Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (84)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

Citat:
citat din mesajul lui docdecap

hai salut fetelor

eu sunt trista, ca am pierdut un prieten. . accident de motocicleta. 28 de ani, copil singur la parinti. viata e cumplit de nedreapta.

in rest, cum ne stiti. plus iaurt, care ne place de tot cate 200 grame rade.

voi ati vorbit ca dati lapte completare. asta micu nu mai primeste de la mine, daca ii dau papa putin, eventual mai si varsa.
daca mananca cate 200-300 grame la fiecare masa mai trebuie lapte? ca in greutate tot nu ia piticul, deja ma gandesc la infectie urinara sau alte alea, ca deja nu e normal. adica la 6 luni avea 7 kg iar acuma dupa ce a mancat iaurt cu juma de mar ras si 3 lingurite de cereale avea 7,3 kg (ca nu ne-a dus capu' sa-l cantarim inainte)

off, am impresia ca fac ceva gresit si nu stiu ce.
el e vioi, sare ca broscuta, isi baga genunchii sub fund si hac! inca o saritura.
preferata e o rata pe care o arunca cat colo si apoi pas-pas dupa ea, ca rama, la vanatoare de rate

are cineva o idee sa ies din impas? pe 15 face 7 luni si mergem la doctor sa ne masoare, ca nu a mai crescut de la 4 luni, nici macar in lungime. something's fishy.

Mami de dom' inginer (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

dumnezeu sa-l odihneasca, monica. :-(((
lui serban poti incerca sa-i faci niste analize, clar e ceva acolo ce-l impiedica sa asimileze cum trebuie. pup fata trista si inginerul

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Ellenuta, puiule, tare curajoasa esti, prin cate ai trecut zilele astea!
Fii curajoasa si optimista in continuare, bine ca ai scapat de osul ala pana la urma!
Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Monica Doc, condoleante pt prietenul tau.

Cat despre crestere si a mea a avut vreo 2 luni in care chiar nu a luat nimic in inaltime si o perioada in care nu lua nici in greutate. Si doctora a spus doar ca trebuie supravegheata, adica o masoara de cate ori o vede.
Este important sa il masoare acelasi medic cu aceleasi "unelte". Eu am inteles ca daca ia fie si 50 mm pe luna tot e bine, pt ca ei cresc totusi pe paliere, deci va recupera pe urma.

Deci cred ca totul e OK, dar e important sa te sfatuiesti cu medicul, mai ales in ceea ce priveste ce si cat mananca "domnul inginer", pentru ca sa fii sigura ca mananca atat cat e necesar si ce anume e necesar.

Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

LauriciD multe pentru grija.

Azi noapte s-a trezit cu chef de joaca - de fapt, habar n-am dak ii era foame/sete ca nu i-am dat nimik; nu-i mai dau noapte sa manance de la 3 luni.

Oricum, cand m-am dus la ea, a inceput sa se hlizeasca la mine - o vedeam chiar dak n-am aprins lumina, ca batea un bec in geam si era camera cat de cat luminata. Si, inceput iar cu "obaobaoba ooooo" si mie-mi picau ochii'n gura de somn; bineinteles, cand s-a saturat (dupa 1h jumate) eu eram perfect treaza.

Ven si buburuza mea transpira la cap, dar nici dr de la Gr Alex, nici dr Marcu de la medlife nu mi-a zis ceva de Ca suplimentar; si amandoua i-au verificat.
Ar trebui sa-i fac analize?

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Cati, la virsta asta copii ar trebui sa manince intre 400-600 ml de lapte pe zi. cam asa zic cartile. ideea cu diversificarea e sa-i scoti mesele de lapte. adica prima data ii dai muncarea solida, iar laptele numai in completare, daca mai trebuie.
stefan maninca dimineata si seara cite 240 ml formula. in rest, am ajuns acum la 3 mese solide:10-11 fructe pireu(cam 250 grame), 14-pireu legume cu carnita (200 grame), 18-iaurt cu fructe sau cereale sau brinzica (250 grame). intre mese e bine sa ai bea ceai sau apa, mai ales acum, vara (eu cu asta nu am mare succes, abia bea 100 ml pe zi)

Citat:
citat din mesajul lui cati_magureanu

Intru si eu din an in Pasti!

