Asa s-a nascut Craciunita noastra - Sara Eliza

Asa s-a nascut Craciunita noastra - Sara Eliza | Autor: gattasalvaje

Link direct la acest mesaj

Este sambata 22.decembrie 2007 . Sarcina mea are 37 sapt. si 4 zile , si de ceva vreme ma simt la fel...burta sus , arsuri la greu , stare de greata la orice mananc si o tuse chinuitoare .DPN-ul meu este 8 ianuarie , insa la ultimul control , doctorita a vazut ca voi naste mai devreme , colul s-a scurtat si a inceput sa se deschida.A hotarat sa-mi faca declansare pe 27.12.2007, deoarece tineam foarte mult sa nasc natural cu anestezie epidurala , iar la CFR2 unde nasc , nu toti anestezistii pun epidurala , iar pe data de 27.12 aveam de garda anestezista “buna”

Sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru nastere , toate lucrusoarele pentru spital sunt spalate si calcate , mai am sa le bag in valiza ...si sa-mi fac torsoanele pentru spital.Aseara am fost la manichiura si pedichiura , m-am epilat si tuns...acum vreau sa ma spal pe cap si sa-mi aranjez freza.
Mai am un lucru de rezolvat...nenorocita de masuta de infasat luata de la CAM imi opune rezistenta la montaj , aseara m-am chinuit la greu si n-a iesit nimic , imi lipsesc niste piese. Sincera sa fiu , dupa efortul de aseara ( genoflexiuni , aplecat , fandat ) , simt o oarecare durere de spate si de burtica.

Sunt singura acasa , sotul a plecat spre Campulung , la ai lui , acum vreo juma’ de ora. Este ora 10 fara ceva...Ma spal , ma imbrac si sunt hotarata sa plec spre magazinul de unde am luat masuta , sa rezolv problema...Pe picior de plecare , imi pun un pahar cu lapte si un sandwich , ca sa nu plec nemancata. In timp ce beam lapticul , brusc mi se face greata , ma ia cu tuse si incep sa vomit ...ma opintesc , si ...simt ca ma scap pe mine ...incerc sa strang perineul , sa tin pipi insa tot curge , curge ...ma dezbrac , merg la baie si fac o mica baltoaca pe gresie...nu mai e dubiu , mi s-a rupt apa .Doamne , incep sa plang...e prea devreme...abia ma obisnuisem cu gandul ca pe 27.12.2007 sunt programata la inducere ... tineam neaparat sa nasc in 2008 , insa asta este , pitika mea se grabeste.

Imi sun doctorita ...imi raspunde mama dansei :

- “Florina nu poate sa vorbeasca “
- “ Sunt o pacienta a dansei si tocmai mi s-a rupt apa “ , insist eu.

Intr-un final , aud vocea doctoritei , stinsa , soptita ...de parca dormea cineva prin preajma. Imi zice ca este foarte bolnava insa sa merg la spital , sa ma vada medicul de garda si daca intr-adevar nasc , se chinuie sa se ridice din pat sa vina sa ma asiste. OK ...
Imi sun sotul , este la 30 km de Bucuresti ...vine cat poate de repede , ma roaga sa stau linistita , sa nu intru in panica. O sun si pe mama ...ea apare intr-un sfert de ora iar sotul cam peste 3 sferturi.

Intre timp , din mine curgeau suvoaie ...stateam cu prosoape intre picioare si intr-o ora am imbibat 2 bucati . Ma tot agit prin casa , imi adun bagajele ...merge repede , gata , sunt toate impachetate. E timpul sa plecam. Imi fac o rugaciune , ma inchin si pornim.
Nu simt dureri , sunt un pic agitata...

Ajungem la spital , este ora 11 si ceva .Ma preia o asistenta , o suna pe doctorita mea si ma baga sa ma controleze doctorita de garda….Ma urc pe masa , vine doctorita si-mi face tuseu vaginal....col partial deschis , intra un deget si-un pic , dilatatie 1-2 . Imi zice sa-mi schimb hainele si sa trec sa ma monitorizeze.Intre timp sotul imi face internarea.

