Pepenasi de iulie- august 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Boti, ai dat de Didi? Vrei sa o sun eu sa o intreb daca mai au drum la Constanta? Cu posta imi e ca ti-l face praf (sevaletul).

Daca are cineva drum la Constanta, va rog dati de veste, ca sa ajunga sevaletul ala intreg la Nancy a lui Boti.

pup you all,

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Se vede ca azi am terminat lectiile cu Matei mai devreme . Ieri ne apucase 10 noaptea cu ele .

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
Multumim frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

capri mai e ceva timp pana atunci si sigur gasesti tu o solutie

kimmy nu le-am inceput pt ca inca mai elimin si acolo zice sa nu le iei cat ai sangerari. mai stau nitel. ai dat ceva jos?

katalyna si eu cred ca pot ramane mai devreme dar anul asta nu prea mai am curaj...

capri - chestionar
1. 16 mil poze, filmat, muzica si album foto din piele intoarsa superb (da' e prieten foarte bun cu noi si ne-a zis sa ii dam cat credem noi ) si Biserica si restaurant
2. hehe...la nunta ne-a costat 10 milioane, poze plus film, da' ne-am luat in 2005. au venit si au pozat si filmat toate evenimentele.
3. le-am facut noi. m-a costat 1 milion carticica de la cewe
4. nu ma pricep la estimari di astea...
5. neee. poate dupa SS

multumesc frumos pt raspunsurile referitoare la masina mea ce puturoasa

io azi am fost la primul curs din anul 6 la gineco si dupa ce am vb la liber cu profu ceva timp mi-a spus ca l-am impresionat bine, am ceva experienta personala asa ca, na plus ca asta mi-as fi dorit sa fac. acum sa vedem daca merg mai departe.

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Mai3, merci si felicitari pentru ca ai reusit din prima sa-ti impresionezi profu .

Fug sa hranesc cupila.

pup you all,

Multumim frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Capri, idea cu fotografiile este super! Cum eu nu am apelat niciodata la vreun fotograf nu stiu ce sa-ti raspund Insa pot sa-ti spun ca sotul meu face si el poze uneori, extra job, si de exemplu chiar saptamana trecuta l-am vazut facand poze la 3 telefoane pentru nu stiu cine, pe care a luat 200 de lei. Dar a muncit destul de mult la ele, telefoanele ajungand intr-un catalog de vanzari.

Eu azi am fost in parc, si ca de fiecare data cand merg in parc vin de acolo fff dezamagita Eram o gasca de vreo 4-5 mamici de copilasi cu varste apropiate cu Matei, intre un an si un an si 7 luni. 3 mamici din 5 si-au pleznit copii, unele peste maini cu putere de eu am ramas pur si simplu socata...sau peste fund, umilindui in fel si chip.... Unul din copilasi a fost pus in carucior sa stea acolo fortat doar pentru ca nu a reactionat cand la strigat pe nume ca se departase de grup...iar un alt baietel a stat 3-4 minute urland pur si simplu in carucior intors cu spatele la grup pentru ca lovise o fetita Initial la pleznit peste maini rau de tot...dupa care copilasul a incercat sa loveasca din nou fetita, urmand a-l arunca pur si simplu in carucior pedepsindu-l fara sa-si dea seama ca acel copil nu a facut decat sa imite comportamentul mamicii agresive...
Nah...m-am descarcat si eu...nu stiu cand ma mai duc in parc. Matei era socat un pic speriat de zarva si strigatele mamicilor mult prea ocupate sa arunce in toate partile "nu acolo!" "nu aia" nu cutare si cutare" Cam 90% din timp si la petrecut departe de grupul copilasilor, cautand ghinde, castane, frunze si scurmand in rondoul cu flori, dupa care sa cerut acasa

O seara placuta tuturor!

edit: capri vreau sa te incurajez si eu, spunandu-ti ca pana anul viitor poate se vor mai schimba lucrurile, si eu sunt in situatia ta, mai rau, eu nu ma mai intorc unde am lucrat, am stiut asta din momentul in care am anuntat patronul ca sunt insarcinata Uneori ma apuca si pe mine teama si am asa un nod in gat, dupa care incerc sa ma relaxez ...ceva s-o gasi si pentru noi

proud mummy

Mergi la inceput

Sa va spun cum mai stam cu intarcarea progresiva si cu programul.

Orice as face, de atatea zile nu reusesc sa ajustez ora de stingere, adica sa o culc mai devreme de ora 12 noaptea . Trezirea dimineatza e la ora 10. Somnul de pranz, invariabil e de la 16:00 la 18:00. Desi azi de ex, am pus-o la culcare de la 15:15, nu a fost chip sa adoarma decat la 16:00. Imi ia de la o jumatate de ora la o ora sa o adorm, atat la pranz cat si seara. Si nu pot pleca de langa ea, ca se trezeste din cand in cand, asa, de control, sa vada daca sunt acolo, sau sa miaune un pic (si noaptea si la pranz). Nu-i mai dau sa suga noaptea si nici sa bea apa sau altceva. Adoarme la loc, ori imediat, ori dupa un circ mic , dar adoarme. Noaptea are cateva treziri bune, iar la pranz in general una, dar ocazional si mai multe (azi a vut 3).
Si colac peste pupaza, pe zi ce a trecut si-a redus portiile de mancare . Adica azi dimineatza a mancat cam 160 gr (100 gr fructe la borcanas si vreo 60 gr iaurt tnuva) , la pranz cam 200 gr piure de legume cu carne (blenduit) si poate vreo 50 ml nectar de fructe, la 18:00 100 gr gris cu lapte la cutiuta Nestle, iar seara cereale facute din cam 100 ml apa, deci vreo 150 gr. Mai suge un pic inainte de culcare (seara) si asta e tot. O fi destul??? Ce-i drept si kk a facut mai putin ca in alte zile, cand a mancat cantitatile alea record de 300 gr la o masa.
Nu ma indur sa-i scot suptul de seara, pentru ca nu bea mai nimik toata ziua. De lapte nici nu mai vorbesc... Si nu mi se pare ca mananca destule lactate ca sa renunt la suptul asta de-a mai ramas. Si asa nu stiu cat suge, ca nu cred ca mai am mult lapte si nici nu sta mult la san. Nu simt ca trage ca alta data, si de multe ori ia cateva guri si apoi doar se alinta si foieste la san.