La Multe, multe lunitze clopoteilor nostri dragi! ELENI, EVELINE, ROBERT ! sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de lucruri bune in viata!

Ereena, si eu, intarziata..am trimis pe mail pozele..daca nu s-a inchis sesiunea...pleaseee...Thanks a lot! Super frumos albumul..

Ellena, of...pup Bitzi pe cucui si pe mami suparici...
Si mie mi-e o frica ca o sa vina o vreme cand o sa sta cine stie de pe unde..Deja i-am ridicat bra de la pat ca vad ca face muschi agatandu-se de ea si impingandu-se in picioare..il si vad sarind peste...asa ca..mai bine o tin ridicata si gata...ca nu stiu io ce progrese face el in lipsa mea... :-)

Danonique, multi pupici si felicitari pt. sarcina! Sa fie usoara si fara probleme!

Honey, mi s-a strans inima cand am citit de AJ-utul mic ca l-ai dus la cresa...Imi inchipui cum ar fi si pentru mine...Deocamdata eu nu am drept de munca (asteptam green card-ul ala sa vina odata, in toamna) si sa vedem..poate luam si noi in considerare ideea cu cresa...desi...eu nu l-am lasat pe Matei cu nimeni cat am fost in Romania (doar cu sora-mea cand am fost nasi la un botez)...nu stiu daca o sa pot sa-l las aici cu niste straini...ma mai gandesc... :-)
Succes la interviu..Sa ne dai vesti!

Fetele, am si eu o rugaminte poate cam aiurea... in special pentru fetele care dau formula exclusiv bebeilor si papa de la borcanel (dar nu neaparat)..stiu ca s-au tot spus pe aici fel si fel de scheme cu diverisficarea asta...
Spuneti-mi si mie..cam cate grame trebuie sa manance pe zi de papa solid si cati ml de lapte formula...poate si un orara de masa..ceva...
Matei mananca cam asa: 600-700 ml formula si aprox. 100gr (in total) legume si carnita si cereale pe zi... Si daca ii dau carnita cu legume (de la borcanel - am gasit organice) pot sa-i dau zilnic? sau trebuie sa mai fac pauza..ca ma gandesc ca, cantitatea este mica si oricum el nu mananca mult...vad ca aici se vehiculeaza cantitati mai mari de mancarica solida...
Schema noastra este aproximativ asa:
7-9 lapte: ~200ml
10-11: fructe (cam 50 gr)
12-13: lapte ~130 ml+ 30 gr. legume cu carnita
16-17: lapte ~130 ml + 30 gr. legume cu carnita sau doar legume
19-20: lapte ~100 ml
22:30: lapte ~200ml + 20 gr cereale

..aaa si ii mai dau cam 30 ml apa (cand mai iesim pe afara)..sau suc de mar sau para..dar ocazional...

este ok? Voi ce ziceti? Nu stiu daca fac bine...vad ca el pare multumit..nici nu este el cine stie ce mancacios...

Eu ii dau intotdeauna inainte laptele si apoi masa solida si de aceea cred ca nu mananca cantitate mai mare de solide...am citit pe aici ca laptele este important sa fie alimentul principal pana la 1 an! Aici n-am vazut sa se inlocuiasca o masa de lapte cu mancare solida..Regula este ca mancarea solida sa fie completare la lapte si nu invers...
Cate bordeie....

Mami de Matei (13 ianuarie 2008)
SUFLET DRAG
www.dropshots.com/CatiM#date/2008-06-20/14:07:00" target="_blank">..si noi suntem VEDETA!

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Gaby, sanatate! las' ca numai oamenii destepti racesc vara! si eu stranut de citeva zile. sper sa nu se agraveze..

