Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Sara, eu la orele de logica am invatat sa nu treci de la particular la general fara a avea argumente.

S-a tot spus ca exista mame care au facut copii succesivi ca sa beneficieze de CIC, ca exista mame care lucreaza la negru dar beneficiaza si de indemnizatie, unele blonde celebre au declarat ca ele se intorc la munca imediat dupa ce nasc (una din ele a si facut-o deja).
Insa...
Astea sunt cazuri particulare. Nu mai generalizati.
Cadrul general este cel al unei tari fara servicii de insitutionalizare corespunzatoare (crese inexistente), ruralizata (nici o tara din UE cu exceptia Romaniei si Bulgariei nu are mai mult de 10% populatie in mediul rural) si cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile.
Intrarea in colectivitate a copiilor sub 2 ani ii expune foarte puternic din punct de vedere medical.

Asta este cadrul general in care doi parinti aduc pe lume un copil. Ca unii sau altii pot indica cazuri particulare in care sistemul e folosit mai mult decat necesar este irelevant. Paguba sustinuta de buget e infima. Pune langa aceste cazuri afacerile Sterling, Tigareta, Rosia Montana sau Flota si veti vedea ca chiar daca toate indemnizatiile ar fi facaturi ele nu ar fi decat o parte infima din marile tunuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=158941&REPLY_ID=6501936

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Bebe, parerea mea proprie si personala deja e expusa: eu as dori sa stau doi ani cu copilul meu mult dorit, dar as pune in contrabalans si ( pot sa-i spun) imposibilitatea ca dupa aceea sa ma mai pot reangaja, stiind ce sistem defect avem. Pe de alta parte, daca am avea crese civilizate (curate, cu personal motivat, dedicat, suficient), as lua in considerare si posibilitatea aceasta, caz in care as fi de acord cu reducerea CIC la 1 an.
Dar, avand in vedere realitatea, nu pot fi de acord cu reducerea CIC la 1 an, dar nici cu varianta a doua ( de care ma tem mai tare): mentinerea CIC la 2 ani si reducerea indemnizatiei la 600 de ron.
De fapt, eu bat ocaua impotriva celei de-a doua variante, care chiar ar fi dezastruoasa si cred ca toata lumea stie de ce.
Si eu nu vorbesc la particular, pentru ca acele zeci de mii de cazuri de femei care au nascut in ultimii ani, doar pentru a avea venituri asigurate, sunt reale si sunt destul de multe pt. a nu se incadra la "particular". Ca nu sunt dintre noi astfel de cazuri, e altceva.
Si tocmai cadrul general pe care tu il prezinti, este tragedia noastra. Si-nca ceva, ca vorbim de ruralizare: aceasta e in crestere. Sunt zeci de orase mici din tara asta, care se planifica pentru trecerea in mediul rural ( vor fi transformate in comune).
De ce guvernul vrea sa taie indemnizatiile mamelor, e un alt mister, pentru ca in mod cert, n-are legatura cu vreo economie la buget. Cat despre afacerile lor murdare, e off-topic sa vorbim aici.
Nu stiam ca aici se discuta doar la modul general. Merci de avertizare, daca stiam nu mai eram ilogica si argumentam, special pentru tine, trecerea mea la cazurile particulare ( cu zecile de mii), cu care nu sunt de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

Camy, Adinel, ati inteles complet aiurea mesajele mele, dar nu ma obosesc sa explic iar si iar. Cine poate intelege, deja a inteles.
Ironic e faptul ca acum cativa ani, daca nu ma insel, tot pe acest forum, erau o groaza de doamne impotriva mea doar pt. ca "militam" pentru ideea ca rolul principal al femeii si cea mai importanta cariera a ei sunt cele de mame, iar acum sunt inteleasa aiurea, cand eu gandesc la fel. Dar ma rog, probabil v-ati simtit cumva atinse de acuzele mele la anume cazuri cu care nu sunt de acord. Daca voua vi se pare normal ca o femeie sa faca copii doar ca sa primeasca un ajutor material, atunci.. no comment. Eu imi mentin parerea.
In fine.

Si, ca sa inchei tot intr-o nota trista, cred ca asa vor ajunge copiii nostri ( cei mai ghinionisti, ai caror mame si tati nu-si permit sa nu munceasca 10-12 ore/zi) :

