Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (84)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Laura D este un adevar in ce iti spunea prietenul tau doctor. Calciul luat in lunile de vara poate sa nu se asimileze. Daca se aplica tratament doar 10 zile pe luna este ok, mai ales daca nu ii dai chiar lunar. Nu se supradozeaza deoarece concentratia de calciu este mica.
Nici eu nu sunt adepta suplimentelor fara analize dar de exemplu la Andrei se cunostea nevoia de supliment de Ca . la fel ca piciul lui Venera avea urmatoarele "simptome" :
- transpiratia capului ( la noi este si de la par dar nu numai )
-o mica evazare a coastelor ( semn de rahitism)
- o mica evazare a picioarelor ( semn de rahitism, nu-i ok sa aiba piciorusele cracanate)
- fontanela maricica { la noi s-a mai inchis totusi, mult fata de nastere)

Andrei in 7 luni de zile a luat doar 3 ture de calciu ( una in prima luna, una in a treia si ultima acum la 6 luni). Pot spune ca s-au vazut diferente notabile

Ca si analize se pot face pentru determinarea nivelului de Ca doar analize de sange : calcemie pentru determinarea Ca ionic si seric.
M-ai facut sa rosesc cu "citita", saru'mana

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Laura D este un adevar in ce iti spunea prietenul tau doctor. Calciul luat in lunile de vara poate sa nu se asimileze. Daca se aplica tratament doar 10 zile pe luna este ok, mai ales daca nu ii dai chiar lunar. Nu se supradozeaza deoarece concentratia de calciu este mica.
Nici eu nu sunt adepta suplimentelor fara analize dar de exemplu la Andrei se cunostea nevoia de supliment de Ca . la fel ca piciul lui Venera avea urmatoarele "simptome" :
- transpiratia capului ( la noi este si de la par dar nu numai )
-o mica evazare a coastelor ( semn de rahitism)
- o mica evazare a picioarelor ( semn de rahitism, nu-i ok sa aiba piciorusele cracanate)
- fontanela maricica { la noi s-a mai inchis totusi, mult fata de nastere)

Andrei in 7 luni de zile a luat doar 3 ture de calciu ( una in prima luna, una in a treia si ultima acum la 6 luni). Pot spune ca s-au vazut diferente notabile
Ca si analize se pot face pentru determinarea nivelului de Ca doar analize de sange : calcemie pentru determinarea Ca ionic si seric.
M-ai facut sa rosesc cu "citita", saru'mana O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

e, acum, cu riscul de a te face sa rosesti si mai tare... tu esti un fel de model pentru mine. Intotdeuna esti asa de bine documentata si toate ideile tale, principii etc se pliaza sau le modeleaza pe ale mele.
Plus ca te-am "suspectat" ceva vreme ca ai avea studii medicale... credeam ca esti doctor....
Am aflat intre timp ca ai altfel de studii dar am ramas cu increderea in cunostintele tale din domeniul medical....

incepe usor-usor sa-mi treaca durerea de cap....

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Mergi la inceput

Si ca sa raspund si la capitolul cereale , din nou

Cerealele date in mod normal, nu in exces sunt convinsa personal ( nu doar din studii) ca nu ingrasa .
Am in casa dovada vie de copil crescut cu o portie zilnica de cereale de la varsta de 3 luni pana in prezent - 8 ani - care numai gras sau pufos NU este . In meniul lui Bogdan nu lipsesc cerealele, sunt alimentul lui preferat, singurul cu care consuma lapte zilnic.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

lala_d, subscriu la ce a spus laurici dimitrici. sa-ti dea dumnezeu sanatate!

