In sfarsit!
Raspunsuri - Pagina 22
alina023 spune:
Incep si eu prin a sublinia ca nu-l simpatizez deloc pe Becali si totusi mi se pare mult exagerata reactia justitiei in cazul de fata.
Fac si o paralela care mie una mi se pare suficient de viabila.
Eram in 1999, in ziua eclipsei solare. Mare concert mare in Piata Revolutiei, eu pustoaica, merg cu prietenii la distractie. Parchez masina, mergem in piata si realizez ca am uitat nu stiu ce in masina. Eram imbracata cu o rochita flu flu (asadar victima, deh...tocmai potrivita pentru ce urma sa se intample), nu aveam geanta si ca atare imi tineam telefonul mobil si cheile masinii in mana (da, prostie...dar eram si eu mica ). Cand ma intorceam de la masina aud pasi rapizi in spatele meu si simt ca cineva isi infige mainile in telefon si o zbugheste in fata mea. Reactie mea pe moment a fost sa imi arunc sabotii din picioare (se purtau genul acela cu talpa ff groasa), cheile masinii din mana (habar nu am de ce) si sa o iau la fuga dupa individ. Urlam cat ma tineau plamanii spunandu-i ca-l omor daca pun mana pe el. Si am pus mana pe el. Ala, ingrozit, arunca telefonul din mana, se smuceste si o ia la goana mai abitir decat pana atunci. Evident ca nu mi-a mai trebuit sa alerg dupa el. Oricum daca se zburlea la mine si imi intorcea vreo palma eram pe jos. Dar el nu a stiut asta...o fi crezut ca-s cine stie ce mare karatista. Mi-am recuperat telefonul, cheile masinii, papucii (mai greu a fost cu unul din ei...aterizase sub o masina si nu-l vedeam) si am revenit la concert (parol ca nu mai stiu cine a cantat atunci ). Probabil ca nu trebuie sa subliniez ca nimeni nu a sarit in ajutorul meu. Au privit amuzati toata scena.
Paralela cu Becali... Sa inteleg ca eu am invitat hotul sa-mi fure telefonul... Sa inteleg ca trebuia sa fiu arestat pentru ca l-am agresat pe hot? Sa inteleg ca trebuia sa fiu pedepsita ca mi-am recuperat singura bunul? Sa inteleg ca as fi procedat corect doar daca mergeam frumos la politie, raportam furtul si apoi asteptam cuminte sa-mi fie recuperat de politie?
Vreau sa stiu si eu cati dintre voi nu ar fi incercat sa-si recupereze masina? Si cati dintre voi ati fi invitat frumos hotii sa mearga la politie?
Edit ca uitasem pana si anul.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma INVINGE cancerul!
LiliaToma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
Vezi ca ai sechestrat limba romana si ai abuzat'o in mod repetat! Free Lili Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Off topic: nu prea am priceput ce ai vrut sa zici.. Daca te referi la faptul ca trebuia sa scriu: ''nu L-am aparat si nu L-am condamnat pe Gigi'', afla ca asa am vrut eu sa scriu, pentru ca am vrut sa se inteleaga si ca: nu apar si nu condam pe nimeni
Oricum, chiar si daca greseam fara sa imi dau seama si fara sa fie intentionat, regulamentul spune sa nu te legi de gramatica cuiva.
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 Incep si eu prin a sublinia ca nu-l simpatizez deloc pe Becali si totusi mi se pare mult exagerata reactia justitiei in cazul de fata. Fac si o paralela care mie una mi se pare suficient de viabila. Eram in 2001, in ziua eclipsei solare. Mare concert mare in Piata Revolutiei, eu pustoaica, merg cu prietenii la distractie. Parchez masina, mergem in piata si realizez ca am uitat nu stiu ce in masina. Eram imbracata cu o rochita flu flu (asadar victima, deh...tocmai potrivita pentru ce urma sa se intample), nu aveam geanta si ca atare imi tineam telefonul mobil si cheile masinii in mana (da, prostie...dar eram si eu mica ). Cand ma intorceam de la masina aud pasi rapizi in spatele meu si simt ca cineva isi infige mainile in telefon si o zbugheste in fata mea. Reactie mea pe moment a fost sa imi arunc sabotii din picioare (se purtau genul acela cu talpa ff groasa), cheile masinii din mana (habar nu am de ce) si sa o iau la fuga dupa individ. Urlam cat ma tineau plamanii spunandu-i ca-l omor daca pun mana pe el. Si am pus mana pe el. Ala, ingrozit, arunca telefonul din mana, se smuceste si o ia la goana mai abitir decat pana atunci. Evident ca nu mi-a mai trebuit sa alerg dupa el. Oricum daca se zburlea la mine si imi intorcea vreo palma eram pe jos. Dar el nu a stiut asta...o fi crezut ca-s cine stie ce mare karatista. Mi-am recuperat telefonul, cheile masinii, papucii (mai greu a fost cu unul din ei...aterizase sub o masina si nu-l vedeam) si am revenit la concert (parol ca nu mai stiu cine a cantat atunci ). Probabil ca nu trebuie sa subliniez ca nimeni nu a sarit in ajutorul meu. Au privit amuzati toata scena. Paralela cu Becali... Sa inteleg ca eu am invitat hotul sa-mi fure telefonul... Sa inteleg ca trebuia sa fiu arestat pentru ca l-am agresat pe hot? Sa inteleg ca trebuia sa fiu pedepsita ca mi-am recuperat singura bunul? Sa inteleg ca as fi procedat corect doar daca mergeam frumos la politie, raportam furtul si apoi asteptam cuminte sa-mi fie recuperat de politie? Vreau sa stiu si eu cati dintre voi nu ar fi incercat sa-si recupereze masina? Si cati dintre voi ati fi invitat frumos hotii sa mearga la politie? |
Hai sa ducem paralela pana la capat: I-ai luat declaratie hotului? Te-ai erijat in politist/procuror/judecator, toate in acelasi timp? Ti-ai chemat prietenii/gorilele sa il 'interogheze'?
