Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 12
chinabulina spune:
buna dimineata si de la noi!
sa incep cu urarile pentru sarbatoritii de azi, IOAN TEODOR, LIZUCA si SARA , sa cresteti mari, sanatosi si fericiti!
apoi sa-mi exprim invidia profunda fata de iulia. fiica-mea abia daca bea apa. acasa o mai pacalesc cu suc de fructe, dar afara bea 50, poate maaaaaxim 100 ml de apa (ffff rar si atunci e chef), iar ceai deloc (am acasa la ceai instant pentru copii, sa tot bem eu si tac'su )...
azi la noi e urat tare afara. sunt tare amarata din cauza asta . sper totusi sa reusim sa iesim putin, ca eu ma usuc in casa, imi bag ghiara in gat ca pitigoiul... aseara am tuns gogoasa. avea bretonul cam lung, asa ca m-am apucat, putin de-aici, putin de-acolo, acum e ca un baietzoi . mda, creste...
ma duc, ca ma striga.
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange
Lorich spune:
Neata
de pe picior de plecare va salut si spun La multi ani sarbatoritilor: Eliza, Sara si Ioan !
MsBB ma bucur ca si-a revenit Andra, e gata e party!
Cleo bafta!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
iulia83 spune:
chinabulina cu ce-i dai apa? cu bibe? nici a mea nu-o primeste cu bibe. eu in afara de laptic, nu-i mai dau bibe deloc. apa i-o dau cu paiul, ii place de nu mai poate sa traga din chestia aia. uite, asta http://s486.photobucket.com/albums/rr229/iuliaturcescu/11%20luni/?action=view¤t=DSC06315.jpg este canutza. incearca si tu. poate merge
chinabulina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia83 chinabulina cu ce-i dai apa? cu bibe? nici a mea nu-o primeste cu bibe. eu in afara de laptic, nu-i mai dau bibe deloc. apa i-o dau cu paiul, ii place de nu mai poate sa traga din chestia aia. uite, asta http://s486.photobucket.com/albums/rr229/iuliaturcescu/11%20luni/?action=view¤t=DSC06315.jpg este canutza. incearca si tu. poate merge The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena Aici ar trebui sa fie niste vorbe de duh...nu mai aveau si pt mine! |
cu canutza cu pai ii dau si eu, ca nici a mea nu mai bea decat lapte din biberon... am acasa tot felul de recipiente pt baut: canutze fel de fel, cu pai, fara pai, cu cioc/fara cioc, cu cioc din plastic/din silicon, cu curgere lenta/rapida, cu supapa/fara supapa... numai barbata-miu stie de cate ori i-am zis "hai sa-i luam din asta, ca poate bea apa"
dar eu insist
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange
inais spune:
neata!
sarbatoritilor zilei care implinesc 1 anisor:
Lizuca , Sara Maria si Ioan Teodor
MsBB sa stii ca da, m-a sechestrat Iasmi. A adormit pe pieptul meu dupa ce a papat. Ca atunci cand era mica...si nu am rezistat momentului. Am stat asa cu ea! Nu m-as mai fi dezlipit!
Nu mai mergem la mare. Motive diverse. Oricum vom amana. Poate intre timp facem si pasaport la bb si in wkd tragem o fuga pana la Balcic macar. Asta pt ca litoralul nostru are niste pretentii financ. nejustificate!
Prin urmare voi ajunge dupa-amiaza in Herastrau. Poate ne vedem cu Robertix cu ocazia asta.
Mai vroiam sa ii raspund lui Desiree: Da, Iasmi doarme de la 4 luni toata noaptea, fara intreruperi. De pe la 22.30-23 pana pe la 10. Are o singura pauza de alimentare pe la 6.30-7, insa bea in somn si adoarme in continuare fara pb. Scriu mic, poate nu se observa...sa nu primesc aprozaru' in cap!
Deci ma bucur ca v-ati elucidat ca nu-s si intr-adevar a fost cutremur. Eu le cam simt...Bine ca nu a fost decat atat.
In alta ordine de idei, am vazut aseara pozele cu Tiberiu...zau ca avem copilasi mari si frumosi.
Mai vroiam sa scriu ca mi se pare cam scumpa gradi aia, Noemi. Fir'ar ei sa fie cu preturile lor. Dar mie nu mi-e clar...voi cautati pt la anu' cand implinesc ei 2 anisori, sau vreti sa-i dati mai devreme sau cum?? Gradi asta care se construieste in cartier cum e? Nu va fi gata?
Bun...inchei aici. Merg la trebi pana se trezeste fii-mea. Am zis ca daca nu binevoieste sa se trezeasca la 9, ca sa putem si noi iesi din casa pe la 10.30...eu nu o mai scot la pranz pe caldurile astea. Asa ca o sa ramana cu iesirea de dupa-amiaza si gata...puturoasa mica!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Mi_bebelina, hai ca m-ai facut sa rad -- ai dreptate, piticii astia mici ocupa tot patul - ale mele se rotesc, se invartesc, dorm de-a curmezisul, de noi ajungem sa dormim pe-o muchie de pat (cu capul pe noptiera n-am ajuns ce-i drept )
Eu am gasit solutia - ce-i drept sotul e indignat pana peste poate si mereu isi exprima nemultumirea -- eu dorm cu Annika intr-un pat separat si pe el il lasam singur in patul conjugal.