"""Cu voce timida si cu ochii plini de asteptare, micutul il priveste pe tatal sau si intreaba:
- Taticule, cat castigi pe ora?
Tatal, preocupat si cu un zambet sever, raspunde:
- Fiule, aceste lucruri nu te privesc pe tine. Nu ma mai deranja, te rog!
Copilul insista:
- Dar, taticule, spune-mi cat castigi pe ora?!
Reactia tatalui, la fel de severa, dar totusi, ca sa fie lasat in pace, raspunde:
- Cinci dolari.
Atunci copilul il intreaba:
- Tata, poti sa-mi dai doi dolari, te rog?
La aceasta intrebare, tatal se supara si cu multa bruschete ii spune:
- Acesta este motivul pentru care ai vrut sa stii cat castig pe ora? Du-te in camera ta si culca-te, ca trebuia deja sa dormi! Si sa nu ma mai deranjezi... baiat profitor!...
Un pic mai tarziu, stand ingandurat in fata televizorului, tatal reflecta putin la discutia cu baiatul sau. Se simte putin vinovat si realizeaza ca a fost prea dur cu el. Se gandeste ca poate cel mic are nevoie de bani sa cumpere ceva de mare interes pentru el si-si face mustrari de constiinta ca l-a repezit. Se ridica si pleaca spre camera copilului, deschide usa usor, baga capul si vede ca cel mic inca nu a adormit. Intra in camera si il intreaba cu voce scazuta:
- Dormi, fiule?
- Nu, tata...
- Uite, fiule, ai aici cei doi dolari pe care i-ai cerut...
Baiatul intinse manutele si lua banii si, luminandu-se la fata, spuse:
- Multumesc, taticule!
Si bagand manuta sub pernuta mai scose trei dolari. Si ii spuse tatalui sau:
- Taticule, acum sunt fericit... am deja cinci dolari.
- Bine, fiule. Acum, spune-mi pentru ce aveai nevoie de bani? il intreba tatal curios.
Copilul raspunse, cu ochii stralucitori:
- Taticule, ai putea sa-mi vinzi o ora din timpul tau? """

---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

nici o secunda nu am facut referire la mesajul tau...
eu ma refeream la Mcocca!
nici eu nu sunt de acord cu mamicile care fac copii pt o indemnizatie..dar din pacate, statul roman incurajeaza mamicile cu salariile f mici...

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

bebe_io, eu ma gandisem si am si spus si de mortalitate infantilasi de stafilococci din spitale, iar pe mesaj privat Alinukai ii spusese de atentarea la siguranta nationala dat fiind ca suntem in cadere libera cu natalitatea si trimit in somaj muuulte mame sau le iau mijloacele de subszistenta lor si copiilor lor, ii spusesem tot Alinukai de faptul ca dc s-ar demonstra cumva ca nu au avut temei aceste economii, ca nu s-au infaptuit prin restrangerea de drepturi sa demonstram cumva(nu sunt economist si nici timp sa caut ce ai pus tu acolo nu am), ca totul s-a facut cu rea credinta, ca este imoral...dar stii ce cred eu? ca e abuz de putere in toata regula. Si sunt convinsa ca se poate face ceva de catre oameni profesionisti si cu caracter. Si ma bucur ca e cineva ca tine care a gandit la fel si ca ai postat.
fetelor, voi nu mai vedeti padurea de copaci, fara suparare.
si nu, nu cred ca exista mame de cariera care o fac pt bani, pur si simplu cred ca sunt niste inconstiente, ca e vb de needucare nici a lor nici a sotilor in majoritate abuzzatori. Nu cred ca vreo femeie gaseste placere in a ramane gravida doar de dragul a 2-3 lei, pt ca 9 luni cu toate neplacerile sarcinii, plus copil sugar, pana il pui pe picioare ,eheeee....mai e mult pana departe. Pur si simplu unii nu se gandesc fie ca nu pot, fie ca nu au cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

si nu, nu cred ca exista mame de cariera care o fac pt bani, pur si simplu cred ca sunt niste inconstiente, ca e vb de needucare nici a lor nici a sotilor in majoritate abuzzatori. Nu cred ca vreo femeie gaseste placere in a ramane gravida doar de dragul a 2-3 lei, pt ca 9 luni cu toate neplacerile sarcinii, plus copil sugar, pana il pui pe picioare ,eheeee....mai e mult pana departe. Pur si simplu unii nu se gandesc fie ca nu pot, fie ca nu au cum.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

din pacate sunt...crede-ma ca auzeam si la servici lucrul asta..si din pacate...cunosc si eu pe cineva personal...
a facut 2 copii pt cei 8 mil, pt ca la servici castiga 300 ron...
sa-ti spun ca acum nu duce copilul la scoala clasa I...a amanat tocmai din cauza ca nu are bani pt rechizite????

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

Camy, Adinel, ati inteles complet aiurea mesajele mele, dar nu ma obosesc sa explic iar si iar. Cine poate intelege, deja a inteles.
Ironic e faptul ca acum cativa ani, daca nu ma insel, tot pe acest forum, erau o groaza de doamne impotriva mea doar pt. ca "militam" pentru ideea ca rolul principal al femeii si cea mai importanta cariera a ei sunt cele de mame, iar acum sunt inteleasa aiurea, cand eu gandesc la fel. Dar ma rog, probabil v-ati simtit cumva atinse de acuzele mele la anume cazuri cu care nu sunt de acord. Daca voua vi se pare normal ca o femeie sa faca copii doar ca sa primeasca un ajutor material, atunci.. no comment. Eu imi mentin parerea.
In fine.

