Concediu maternal 24 sau 12 luni
dragi mamici si membri DC,
Ne-am zbatut, ne-am organizat si ne-am spus dorinta.
Indemnizatia pentru mame, decizia finala: Pentru mamele aflate in plata nu se schimba nimic. Din 2011, sint doua optiuni: fie un an de indemnizatie cu plafon maxim de 3.400 lei, fie doi ani cu plafon maxim de 1.200 lei
Indemnizatia pentru cresterea copilului, prilej de controverse
Emil Boc a anuntat miercuri seara ca Executivul a adoptat ordonanta privind indemnizatia pentru mame. Principalele prevederi:
1. Pentru beneficiarii in plata a indemnizatiei, situatia actuala ramane neschimbata
2. Din 2011, sint doua optiuni pentru parinti:
- fie un an de indemnizatie cu plafon maxim de 3.400 lei;
- fie doi ani cu plafon maxim de 1.200 lei
In toate situatiile, plafonul minim este de 600 lei.
Parintii trebuie sa aleaga de la inceput pe ce varianta merg.
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a spus ca, din estimarile Guvernului, 35-40% dintre mame vor opta pentru pachetul A, iar restul pentru pachetul B. El a mai precizat ca ordonanta va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011 si va produce efecte doar in cazul copiilor nascuti incepand cu data de 1 ianuarie.
Botis a anuntat ca indemnizatiile aflate in plata vor creste pina la plafonul de 75% din media veniturilor. Reamintim ca indemnizatiile (a caror valoare initiala era de 85% din media veniturilor pe ultimul an) au fost diminuate cu 15% in iunie 2010.
Alte prevederi ale ordonantei:
Persoanele care opteaza pentru varianta A, vor primi un stimulent lunar de 500 de lei in cazul in care se intorc pana intr-un an la munca. Daca au optat pentru aceasta varianta si se intorc mai tarziu de un an la munca, nu vor mai primi stimulentul.
Persoanele care opteaza pentru varianta B nu vor primi stimulent de 500 de lei in cazul in care vor dori sa se intoarca la munca mai devreme.
Potrivit ministrului Botis, in acest moment exista 87.800 persoane care primesc indemnizatia minima de 600 de lei si 3.400 de persoane care primesc indemnizatia maxima de 3.400 lei, din totalul de 198.000 persoane care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Va multumim pentru implicarea in semnarea petitiei DC - data viitoare vom sti si mai bine sa ne organizam. Cum comentati?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
Karis spune:
Din pacate in tara asta nimeni nu tine cont de parerile sau de doleantele poporului. Oricat ne-am zbate, ei vor face tot cum vor muschii lor. Nenorocitii!!!
Imi vine sa vars cand il vad pe mascariciul ala de Boc ca apare cu cate o noua magarie. Mi-e lehamite de toti, mi-e lehamite de tara asta si as vrea sa plec oriunde numai sa scap de aici.
nushulica spune:
faptul ca noi cele care suntem deja in CIC "am scapat"daca pot sa zic asa nu ma bucura absolut deloc cand ma gandesc la mamicile care stau sa nasca acush si au primit o asemenea veste pe ultima suta de metri nu este corect deloc ce li s-a pregatit lor!!!nu stiu cum au gandit guvernantii nostri legea asta,cred ca ,cu picioarele si nu cu capul!!!
ce va fi apoi nici nu mai zic...copilasi de 1 an care ar trebui teoretic inca sa fie alaptati,vor trebui musai sa mearga la crese si sa fie despartiti de mamicile lorincredibil!!!niste escroci
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
Karis spune:
Eu mai sper totusi ca cineva sa ia atitudine si sa-i dea jos pe nenorocitii aia de la guvernare, in frunte cu Base.
vias spune:
atitudine se ia...si depinde in continuare de fiecare din noi...
Din pacate... fara sa iesim in strada..in tara asta..NU SE POATE!!
Sper sa se stranga cat mai multe gravidute si mamici...sustinatoare pt cele care urmeaza sa intre in CIC de la 1 ianuarie!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
nushulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camy_pus atitudine se ia...si depinde in continuare de fiecare din noi... Din pacate... fara sa iesim in strada..in tara asta..NU SE POATE!! Sper sa se stranga cat mai multe gravidute si mamici...sustinatoare pt cele care urmeaza sa intre in CIC de la 1 ianuarie! Cami, de Flavius Cristian in ------------------------------------------------------------- ingerasul Darius-Andrei "Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă." Poveste si POZE |
eu nu cred camy ca se rezolva nici cu iesitul in strada...s-a iesit si in vara si tot ne-au taiat indemnizatiile
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
Roxxy80 spune:
Ai exprimat atat de bine ceea ce simt si eu. AS pleca de aici fara sa ma uit inapoi. Ma gandesc pe zi ce trece la asta insa nu stiu de unde sa o apuc, insa vreau sa cred ca voi pleca in cativa ani de aici.
citat din mesajul lui Karis Din pacate in tara asta nimeni nu tine cont de parerile sau de doleantele poporului. Oricat ne-am zbate, ei vor face tot cum vor muschii lor. Nenorocitii!!! Imi vine sa vars cand il vad pe mascariciul ala de Boc ca apare cu cate o noua magarie. Mi-e lehamite de toti, mi-e lehamite de tara asta si as vrea sa plec oriunde numai sa scap de aici. |
mcoca spune:
Roxy, pai bine ca pleci cu copiii mari, ca numai in Romania sunt concedii gigantice de maternitate (chiar si 1 an).
Vicky si Printzesone
d_melli spune:
Mcoca nu uita de unde ai plecat.Stii cum e vorba : ce dai aia primesti.Sper sa ti se aplice si tie o data in viata. Si incearca sa scrii la subiectul cu pricina.Aici e vorba despre altceva.
Eu cred ca trebuie luat atitudine cumva.Nue posibil ce se intampla.Aaia sunt pusi acolo sa ne reprezinte .Ei cum tin cont de noi? Asa tare mi-as dori sa se termine odata cu ei...
pufi79 spune:
citat din mesajul lui mcoca Roxy, pai bine ca pleci cu copiii mari, ca numai in Romania sunt concedii gigantice de maternitate (chiar si 1 an). Vicky si Printzesone |
hai ma lasati-ne cu placa asta ca ne-am cam plictisit, ia mai bine sa-si vada fiecare de tarisoara in care traieste........daca era atat de rau acolo probabil ca erati demult inapoi in romania. Si tin sa te contrazic, romania nu are cel mai "gigantic" concediu de maternitate, mai informeaza-te.
.....viata este acolo unde te regasesti.......
9+ Doamne ai grija de noi
in asteptarea craciunului