Iar Matei ma supara rau cu lectiile. Zilnic avem aceleasi discutii, degeaba. Nu este atent si scrie gresit, mananca litere, uita MEREU sa puna caciulite, virgulite, liniute pe unde trebuiesc ( la sh, tz, a, t), s-a intamplat sa vina acasa de 2 ori saptamana asta si sa nu stie exact ce teme are si trebuie sa sunam colega de banca sa fim siguri. Ii zic ceva azi, si maine a si uitat ce l-am rugat sa faca. Si de cate ori ii fac observatie tot el e cu gura mare, imi raspunde, eventual si obraznic, de nu mai stiu cum sa fac si ce sa fac ca sa fie bine. Eu in locul lui nici nu as mai avea tupeu sa ridic privirea din pamant daca stiu ca am gresit... El in schimb se ia la cearta cu mine ca sunt pisaloaga, ca vreau prea multe de la el, etc. Ajung terminata nervos la finalul unei zile cu teme, cand eu trebuie sa-l ajut si sa-l corectez (inclusiv la ce a facut in clasa), cu fata agatata de pantalonii mei si eventual plangand isteric ca nu i se da atentie. Ieri la 10 seara am terminat la romana, si am lasat tema la mate pentru azi (azi nu primeau teme, vinerea au ore mai lejere gen sport, cunoasterea mediului, etc). Nasol e ca ajung sa urlu ca nebuna la el , dar NU MAI POT. Daca macar ar sta altcineva cu fata cat fac lectii cu el, cred ca as fi mai calma.

La asta se adauga faptul ca soatza e vesnic absenta, bani nu aduce dar nici acasa nu sta sa ma ajute. Casa e cu fundul in sus, toata lumea face dezordine si mizerie, dar nimeni nu strange si nu face curat.
Eu simt prea multa presiune pusa pe mine: toti asteapta sa le fac si rezolv eu pe toate (copii, asiguratul veniturilor din care sa traim, ganditul la ziua de maine, etc). De asta sunt in butoi...

pup you all,

Multumim frumos.

Mergi la inceput

Ana, . Sper sa ai dreptate. Cat despre parc, no comment.

pup you,

Multumim frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!!

Ana si eu am fost azi martora la o scena asemanatoare. O mamica isi batea baietelul la fund pt. ca tusea si vomitase, tot urla la el sa nu mai tuseasca (nu stiu daca era bolnav sau se forta) il lovea la fund, il facea prost si nu mai stiu cum. In tot acest timp copilul plangea si tot repeta "nu te supara mami" si intindea mainile sa-l ia in brate. Mie sincer mi-a venit sa plang, si Miruna avea o moaca trista dupa scena aia.

Initial am zis ca nu scriu in seara asta, ca nu avem noutati, dar postul Anei mi-a amintit scena asta oribila. O noapte buna va doresc!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Gata, am fugit la nani, ca, cred ca v-ati saturat de mine pe ziua de azi (sau o saptamana de acum incolo ?).
Tare sunt curioasa daca o adorm inainte de 12...

pup you all,

Multumim frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Capri, eu i-as face trezirea la ora 8 maxim 8.30. E si normal sa nu adoarma pe la 13.30 daca ea abia sa trezit din somn. Plimbata dimineatza pana oboseste si flamanzeste. Macar o perioada pana isi formeaza un ritm mai ok. La mic dejun servit numai fructe goale, fara rontait intre mese. Imi pare rau ca treceti printr-o perioada atat de nasoala! Dupa parerea mea, regresul lui Matei in ceea ce priveste scoala are o foarte mare legatura cu starea ta de spirit, cu faptul ca esti frustrata ca sotul nu te ajuta, ca tu nu ai rabdarea de care are el nevoie. Nu stiu cum invata in general copii sa aseze caciulitele potrivite, insa stiu sigur ca nu o sa invete atata timp cat este dojenit, rusinat, certat sau amenintat. Nu esti tu de vina pentru starea in care te afli, insa nici copilasii tai. Eu as pune pusca jos, si as schimba macazul. Sedinta de familie, impartit atributii fiecarui adult, lasat deoparte absolut tot ce nu este important si tinut haturile din ambele parti! Altfel...te plangi degeaba daca nu faci nici un pas macar cat sa-l vezi pe Matei atent la lectii....
Un de la mine! Si sa auzim de bine!
edit: mie nu mi se pare ca mananca putin Ilinca! Insa eu niciodata nu am masurat vreo mancare, habar nu am cat inseamna sutele de grame de care pomenesti adica cat arata in farfurie. Ai mei mananca atat cat poftesc, au zile cand mananca de rup si zile cand nu mananca insa per total este ok, sunt multumita inclusiv de cat ciuguleste Stefan. Lasa fata in pace cu mancarea nu mai tot masura pireurile!

Dia, mi se pare inuman ceea ce povestesti tu acolo!

proud mummy

Mergi la inceput