Sa nu crezi ca eu nu am fost furata. Si mi-a fost ciuda pe hoti ca nu stiu mai bine si nu aleg un trai cinstit si sanatos. Dar mai ciuda mi-a fost pe mine ca nu am avut grija.
Si ca o observatie, te-ai gandit ca neraportand furtul tau hotul respectiv a ramas liber pe strada si a furat pe altcineva, mai putin curajos decat tine? Becali ce a facut, i-a iertat, le-a spus frumos sa nu mai fure de la el, ca daca fura de la altii, il durea in cot! Asta ca tot s-a mentionat aici spiritul civic.
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
CameliaBianca spune:
Alina, ai avut noroc, mie mi-au rupt lantul de la gat ziua in amiaza mare, tot in vara lui 1999(atunci a fost eclipsa) pe langa piata victoriei, pe atunci erau niste maidane acolo dar ce sa fac daca pe acolo aveam drum in fiecare zi :(
N-am avut curaj sa fug dupa ei, erau o familie cu copil mic(!)
Am citit pe blog la Tolontan ca Gigi(ma rog, bodyguarzii) era sa-l snopeasca in bataie la meciul cu FC Brasov pe Iacov(?), fostul patron de la FC National, stiti cel de la care au plecat cercetarile procurorilor in lumea fotbalului, caruia i-au retrogradat echipa drept razbunare. In fine, a scapat doar pentru ca bodiguarzii lui Niculae de la FC Brasov s-au bagat in fatza alora ai lui Gigi si a putut omul sa fuga.
As vrea sa stiu la tv de ce nu se spun si lucrurile astea?
Iacov asta ce sa mai zica, a avut incredere in justitie si inca nu s-a facut nimic, tot el a ramas pagubit si fara echipa si cu dusmani declarati.
alina023 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Hai sa ducem paralela pana la capat: I-ai luat declaratie hotului? Te-ai erijat in politist/procuror/judecator, toate in acelasi timp? Ti-ai chemat prietenii/gorilele sa il 'interogheze'? Sa nu crezi ca eu nu am fost furata. Si mi-a fost ciuda pe hoti ca nu stiu mai bine si nu aleg un trai cinstit si sanatos. Dar mai ciuda mi-a fost pe mine ca nu am avut grija. Si ca o observatie, te-ai gandit ca neraportand furtul tau hotul respectiv a ramas liber pe strada si a furat pe altcineva, mai putin curajos decat tine? Becali ce a facut, i-a iertat, le-a spus frumos sa nu mai fure de la el, ca daca fura de la altii, il durea in cot! Asta ca tot s-a mentionat aici spiritul civic. ================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
Irina, tu chiar crezi ca daca as fi raportat furtul, hotul ar fi fost arestat? Sau telefonul meu ar fi fost recuperat, daca nu mi-l luam eu inapoi? Din pacate spiritul civic merge mana-n mana cu increderea in politie. Iar eu nu am incredere in politia romana nici cat negrul sub unghie. Nu spun ca nu am apelat si nu voi apela la ei in caz de nevoie. Dar sa ne fereasca Dumnezeu de nenorociri! Nu-mi fac sperante ca sunt capabili sau/si dornici sau/si au instrumentele necesare sa-si faca treaba cum trebuie.
Cat despre tratamentul aplicat hotului... DA! Daca as fi fost suficient de puternica i-as fi dat cateva scatoalce sa am tina minte! Voi l-ati fi mangaiat pe capsor si plans de mila lui?
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma INVINGE cancerul!