Ea a dormit o perioada la ea in patut, insa eu o alaptez inca si mi-e lene plus incomod sa ma tot scol din pat sa o iau in brate etc. asa, e langa mine si rezolv repede treaba cu lapticul noaptea.
Cleo, succes azi! sa vii cu vesti bune!
La multi ani, Eliza Elena! (Elenuca)
La multi ani, Sara Maria! (Monik)
Ma duc si eu la facut bagaje - vremea vad ca e cam naspa, da tot vom pleca la mare, ne-am facut planuri, nu-mi place sa contramandam, speriati de cativa nori - speram sa avem totusi parte de vreme frumoasa, de copii cuminti si sanatosi -- ceea ce va doresc si voua!
Adriana
aldaesme spune:
La multi Ani !!!
pentru azi:
ELIZA ELENA SARA MARIA IOAN TEODOR
pentru maine:
SARA MARIA
pentru duminica:
ERIC SEBASTIAN , OLIVIA VIVIAN
Sa aveti o viata frumoasa, o copilarie vesela, sa fiti buni si nazdravani, fericit si iubiti, sanatosi si norocosi!!!
Pentru 1 iunie le doresc tuturor copiilor vostri o copilarie frumoasa si o zi splendida de ziua LOR!
cleo orice tip de miere zahariseste mai ales dupa ce a ajuns aer la ea, depinde cat o tii. Stiam si eu cum se rezolva treaba cu zaharisirea nu pricep de ce vand aia miere zaharisita .
Azi stau acasa, dealtfel si ieri am avut liber de la doctor dar am avut de lucru. Mama ei de angina respectiv mama lui de streptococ, mai bag 10 zile antibiotic si cu astea o sa am 20 de zile anul asta, mpai eu cred ca niciodata in viata mea nu am luat atata antibiotic voluntar. Dezastruuu. Sper macar sa ii dau acu'de cap ca nu vreau sub nici o forma sa il pasez la mishcotzel ca doare gatu'asta dezastru'. Cica mai degraba decat minunata gripa (o data la 8 ani este super epidemie de gripa si de fiecare data mor oameni, mai ales intre batrani si saraci, iar asta de acum nici nu e asa de serioasa, doar mult mai mediatizata) in acest moment e un soi de epidemi mondiala de angina (amigdalita pentru cei cu amigdale, faringita pentru cei fara amigdale) streptococica.
Stand acasa am sa dau lista partiala cu numele latine ale florilor comestibile, am promis-o eu pentru sapta trecuta dar nu am reusit sa ma tin de promisiune:
------------------------------------------------
Florile de mar - oricare tip - Malus spp - salate, mai ales Waldorf
Iasomia araba - Jasminum sambac - siropuri, dulceata
Rucola - Eruca sativa - peste salate;
Begoniile tuberoze - Begonia X tuberhybridia - petale in salate sau pe sanw, inmuiate in iaurt sau ca decoratie pentru platouri cu peste sau salate;
florile de brocoli - Brassica oleracea - in paste, in salate;
Calendula - calendula officinalis - supe, sufleuri, salate, unt aromat, branza aromata - sunt usor amare florile.
Chive - allium spp. si tulbaghia ciolacea - salate
flori de coriandru - Coriandrum sativum
Florile de lamai si portocal;
Daylilies - Hemerocallis
Florile de marar - salate, omlete;
Margarete englezesti - bellis perennis - pentru ornat salate, supe, legume fierte;
Florile de fenicul - cu peste, cartofi, rosii, sfecla, artichok;
Nu stiu nume in romana - Lonicera japonica - infusie ddin flori asa simple sau cu capsuni => serbet, florile intregi se folosesc la ornat salate de fructe si deserturi
Levantica - lavandula angustifolia (officinalis) - jeleuri, serbeturi...eu o folsesc in creme brulle, inghetata
Liliac - Syringa vulgaris - in ceme de branza si iaurturi sau ca decoratie pentru deserturi
Capucinele - nasturtiums, tropaeolum majus
Garofitele - Dianthus - ornat deserturi, facut siropuri, serbeturi, creme de lapte;
Trandafirii - toate soiurile - rosa spp. - deserturi
Florile de rozmarin - rosmarinus officinalis - in special pentru ornat mancaruri;
Florile de dovleac - cucurbita spp.
Panselutele - Viola cornuta, Viola wittrockiana, Viola tricolora - decoratie, infuzate in vinegrete;
Lalele - Tulipa spp. - atentie sunt unele persoane alergice la lalele - petalele in salate, pe sandw cu branze, cupele de lalele umplute cu crema de branza sau alte salate...pentur aspect.
Acu'sa va spun si din generale. Se recomanda sa nu folosesti flori de la florarie ca ele au fost in general tratate. Se recomanda sa gusti intotdeauna florile inainte sa le dai si altora sau inainte sa le folosesti. In general aprtea alba a petalei poate sa fie mai amaruie.
