Pepenasi de iulie- august 2008 (148)
Raspunsuri - Pagina 10
Kimmy spune:
Mai3 eu am pierdut prima sarcina la 7 saptamani,bebe era oprit in evolutie,mi-au dat niste picaturi si am scapat de chiuretaj.Dupa primul ciclu am avut unda verde si am si ramas gravi cu Timea 
Ai inceput ss?Eu sunt la a 3-a zi si ma simt binisor,doar ca am insomnii,si lipsa poftei de mancare tine doar pana dupa-masa,cand ma apuc si recuperez ![]()
Apropo de gatitul la noi...si eu gatesc destul de romaneste...mancam des tocanite,ciorbe(azi fac de perisoare),carne prajita in ulei.Rar gatesc fara a praji ceapa.Ne place mamaliga cu branza,daca e sezon,mancam si jumeri,mai ungem o felie de paine cu untura si savuram cu o rosie...mno...ce sa-i facem?
E drept,ca des simt ca as face ceva diferit,ma cam satur de aceleasi mancaruri.De cand am cuptor,mai fac si acolo cate ceva,si ma consolez ca macar e mai sanatos.Azi fac dovlecei umpluti 
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
boticelina spune:
Iriss daca-i in tipla, mai infasoara-l in cateva straturi de folie alimentara si trimite-l prin curier si platesc io trasnportul, deci cu plata la primire
Capri lasa depresia, o sa fie bine, acum esti foarte obosita, si de-aia ai si starile astea. 
Vic are dreptate Anka, de pe la 2 ani pot sa coloreze cam pe langa un contur gros si suprafete mari, pe la 3 ani se prind ei ce si cum si coloreaza mai "corect" dar cred ca abia dupa 4-5 ani or sa se descurce bine si cu planse mai complicate.
Moni nu mie ci doctoritei noastre tre sa-i multumesti
ea mi-a zis ca refacerea florei intestinale dureaza 2 sapt si ca 2-3 zile nu sunt deajuns...
potol da, Romania nu are bucatarie fina, dar au alte natii daca vrei fineturi. Mancarurile nostre sunt simple, grele, grase si gustoase
Obezitatea e superbonus (acum, ca inainte nici nu se punea problema la cat era de munca)
Pupani grasani la bostana, fug acasa...
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
mcoca spune:
BAi, eu nu vorbeam neaparat de mancarea de zi cu zi, eu ziceam de mancarea pentru o ocazie. Ca ciorba de fasole si mancare de varza fac si francezii si se mandresc :).
Capri, lasa depresia. Pana la vara mai e, multe se pot schimba. Si tu ai o gramada de atuuri, dar nu le vezi :
1. o meserie cautata
2. experientza
3. 2 copii deja facutzi
Cine te poate "bate" : un barbat (dar asta e intotdeauna), o femeie fara copii si deja la menopauza, ca altfel le e frica ca toarna rapidos unu.
HAi, fruntea sus, lasa drobul de sare la locul lui :).
Vicky si Printzesone
katalyna spune:
buna gagici.
mai3inainte sa-l fac pe david am pierdut o sarcina, mai exact in dec 2002, am crezut ca mi-a venit peste sarcina, insa era hemoragie in toata regula cu dureri de capiam, plangeam, nu stiam ce sa mai fac, dar atat de neexperimentata si neinformata eram incat nici nu m-am gandit ca am pierdut sarcina. cand m-am dus in ian la dr sa vad copilul, nu era, mai avea putin si-mi facea eco si in fund
ca sa-mi dovedeasca, ca nu sunt gravi, i-am explicat ca mi-am facut teste de sarcina, alea alea, in fine. am plecat acasa, singura fusesem la dr, si am plans tot drumul, eram terminata eu vroiam copilul. acum in ianuarie trebuia sa-mi vina menstruatia si n-a mai venit
iar am facut test de sarcina si eram gravi, am ramas pe la inc lui ianuarie 2003, insa cand am fost eu la eco pe 11 ian (nu o sa uit toata viata) nu se vedea ca era prea mic bble. deci se poate ramane imediat, ca nu e indicat nu stiu ce sa zic, insa la mine asa s-a intamplat si am avut o sarcina super usoara, cu o zi inainte sa nasc caram baxuri de bere la pet si mai ca aveam chef sa mut mobila prin casa
.
