Contraziceti copiii altora?
Raspunsuri
viviana spune:
In primul rand mi-am invatat copila sa nu accepte nimic de la nimeni.
Daca sunt cu ea se uita spre mine si ma inreaba: Pot?
Eu ii spun nu, si daca parintele celalalt insista ii spun ca daca eu am spus nu, nu ramane.
Nu contrazic pe nimeni si nu incerc sa fac nimanui educatie alimentara.
Mai mult de atat i-am spus ca niciodata nu o sa-i cumpar produse alimentare si jucarii din parcuri.
Iar in ceea ce priveste Mac-ul stie ca este de ajuns daca mergem o data la 1-2 luni.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
dddd spune:
As lua-o asa cum e fara sa intervin, evident in acel moment. Ce e bun pentru mine poate e rau pentru altcineva, si invers, nu pot sa jignesc pe nimeni atunci cand sunt servite fetele mele cu ceva cu care nu sunt pe deplin de acord. Pana la urma un cartof prajit nu e o tragedie, mai ales ca nu-ti poti pazi copilul pana la adanci batraneti de cartofii de la mc. Eu sunt de parere ca trebuie evitate cat mai mult aceste produse dar cu fff mult tact altfel se obtine reversul.
szivarvany spune:
Daca eu consider ca NU trebuie sa pape asa ceva fi`mea, reactionez in toate felurile si modurile posibile, nu ma intereseaza parerea celorlalti.
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
www.newsfive.net/sara/" target="_blank">AJUT-O SI TU PE SARA !
anda141 spune:
Nu il las sa manance, dar nu jignesc pe cei care consuma , fiecare poate sa manance ce vrea, eu ii spun ca nu e bun si gata.Nu se tavaleste pe jos daca nu ii cumpar sau nu il las sa manance lucrul respectiv.
Sa il ajutam pe Alexandru
acina spune:
Inca nu am ajuns in acel stadiu, sa ia de la copii sau ce ofera alti parinti, cjiar ma gandeam cum o sa abordez problema.
Viviana mi-ai dat idei.Merci.
Anca mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Cu totii traim sub acelasi cer , dar nu avem toti acelasi orizont.
anda141 spune:
sa fim seriosi, eu nu am zuit nici o mamica sustinand ca bomboanele si chipsurile sunt bune si sanatoase. Eu zic ca astea sunt extreme. Copilul meu are 3 ani si ceva si nu m-am lovit de aceasta problema niciodata. Din contra, daca i s-a oferit ceva parintii m-au intrebat daca are voie sa primeasca si eu la fel ii intreb pe ceilalti.
Sa il ajutam pe Alexandru
acina spune:
Da nasoala situatie.
Nu stiu ce sa zic probabila s incerca sa-i zic ca nu e bun pt el.Si ca e mai sanatos cum spun eu, uite, m-ati incuiat cu intrebarile astea.![]()
Anca mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Cu totii traim sub acelasi cer , dar nu avem toti acelasi orizont.