---------------------------------------------------------
Ieri am facut si noi vaccninuri, rujeola, rubeola, oreon si streptococ 7 radacini. Infrarix si meningococ facem la 15 luni si apoi pana la 5 ani nu mai avem nimic. Rapelul la ROR se face la 10 ani. Copila a plans rau vreo 3 minute dar nu si-a folosit plansul de durere ci cel de sperietura asa ca eu cred ca s-a speriat de injectii..poate fiindca nu a vazut, pentru ca a fost intoarsa cu fata spre noi si doctorita cu acul statea in spatele ei cand a impuns-o. A dormit bine peste noapte si nu a facut febra. Insa mi s-a spus ca de la 7-streptococ nu face febra iar de la Ror apare febra in 10% din cazuri dar abia intre ziua 5 si ziua 12 dupa vaccin si dureaza una pana la doua zile.
Fata mea micuta ...cum o stim :) are 8,250 kg si 70 cm insa e pe curba ei absolut perfect si schilurile pe care le are se pare ca fac perte din skilurile copiilor de 15 luni. Stiam noi ca e desteapata mishcotzica mica .
Am grozava impresie ca dupa ce am scris polologhia asta mai voiam sa scriu ceva...da'nu stiu ce, asa ca ma apuc de treburi prin casa si daca imi amintesc ceva mai scriu...azi...ca de maine pana marti nu ma mai vedeti - cred eu. Avem iarasi liber ca deh...sunt Rusalii la noi.
O zi faina si intalnire placuta cu Robert si Simonix!!!
Esme
DanaH spune:
ce frumos, am scris un mesaj lung, si a disparut. offf, ce ma enerveaza. intru mai tarziu sa va mai pov si s va mai pup.
Poze
MsBB spune:
Bai, printre imbucaturi , schimbat cupilu', alimenat cupilu' , facut enspe mii de treburi colaterale am mai tras un oki la voi si nu poci sa nu zic urmatoarele :
1- Iulia - vrei sa me vezi cu gheara in jugulara? eh? 1 kil de apa zici? Pai cum bine zice vecina , la noi e bairam daca beau fetele 50 de ml . Ca si vecina, am incercat cu enspe mii de feluri de cani, canutze, cana normala, sticla , linguritza, seringa de la nurofen ... sa mai zic? Pai cand am zilele trecute ca se pishu-pishu fii-mea maro de deshidratare i-ash fi facut perfuzie cu apa numa sa o vad hidratata . Gata, io cu Mufy nu mai vb , pana nu-i iescplica mandrei mele cum se manca, cum se bea .
2 - Inais - gheara am scos-o din jugulara ca nu mai apucam sa termin mesaju' da' de minunat la asa program tot ma minunez . Verde asa un pic tot sunt ... de aruncat nu arunc cu nik - zic doar : BRAVO IASMI , tot asa!
Hai sa te incurajez cu (,) cutremurul , sa-ti zic ca cica daca sunt multe, dese si de mica intensitate , cica e de bine , ca se descarca pamantul si nu mai este pericol de unul puternic care ar putea face ravagii. So, ceva bun tot este, da?
3 - celor ce in weekend pleaca la mare - eu va tin totusi pumni sa fie vremea OK, sa fuga nori si sa va distrati la maxim!
4 - acum "surorelizez" ( nu merge sa zic fraternizez ) cu colege mele de suferinta mi-bebelina si micaela . Vom incepe si noi campania de primavara-vara - love in patutz , sau mai bine zis , speram sa fie mandra inlove de patutz .
Ce sa zic? ca ieri noapte de ex eu am dormit ca cioara pe craca , barbata-miu pe marjinea patului facut ca foitza de tigara si mandra rasfirata in cele 4 zari? .
Noroc de patutzul ei lipit de patul nostru ca n-am zburat jos, am dormit mai mult pe marginea patului ei decat in pat , deh , sa se lafaie zana-zanelor
Daca gasiti solutia, (danah , la voi cum mai merge? ) sa ne dati si noua pontul. Suntem dispusi sa ungem patul cu miere, sa-l facem mai , sa-l decoram cu flori de camp, sa se simta mandra in mijlocu' naturi, sa tragem o fuga la Disney sa-l rugam pe Mikey sa doarma cu ea ...
Astea fiind zise ma , ma duc ca gandu' si ca vantu'
Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!
Cum a intrat Andra in viata mea...
Micaela06 spune:
sunt varza a cazut copilu din pat, in cap cumva, s-a lovit la nasuc, a curs sange
Nu mai pot, nici sa-mi trag un glont in cap nu merit. Am supra-apreciat-o, adica ma gandeam ca dc ii zic: 'Daria cazi, nu mai merge in picioare prin pat' se potoleste, dar nu e asa ea s-a pus pe fuga. Vai de capul meu
Ma plang si eu la voi, ca imi e si rusine-frica sa spun altcuiva...
Adriana distractie placuta la mare si tinem pumnii pt timp frumos. abia astept sa ne povestesti cum a fost
Daria