Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (28)
Raspunsuri - Pagina 14
kalosalina spune:
Ellenuta cred ca a fost de vina aerul din afara Bucurestiului . La noi chiar a fost prima iesire din Bucuresti si cred ca Daria a simtit Aerul asta din Bucuresti plin de noxe ce altceva sa le faca decat sa-i adoarma instantaneu...
Poze
Poze Daria
Poze botez
Cum creste Daria
Alina de printzesica Daria Mihaela (12.01.2008)
raca spune:
da Ellenuta, alaptez exclusiv. M-am ingrijorat pt ca nr scaunelor a crescut brusc, de la o zi la alta, de la 1 la 7....
de Razvan Gabriel
www.flickr.com/photos/12657960@N03/?deleted=2274601535" target="_blank">Poze Razvan Gabriel
Cum crestem
danonique spune:
Alina(kalos) multumim mult.
Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)
poze albert
Tinna S. spune:
Vad ca tot mai multe zuze sufera de dureri de masele... Bineinteles ca nici eu n-am scapat...
De vreo 10 zile m-a tampit pur si simplu o masea, dar nu m-am dus la dentist... Stiu ca nu e bine, dar mi-e frica de ce mi-ar putea face dentistul acolo, si asta din cauza ca alaptez... Nu mai vreau sub nici o forma sa intrerup alaptarea... Oricum vad ca de 2 zile m-a lasat brusc durerea, asa ca mai astept...
Am zis ca o sa va povestesc cand o sa am timp ce am patit atunci cu mastita... Fiindca am facut febra atat de mare, dr. mea gineco nu m-a mai lasat sa alaptez nici macar din sanul sanatos, mi-a zis ca infectez copilul, ca mi-a trecut infectia in sange... Si mi-a prescris si un antibiotic f puternic (zinnat), doza mare, care nu se da in alaptare oricum, deci musai trebuia sa intrerup alaptatul. Mi-a zis sa iau 5 zile de antibiotic (cel putin), urmand sa vada dupa 5 zile daca nu imi prelungeste tratamentul chiar la 7 zile sau chiar 10 zile.
Drept pentru care am fost nevoita sa cumpar lapte praf (la indicatia pediatrei am luat Nan hipoalergenic, ca sa nu faca bebe diaree de la trecerea brusca la formula). Nu aveam nimic in casa, am cumparat repede si biberoane, tetine si mi-a adus sora mea un sterilizator. Si asa a trecut puiul meu brusc pe lapte praf, pe care il accepta extrem de greu, cu plansete mari de tot... Iar eu in timpul asta nu faceam altceva decat sa ma mulg ca sa nu pierd laptele... A fost un adevarat cosmar, stateam sa ma mulg non stop, ma dureau deja sanii de atata muls, imi era si rau tare, eram varza ce mai...
Dupa 24 de ore de formula, puiul meu era suparat tare de tot pe mine... Nu mai radea, nu mai zambea, era trist mereu, iar cand ii dadeam sa suga din biberon se uita in alta parte, el care intotdeauna se uita in ochii mei cand il alaptez... parca nici nu mai vroia sa ma vada... L-a marcat tare de tot intarcarea brusca... Iar eu eram terminata, eram in pragul unei depresii, mai ales ca imi dadeam seama ca nu o sa fac mare treaba cu mulsul cu pompa 5 zile si nopti, si ca cel mai probabil urma sa imi pierd lapticul, iar in plus dupa atata timp de supt numai la bibe, bb ar fi putut refuza sanul...
M-am apucat si am citit serios ce scria la link-urile despre alaptare de pe prima pagina a forumului nostru, si acolo am vazut ca in strainatate nu se recomanda intreruperea alaptarii nici macar in cel mai grav caz de mastita, cel cu abces mamar (eu oricum nu am ajuns pana la abces). Se poate alapta chiar si din sanul bolnav, pentru ca nu laptele e infectat, ci tesutul mamar. Si chiar daca ajung microbi si la copil, odata cu el ajung si anticorpi, asa ca bb nu se imbolnaveste. Bineinteles trebuie administrat un antibiotic compatibil cu alaptarea, care sa actioneze pe stafilococ (ca asta da mastita de obicei).
Asa ca am luat de una singura decizia sa imi schimb antibioticul, sa iau Augmentin (care se poate da in alaptare), si sa continui alaptarea inclusiv din sanul bolnav. Am anuntat-o si pe cumnata mea (care e medic) de decizia mea, initial s-a enervat pe mine ca nu o ascult pe dr. gineco, dar apoi m-a inteles si si-a dat si ea seama ca am luat o decizie buna.
... si uite asa am reluat alaptarea si am luat 5 zile de Augmentin, 1 gram la 12 ore... Sanul bolnav si-a revenit, in timp s-au retras si nodulii cu care ramasesem, bb nu a patit nimic (nici vorba sa se infecteze), a inceput iar sa rada si sa fie vesel... Iar eu nu mi-am pierdut lapticul, si alaptez bine merci si acum, dupa cateva saptamani de la patania asta...
Hai ca am scris romane aici...
Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)
Povestea nasterii lui Andrei
Povestea nasterii lui Luca
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu
danonique spune:
Ieri l-am cantarit pe Albert si avea 7 kg si 740 gr deci in luna a patra a luat 720 gr.Cred ca e bine.Eu tot citesc despre diversificare si cred ca voi incepe peste vreo 2 saptamani cu cereale iar daca le va accepta bine peste o luna voi continua cu legume si fructe din borcanase.
poze albert
Ellenuta spune:
quote:
Originally posted by raca
da Ellenuta, alaptez exclusiv. M-am ingrijorat pt ca nr scaunelor a crescut brusc, de la o zi la alta, de la 1 la 7....
de Razvan Gabriel
www.flickr.com/photos/12657960@N03/?deleted=2274601535" target="_blank">Poze Razvan Gabriel
Cum crestem
raca pana la 12 scaune pe zi la bb alimentat exclusiv la san sunt normale! ai observat ca i-a scazut pofta de mnacare, ca vomita, ca e kk cu mucus si pute rau de-ti muta nasul, ca are buzitele uscate, chiar si pielea?? oricum, e bine sa intrebi si doctorul dar, repet nu te grabi cu tratamentul.
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
Ellenuta spune:
dana bine?? e super bine 720 g ... a mea cred ca incepe sa tina la silueta .. a luat in a 3-a luna doar 515 grame ... albert e foarte bine la 4 luni cu 7740 g!! a mea are 3 luni si o saptamana si are vreo 6700 g ..
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
cynthia_ spune:
Ellenuta
http://community.webshots.com/album/562295142teelCm?start=0
mamica de octavian- 31.12.2007
Ellenuta spune:
tinna prin cate ai trecut si tu .. Doamne ajuta ca esti bine acum si nu ai pierdut lapticul!!
nici a mea nu le are cu laptele praf .. nu-i place si pace .. sambata a fost cununia finilor si am stat plecati vreo 7 ore .. a papat bitzi 30 ml de la mine , i-a facut socrela si lapte praf din care a papat 60 cu forta .. a stat copilu lihnit de foame .. dar a recuperat noaptea .. m*a trezit de 3 orei in 6 ore sa pape, mititica ..
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
danonique spune:
Tinna cred ca a fost groaznic pentru tine si ma bucur ca a trecut.In legatura cu dintii si mi mi s-a cariat o masea dar cum nu ma doare mai astept putin pana sa ajung la dentist.
poze albert