*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (148)*
Raspunsuri - Pagina 8
isidora spune:
Anca Diana m-a impresionat povestea chiar si asa in rezumat!
Iar Calin e un scump,dar n-avea cum sa fie altfel...din 2 parinti asa frumosi!
O sa fie asta capitolul in care nasc eu????Nu stiu sigur dar eu v-am mai spus ca nu ma supar ,chiar as fi mai impacata daca ati trece la scutece...daca e vb. doar de mine .Ma simt si mai de caruta asa...V ajung din urma ,fiti fara grija
Adina
Mami de(Isidora-4ani) si (39sapt) cu
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1203523802941&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=128845807824_9450568900233" target="_blank"> Poze cu noi
stancutza spune:
Adina,
m-am emotionat...eu una iti multumesc pentru ce ai scris, de fapt pentru CUM ai scris pt ca, asa cum zici si tu, sunt lucruri pe care le-am mai auzit...
sa te pastreze DD sanatoasa, sa ne mai impartassti din seninatatea ta...chiar daca sursa ei e la indemana tuturor!
,
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
anca.b spune:
lala, eu folosesc batista bebelusului nuami cind e nevoie, adica atunci cind stefan e infundat de nu mai poate sa manince. in rest, ii pun ser fiziologic in nasuc si isi face singur treaba. ideea e sa nu devina copilul dependent de curatatul nasului cu batista...trebuie sa invete sa sufle singur mucisorii afara. o sa vezi ca se intimpla lucrul asta daca sint suficient de moi.
pe mine m-a ajutat si umidificatorul, dar daca nu ai asa ceva e super ok un prosop ud pe calorifer in fiecare seara.
quote:
Originally posted by LaLa_20
felicitari honey...bine ai venit bebe sa fi sanatos si mancacioas!!!...
eu zbor ca ii este foame bebelinei...dar daca stiti spunetimi si mie voi de cate ori pe zi folositi batista bebelusului....daca e normal sa scot ceva mucusori...in cazul in care eu o folosesc de 2 ori pe zi...si dupa ce scot mucusorii tot mi fornaie un picutz...a si daca are mucusori nu facem vaccinu?lamuriti-ma si pe mine plsssssssssss
Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
Lucky
camera lui bibi
UN COPIL ITI DA SENS VIETII!!!
Anca si Stefan (13.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1
anca.b spune:
gatta, lala, merci de incurajari. n-a mai fost nevoie de gel lubrifiant. a fost super bine...n-am mai asteptat aniversarea din 23, ca ne-am gindit ca daca n-o fi tocmai bine sa nu ne descurajam. dar a fost super ok!!!!
quote:
Originally posted by gattasalvajequote:
Originally posted by anca.b
Salut si de la noi!
Azi am fost la controlul de 6 saptamini, la gine. dupa un eco scurt, ne-a dat liber la . mi-a zis sa ne alegem mijloace de contraceptie, mi-a recomandat steriletul (no way!!!!), sa-i dam bataie si sa-l sun daca sint probelme. sper sa nu fie, ca el pleaca miine la schi in austria si eu sarbatoresc in 23 febr 6 ani de cind m-am intilnit cu sotul. si pun la cale . chiar daca multe fete au zis ca e nasol prima data dupa nastere, trag speranta ca nu va fi asa rau. Ma incurajeaza cineva?
Anca , la mine nu a fost nasol , ba chiar dimpotriva ( la cat de horny eram dupa vreo 3 luni de stat pe bara , n-avea cum sa fie naspa ). Ca sa ajuti putin , cumpara niste gel lubrifiant si foloseste-l cu incredere...rezultat garantat
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by isidora
HONEY ,FELICITARI!!!SA VA TRAIASCA BEBE ANDREW ,SA FITI SANATOSI ,SA CRESTETI USOR SI FRUMOS!!!!
MIRI,asa razi de mine.....ca am ramas de caruta...Acuma nu stiu care dintre mine si Numeioana...La ea cica col lung inchis,la mine sambata trecuta col scurt moale,permite indexul DAr cu toate astea poate sa mai stea lejer o saptamana ...deci nu se stie..Cred ca ma apuc sa mut niste mobila ca tot vine o parte pe luni...
Raca ,imi pare tare rau sa aud ca aveti asa probleme...