capri sa stii ca si mie imi este groaza de cum va fi cand va trebui sa-mi caut job. eu am lucrat la un ssif (societate care tranzact actiuni pe piata de capital) si s-au facut super restructurari intre timp, s-au inchis agentii. eu lucram la conta impreuna cu sotia patronului, cum mai sunt doar vreo 10 angajati sunt convinsa ca nu mai e loc pentru mine, o singura pers face fatza la volumul de munca de acum. eu vreau sa mai stau un an acasa, insa trebuie sa fac ceva ca sa produc un ban
ma gandesc ca ioana are 2 ani si trebuie ori sa o trimit la tzara cu ai mei, ca ei stau pana prin oct-nov acolo, ori sa-i iau bona pe care dau vreo 10 mil (sau cat o mai fi), david incepe scoala si trebuie sa-l dau la semi internat unde mai dau vreo 3-4 mil (cred ca atea sunt preturile la scoala de stat si nu in alta parte) deci vreo 15 mil, mai eu dupa 2 ani de stat acasa mare salariu nu pot sa cer fatza de cel pe care il aveam cand am intrat in cic, asa ca mai bine nu ma mai gandesc ca ma apuca depresiile, iar timpul parca zboara
Gabriela82 spune:
salutare!
imi dau si eu cu parererea ca n-am chef de treburi si irina inca doarme
bucataria romaneaca mi se pare foarte grasa si limitata. la ocaziile speciale, gen nunta, botez se mananca mereu la fel, sarmale si friptura, ceea ce mi se pare monoton rau, insa n-am nici cunostinte prea vaste despre cum se mananca in alte tari
noi, de ex la botezul irinei am avut meniu pe baza de peste
, ciorba de peste, peste la gratar si parca am avut si ceva friptura pentru cei care nu erau fan peste.
acasa eu nu fac ciorbe mai deloc, uneori am impresia ca sunt eu defecta dar imi trece, si tocanite foarte rar, mai mult cand e post si n-am inspiratie.
sedinta foto cu copilul eu n-as face decat daca ar fi un eveniment mai special, botez, zi de nastere etc.
100-200 euro mi se pare cam scump dar sunt convinsa ca sunt destui parinti dispusi sa-i ofere.
Capri succes si lasa depresia ca pana la vara multe lucruri se pot schimba.
eu astept intrebarile despre fotografii ale momentelor speciale din viata.
despre noi... profitam cat mai putem vremea frumoasa, saptamana asta am tras si o fuga la mare, cand am timp o sa pun cateva poze.
de printesa
bujo spune:
Mai3 nu-i stricata masina ta, miros asa pt ca se usuca mai greu. Dar daca te agiti ca ar putea fi masina, curata-i si tu filtrul.
Cu mancarea... Eram tentata sa zic si eu "vai ce gras si limitat gatim". Insa cand imi amintesc de cand am fost in Belgia si aveau astia niste mancaruri dulci de ti se apleca
Si am gatit si acasa ca eram la vara-mea, retete d-ale noastre si tot dulci au iesit, de la ingredientele lor "naturale" foc. Asa am dus dorul mancarurilor de la noi. Macar ingredientele de baza au gust adevarat. Ce facem cu ele ne priveste pe fiecare in parte. Noi gatim clar fara grasime. Insa ocazional mai bagam cate-o bucata de slanina buna buna cum face tataie al meu. Ca el nimeni n-o face.
bujo mami de Filip
Caprioara spune:
Fetelor, o mie si una de
pentru voi. Multumesc frumos ca ma bateti pe umar mereu
.
Mai, la noi sunt persoane maritate cu munca, care nu au copii si nici macar prieten cred (ca nu au cand sa si-l faca
). Ele stau si noptile cand trebuie, eu nu am stat si nu voi putea sta noptile... Iar barbatii din start au avans, asta se stie foarteeee bine. Om vedea pana la vara... Chiar daca ma dau afara, jumatate de an rezist din "osanza", si dupa aia o mai trece criza si oi gasi eu ceva platit decent
. Numai sa puna umarul si soatza, ca ma dispera cand il vad ce senin e si cum nu are nici un stres
.