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Citat:

Si ca sa raspund si la capitolul cereale , din nou

Cerealele date in mod normal, nu in exces sunt convinsa personal ( nu doar din studii) ca nu ingrasa .
Am in casa dovada vie de copil crescut cu o portie zilnica de cereale de la varsta de 3 luni pana in prezent - 8 ani - care numai gras sau pufos NU este . In meniul lui Bogdan nu lipsesc cerealele, sunt alimentul lui preferat, singurul cu care consuma lapte zilnic.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

si acesta este un exemplu...
eu nu i-am dat cereale pana acum...
de indata ce am auzit ca ai spus ca cerealele nu ingrasa... i-am cumparat imediat si lui eleni cereale... este innebunita dupa laptele de seara in care amestec cerealele....!!!!

desi, lui dimitris i-am dat cereale cred ca de la 3 luni... si numai gras nu este copilul meu....

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Monica-doc, condoleante! Eu cred ca e bine strumficu’…mai ales daca papa asa bine cum zici tu… o sa ia in grautate, ai sa vezi!

Gatta, sper sa fie bine piticutza si sa nu fie vorba de nici o malformatie ci doar de o sensibilitate care sa se resolve cu medicamete! fata necajita! Si sa intri sa ne povestesti de voi. Asa te mai descarci si tu…

Honey, felicitari pentru interviu. Sa fie cu nororc. Success pe mai departe.

Dana, acum am citit de Vanessa. Sper ca s-a rezolvat! O, doamne, cite se mai pot intimpla cu micutii!

Laura, chiar asa, mama, tu muncesti pe gratis?! Si mai strici si piata? HIHIHIHI!! Jeeeez!!! Ce idei au oamenii astia, cred ca nu s-ar fi asteptat niciodata sa primeasca ajutor gratuit. Din pacate asta e lumea in care traim!

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Laura eu sunt medicul familiei
Recunosc ca mi-a placut sa si citesc mult in domeniul medical, m-a invatat si nevoia ( una bucata cupil bolnavicios plus una bucata sot idem ) dar am facut-o si din pasiune.
Eu sunt genul de care doctorii incuiati se feresc ca de dracu ca ma duc cu lectia invatata ( ca la scoala, defect profesional stii tu ) si ii bombardez cu intrebarii, pareri etc .
Cand am avut sotul bolnav grav eu am pus diagnosticul mai corect decat 3 medici care ne bagasera in cap ca ar fi vorba de o tumoara ( slava domnului ca a fost ceva muuult mai usor de atat ) dar daca era sa ma incred in directorul de la Coltea era operat de ceva ce nu exista Cu riscul de a regreta l-am externat si am cautat alte pareri pana am nimerit pe cineva cu capul pe umeri . Asa ca am invatat sa caut, sa citesc si chiar imi place.
Pediara mea e incantata , multa vreme de la varsta de 4-5 ani a lui Bogdan ne tratam prin telefon ...bine el facea cam aceleasi lucruri legate de infectii in gat .

PS : fac si injectii

M-am laudat destul ????

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Lala,

Eu sunt genul de care doctorii incuiati se feresc ca de dracu ca ma duc cu lectia invatata ( ca la scoala, defect profesional stii tu ) si ii bombardez cu intrebarii, pareri etc

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:

Laura eu sunt medicul familiei

M-am laudat destul ????

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

nu, ai uitat sa spui ca esti "doxa" si pe partea "distractiva" a educatiei copilului - eu, la tine am auzit de jucarii t i n y l o v e cand i-ai luat lui Andrei; apoi, am vazut ca aceste jucarii ajuta copilul sa-si dezvolte diferite abilitati.

Da' te laud eu, pt partea asta

Si fetele au dreptate: de sfaturile tale merita sa se tina cont, macar!

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

am vorbit cu dr azi si mi-a zis ca dudu poate papa mar, piersica, portocale, caise, struguri (fara coaja si samburi), pepene rosu, para. Deocamdata lasam doar legume fara ou sau branzica...carnitza intra la 7 luni.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

noua ne-a spus ca pepene si struguri putem sa mancam dupa 8 luni :)

Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

botez Daria
POZE DARIA

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput