Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:

Si da, sunt de parere ca sunt multe femei in Romania si nu numai, care prefera cariera de mama, si nu una profesionala, sau (..) Trist.

Mi-e greu sa inteleg acest punct de vedere.. in sine mi se pare tare trist.. ca o femeie, un om, sa poata considera asa.

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

reiau aici, ca am scris la subiectul care s-a inchis:

Vad ca sunt mult aspecte neclare in OUGul lor...

la ce ora este mitingul de la guvern? Lucrez de acasa, si as avea posibilitatea sa ajung, chiar daca nu mai sunt in CIC la ora actuala. Incerc, cel putin, e in functie de ora si programul copilului meu, de asta inteb de ora

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

la ora 11:00

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:

Si da, sunt de parere ca sunt multe femei in Romania si nu numai, care prefera cariera de mama, si nu una profesionala, sau (..) Trist.

Mi-e greu sa inteleg acest punct de vedere.. in sine mi se pare tare trist.. ca o femeie, un om, sa poata considera asa.

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

mie mi se pare simplu de inteles: e doar un alt punct de vedere. mie de exemplu mi se pare trist ca exista femei care se gandesc numai la cariera si pun pe planul 2-5-15 familia. la fel cum mi se pare trist ca exista familii tinere care isi trimit copiii la bunici si nu ii vad cu zilele sau saptamanile. dar cum nu suntem toti la fel, ei i se pare trist ceea ce mie mi se pare admirabil si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io

In 2009 situatia mortalitatii infantile arata asa:
Infant mortality ratesLast update: 02-12-2010Source of data: Eurostat
--------------------------------------------------------------------------------

INDIC_DE:Infant mortality rateINDICATORS:OBS_FLAG

TIME

GEO 2009

European Union (27 countries) :
European Union (25 countries) :
Euro area (16 countries) :
Euro area (15 countries) :
Belgium 3.3
Bulgaria 9.0
Czech Republic 2.9
Denmark 3.1
Germany (including former GDR from 1991) 3.5
Germany (including former GDR) 3.5
Estonia 3.6
Ireland :
Greece 3.1
Spain 3.4
France 3.9
France (metropolitan) 3.7
Italy 3.7
Cyprus 3.3
Latvia 7.8
Lithuania 4.9
Luxembourg 2.5
Hungary 5.1
Malta 5.3
Netherlands 3.8
Austria 3.8
Poland 5.6
Portugal 3.6
Romania 10.1
Slovenia 2.4
Slovakia 5.7
Finland 2.6
Sweden 2.5
United Kingdom 4.7
Espace ?conomique europ?en (EEE) (UE-27 plus IS, LI, NO) :
Espace ?conomique europ?en (EEE) (UE-25 plus IS, LI, NO) :
European Free Trade Association 3.7
Iceland 1.8
Liechtenstein 2.5
Norway 3.1
Switzerland 4.3
Croatia 5.3
Ancienne R?publique yougoslave de Mac?doine 11.7
Turkey 15.3
Albania :
Andorra 1.2
Belarus 4.7
Bosnia and Herzegovina 6.5
Kosovo (under United Nations Security Council Resolution 1244/99) 9.9
Moldova 12.1
Montenegro 5.7
Russia 8.1
San Marino :
Serbia 7.0
Ukraine 9.4
Armenia 10.2
Azerbaijan 11.4
Georgia :

Nici nu mai fac referire la cat de masluite sunt unele cifre din Romania. Oricum stam cel mai rau din UE alaturi de Bulgaria de departe.

bebe_io, jos palaria! ai sintetizat si documentat excelent!
sunt total de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariasiflo

dragi mamici,

nu stiu in ce masura in momentul de fata noi mai putem schimba ceva. Sunt si eu mamica si asa cum spunea cineva mai sus, nu ma bucura faptul ca eu voi avea "privilegiul" de a beneficia de indemnizatie timp de doi ani iar cele ce vor deveni mame de acum inainte nu vor beneficia decat de un an de plata. Nu stiu daca "miscarile" de strada vor schimba cu adevarat ceva dar sunt de acord ca trebuie sa luam atitudine ca macar sa se faca bine inteles pct-ul nostru de vedere. In alta ordine de idei, eu as vrea sa va propun ceva. Haideti sa ne alegem o zi in care toate mamicile sa facem o rugaciune. Sunt convinsa ca aproape fiecare dintre noi se roaga, dar se spune ca rugaciunea in grup este mai puternica si mai ales ale mamicilor pt. copilasii lor. Este doar o idee. Eu cred foarte mult in puterea rugaciunii. Sunt convinsa ca nimic nu se poate infaptui fara Dumnezeu. Si in situatia de fata, numai Dumnezeu cred ca mai poate schimba ceva ...