Si acum, daca tot zicea Gabriela
, va pun alte intrebari, legate de fotografiat momente speciale din viata (in cazul in care ati avut un fotograf platit):
1. cat ati platit pentru fotografiile de la botez? fotograful a venit doar la biserica sau si la restaurant? fetele care au fost sau vor fi nase, poate stiti cat au platit sau vor plati finii?
2. cat ati platit pentru fotografiile de la nunta? si cat a stat fotograful: a venit si la cununia civila, acasa la miri la imbracat mireasa, cununie religioasa, restaurant, sau doar la sfat si la biserica? fetele care au fost sau vor fi nase, poate stiti cat au platit sau vor plati finii?
3. cat ati platit pentru fotografii facute la 1 an (motz, tava, turta)?
4. ce pret vi s-ar parea corect pentru asemenea evenimente?
5. v-ati dori o sedinta foto profesionala pentru dumneavoastra? cat ati fi dispusa sa platiti pentru ea?
Multumesc frumoooooos pentru ajutor.
Ideea e ca vreau sa-l determin pe sot sa faca ceva, dar nu cu preturi de "top", ci mai de criza, asa
. El imi zicea ca daca pune preturi prea mici fata de restul pietei, o sa creada lumea ca face poze proaste, si de aia cere putin
. Eu cred ca trebuie gasit un echilibru, si customizat "servicii" pentru toate buzunarele. De ex, nu toata lumea isi permite sa plateasca 100-200 euroi pe sedinta, dar nici nu vor 200 de poze. Le iei mai putin si la faci 30-50, nu? Ca doar sunt destule pentru o sedina si ramane omul cu o amintire frumoasa; ideea e sa-si permita omul sa faca... eu sunt de parere ca mai bine ai mai multi clienti cu preturi decente, dacat 1 pe saptamana, cu pret maaare; mai ales ca asta e o meserie imprevizibila, adica o saptamana pot veni 10 clienti, iar alta nici unul. De ex, mai sunt si posturile, cand nu se fac nunti si botezuri, si atunci mori de foame daca nu ai strans bani in perioadele cand se fac si nu ai si alta "gama" de servicii. Ca sa nu mai zic ca de multe ori e munca de weekend, ceea ce nu e tocmai placut... Deci, problema e complexa. Si clar, veniturile din asa ceva sunt total imprevizibile
. Daca ai noroc, iti "pica" un eveniment la o firma (petrecere, simpozion, etc), platit biiiine, iar daca nu ai, faci doar o sedinta foto de 2 mil lei vechi pe saptamana sau nici asta.
pup you all,
In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
Marina_1609 spune:
mai3, vezi la masina de spalat este jos un robinet care trebuie deschis din cand in cand si de scurs apa de acolo. se aduna si acolo ceva apa si daca o tii mult timp capata miros urat.... vezi ca poate sa fie de la asta...
---------------------------------------
www.alexiatoma.ro//" target="_blank">Ajutor pentru Alexia!
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Caprioara spune:
PS: si mai sunt si impozite si alte taxe de platit din banii castigati, si nu-s putine
.
In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
Multumim frumos.
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Caprioara spune:
Irda, sper ca sunteti mai bine
.
Ile, succes la job! Imi pare rau de problemele cu socrela...
Mai3, inainte de Ilinca am pierdut o sarcina la 6 saptamani, care s-a eliminat singura, fara chiuretaj. Asta era prin iunie. Am ramas insarcinata in octombrie parca, pana atunci la mine nu s-a prins, desi incercasem in fiecare luna, dupa prima menstruatie. Deja intrasem la idei de ce nu mai raman.
Cu mancarea romaneasca, io-s fan sarmale, salata boeuf, piftie. Numai ca-s varza la bucatarie, si nu fac asa ceva. Asa ca la ocazii, abia astept sa le mananc
. Imi place si ciorba de burta, si imi plac si micii la nebunie. Una peste alta, multe mancaruri imi plac, insa nu-s asa umblata ca sa pot compara cu mancarurile din alte tari.
pup you all,
Multumim frumos.
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca