Contraziceti copiii altora?
Raspunsuri - Pagina 2
filofteia spune:
Noi procedam altfel... avem la noi o punguta cu bucatele de mere sau banana si daca i se ofera ceva scoatem punguta noastra din care oferim copilului.
Eu am avut norocul unui copil foarte ciudat in ale mancarii asa ca n-am avut probleme de genul asta. Insa orice copil este curios ce are celalalt in punga... mai frumos era cand al meu lua din ce i se oferea (de curiozitate) se stramba si dadea sa puna la loc in punga bucatica... trebuia sa fiu cu ochii pe el.
Mi se pare nepoliticos sa spui unei mamici ca ceea ce ofera ea copilului nu este sanatos... eu sunt de parere ca fiecare isi creste copilul cu doreste. Eu primesc des comentarii neplacute pe perioada rece cand ii cumpar copilului inghetata, desi nu stam cu ea in parc si nici nu ne cunosc acele persoane binevoitoare.
flaviutza spune:
Oho,Filofteia...iarna asta cate mi-am auzit apropo de inghetata asta...si eu ii dau iarna inghetata. si asta e rea...dar e printre singurele "scapari".pe langa ii mai ofer si Kinder.
Si eu am ferit-o cat am putut si o feresc in continuare. are 3 ani acum.
acasa ii gatesc numai natural...nu gusta nici acum mezeluri,branza topita...doar mancare gatita.atat.
In parc. asta e cu totul alta problema. daca i se ofera un cips, o bombonica...nu ii interzic, nici gand sa ma apuc sa ma conversez cu alti parinti pe teme alimentare.
Atat timp cat acasa papa numai sanatos, sunt convinsa ca isi va forma obiceiuri alimentare sanatoase. iar trei felii de cartofi prajiti sau doua stiksuri nu nenorocesc copilul.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
Iar apropo de evitat situatii elegant...eu spun,cand chiar nu doresc expres sa pape ce i se ofera (de exemplu seminte prajite,alea f sarate) ca a facut recent alergie si medicul ne-a interzis...sau ca e alergica la Euri si coloranti(asta nu e chiar minciunica..eurile si colorantii sunt convinsa ca produc reactii negative,mai mult sau mai putin vizibile)
mami si Ale
flaviutza spune:
Ba da...stai calma ca ne confruntam :)
apropo si eu sunt in aceeasi situatie...am deschis de mult un subiect in tema,dar a murit rapid...
fetita mea are 17 kile si 105 cm la 3 ani fix....ceea ce e multisor. nu e grasa,dar e destul de mult. si noi ne luptam...adica eu am grija sa vad ce baga la burtica...a mea ar manca si paine goala cu o pofta nebuna!
Ce poti tu face...incearca sa-i spui copilului tau ca nu sunt sanatoase,atat cat se poate la nivelul ei de intelegere...poti sa ii arati copilasi cu dintii macinati sa-i spui ca asta o paste...sau copii obezi pe strada...
sa sti ca faza asta cu aratatul unui copilas obez ,baietel, de care radeau toti (asa sunt copiii,rautaciosi) a functionat la fetita mea de numai 3 ani.
poate nu e moral ce am facut, ca i-am spus clar "papi prostii,asa ajungi" insa crede-ma ca a inteles ceva
In rest...eu zic ca poti, cu tact si fara sa uzezi de ton superior sa spui unei mamici care sustine ca e buna bomboana ca de fapt nu e deloc buna.
de fapt mamicile, bunicile cu sacul de prostii dupa ele, nu cred ca sune neaparat bune ci ca..."lasa draga...ce-o sa pata"
mami si Ale
flaviutza spune:
A, inca ceva.
Nu poti refuza la infinit. eu am ajuns la cl ca mai bine renunt de buna voie la "grupul" in care mamicile cumpara/aduc de acasa prostioare. una, ca eu NU CUMPAR asa ceva si nu vreau sa se invete cu ideea ca mami ii poate cupara asa ceva .
Doi, e jenant sa te intalnesti aproape zilnic cu situatia in care copilul tau se uita cu jind la altii sau papa de la altii si tu nu contribui cu nimic.
eu am gasit un grup de fete care nu cumpara mancare afara, eventual mai luam, cand stam prea mult, cate un covrig si o sticla de apa minerala pe caldurile astea. atat!
mami si Ale
filofteia spune:
Pai tactica este cum ti-am spus... punguta de acasa cu mere...
