cine mai inoata impotriva curentului?
Raspunsuri - Pagina 4
26octombrie spune:
chris, multumim mult de aprecieri!
da, si noi am sterilizat ce-am sterilizat, pana pe la vreo 2-3 luni si gata (deja sterilizam din doi in trei, ceea ce nu prea mai avea noima).
fiica-mea, la o luna si jumatate, facea baie in cada mare (cu mine, of course). si, dupa ce m-am consultat cu medicul si mi-a confirmat ca stiu bine ce stiu, i-am dat frumos drumul sa inoate. s-o fi vazut, era o ghinda care mergea ca submarinul teleghidat. stiti, copiii pana la 8-10 luni inoata instinctiv, inca mai au reflexul de a isi tine respiratia in apa, reflex ce dispare apoi. e de dorit sa intaresti acest reflex inainte de varsta de 10 luni. din pacate acum s-a cam dus exercitiul acesta, la 86 cm nu mai avem unde inota in cada...
as fi vrut sa o duc la un bazin insa, nu radeti, mi-e teama. de apa, de ce poate lua de acolo. cand voi gasi un loc unde sa mergem fara temeri si sa ne fie si accesibil dpdv financiar vom fugi intr-acolo.
sa va mai spun ca am cunoscut o mamica, destupata, care, la indemnul medicului, ajunsese cu copilul la un an, vorba aceea, "cu dintii'n banca" si inca ii facea baie in cadita, cu apa fiarta. ma bucur sa spun ca singura a renuntat, dupa ce-am vorbit despre asta.
diana, cam da, cu tevile nu e prea bine.. . la noi la bloc n-am avut surprize din astea, insa am prieteni care se plang de apa de-a dreptul rosie. e, cu folosirea apei de la robinet ma orientez si eu in functie de locatie.
cu tiganii e si mai rau. nu numai ca scapa cine poate, insa au si organismul f tarat, in principal datorita carentelor din alimentatie.
eu imi calesc, cate putin, copilul. insa o fac cu cap (zic io!). alimentatia e esentiala pentru o dezvoltare armonioasa. incerc sa ii dau lucruri sanatoare si bogate. mancam usturoi din prima luna de diversificare (diversificare facuta dupa 6 luni, alta oroare pentru babele cu basma, ca ar fi trebuit sa ii ulcerez nitel stomacelul cu suc de fructe, pe la 3 luni, asa...)
bem lapte de la frigider de la o luna.
nu o imbrac mai gros decat e nevoie, tinand cont si de faptul ca indicele de confort termic la copiii mici e mai scazut decat la un om matur. dar... dar nu tin copilul in frig (apropo de puii aia de tigani care sunt tot timpul dezbracati!). e evident ca se simte bine, nici nu accepta o haina in pluc. so, nu ma uit la copil sa-l vad ca tremura si eu sa-l "calesc"...
cred ca trebuie masura in toate.
ma feresc de cabinete medicale, acolo stam numai in carut, nu alergam cu ceilalti copii pe holurile dispensarului (am in minte o imagine cretina, mai multe scufite rosii, cu cosuletele in mana, culegand microbi de pe canapelele de musama... aberez voios, but you got the picture).
in parc o las in pace, pe spatiul verde. nu avem voie la nici un fel de gunoi, sticle goale, dopuri, mucuri etc., insa iarba, copaci, crengute, pamant, da. incerc sa ii impun cat mai putine interdictii, daca sunt putine copilul le respecta, daca devin mai multe decat permisiunile nu mai are alt target decat sa le incalce. ceea ce mi se pare normal si de bun simt, as face la fel...
akella, ce-mi spui tu imi aduce lacrimi in ochi, cum e posibil sa existe oameni intr-atat de cretini???!!! uff, Doamne, ca nici nu mai stiu ce sa spun...
diana, port-bebeul nu e port-bebe, e, de fapt, o fasie de 5 metri de material ce se poate prinde in nenumarate moduri. se numeste wrap si e nemaipomenit. il poti face singura, in casa, iar pe internet gasesti mii de pagini despre cum il poti purta.
hai ca m-am intins ca placinta, daca-mi place anturajul vad ca devin logoreica... scuze
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
XIO spune:
Batrane , nu "babe".