mami de David:)

Nu. Dumnezeu e ocupat cu mantuirea sufletelor copiilor morti prin spitalele romanesti. Asta facand ore suplimentare de la stransul recoltei si impartirea castigurilor de la 6 din 49.
Deci, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Camy, Adinel, ati inteles complet aiurea mesajele mele, dar nu ma obosesc sa explic iar si iar. Cine poate intelege, deja a inteles.
Ironic e faptul ca acum cativa ani, daca nu ma insel, tot pe acest forum, erau o groaza de doamne impotriva mea doar pt. ca "militam" pentru ideea ca rolul principal al femeii si cea mai importanta cariera a ei sunt cele de mame, iar acum sunt inteleasa aiurea, cand eu gandesc la fel. Dar ma rog, probabil v-ati simtit cumva atinse de acuzele mele la anume cazuri cu care nu sunt de acord. Daca voua vi se pare normal ca o femeie sa faca copii doar ca sa primeasca un ajutor material, atunci.. no comment. Eu imi mentin parerea.
In fine.

Si, ca sa inchei tot intr-o nota trista, cred ca asa vor ajunge copiii nostri ( cei mai ghinionisti, ai caror mame si tati nu-si permit sa nu munceasca 10-12 ore/zi) :

"""Cu voce timida si cu ochii plini de asteptare, micutul il priveste pe tatal sau si intreaba:
- Taticule, cat castigi pe ora?
Tatal, preocupat si cu un zambet sever, raspunde:
- Fiule, aceste lucruri nu te privesc pe tine. Nu ma mai deranja, te rog!
Copilul insista:
- Dar, taticule, spune-mi cat castigi pe ora?!
Reactia tatalui, la fel de severa, dar totusi, ca sa fie lasat in pace, raspunde:
- Cinci dolari.
Atunci copilul il intreaba:
- Tata, poti sa-mi dai doi dolari, te rog?
La aceasta intrebare, tatal se supara si cu multa bruschete ii spune:
- Acesta este motivul pentru care ai vrut sa stii cat castig pe ora? Du-te in camera ta si culca-te, ca trebuia deja sa dormi! Si sa nu ma mai deranjezi... baiat profitor!...
Un pic mai tarziu, stand ingandurat in fata televizorului, tatal reflecta putin la discutia cu baiatul sau. Se simte putin vinovat si realizeaza ca a fost prea dur cu el. Se gandeste ca poate cel mic are nevoie de bani sa cumpere ceva de mare interes pentru el si-si face mustrari de constiinta ca l-a repezit. Se ridica si pleaca spre camera copilului, deschide usa usor, baga capul si vede ca cel mic inca nu a adormit. Intra in camera si il intreaba cu voce scazuta:
- Dormi, fiule?
- Nu, tata...
- Uite, fiule, ai aici cei doi dolari pe care i-ai cerut...
Baiatul intinse manutele si lua banii si, luminandu-se la fata, spuse:
- Multumesc, taticule!
Si bagand manuta sub pernuta mai scose trei dolari. Si ii spuse tatalui sau:
- Taticule, acum sunt fericit... am deja cinci dolari.
- Bine, fiule. Acum, spune-mi pentru ce aveai nevoie de bani? il intreba tatal curios.
Copilul raspunse, cu ochii stralucitori:
- Taticule, ai putea sa-mi vinzi o ora din timpul tau? """

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

tot aud vorbindu-se de femei care fac copii pentru a-si asigura "o baza materiala"; excludem categoria celor care fac copii doar ca sa aiba cu cine iesi la cersit. Pai ce baza materiala la 600 de lei venit, copilului aluia chiar nu-i trebuie nimic poate nu foloseste pampersi dar chiar si carpele pentru a putea fi spalate necesita apa si detergent, sa fim seriosi ca un copil reprezinta o cheltuiala nicidecum nu-ti asigura un venit.