Ma pune la monitorizare , bebica este bine , are puls ritmic...intre timp au aparut si niste contractii slabe , la 15-20 min. Imi fac o perfuzie cu antibiotic pt ca mi s-au rupt membranele acasa si sa nu existe niciun risc de infectare. Raman in pat si o sun pe doctorita mea. Ii spun cum sunt...intre timp vorbise si cu dr. de garda .Intreb cum e cu epidurala si...soc...anestezista de garda nu face epidurala si ...daca nasc azi , voi naste natural 100%. Incep sa plang , mi-e frica ...doctorita ma incurajeaza ...s-ar putea sa nu nasc astazi , n-am dilatatie , contractiile sunt slabe ...a vorbit cu asistenta sa nu-mi faca nimic sa-mi provoace ...sa ma tina cu amestec litic de nospa cu scobutil. Daca ma pot tine pana a doua zi la 8 dimineata intra de garda “anestezista buna”. Imi spune ca va veni si ea cat de curand sa ma vada.Ma mai linistesc.
Incep sa fac ture intre maternitate si holul spitalului unde stateau mama si sotul...mi se face foame , mananc o pizza , contractiile sunt slabe , la 15 min.
Pe la 14 vine dr. mea , doamna Florina Mihalache ...parca-l vad pe Dumnezeu . Ma incurajeaza , ma mangaie ...se poarta foarte frumos ...dar e bolnava coapta ...cu masca chirurgicala la gura. O intreb daca poate sa ma asiste si –mi zice ca asta este ultima mea problema , va fi langa mine 100% si nu ma va lasa sa ma chinui...daca am dureri mari , prelungite , ma baga in cezariana.Ma contoleaza si –mi zice ca am ajuns la dilatatie 3 si ca , mai mult ca sigur voi naste in seara aceea.
Apoi pleaca si da dispozitie sa fie chemata daca intervin modificari.
Continui turele pe hotul maternitatii...se face ora 16 . Contractiile incep sa se indeseasca , la 5 min si incep sa fie mai dureroase. Asistenta ma baga la sala de nasteri , ma pune iar pe monitorizare ...contractiile urca pana la 35-40 intensitate si se succed la 5 min. Dilatatia incepe sa progreseze ...dupa 2 ore ajung la 5 , intre contractiile de 35 se interpun si unele de 60 care incep sa inmoaie bine colul. Pe la ora 20 , incep chinurile , contractiile nu scad sub 60 , aproape ca nu mai exista interval intre ele , si se interpun si unele de 120 care ma rup in doua ...vomit rau , imi scapa telefonul in voma. Plang ...urlu , ma doare rau. Apare doctorita mea ...imi fac un mialgin si , gata . e momentul sa ma urc pe masa . Urlu cat ma tin plamanii , o rog sa-mi faca cezariana , imi spune ca gata , nasc ...ce cezariana , se vede capul copilului .Dilatatia nu e completa , insa ...manual reuseste sa ma dilate la maxim . E momentul sa incep sa imping ...nu stiu cum fac si-mi adun toate fortele si imping de 2 ori ...gata contractia , la urmatoarea , iar de doua ori , simt o piscatura usturatoare ( epiziotomia)si ....gata , Sara a iesit la lumina....nu plange , este luata repede , pusa pe masa si aspirata ...eu urlu “de ce nu plange ? “ . In momentul ala incepe sa oracaie si tipa , si tipa ...nu se mai opreste . Eu urlu iar “ de ce plange ?” Doctorita incepe sa rada : “ Doamna Ioana , hotarati-va ...de ce nu plange , de ce plange ? cum e mai bine ?“
Mi-o da in brate , plang in hohote ...Doamne , copilul meu ...minunea mea , iubirea mea!. E mica , frumoasa , nu e rosie ca alti nou nascuti , are o pielicica fina si roza ca o piersica si un perisor saten si moale...e o minune. O sarut pe obrajorul drept si imi este luata . ( acum vad ca pe obrajorul drept pe care a pupat-o mami , are o gropita draguta )
Nu ma mai doare nimic , sunt invadata de un val de fericire , imi vine sa pup pe toata lumea , ii mutumesc doctoritei , celor doua moase si celorlalte femei care ma inconjoara.
Intre timp doctorita brodeaza la perineul meu , pisca putin dar suportabil.
Urmeaza 2 ore de stat in pat cu gheata pe burtica si masaj pt retragerea uterului.
Apoi Sara imi este adusa la alaptat , este o strumphita scumpa imbracata intr-un costumas galben si somnoroasa ...suge putin sfarcul si adoarme.Urmeaza sa fiu dusa la salon...
Noaptea care a urmat a fost intr-adevar cea mai lunga ...abia asteptam sa se faca dimineata sa-mi vad din nou odorasul scump.
Au urmat 3 zile de spitalizare care m-au scarbit de sistemul medical romanesc . Spitalul unde am nascut ( CFR 2 ) nu este sponsorizat de nicio clinica privata si , ca atare cam domneste saracia ...campurile sterile folosite de regula pentru mesele de pansat si toaletat erau substituite cu ambalaje desfacute de la manusi chirurgicale , tampoanele sterile folosite pentru perineu se dadeau pe 10 RON , toaleta intima obligatorie se facea de catre asistente cu apa oxigenata rece , de simteai cum se duce pana-n creieri.
Timp de 3 zile nu mi s-a schimbat lenjeria de pat , noroc ca venisem de-acasa cu paturici absorbante de unica folosinta ...La baie se facea curat de catre infirmiere dupa indelungi insistente ...in fine , daca voi hotari sa mai am vreun copil , sunt hotarata sa-l aduc pe lume intr-o clinica privata.
Personalul , in general dragut ...dar insuficient . Infirmierele erau cam scarboase si tzafnoase , dar cedau si ranjeau cand vedeau banutzul...
In fine , pe 25 Decembrie am plecat cu Sara acasa si am petrecut cea mai frumoasa seara de Craciun impreuna cu mica noastra Craciunita si cu cel mai minunat sot care mi-a fost alaturi in toata aceasta perioada si a dat tot ce-a putut mai bun pentru fetele lui.