In primul rand , in al doilea , mireamar , te enerveaza doar "balele" bunicilor , ale tale/sotului/altor copii/prietenilor nu?![]()
Asa cum voi le judecati pe cele care lasa copilul sa guste/manance o gogoasa , un chips sau altceva , ca asta e , judecata , nu doar o parere , la fel si ele spun ca voi chinuiti bietul copil , ca nu il lasati sa incerce.
Intr-un final fiecare copil va putea spune ca a avut la un moment dat o gogoasa in gura , un chips sau o mana murdara , extemele nu sunt placute deloc.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
conchita spune:
Luana, copiii isi pierd reflexul de a respira sub apa la 6 luni si nu inoata deloc instinctiv dupa aceea. daca nu au apucat sa se tarasca in patru labe pana la 6 luni, nici vorba de "inotat". un copil este dezvoltat suficient sa inoate abia de la 4 ani in sus si reuseste sa recunoasca riscurile in apa abia la 7 ani.
uite de-aia nu pot io sa fac parte din nici o gasca, pentru ca sunt in dezacord pana si cu cei cu care sunt de acord. :-))
in rest, de acord cu voi, multa ignoranta si iresponsabilitate, cu singura deosebire ca io nu tac. si eu am invatat de la alte mamici care nu au tacut, deci e de datoria mea sa imi pese. treaba receptorului de mesaj ce face cu mesajul, eu imi fac datoria sa-l transmit mai departe. vezi campania cu Alaptatul, Violenta contra copiiilor, urmeaza Diversificarea.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
26octombrie spune:
xio,
e dreptul meu sa folosesc "babe", cu conotatia neplacuta cu tot. altfel, sintagma "doamne in varsta" mi se pare cea mai buna. dar nu pentru ciocanitoarele din parc si de la scara. poate nu-i frumos, dar eu asa gandesc.
cat despre gogosi si alte alea, nu discutam de "incercat" si "gustat", discutam de alimentatia cu gogosi ca mod de viata. persoana din parc ce ii da gogosi copilei ii cumpara in fiecare zi, in drum spre parc, de la patiseria din drum, o gogoasa, o merdenea, un palmier.. "sa nu se plictiseasca fata".
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
(Juan Ramon Jimenez)
conchita spune:
p.s. ma paralizeaza de uimire sintagma aia ultra-uzitata ca paravan pentru nestiinta, incapatanare sau iresponsabilitate: "oricum fiecare mamica face ce vrea cu copilul sau".
si io care credeam ca e de datoria noastra sa ne informam si para informam pana ne sar sigurantele la neuroni, nu ca ne multumim cu ce (nu) stim si refuzam orice sugestie, informatie, etc.
in fine, va urez succes la discutii, veti avea nevoie in curand. ma mir ca le ia asa mult sa apara, taman la subiectul asta. 
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
26octombrie spune:
conchita, bine-ai venit 
eu am spus ce-am citit si ce mi s-a spus. poate ca tu esti mai documentata, nu ma contrazic. dar sa stii ca fiica-mea a inotat cateva luni bune.
cu riscurile in apa e alta poveste. iti dai seama ca nu-i voi da drumul de capul ei sa inoate, realizez cat e de periculos. cat mai curand posibil sper sa ajungem intr-un cadru organizat. pana atunci, ne balacim in cada, fara sa mai inotam.