light spune:
Subiectul asta mie imi da in permanenta batai de cap.Multi sa privesc ca pe o mamica exagerata si paranoica pentru ca refuz sa cumpar copilului pufuleti, chipsuri, acadele, junk food, bombonici si alte minunatii.Ce e mai grav e ca si o parte din rude au tot soiul de pareri care mai de care legate de alimentatia copilului meu si ma trezesc ca ii servesc pe farfurie diverse alimente. Pe de o parte i-am explicat copilului ce e bun si ce nu e bun si de ce nu e bun si de fiecare datta ma intreaba daca are voie. Odata stateam la o coada in alimentara si a venit o vecina cu o fetita ce manca pufuleti. I-a oferit. Prima data a spus ca nu vrea, apoi simtind mirosul a cerut. Asa ca am spus, ok, ia cativa, si-a facut pofta si apoi m-a intrebat daca ii cumpar. Evident ca i-am raspuns ca nu, insa tot el a venit cu alta solutie asa ca i-am cumparat altceva. DAr in unele situatii, cand faptul este consumat, adica i s-a oferit deja o bomboana, ok, il las sa o manance dar ii explic ca una e suficienta, nu e tocmai sanatoasa, si tocmai de aceea eu nu ii cumpar asa ceva si nu il las sa manance mult din acel aliment.Oricum eu deja sunt la momentul maxim de a mai suporta sa fiu privita ca o mama exagerata care uita ca si ea manca pe vremuri bomboane si bea cico si "nu a patit nimic" insa cu toate astea chiar daca se mai intampla sa pape cate o "minunatie" eu personal nu voi cumpara niciodata tampenii doar ca sa merg pe ideea " laaaasa draga, ce o sa faca la scoala daca tu ii interzici acum?" Sunt de parere ca e bine sa evit atat cat imi sta in putere alimentele nocive, e datoria mea de mama, si daca pot sa le evit acum in primii ani e un mare avantaj pe care il aduc copilului, in felul asta el va avea informatia necesara, iar mai tarziu, cat de tarziu se poate, cand va putea sa isi aleaga singur ce va manca la scoala- liceu, sper sa fie informat si inteligent sa aleaga ce e mai sanatos.In plus voi evita sa ii dau bani la el in primii ani de scoala pentru ca ii pot prepara eu mancarea pentru la scoala.Am avut diverse discutii si cu prietenii pe tema asta. "Il feresti tu, dar cand va scapa... o sa vezi"Nu stiu, eu cred ca e bine ce fac. Mai incolo ramane de vazut ce sanse sunt sa exagereze cu porcariile gen junk food, cola, etc, dar stiu ca mi-am facut datoria.Iata ca fiind atat de inversunata pe tema cu alimentatia, am uitat sa raspund la subiect: daca alti copii vin sa imi spuna mie sau copilului ca ceva ce e nociv, ar fi de fapt sanatos, da il contrazic si ii spun ca nu e atat de sanatos pe cat crede, si ca noi preferam sa nu cumparam asa ceva. Insa dupa cum bine spunea cineva mai sus, nu am intalnit inca pe nimeni care sa sustina ca alimentele nocive sunt sanatoase. Adica in general, ei le consuma prin parcuri, le ofera altora dar nu am auzit sa sustina ca sunt si sanatoase.
Sabina spune:
eu spun ca nu are voie, ca ei nu-i face bine(copilului respectiv)
De obicei insa am fost intrebata de catre parinti:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
kariguld spune:
Eu zic ca daca o cunosti pe respectiva mamica, sau chiar iti este ruda, poti sa-i spui separat, cand copii nu sunt de fata, frumos!
ca sa nu-i ofere nimic copilului tau, ca tu nu doresti asta. Si ma gandesc ca trebuie sa priceapa!!!
Fiecare parinte vrea sa-i dea copilului sau cei mai bun, asa ca difera la fiecare partea cu "cei mai bun"!
Nici eu nu le-am dat copiilor cipsuri, bomboane, cartofi prajiti, cativa ani, apoi incet, pe la petreceri, in vacante au inceput sa manance si din astea. Desi mereu le spun ca nu sunt sanatoase cipsurile, bomboanele, pufuleti, etc, etc tot le mai mananca cateodata.
Le-am scos de pe net informatii despre E-uri, despre alimente nesanatoase, despre diferite boli care apar in urma unei alimentatii nesanatoase, dar mai mult ce pot sa fac??? Le dau multe fructe si legume, sucuri stoarse la robot, de fructe si legume, salate de toate felurile.
Nu-i putem feri pe copii le infinit de alimente nesanatoase, de aceea e bine sa pastram echilibru in alimentatie si sa nu fim prea "interzisi" ca sa nu cadem in alte extreme.
Eu i-am invatat pe copii sa refuze spunand :"multumesc, dar nu doresc ...(bomboana, cipusri etc)"! Si au fost cazuri cand parintii au insistat la copii mei sa ia ce le ofereau, dar am refuzat, chiar daca s-au suparat parintii respectivi.
Kari