Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)
Raspunsuri - Pagina 4
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dr_anca Am o intrebare care ma macina de pe acum ca frec menta pe net ca Saruca a adormit. Poate va dati cu parerea mai ales cele cu 2 copii care au trecut peste iarna cu bebe de 1 an si ceva. Mai stau copilasi nostri in sac de dormit noaptea? Nasterea unui zambet Mamica de cuminte iulie 2008 |
anca, aceasi dilema am avut-o si eu cu Stefan, mai ales ca in prima iarna cand avea 4-6 luni dormea foarte bine in sacul de dormit. In iarna urmatoare nu am mai putut sa-l pun in sac. Si la noi iarna este racoare in casa, nu urca termometrul mai mult de 21 de grade. Sa obijnuit asa, si nu am avut nici o problema. A dormit mai tot timpul dezvelit. Aveam niste salopete mai grosute de bumbac, anume pentru iarna, ele aveau si piciorus insa nu suporta labutza salopetei asa ca a trebuit sa le tai jos, imi amintesc cum imi spunea "jos pucu!!jos pucu!" si se tragea de haina
Am incercat tot felul de plapumioare si paturi, mai usoare si mai grele...in ideea ca daca e ceva mai greu pe el sta mai bine... dar pana la urma tot dezvelit il gaseam.Erau nopti in care il inveleam si ramanea invelit, cand era ceva mai frig
Cam asta a fost experienta noastra.La 2 ani nici nu imi mai faceam griji iarna de plapuma lui....deja eram obijnuita ca daca ii este frig sta invelit cu ea iar daca nu....se dezvelea singurel.
La Matei probabil voi proceda identic
In schimb, cunosc copilasi de varsta lui care dormeau bine mersi in sac de dormit, care au dormit asa pana pe la 3-4 ani...obijnuiti fiind in acest mod. Deci eu cred ca depinde de fiecare copil.
proud mummy
Ratustele lui Stefan :www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">aa1 si aa2
bufi spune:
Fetelor multumesc din suflet!
Sper sa trecem cu bine si va tin la curent!
Noapte buna!
Bufi
iriss27 spune:
atb, visezi foarte frumos, dar acum trezeste-te! O sa primesti o singura indemnizatie (tot 85%) si 2 alocatii, care vor fi 2 mil amandoua pana face cel mare 2 ani, apoi o sa primesti una de 2 mil si una de vreo 40 lei, nu stiu nici acum cat e.
Normal si firesc mi se parea si mie sa primim 2 indemnizatii daca sunt copiii suprapusi, daca nu se suprapuneau deloc, suma totala incasat, era mai mare, dar ma rog, traim in Romania ...
Fii-mea cu chiu cu vai a dormit iarna trecuta in sac, dar avea 2 ani (am sac pe masura). Dar in cazuri extreme, o lasam sa se culce cum vrea si cand era adormita o puneam in sac. La ea functiona asta, la Dav nu cred sa mearga asa usor. Deci este printre cei slabanogi, dar mie mi se pare bine asa (eu oricum sunt invatata cu scheletroane).
Azi am fost si noi la crl de 1 an, 76 cm si 8210g, a mai slabit, fata de acum 2 luni!! Pediatra zice ca asa s eintampla cand il intarc, dar ma rog, i-am mai iesit si 2 dinti.
Se pare ca mai stau sa scoata nasu inca 2, deci e dintos ![]()
I-am facut si priorixul, pediatra mi-a zis ca pot aparea reactii (gen bubite, dar mai fine), la 2 zile sau la o sapt de la vaccin.
I-am luat lu' fii-mea dupa ebay, ceva super tare:
http://www. piccolino. ro/p--leappad-little-touch-si-carte-leap10090, e super tare, poti schimba cartile si cand atinge pozele din carte, cartea spune ori povestea, ori sunete (are 3 moduri de setare, sa cante, sa vorbeasca sau ambele). Se pot cumpara si alte carti, mai mult asta mi-a placut, ca nu se plictiseste atat de repede.