Citat:
citat din mesajul lui gabrittza

feteloooor!am racit.pe canicula asta eu am racit daca ati mai pomenit asa ceva.
ma simt tare rau si acu mi-e frica sa nu ia si daria ca abia a scapt de raceala.si se mai apropie si vaccinu de 6 luni.

LA MULTI ANI CLOPOTEILOR SARBATORITI ASTAZI!

Gabbysi Addy(tatic) de Daria Maria(11.02.2008)
ATAT DE MARE SUNT
asa a venit pe lume Daria
poze mami,tati si Daria,poze Daria ,POZE NUNTA SI BOTEZ ,
Primul concediu in 3...luna de miere
poze Daria 6 luni

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Stancutza, cum sa fii zuza? eu am incercat sa-i dau suc de fructe si l-a scuipat pe tot...so, asta e! papa pireu de fructe si bea ceai. cu apa inca nu am reusit. felicitari pentru realizarea voastra...eu daca ii dau cu linguritza se joaca cu ea, face ploaie, o scuipa si ride...

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Fetele, eu cred ca sunt cam zuza, pentru ca nu i-am dat niciodata Sofiei suc de fructe. Nici nu stiu cand sa-l mai bag si pe ala, iar pentru hidratare intre mese prefer sa-i dau ceai. La noi primul fruct a fost marul copt, deci piure, si pana azi tot asa mannanca piure de fructe la masa de la 10/11, cu doua masuri de cereale. Cand o sa-i bag branzica - curand de tot, trebuie doar sa gasesc tifon! - o sa combin fructele cu branzica, iar cerealele o sa ajunga in...lapte, probabil. Mai vad eu. Cert e ca ea a revenit la obiceiul de a papa si lapte (100 ml) dupa masa de fructe, respectiv legume. Dar e bine, pentru ca asa a adaugat si ea 70 grame in ultimele zile, dupa ce stagnase aproape 2 saptamani.

Azi am reusit sa-i dau apa chioara! (ma rog, plata). Cu lingurita! Deschidea gura sa-i mai dau, foarte interesata. Ce bineeeee!!!!

Am vazut pozicile frumoase ale lui Albert, care se pare ca va semana bine cu Vanessa, ale lui Andrei care exploreaza casa, si ale Dariei, o printesica intre flori.

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

anca nici evei nu-i place apa .. o scuipa zici ca-i dau kk. si se stramba la ea. ceaiul ii place, bea cam 200 ml pe zi.

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Lala, eu sper sa fie asa, pt ca i-au placut f tare cerealele in iaurt. oricum, si daca ar ingrasa, cred ca o data sau de doua ori pe saptamina, doua linguri de cereale, nu ar trebui sa-l afecteze...voi urmari oricum situatia.

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20

Anca.b,Elle eu am citit undeva,nu mai retin unde(foarte posibil in ultimul numar al revistei mami)ca ultimele studii au demonstrat ca cerealele nu ar ingrasa,ca era o conceptie gresita.Si parca a mai zis cineva si aici,oare LalaD?!Daca aberez va rog sa ma scuzati!!!

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

URGENT!!!SILVIU ARE NEVOIE DE NOI CA SA TRAIASCA!!!

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

O, doamne, Elle, sper ca esti mai bine acum!!!
cred ca ietri a fost ziua cu doctori...am fost si eu la dentist, mi-a mai facut o spalatura la zona infectata. vestea buna e ca dintii sint perfect sanatosi, mi-a scos plomba degeaba. vestea rea e ca am paradontoza si de la asta mi se trage necazul (m-a vazut si chirurgul, a fost de aceeasi parere). asa ca incepem cu tratament de soc si speram sa stopam evolutia.

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

hai ca asta e ziua ghinioanelor ...

am ajuns la urgenta in aceasta seara pentru ca mi-a ramas un os de peste in gat .. n-am reusit sa-l scot nicicum .. si ca sa fie tacamul complet, in "forarea" mea dupa os mi-am spart amigdala .. acum iau antibiotic si pastile de supt dezinfectante .. sunt extrem de suparata!!!!!!!!!

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Povestea Nasterii

Mergi la inceput