Acum am vazut ca sunteti din Iasi ca altfel iti recomnadam un homeopat cum zicea si Doc ca ar tb. sa consulti...In cazuri din acestea cand n-ai iesire ar fi o varianta...Oricum stiu ca exista un homeopat bun si in Iasi ,nu-i stiu numele,stiu ca avea cabinet in Tatarasi si ca avea tarife cam mari dar era f, bun!
Oricum daca alta solutie nu gasesti decat prednisonul ,incearca sa te linistesti,sunt multi copii care au primit prednison si n-au ramas cu sechele....nu e musai sa se intample asta.Gandeste-te ca eviti un rau mai mare administrandu-i-l.3 saptamani nu e o perioada asa lunga...Efectele secundare nasoale la prednison apar dupa perioade de folosinta mai mare de 3-6 luni...
Si daca tot nu reusesti sa te linistesti iti dau 'reteta' mea mostenita de la prietena mea cu 3 copii care a trecut prin destule.
Inchina copilul- adica ii faci tu cruce- ori de cate ori ii dai ceva sa manance,inainte de alaptat,dupa alaptat,inainte si dupa masa,inainte si dupa orice medicament.Si in gand il rogi pe Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe copil si tot ce ii dai.
Nu stiu daca ai auzit de o poveste spusa de Sfintii Parinti,in care se spune ca un calugar isi ratacise mintea si s-a hotarat sa se sinucida.Si-a pus intr-un pocal otrava si vrea sa o bea;isi face cruce duce pocalul la gura si bea.NU se intampla nimic insa.Mai pune o portie de otrava,se inchina si bea ;din nou nu se intampla nimic.Pune a treia oara otrava ,si in timp ce se inchina realizeaza brusc ce se intampla:nu se putea otravi pt. ca semnul crucii cu care era atat de obisnuit din viata monahala anula efectul otravei...Cade in genunchi ,plangand si-i cere iertare lui Dumnezeu pt. gestul sau disperat si multumeste ca nu l-a lasat.
Mai departe ,dupa ce vei boteza copilul,incearca sa-l impartasesti cat de des poti tu sau sotul tau sau o bunica,bunic...Copilul pana la 4 ani se poate impartasi si in fiecare duminica chiar daca a mancat dimineata.Dupa 4 ani ,ori il impartasesti dimineata ,dupa ce se trezeste -il duci in fata la preot si rogi preotul -ori daca rezista pana la pranz,atunci.La Isi, ca acum e mare,tine pana la pranz ,ca se trezeste mai tarziu si tine mai ales atunci cand vine de la ea propunerea...Imi zice :'mami nu beau apa si nici laptic ca vreau sa ma impartasesc azi.'Bineinteles ca ma topesc de dragul ei....dar o impartasesc de mica aproape in fiecare duminica si la sarbatori mari asa ca s-a obisnuit si simte nevoia singura...
Care -i treaba cu asta?Multi oameni nu stiu,putini preoti ne spun sau nu suficient de multi,cat de importanta e impartasania ,mai ales pt. copii...Iisus spunea -"'Lasati copii sa vina la Mine!'
Odata cu impartasania-vinul-sangele si painea -trupul Domnului Nostru IIsus Hristos devenim o parte din Dumnezeu,ne sfintim.Capatam putere si har si duh si credinta.Pt.copii si pt. oricine e aur.
Pt. mine impartasania era salvarea la orice boala a Isidorei ,la orice suspiciune ,la orice framantare a mea in privinta ei.
Stiam ca odata ce s-a impartasit,odata ce l-a primit pe Iisus in trupul si in sufletul ei nimic ,DAR, NIMIC din ce n-ar vrea Dumnezeu sa se i se intample nu se putea intampla...Ca a cazut pur si simplu din mana mea si s-a lovit la frunte-eram in curtea bisericii-si a ramas un mic semn,prins cu un fir la urgenta,ca avea infectiile urinare suspecte,ca a facut dermatita,foliculita,ca inca n-am scapat de pampers noaptea....Multumim lui Dummnezeu pt. toate si dupa ce trec de prima panica si criza cu orice se intampla cu ea ,imi spun ca toate puteau fi mult mai grave .Inainte sa o impartasesc imi spun:"Doamne e copilul tau inainte de a fi al meu ,fa ce stii tu mai bine cu el si pt. el!"Si asa reusesc sa dorm noaptea cu constiinta impacata ca dupa ce am epuizat toti dr. si am luat decizia unui tratament-tot cu ajutorul lui Dumnezeu-am facut TOT ce mi-a stat in putinta pt. copilul meu.