In plus explica-i copilului de ce unele alimente sunt bune si altele nu, de ce trebuie sa manance proteine, vitamine, minerale... sa nu crezi ca daca sunt mici nu inteleg. Si eu merg la Mc cu al meu (mai ales iarna), dar pe langa Happy meal ii iau mereu o salata de legume (varza, morcov, rosii) (cea mini) cu un sos de otet, pe care o manaca inaintea celorlalte prostii, asa ca nu mai este loc de alea. Mie nu-mi iau decat un suc de portocale, pentru puterea exemplului. Si lui tot suc de portocale.
Noi mergem la gradi cu program scurt, iar cand mi-a spus sa-i pun la pachet o bomboana in locul sandwichului (ca asa au copiii), i-am raspuns ca nu sunt de acord cu asa ceva, ca bomboana nu aduce nimic sanatos in organism,iar el nu va mai fi in stare sa fie atent la doamna. Nu stiu cat a inteles, dar a renuntat la idee si se multumeste cu ce-i dau.
Oricum nu vom putea sa-i aparam tot timpul. Si faptul ca cineva ii spune ceva, iar tu altceva, asta va fi mereu. Asa ca eu punctez copilului, intre patru ochi, ca asta este parerea mea, ca eu imi doresc tot binele pentru el si ca nu toata lumea gandeste la fel. Asa ca aduc argumente pentru alimentele sanatoase.
kariguld spune:
Marea problema este ca, copii mananca in parc tot felul de nimicuri, mamele si bunicile considerand ca fac BINE!!! Dar nu e bine, toata ziua cipsuri, bomboane, acadele si altele, asa copilul se invata cu ele si se ingrasa incet, incet, si mai ales daca nu mananca acasa mancare!!!
Bine ar fi in parc sa-i dam copilului un mar, o banana, o fructa sau chiar un morcov curatat si pus in punguta de acasa!
Eu asa luam in parc copiilor mei, fructe sau cate un morcov curatat si se cam uita lumea la mine.... Dar nu-mi pasa, o batrana mi-a spus odata:"doamna, va felicit ca dati copilului morcov, nu pufuleti sau alte nimicuri, nefolositoare!!"
Sunt mamici la care oricat, sau orice le-ai spune nu te iau in seama, ba mai mult se supara si spun ca te dai mare!!! Dar fiecare cu principiile lui de viata, daca vezi ca omul se supara cand ii spui, il lasi in pace, ca e mare si stie ce face!!!
Eu sincer va spun, ca evit contrazicerile cu alti parinti si in parc si la scoala si oriunde, ca stiu ca fiecare parinte are propriul sistem de valori si de ce sa il impun pe al meu???
Kari
flaviutza spune:
Io sincer de cand avea 2 ani si a inceput sa priceapa ii tot bag in cap cat de bune sunt vitaminele si mineralele,i-am arata si poze pe net cum arata domnisoarele vitamine ...si cum va creste mare.ea spera sa se faca "mare ca gabi-tasu".
si in scop demonstrativ are masuratorile pe tocul usii cu markerul notez si pun floricele si buline cand mai ia un centimetru si ii amintesc ca din cauza morcovilor si a salatei si ciorbitei a ajuns acolo....si a inceput sa dea lectii pe afara copiilor.
asta nu inseamna ca ii refuz mereu ,cel putin dupa ce a trecut de 3 ani, o bucatica de cioco, o inghetata sau o nenorocita de fornetti.
am dus-o si la MC ,noi nu avem in oras...dar cand merem la Craiova o duc intotdeauna si primeste o portie de cartofiori, o salata neaparat si apoi o inghetata...
mami si Ale
corinadana spune:
Stai sa ajunga la gradi/scoala si esti out of control! Din pacate...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Stai sa ajunga la gradi/scoala si esti out of control! Din pacate...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
nu-i adevarat Corina. daca ii imprimi de mic obiceiuri alimentare corecte, nu va sta in fata teveului rontaind cipsuri in loc de masa principala.
si apoi, puteti sa ma faceti afis, dar nu vad o tragedie in faptul ca un scolar papa in pauze ceva prostioare de 1 2 roni ,atat timp cat acasa are mese regulate si bune calitativ.
Eu l-am educat si pe sot...din mai multe motive, unul fiind faptul ca nu ne mai permiteam 12-13 mil aproximativ pe luna cat dadeam la un mom dat pe haleala. asta in ro, ca banui ca in USA echivalentul a 12 mil pe haleala e fix pix.
Inainte facea el cumparaturile alimentare, acum i-am taiat portia. le fac eu. ca-mi venea numai cu semipreparate si mezeluri cat cuprinde si a doua zi ceream iar bani pt legume/fructe ,papa bun pt copil.
mami si Ale