Yaia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alina023
Irina, tu chiar crezi ca daca as fi raportat furtul, hotul ar fi fost arestat? Sau telefonul meu ar fi fost recuperat, daca nu mi-l luam eu inapoi? Din pacate spiritul civic merge mana-n mana cu increderea in politie. Iar eu nu am incredere in politia romana nici cat negrul sub unghie. Nu spun ca nu am apelat si nu voi apela la ei in caz de nevoie. Dar sa ne fereasca Dumnezeu de nenorociri! Nu-mi fac sperante ca sunt capabili sau/si dornici sau/si au instrumentele necesare sa-si faca treaba cum trebuie. Cat despre tratamentul aplicat hotului... DA! Daca as fi fost suficient de puternica i-as fi dat cateva scatoalce sa am tina minte! Voi l-ati fi mangaiat pe capsor si plans de mila lui? |
Stai putin, ca eu nu condam faptul ca tu ti-ai recuperat telefonul, dar daca ai fi raportat furtul, nu mai era problema ta ce facea politia mai departe ca sa-l prinda pe hot. Tu spui ca nu ai incredere in politie, dar te contrazici singura si zici apoi ca nu inseamna ca nu ai apelat sau vei alepa la ei. Pai care e? Ca daca nu ai incredere in ei, poti sa renunti la serviciile lor de tot. Si sa-ti faci singura dreptate, nu?
Nu. Oricat de incompetenti ar fi, nu trebuie sa ne facem noi singuri dreptate. Daca vrem ca politia sa-si faca treaba, trebuie sa-i lasa sa o faca, sa-i presam sa nu mai fie corupti si sa o faca. Un bun exemplu de politie lasata sa faca treaba si care a facut-o excelent e cazul de acum ceva zile cand, la cateva ore de la pradarea unui bancomat, politia i-a prins pe faptasi intr-un taxi. LA CATEVA ORE!
Si gandeste-te daca e Doamne fereste cazul de o crima. Ce faci, o iei singura pe urmele faptasului? Il prinzi si apoi ce faci?
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
alina023 spune:
Irina, am spus ca nu am incredere dar am apelat. Apoi am spus ca nu mi-am facut sperante. Nu m-am contrazis. Lipsa de incredere in ei nu inseamna ca in cazuri de extrema urgenta nu apelez la ei. La cine sa apelez? La televiziuni eventual?
S-a mai spus aici. Intrati si voi si verificati statistici ale politiei sa vedeti cate masini declarate furate au fost recuperate. Iar din cele recuperate cate mai erau intregi.
Nu spun ca ce a facut Becali a fost bine. Spun doar ca reactia la ceea ce a facut el a fost mult exagerata. Asa mi se pare mie.
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma INVINGE cancerul!
iileana spune:
citat din mesajul lui sirimie Eu am auzit (in trecere, ocolesc subiectul) un "analist" spunind ca acuma Becali o sa intre in turul 2 la prezidentiale. Asta vrea boborul, mon cher, pe cineva care stie sa faca dreptate! |
da, intra in turul doi cu Dl. Duda.
Becali, presedinte.
Zmarandescu, ministrul justitiei.
Actualele institutii ale statului -desfiintate. Punem in loc dreptatea impartita cu pumnul de gealatii lui Gigi.
Ca vad ca multe lume pe-aicea e incintata de maniera lor de a rezolva problemele. Focuri de arma, urmariri in stil mafiot, inghesuiri in portbagaj, declaratii luate de te miri cine pe coltul unei mese de bar, "ospitalitate" cu forta, "amintiri" de pastrat in certificatul medico-legal.
Miam-miam, ce dragut.
sirimie spune:
Eu cred ca e rau sa discreditezi statul de drept, ca justitia nu poate sa faca treaba, ca Becali desi a incalcat legi trebuie sa fie liber ca si-a facut dreptate.
Daca toti isi fac singuri dreptate si nimeni nu respecta legile, ajungem sa fie legea junglei, aia tari in gusa sint deasupra legii si aia slabi sint pradati in ziua mare. A incalcat legea trebuie sa plateasca, ce conteaza cum il cheama. Si ce daca pina acuma justitia a fost incapabila sa pedepseasca mahari, macar sa inceapa acuma.
Dar in Rom e mare mani****rea, vin "analistii" si jurnalisti si avocati neinteresati si spun ca e conspiratie la mijloc, Basescu e de vina etc, si lumea crede. Mare timpenie.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
iileana spune:
S-a mai spus aici. Intrati si voi si verificati statistici ale politiei sa vedeti cate masini declarate furate au fost recuperate. Iar din cele recuperate cate mai erau intregi. |
Inca o data, ca-i greu de retinut, vad: Becali nu a patit ce a patit pentru ca si-a recuperat masina, ci pentru modalitatea in care a facut-o. "Gigi Becali este acuzat de privare de libertate, dupa ce el si bogyguarzii sai au sechestrat 3 persoane care ii furasera masina omului de afaceri."
"Instanta apreciaza ca nu este de conceput intr-o societate democratica, cu reguli de conduita si convietuire clara, chiar daca s-ar proba in mod cert ca victimele - Tinel Nicolae, Constantin Stan si Stefan Margean - sunt autorii furtului autoturismului lui Gigi Becali, sa se recurga la "proceduri judiciare paralele" care nu au nicio legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal."
Voi nu apreciati la fel?
P.S. Si nu inteleg cu ce va incalzeste pe voi ca Becali a procedat asa. Care-i actul de dreptate? Si-a rezolvat propria problema, apoi le-a dat drumul hotilor sa umble liberi si nestingheriti pe strada. Si, eventual, miine sa va fure voua masina.