Si, ca sa inchei tot intr-o nota trista, cred ca asa vor ajunge copiii nostri ( cei mai ghinionisti, ai caror mame si tati nu-si permit sa nu munceasca 10-12 ore/zi) :

"""Cu voce timida si cu ochii plini de asteptare, micutul il priveste pe tatal sau si intreaba:
- Taticule, cat castigi pe ora?
Tatal, preocupat si cu un zambet sever, raspunde:
- Fiule, aceste lucruri nu te privesc pe tine. Nu ma mai deranja, te rog!
Copilul insista:
- Dar, taticule, spune-mi cat castigi pe ora?!
Reactia tatalui, la fel de severa, dar totusi, ca sa fie lasat in pace, raspunde:
- Cinci dolari.
Atunci copilul il intreaba:
- Tata, poti sa-mi dai doi dolari, te rog?
La aceasta intrebare, tatal se supara si cu multa bruschete ii spune:
- Acesta este motivul pentru care ai vrut sa stii cat castig pe ora? Du-te in camera ta si culca-te, ca trebuia deja sa dormi! Si sa nu ma mai deranjezi... baiat profitor!...
Un pic mai tarziu, stand ingandurat in fata televizorului, tatal reflecta putin la discutia cu baiatul sau. Se simte putin vinovat si realizeaza ca a fost prea dur cu el. Se gandeste ca poate cel mic are nevoie de bani sa cumpere ceva de mare interes pentru el si-si face mustrari de constiinta ca l-a repezit. Se ridica si pleaca spre camera copilului, deschide usa usor, baga capul si vede ca cel mic inca nu a adormit. Intra in camera si il intreaba cu voce scazuta:
- Dormi, fiule?
- Nu, tata...
- Uite, fiule, ai aici cei doi dolari pe care i-ai cerut...
Baiatul intinse manutele si lua banii si, luminandu-se la fata, spuse:
- Multumesc, taticule!
Si bagand manuta sub pernuta mai scose trei dolari. Si ii spuse tatalui sau:
- Taticule, acum sunt fericit... am deja cinci dolari.
- Bine, fiule. Acum, spune-mi pentru ce aveai nevoie de bani? il intreba tatal curios.
Copilul raspunse, cu ochii stralucitori:
- Taticule, ai putea sa-mi vinzi o ora din timpul tau? """

2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

nici eu nu sunt de acord cu mamicile care fac copii pt o indemnizatie..dar din pacate, statul roman incurajeaza mamicile cu salariile f mici...

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mcoca e omul negru in topic. Desi nu a atacat pe nimeni, numai si-a spus parerea. Daaar nu era ceea ce dorea poporul sa auda. Poporul doreste indemnizatii, cat de mari si de mult timp, si doreste sa mai lucreze si un pic la negru daca se poate in acest timp. Nu-i asa Camy?
Si apoi venim pe forum si ne batem cu pumnul in piept, de una, de alta.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Ai pus punctul pe I. Ideea e ca eu vad chestia asta cu femeile care profita de acea indemnizatie ca pe o foarte mare problema in viitor... In fine, risc sa vorbesc iar la particular si nu mai vreau, desi eu cred ca noi suntem parte integranta din sistemul de care tot vorbim, si ca, daca vrem sa fie mai bine, schimbarea trebuie sa inceapa cu noi.
Dar eu eram sigura ca faci referire la mine, pentru ca era un citat rupt din mesajul meu acolo...
In fine, nu conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Ai exprimat atat de bine ceea ce simt si eu. AS pleca de aici fara sa ma uit inapoi. Ma gandesc pe zi ce trece la asta insa nu stiu de unde sa o apuc, insa vreau sa cred ca voi pleca in cativa ani de aici.

Citat:
citat din mesajul lui Karis

Din pacate in tara asta nimeni nu tine cont de parerile sau de doleantele poporului. Oricat ne-am zbate, ei vor face tot cum vor muschii lor. Nenorocitii!!!
Imi vine sa vars cand il vad pe mascariciul ala de Boc ca apare cu cate o noua magarie. Mi-e lehamite de toti, mi-e lehamite de tara asta si as vrea sa plec oriunde numai sa scap de aici.

Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009)

Unde vreti sa plecati, ca nicaieri nu e concediu maternal 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Fetelor eu nu inteleg cum cele care au nascut pana pe 19 noiembrie intra la cel cu 2 ani , iar cele dup 20 la cel cu 1 an. Eu am nacut pe 1 octombrie prematur si as implini cele 126 zile pe 5 februarie. Eu ma incadrez la 2 ani? Ma gandeam sa renunt la medical si sa merg pe 15 sa bag indemnizatia.

Mami de ANDREEA LAVINIA - 1 luna si 17 zile

Mergi la inceput