvete toata viata lor si sa fie gata in orice munca sa-si faca treaba cu rabdare utilizandu-si la maxim cunostintele si cu cata mai multa logica. Scoala trebuie sa le explice ca succesul vine dupa munca si-n dictionarul roman si in viata. Si scoala trebuie sa-i ajute sa-si dezvolte talente diverse. E treaba parintilor sa aprofundeze si sa dezvolte talentul geniilor acolo unde-i vreo sansa.

Doamne ce bine ai scris acolo ... asa e... Asa sistem imi doresc si eu pt copii mei... nu care sa ii puna sa memoreze carti si sa nu inteleaga la ce le folosesc toate astea.. Sa vada inca de mici partea practica a lucrurilor... sa stie ceea ce iubesc sa faca ..si sa nu fie obligati sa invete doar de dragul de a iesi doctorand

Poze pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

----------------------

Tatal meu, studii superioare, profesor gr 1, peste 35 de ani vechime + spor de dirigentie + spor de tzara (se pare ca inca exista asa ceva, au uitat sa il elimine dar prin noua lege a salarizarii unice va disparea) a luat in ultima luna, bani in mana, 1570 lei ( aprox. 380 euro). Si voi vorbiti de peste 1000 euro la debutanti?!!??!

Cu precizarea importanta ca in Franta salariul minim obligatoriu este de 1365€!
In Romania salariul minim e 157€.
Acuma diferentele sunt mai usor de comparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Si preturile la chirii si mancare cum sunt?DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multzm, doruletz. Maine la prima ora il sun pe taica'miu sa il anuntz ca e un burghez de fapt, ca huzureshte si sa nu se mai planga deloc ca dupa o viatza de munca abia ii ajung banii si nu stie cum o sa se descurce peste cativa ani cand va iesi la pensie.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Doruletz SMIC-ul (salariul minim) zis de tine e cel de anul trecut. Informatiile mele despre salariul de debutant sunt de prin 2007. Intre timp au mai crescut toate cu cateva sute de euro.
Oricum e cinstit sa spunem ca in Franta salariu unui cadru se invarte pe la 3000-4000 (42_51k pe an) cu bunavointa si depinzand de sex. Deci diferentele nu sunt foarte mari. Ba mai mult sub 30 de ani conform statisticilor oficiale venitul mediu al cadrelor e de 29K per an adica cam 2400 pe luna.
Deci proportional vorbind nu scuipa nimeni seminte in cap de la balcon profesorilor.

In fine daca relativ proportia e pastrata, nici in absolut nu-i mai rau. Nu-i un salariu mare in vest, dar poti trai din el. Un invatator isi poate permite o vacanta, un apartament si putina fericire si respect. Si dupa cum remarcau fetele preturile sunt cam aceleasi pe peste tot. Si cu jumatate de suma si viata ar fi altfel in .ro.

Intr-un final pe mine nu ma doare o cifra. Ci proportia dintre salariul femeii de serviciu de la minister si profesor. Amandoi bugetari. Ma doare lipsa de respect si lipsa unei vieti decente. Pentru ca dispretul si lipsa unei vieti decente transforma cam orice om in fiara in plina lupta pentru supravietuire. Si e pacat de copii...
In rest fiecare cu optiunile lui de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

cu dedicatie pentru olim:http://www.radiozu.ro/farse/farsa-uniforma-179http://www.radiozu.ro/farse/farsa-uniforma-ii-180DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput