Profesorii, bataia de joc a guvernantilor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu raman la ideea mea ca nu vad relevanta stersului la fund al copiilor. Ok, intra in fisa postului acelor educatori, isi fac treaba. F. bine! Bravo lor. Care e lagtura cu salariile de 150-300€ ale cadrelor didactice din Romania? Meriti bani mai multi numai daca stergi la fund?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Nu, dar nu mai sunt platite infirmiere si alte femei care fac asta. Uite o investitie!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_mar

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Inca un comentariu, nu iti meriti titulatura aceea de sub numele de utilizator...aceea de moderator. Nu ai calitatile necesare si se observa.

aha .. bine. Pt ca am indraznit sa nu fiu de acord cu tine? Oh, pardon! Nu o sa se mai intample! Ma duc sa imi pun niste cenusa in cap.

Oricum statutul de moderator l-am capatat dupe ce am dat Mirelei un porc si o damigeana de vin de Craciun ...

QED

Multumim pentru valoroasa contributie la subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:

Eu raman la ideea mea ca nu vad relevanta stersului la fund al copiilor. Ok, intra in fisa postului acelor educatori, isi fac treaba. F. bine! Bravo lor. Care e lagtura cu salariile de 150-300€ ale cadrelor didactice din Romania? Meriti bani mai multi numai daca stergi la fund?

Nu, dar nu mai sunt platite infirmiere si alte femei care fac asta. Uite o investitie!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

ok, inteleg rationamentul si ai dreptate.

Eu nu am contestat nici o clipa faptul ca invatamantul romanesc trebuie reformat profund. Sunt f, multe probleme. Printre ele insa cred ca este si problema salarizarii cadrelor didactice. Nu cred ca poti cere performanta unor oameni care nu au din ce sa cumpere mancare propiilor copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Olim, daca stii, ai putea sa imi spui educatoarele alea de care tot pomenesti in postarile tale anterioare, ce studii au? Sunt curioasa si nu stiu de unde sa aflu, asa ca te intreb pe tine.
Si niste intrebari pt michelle: profesorii din scolile americane (aia din scolile de cartier, de sc. generala, nu de liceu) ce pregatire au? Sunt toti absolventi de universitate, licentiati? Pe ce baza sunt incadrati? Dau un examen de specialitate (cum sunt in Romania examenele din fiecare an a celor care nu sunt titulari pe post) ? Pun un CV si au un interviu cu directiunea scolii?

sa devii profesor in California de ex. desigur ca iti trebuie Bachelor Degree obtinut de la un colegiu sau universitate si apoi trebuie sa treci de diferite examinari si sa obtii credentials.

nu sunt sigura, dar daca nu ma insel, doar dupa 5 ani de predat in invatamant pot deveni profesorii titulari.

vad seriozitate si multa implicare din partea profesorilor dar si a parintilor.educatia unui copil incepe cu cei 7 ani de acasa.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Vedeti in articolul de mai jos cum calca Boc in picioare hotararile instantelor. Se pare ca o sa ne cam luam adio de la principiul separarii puterilor in stat

http://www.9am.ro/top/Politica/210199/Guvernul-interzice-majorarile-salariale-pentru-profesori.html

Surprinzator, dar se pare ca (inca) nu!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut, astazi, alta parere decit Boc.

http://www.realitatea.net/iccj-admite-recursul-in-interesul-legii-privind-cresterile-salariale-in-educatie_821631.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vai Yaya, ce mi-ar place ca si la noi sa se gandeasca educatorii si profesorii la dezvoltarea copilului... O sedinta cu parintii consta in a cere bani pentru caietele speciale impuse de la minister/inspectorat (si care nici lor nu le plac), dupa care povestit in public despre fiecare copil. X e bun la mate dar vorbeste urat cu colegii. Y face repede ceea ce i se da de facut si apoi se joaca in penar....si ce-ar putea face parintele de la servici? Mare tragedie!!! Copiii alearga in pauze! Ce sa faca la 8 ani? Sa discute politica?
M-am lungit off topic dar speram mai mult de la educatoarele/invatatoarele mai tinere, care presupun ca au studiat psihologie si pedagogie mai de curand. Iar cand vad ca singura doleanta a profesorilor e doar salariul mi se face scarba. Puteau macar sa cosmetizeze cererea financiara de diverse alte cerinte strict didactice. Bani pentru materiale didactice nu cer, cursuri de perfectionare nu cer, coordonarea si implicarea alaturi de elevi in diverse programe nu cer. Leafa sa fie mare, ca in rest merge si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

ca idee:
aici sedintele cu parintii se fac o data pe trimestru in privat cu unul sau amindoi parintii. copiii nu sunt prezenti. nu cum era in Rom. cu totii la gramada.

rezultatele trimestriale se trimit in plic sigilat acasa. nimeni nu stie ce note are celalat.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si in Spnaia cele ce spala la kur copii is educatoare, nu exista ingrijitoare, adica au termiant liceul plus scoala de puericultura de 3 ani dar in romania termini liceul si easti educatoare, o gramada de educatoare de 40-50 de ani fac faculta la ID sa iasa cu pensie mai mare ca au studii superioare.
pai reducem infirmierele, sau ingrijitoarele si paltic o educatoare, bineinteles daca nu se simte anulata emotional ca spala copii la kur
nici medicii nu au tot sa cumpere mancare copiilor, dar asta nu inseamna ca din 10 operatii pe zi sa reuseasca doar una si restul 10 sa fie decesedoar ca nu au iphone copii lor, sauc a elevul X are bratara cat salatrul ei pe un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

profesorii, bataia de joc a guvernantilor. la fel as putea spune: guvernantii, bataia de joc a poporului.
pana la urma ne batem joc unii de altii, dar in bataia asta de joc ii vedem numai pe "altii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

am tot citit la subiectul asta si totusi nu cred ca am raspunsul la o simpla intrebare... credeti ca oferind 2000E de exemplu ca salariu mediu profesorilor se va schimba actul de invatamant si vor scoate genii din scolile romanesti? programa, metodologia si tot ce tine de invatamant in ro e dezastru si astea nu au legatura cu salariul...

in rest salariul pe care il primesc profesorii debutanti e echivalent cu cel primit de profesori prin alte tari.. 70-80% din salariul mediu... ca in ro salariul mediu e cu mult mai mic ca in alte tari, e o alta problema la care a contribuit excelentul invatamant romanesc care a pregatit forta de munca sa produca GDP-ul actual...

sa nu mai vorbim cate materii sunt facute inutil in ro... latina? hai sa fim seriosi.... nu-i asa ca e definitorie in educatia lui gigel care o sa fie sofer? bani aruncati de la bugetul statului fara nici o influenta in educatia a 99% din elevi... (sper ca cel putin 1% or sa citeasca numai carti in latina)

Mergi la inceput