Sper din suflet sa nu fi plictisit pe nimeni cu tot romanul,dar din nou cand stiu eu ceva simt nevoia sa impartasesc cu voi pt. copilasii vostri! Nu ca ar fi mare secret ce am spus eu aici ...sunt convinsa ca multe dintre voi faceti la fel.!pe toate si toti copilasii!Doamne ajuta!
Adina
Mami de(Isidora-4ani) si (39sapt) cu
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1203523802941&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=128845807824_9450568900233" target="_blank"> Poze cu noi
Isidora suntem pe aceeasi lungime de unda. Iarasi scriu ca sa te sustin in tot ce spui. Puterea lui Dumnezeu e mare. Am si eu o poveste cu fete premature si cu putine sperante de supravietuire, fete pe care le-am botezat in maternitate si care si-au revenit miraculos.
Cine doreste poate citi aici
http://www.ralucamihu.com/red.asp?bot=friendscami.htm povestea de acum 6 ani.
Voi scrie si povestea nasterii lui Matei de anul acesta care este total opusul celei de acum 6 ani.
www.ralucamihu.com/matei
Maria si Ioana 6 ani pe 1 februarie
Matei nascut pe 4 februarie
Toate bune!
CameliaH spune:
Acum vreau sa va intreb si eu ceva, in special pe Angi, ca parca ea si-a luat wrap de la Adita. Mi-am luat si eu, si azi as vrea sa il scot pe bebe afara in wrap. Stiu ca in instructiunile de folosire de pe net spune ca se pot pune si nou-nascutii, dar vroiam o experienta personala. Deocamdata nu am carut si pana Matei nu face o luna nici nu vreau sa-l scot in carut, iar in brate e destul de incomod. Deci ati scos bebelusii mai mici de o luna in wrap afara?
www.ralucamihu.com/matei
Toate bune!
IrinaL spune:
Buna dimineata!
Felicitari noilor mamici si bun venit celor mai recenti clopotei!
Eu m-am intalnit ieri cu irinouka si am facut o plimbare luuunga prin parc. Bebelusii au oracait pe rand si simultan, mai mult Ileana decat Rares, desi ea a si luat masa in oras . Daca vreti sa vedeti poze de la promenada, se gasesc aici
[URL=http://family.webshots.com/photo/2040560190102626795vwfLnN][/URL]
Si ca tot veni vorba de plimbari, nu mai sta nimeni prin zona Stadionului National, sa ne intalnim mai multe?
zuzele.
Irina, mami de
Ileana si
Tudor
ginnette spune:
Neata fetelor,
Adina (Isi),
Mi-a mers la suflet ce-ai scris (referitor la impartasanie); mi-am adus aminet de bunica mea, D-zeu s-o odihneasca!, care m-a dus la biserica pana la 6 ani; nu ne duceam saptamanal, doar de sarbatorile religioase. Si mie imi placea; ii spuneam "mamaie, mergem sa-mi mai dea popa sirop?"
Sper sa pot face si eu acelasi lucru cu bubulina mea (ma rog, mai mult mama sa faca, ca eu o sa ma duc la munca dupa ce se termina cele 126 de zile)
Bubulina face bine (acum doarme, dupa ce-a halit la 8) de pe la 9. M-am uita la buticul ei: este ca un nasturel bombat; pediatra mi-a zis ca e ok, dar eu m-asteptam sa fie o gaurica. La voi cum este?
Tot amarata sunt ca n-am gasit un fotograf pt botez
O sa rog un prieten sa faca el poze (de filmat, o sa filmeze sotul); sa speram ca iese ceva.
Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
miri_mik spune:
buna dimineata!
imi cer scuze fetelor daca interventiile mele sunt mai mult o conversatie cu Isidora, dar nah, acu sunt si eu in criza si sare in brate cui ma poate calma si pe mine:)
deci, isidora draga, evolutia e cam asa...l-am dat si aseara pe mocuta cu cremicort. un strat subtire subtire. dupa ochiul meu de vipera nu vad sa se fi intins nici agravat. pielicica era rozului in zona afectata dar nu inflamata. prin urmare, azi dimineata l-am luat la dat cu atoderm. acu... am o nedumerire. cum pun atodermn, cum se inrosheshte pielea. sa fie d ela hidratare dau reactie fix pe dos? oricum de pe urechiuse s-a dus, de pe obrajori s-a dus, a ramas barbita. Angi m-a avertizat ca dureaza, si ca imi trebuie rabdari de fier dar...tot ma lasa balamalele asa pe alocuri:)
vrajitoarea mea n-am contactat-o inca. pt ea trebuie sa aiba sotul timp sa ne duca cu masina si saptamana asta a fost aglomerat la serviciu. mai ales ca deja luni a pierdut juma de zi cu noi la celalat medic. dar cum vad eu, zic ca e muuuult mai bine. nu e vindecat, dar e mai bine. am incercat ieri sa nu mai beau lapte, i-am scos uleiul de baie si de masaj. multumesc pentru pontul cu hainutele de bumbac doar ca salopetele de catifea - spalate cu le chat - nu prea sunt numai bumbac:( dar sincer, nu cred sa fie de la asta. iar bodyurile, care vin direct in contact cu pielicica, sunt numai bumbac.