si da, e firesc sa spui, daca stii mai bine. nu o fac intrand in vorba cu lumea pe strada, o fac doar cu oamenii pe care ii cunosc. keep up the good work!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
io tot cresc
(Juan Ramon Jimenez)
akella spune:
Da, la chestia cu experimentatul: am lasat-o si eu pe Daria sa vada cum e una-alta; mici, ciorba de burta, bere, ciocolata, cafea, ca sa nu mai zic de sucuri de toate neamurile si cu toate chimicalele posibile. Insa una e sa-ti lasi copilul sa guste, sa-si faca o parere, si alta e sa-ti duci copilul cu obstinatie la mac si sa te plangi ca ai intrat cu el in spital cu toxiinfectie alimentara... sau sa te plangi apoi ca odrasla in cauza e obeza la o varsta frageda... Da, e normal sa-ti lasi copilul sa se joace in parc, dar e la fel de normal sa si stai cu ochii pe el, avand in vedere "capcanele" puse de unii concetateni certati cu normele minimale de educatie (chistoace, doze/sticle de bere, prezervative folosite, diverse ambalaje, tampoane...) ![]()
Cat despre incotosmanatul bebelusilor, copiii foarte mici au probleme intr-adevar cu reglarea temperaturii corporale, atata vreme cat au fontanela deschisa. Asta inseamna ca atunci cand e vreme rece, copilul trebuie imbracat o idee mai gros decat ne imbracam noi, un maieu/body in plus si o caciulita pe cap (nu doua, trei)... Am vazut vara, in parc, mamici care se plangeau ca le urla bebelusii... Bietele creaturi erau infofolite si acoperite cu paturica... Normal, dupa parerea mea, ca-si exprimau zgomotos dezaprobarea...
conchita spune:
Luana, bine te-am gasit, multumesc.
te cred ca a inotat daca ai pus-o de la inceput in apa - inseamna ca instinctul a fost dublat de practica, iar rezultatul, excelent dealtfel, iti face cinste! nu m-am exprimat bine, inseamna: daca incepi cu practica inainte de 6 luni, copilul beneficiaza de ce spuneai tu, respiratia sub apa, instinctul etc. noi am inceput cursurile de inot la 6 luni la bazin cu instructor si se cunoaste ca nu le-am inceput mai devreme, ca voi, mai ales ca Sonia nu se taraste pe burtica atunci cand e pe...uscat. :-)) ti-am zis si eu info luate de la sala si de la instructor, nu am pretentia infailibilitatii, dar de problemele astea m-am lovit, pe astea le stiu, de astea va zic...
wrap port si eu. :-)))
Androix spune:
Noe, ai fost bestiala!
Cam de cata vreme asteptai un subiect d-asta? De o luna? de doua luni? sau tot de doua luni? Asta asa la o rasfoire sumara a forumului parintii intreaba ca pe alea cele mai distractive nu le-am mai gasit, probabil s-au ingropat pe la zz.
Edit: l-am gasit si p-ala de trei luni
Mai, dar iar creste densitatea de perfectiune pe metrul patrat. Luana, daca ma vedeai pe mine acum o luna cu vata in urechi cred ca te-ai fi crizat de-a dreptul! Da sa stii ca nu de la curent mi s-a tras, ci de la AC uff si inca ma trag.
Conchita, ai uitat decalotarea! 
Andreea, mama de Filip si Georgia
conchita spune:
quote:
Originally posted by akella
Da, la chestia cu experimentatul: am lasat-o si eu pe Daria sa vada cum e una-alta; mici, ciorba de burta, bere, ciocolata, cafea, ca sa nu mai zic de sucuri de toate neamurile si cu toate chimicalele posibile. Insa una e sa-ti lasi copilul sa guste, sa-si faca o parere, si alta e sa-ti duci copilul cu obstinatie la mac si sa te plangi ca ai intrat cu el in spital cu toxiinfectie alimentara... sau sa te plangi apoi ca odrasla in cauza e obeza la o varsta frageda...
eu nici cu incercatul nu-s de acord, ca nu-i vad rostul. daca ii place si vrea mai mult, si altadata, ba poate chiar zilnic? care e scopul experimentarii "relelor", serios?