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei 
diarux spune:
DANA, LOCCA(pup si io aniversata...petrecerea vine mai incolo
),GINI, MONI_OR (daaaaaaaaaaa, of, tre sa ma asez la calc linistita si sa povestesc intr-una din zilele astea.)
edit:am schimbat tickerul!!!

mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!
Caprioara spune:
Iriss, sa stapaneasca sanatoasa cartea! In ce limba e? Si cat a fost pe ebay?
pup you,
In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
mai multe poze cu ratuste
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
flo1980 spune:
Neatza!
Iriss eu nu vad linkul ![]()
Anca Alex a dormit pana la 3 ani (el e nascut in februarie) in sac, sa vedem David...oricum dupa ce adoarme il pun in sac
ca si Iriss
Locca multa sanatate la fetita!
Tecky ce mai zici, poze nu ne arati???
Noi inca nu am facut vaccinul de 1,1 ani, cand am sunat ma dus cu vorba asistenta, dr. nu raspundea, cand am sunat saptamana asta mi-a zis ca 2 saptamani sunt in concediu
am intrebat-o daca nu e vreo problema sa-l fac dupa o luna si bineinteles a zis ca nu...
Mi-a mai facut o faza la cel de 6 luni, era pe 27 dec., se lucra, am sunat asistenta ca dr. raspunde cam greu, na', consulta si mi-a zis sa vin dupa 1 ian.2009, asa am facut si cand am ajuns s-a luat doctora de mine ca in sfarsit am aparut 
Am tacut din gura ca fraiera
puteam sa-i zic ca as fi venit dar mi-a sugerat cineva sa nu vin
offf...
Ce ziceti e prea tarziu pt. vaccin ? noi suntem pe schema gratuita....
cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
moni_or spune:
FLO, daca e vorba de priorix, eu zic ca nu e prea tarziu, in carnetelul de vaccinari scrie ca se face intre 12 si 15 luni. Noua ni le-a facut concomitent, dar nu cred ca e cea mai buna varianta.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
boticelina spune:
Flo, Priorixul e vaccin in doza individuala, deci cu ala nu ar fi probleme. In schimb DTPul din schema gratuita e multidoza si pe ala doctorii aleg sa-l faca in anumite perioade din luna cand cheama toata copilarimea in decurs de 1-2 zile, (si DTPul se face si la 2 si la 4 si la 6 si la 13 luni) deci o sa fie omor...
Doctorita mea de familie face vaccinurile multidoza in data de 29 a fiecarei luni.
Io zic sa suni si sa intrebi clar si fara jena in ce zi se face vaccinarea, eventual chiar poti bypassa asistenta si suni direct pe doc daca asistenta e evaziva...
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
Pai si daca sun doctora tot aia e.....ea daca e ocupata paseaza telefonul la asistenta
... si in ultimul timp numai ea a raspuns, doctora daca vede apel imi da bipp cand are timp, asta imi place, dar s-a vazut ca s-a ocupat altcineva de telefon
o fi fost prea ocupata, na', sa o inteleg...
Ele fac vaccinari numai martea si miercurea/sapt. ca atunci sunt dimineata...
Deci treaba lor.....eu vin cand mi-a zis si de data asta nu mai tac!
Oricum atunci cand lucram la medic de familie ramaneau vaccinuri cu punga si le aruncam sa nu le gaseasca cei de la sanepid caci mai veneau in control...poate au in plus....
Dr. avea si multi rromi si aia nu veneau la vaccin, de aia si ramaneau...v-om vedea, multam de raspunsuri!
Asa e, il pot face mai tarziu, pana in 15 luni si asa dam o fuga la mare si numai febra ne lipsea.....nu stiu daca ma pot intalni cu cineva caci mergem cu socrii, cumnatii, nasii 
Iau nr. de telefon si sun daca se iveste timp.
cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
bufi spune:
Eu am auzit ca nu se combina vaccinurile intre ele, trebuie sa treaca minimum 30 zile...asa ca azi ii fac Priorix si peste o luna si Infarix
O sa-i dau Eferalgan preventiv...poate avem noroc si nu avem probleme
Imi este asa de mila de ea, dar o sa-i treaca durerea...ofofof cu piticii astia
O zi buna!
Bufi

cuminte