m-a impresionat mult ce-ai scris despre inchinarea copiilor. a fost unul dintre rarele momente in care mi-a lipsit apropierea de Dumnezeu...de cand sunt aici, si din cauza problemelor car ele-am avut si le mai am inca cu familia sotului am lasat deoparte unele obiceiuri. un fel de compromis pentru o viata linistita. dar pt copii spun Tatal nostru la culcare si le fac semnul crucii discret. nu cer nimic de la Dumnezeu, niciodata, nici nu promit lucruri la schimb. multumesc doar pt toate cate le traiesc bune sau rele.
muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuah!
a, si nu ne muatm la nici un scutec pana nu vine bebe pe lume!
honey, gata! trebuie sa fie mare fericire pe la americi! iti doresc sa uiti de durere,sa nu fii dezamagita ca a fost cezariana si sa te bucuri de clopotelul andrew atat de mult asteptat! sa fie intr-un ceas bun!
darene, pai..; de la suzeta incolo, am mai pus pose (www. webshots. com/user/mirimik) cauta pe ultimele pagini din albumul sacha 1. si special, o sa mai pun azi niste poze.
tinna, cum e cu doi? cum se impaca piticii? eu trag speranta ca va fi bine cu bruno. mi-a zis tanti ca e fascinat de un bebe de 6 luni de la gradi, cu care isi face tot timpul de lucru si-l face sa rada. deci poate ii trec geloziile cand o sa fie gaga un pic mai mare si-o sa poata comunica in vreun fel:)
gatta, s-o fi inecat fata, cum a zis si isi. sacha face asa in timp ce suge. cel putin de doua ori. ii vine laptele prea repede in botic. si-apoi sa vezi cum isi da ochii peste cap, tusheshte de zici ca gata, isi scuipa plamanii, se invineteste si uita sa mai respire. grozave momente! dar ... daca e asa de cald in casa, ma intreb, nu s-o fi supraincalzit fata? aici ne zic sa luam temperatura daca suntem ingrijorati, abia de la 38.5 de considera temperatura, si sa-i lasam in funduletul gol putin, si fara pampers. de multe ori se regleaza de la sine ca astia micii n-au inca centrul de temperatura 100% infailibil.
copilu' doarme in leagan, ptiu sa nu-l deochi, chinuila a lu' mama.
io ma plictisesc:) am terminat pulovarul si acu nu am cu ce sa intru in "cursa" contra cronometru. mint... am, decretul de circulatie, dar e urat afara... mai bine lenevesc:)
muuuuah!
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by ginnette
Neata fetelor,
Adina (Isi),
Mi-a mers la suflet ce-ai scris (referitor la impartasanie); mi-am adus aminet de bunica mea, D-zeu s-o odihneasca!, care m-a dus la biserica pana la 6 ani; nu ne duceam saptamanal, doar de sarbatorile religioase. Si mie imi placea; ii spuneam "mamaie, mergem sa-mi mai dea popa sirop?"
Sper sa pot face si eu acelasi lucru cu bubulina mea (ma rog, mai mult mama sa faca, ca eu o sa ma duc la munca dupa ce se termina cele 126 de zile)
Bubulina face bine (acum doarme, dupa ce-a halit la 8) de pe la 9. M-am uita la buticul ei: este ca un nasturel bombat; pediatra mi-a zis ca e ok, dar eu m-asteptam sa fie o gaurica. La voi cum este?
Tot amarata sunt ca n-am gasit un fotograf pt botez
O sa rog un prieten sa faca el poze (de filmat, o sa filmeze sotul); sa speram ca iese ceva.
Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
DAca vrei fotograf pt botez iti pot recomanda eu pe cineva. Scrie-mi pe PM.
www.ralucamihu.com/matei
Toate bune!