.....viata este acolo unde te regasesti.......

9+ Doamne ai grija de noi

in asteptarea craciunului

Dar exact asta e trista realitate de care tot vorbesc eu: ca chiar sunt, zeci de mii de femei in tara asta, care au facut copii doar pentru acesti bani. E vorba de aceasta categorie de care vorbesti tu. Si cand s-a terminat CIC pt. primul copil, au ramas iar gravide si au intrat in CIC 2. Si astfel ne trezim in Romania cu copii care nu pot merge la scoala pentru ca parintii lor nu le pot asigura minimul necesar de rechizite si hainute. Si nu sunt copii facuti pentru cersit, ci copii facuti pentru ca mama sa aibe niste bani, timp de 2-4 ani, pentru ca nu-si gaseste de lucru sau pt. ca salariul ii e mai mic decat indemnizatia+alocatia. ASTA E TRIST!! ( ca sa inteleaga toata lumea).
Prefer sa-mi iau rosii virtuale in cap pt. ca sunt de parere ca, daca sunt constienta ca in viitorul apropiat nu i-as putea oferi copilului un trai si o educatie decente, sa mai asteptam. E trist si asa. Dar ar fi dramatic sa fiu atat de egoista incat sa fac un copil stiind ca nu-i pot oferi o viata decenta si sansa la educatie si totusi, sa-l fac pentru ca astfel, venitul meu s-ar rotunji ( sau pt. ca mi-ar fi mai comod sa stau acasa). Si credeti-ma ca stiu ce vorbesc, sunt zeci de mii de astfel de mamici, care se gandesc la ce fac maine, dar nu si la ce vor face dupa ce maine va fi azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Coca, dorinta mea de a pleca are radacini mult mai adanci.
Remarca ta mi se pare..... mai bine ma abtin pt ca nu vreau sa primesc niciun fel de avertisment.

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Roxy, pai bine ca pleci cu copiii mari, ca numai in Romania sunt concedii gigantice de maternitate (chiar si 1 an).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Si mcoca draga, ce e asa de rau ca avem cel mai mare concediu de maternitate? (oricum nu esti f informata in domeniu). Ce e asa de rau ca ne dorim sa ne petrecem cat mai mult timp cu puii nostri, ca vrem sa fim alaturi de ei non-stop in primii anisori?

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Roxy, pai bine ca pleci cu copiii mari, ca numai in Romania sunt concedii gigantice de maternitate (chiar si 1 an).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui addinel

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:

mie mi se pare simplu de inteles: e doar un alt punct de vedere. mie de exemplu mi se pare trist ca exista femei care se gandesc numai la cariera si pun pe planul 2-5-15 familia. la fel cum mi se pare trist ca exista familii tinere care isi trimit copiii la bunici si nu ii vad cu zilele sau saptamanile. dar cum nu suntem toti la fel, ei i se pare trist ceea ce mie mi se pare admirabil si invers.

mama lu' maria

randuri pentru maria

Te-ai gandit ca nu toate familiile isi permit sa-si tina copiii aproape, fiind nevoite sa-i dea in grija parintilor lor?
Ce-mi place mie cand anumite persoane, din lumea lor minunata, isi dau cu parerea.
Pai hai sa procreem si sa stam acasa toti, ce mai conteaza ca n-or sa fie bani de mancare, haine, chirie, scoala, etc??? Astea nu-s importante, doar avem copii, nu??
Ce mentalitate e asta? Repet: ma refeream la femeile care fac copii fara sa le pese de viitorul lor.
Crezi ca mie, de ex., imi convine sa aman ( vorbesc ipotetic, pt. ca nu sunt in situatia aceea) sa am un copil, de dragul carierei?? NU. Dar sunt total impotriva celor care fac "cariera" ( atentie, am pus ghilimele) de mama doar pt. a-si asigura niste venituri sigure pt. cativa ani.
Si sa stii ca daca scoti niste cuvinte din context si pui (...) in locul celor scrise de mine, nu-nseamna ca ai dreptate.

Mergi la inceput