Povestea poate continua cu impresii despre ce inseamna un copil , cum este acomodarea , ce inseamna lauzia pt mine...insa , mai bine ma opresc aici , am scris deja un roman...fara prea mult talent narativ , din pacate.

Va pup si imbratisez toate forumistele care mi-au fost alaturi timp de noua luni , facand din perioada sarcinii una din cele mai frumoase experiente pe care am trait-o pana acum.




Gattasalvaje - mamica Sarei

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun


Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Am mai crescut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Foarte induiosator, m-ai facut sa plang. Multa sanatate si fericire va doresc.
Sara Eliza este superba, o dulceata de fetita.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

39+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 5 zile ?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Emotionanta povestea ta Gatta, sa dea D-zeu sa fiti fericiti langa minunea voastra! Am vazut pozele cu ea si este scumpa foc!
Te pup mult!

Tina 33+ cu si mami de Andrei (6 ani si 11 luni)

Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei

AMR 7 saptamani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Gatta, degeaba te "lauzi" ca n-ai talent narativ, ca tot mi-au dat lacrimile! Sara este o dulcica, vorba ta, o strumphitza adorabila! Pup fetele si sper sa te recuperezi repede.

Ana-Maria 38+ cu David si tati Andrei

AMR maxim 2 SAPTAMANI!

Hainele lui Iepurica
Poze cu mine gravidutz
Poze cununie si nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

gatta - Felicitari mamico scumpa pentru micuta Sara Eliza!
Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate binecuvantarile sale si sa va daruiasca tot ceea ce aveti nevoie pentru a putea fi, tot ceea ce trebuie sa fiti pentru ea.

Poze-David Jonathan!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

si mie mi-au dat lacrimile, povestea ta e foarte intensa si parca vedeam ceea ce citeam. te imbratisez tare-tare si iti multumesc. mi-ai dat si mai mult curaj. sa ai grija de voi trei.

irina 38 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Gatta, ma impresioneaza mult faptul ca nu descrii atata durere cum imi imaginam eu ca se gaseste in povestea unei nasteri... Ciar e adevarata treaba ca dupa ce nasti uiti ca prin minune? Vaaaai, abia astept sa nasc si eu, dar nu cred sa am bafta sa vina asa curand ca la tine... Ca deh, se zice ca baieteii sunt mai "putori"
Anyway... Bine ca sunteti sanatoase si ai laptic pentru fetita ta dulce si pufoasa! Congrats!

36+ -> www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473972601/" target="_blank">universul meu!

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603469823554/" target="_blank">mami indecenta

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">moda a la bananutsa

Mai e un pic si iesim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

ce sa imi dea lacrimile fetelor, ca eu plang ca o fleata de imi sare camasa dupa mine:-)
Gatta si Sara , va pup , sa fiti sanatoase , fericite .Tati sigur este cel mai fericit cu asa doua fete linga el .

Eu inca plang :-)

Irina 35+ Matei

POZE

http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

multumim pt.povestea sarcinii. sotul imi tot spunea sa nu mai citesc ca iar plang. stia el ce stia.
va pupam si va dorim tot binele din lume.



Mari 35+ bebe

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:


gatta, sa-ti traiasca bebelina si sa fie sanatoasa!! mi-au dat lacrimile citind povestea nasterii .. sunt sigura ca orice durere a meritat .. ai in brate cea mai mare realizare a vietii tale, cel mai scump bebic!!

va pup pe amandoua si sa cresteti mari si sanatoase si frumoase!!



39+ EVA MARIA
AMR 6 ZILE!!

BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Foarte emotionanta povestea nasterii.Felicitari pentru aducerea pe lume a micii printese !

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput