Contraziceti copiii altora?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

sa sti ca faza asta cu aratatul unui copilas obez ,baietel, de care radeau toti (asa sunt copiii,rautaciosi) a functionat la fetita mea de numai 3 ani.

poate nu e moral ce am facut, ca i-am spus clar "papi prostii,asa ajungi" insa crede-ma ca a inteles ceva

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Singurul lucru pe care l-ai facut aici a fost sa perpetuezi o rautate (si inca la nivel de copil, nu de adult)...Sa rizi de un copil mi se pare chiar prea de tot...Cauta in cartilea alea pe care le tot fluturi altora, o alta modalitatea de a educa copilul, nu prin faptul ca si tu la rindul tau rizi de un biet copilas...

Tentatii vor fii mereu si la tot pasul...mai rau o sa fie pe la 9-10 ani cind nu mai detii controlul absolut la ceea ce maninca. Interzicerea cu desavirsire nu aduce decit tentatia fructului oprit. Cel mai bine este sa stie despre ce e vorba si sa guste ocazional...ca si cind de fapt nu e mare lucru. Daca reliefati si accentuati aceste "nenorociri" nu veti face decit sa treziti imaginatia si curiozitatea copiilor.

Aducem si noi "bunatati" in parc: banana, mere, struguri, Cheerios, poate un biscuite simplu...Nu e sfirsitul lumii (bineinteles, daca nu exista problema alergiilor).

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Si inca ceva, am mai spus-o o data pe DC...am cunoscut o familie absolut obsedata de sanatate...Amindoi parintii erau anternori de fitness...aveau 4 copii. Nu exista in casa aia nimic (dar nimic) care sa aduca aminte de fainoase, carne sau grasime...Bietul Frenny (care avea 1 jumate an atunci) nici nu avea putere sa se ridice in picioare...Copiii mai mari cum plecau la scoala isi faceau portia de cupcakes, pizza, inghetata pina ii durea burta (din allowance)...nici gind de vreo jucarie sau carte...cheltuiau doar pe prostii. Nu mai spun ca o data Frenny mi-a umblat in sacosa (unde aveam tortilla chips de "contrabanda) si l-am gasit pe jos, lingind fiecare chip de sare, dupa care il punea la loc in punga)

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca exagerati cu interzisul asta. Si daca ii faci in casa dulciuri si alea tot ingrasa ca au zahar si faina. Nici sa indopi copilul cu toate tampeniile sa ajunga obez, dar nu sunt de acord nici cu extremistii care se isterizeaza pur si simplu din cauza unei bomboane. Nici cu interzisul cu desavarsire a tiviului, calculatorului etc. nu sunt de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by ocebine

quote:

sa sti ca faza asta cu aratatul unui copilas obez ,baietel, de care radeau toti (asa sunt copiii,rautaciosi) a functionat la fetita mea de numai 3 ani.

poate nu e moral ce am facut, ca i-am spus clar "papi prostii,asa ajungi" insa crede-ma ca a inteles ceva

mami si Ale

Singurul lucru pe care l-ai facut aici a fost sa perpetuezi o rautate (si inca la nivel de copil, nu de adult)...Sa rizi de un copil mi se pare chiar prea de tot...Cauta in cartilea alea pe care le tot fluturi altora, o alta modalitatea de a educa copilul, nu prin faptul ca si tu la rindul tau rizi de un biet copilas...

[/red][/b][/i][/center]

Rautate? sorry scumpa...purul adevar. unde am spus ca imi indemn copilul sa fie RAUTACIOS cu bietii copii obezi? unde vezi tu rautate ca ii spun clar ca daca se indoapa cu prostii va ajunge asa ? poate nu tocmai moral in sensul ca mi-am mintit oleaca odorul pentru ca exista posibilitatea sa nu devina obeza mancand toata ziua,poate seamana cu ta-su la metabolism...

Nu stiu ce carte ti-oi fi fluturat eu tie sub nas, in schimb te rog fluturami-o tu pe aia care spune asa " nu-i nimic in neregula sa fi obez,sunt foarte multi obezi pe lumea asta" ca banuiesc ca asta ai fi vrand sa-i spun lu fi-mea...

daca eu personal simt ceva pt copiii aia? da MILA si COMPASIUNE. ca saracii sunt prea mici sa ia atitudine constient si sunt la discretia unor parinti inconstienti.

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by ocebine

quote:

mami si Ale

[/red][/b][/i][/center]

Rautate? sorry scumpa...purul adevar. unde am spus ca imi indemn copilul sa fie RAUTACIOS cu bietii copii obezi? unde vezi tu rautate ca ii spun clar ca daca se indoapa cu prostii va ajunge asa ? poate nu tocmai moral in sensul ca mi-am mintit oleaca odorul pentru ca exista posibilitatea sa nu devina obeza mancand toata ziua,poate seamana cu ta-su la metabolism...

Nu stiu ce carte ti-oi fi fluturat eu tie sub nas, in schimb te rog fluturami-o tu pe aia care spune asa " nu-i nimic in neregula sa fi obez,sunt foarte multi obezi pe lumea asta" ca banuiesc ca asta ai fi vrand sa-i spun lu fi-mea...

daca eu personal simt ceva pt copiii aia? da MILA si COMPASIUNE. ca saracii sunt prea mici sa ia atitudine constient si sunt la discretia unor parinti inconstienti.

mami si Ale

Iti scapa total substanta mesajului...nu-i prima oara...nu-i bai.
Deci din mila si compasiune l-ai aratat cu degetul? Super

Acuma nitel off-topic: pe mine ma mira si mai mult obsesia cu fiecare bombonica papata de copil (tragedie de dimensiuni) dar teoriile ca e ok sa fumezi sau sa tragi o bere cind esti gravida abunda pe DC...Stau si ma scarpin in cap cind le vad...

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu consider ca nu e bine sa exageram ,asa cum zicea si cucuoancea nu ratezi ocazia de am erge la o petrecere doar pt ca e la McDonalds. Eu pe fiu-miu de cand am ajuns aici m-am chinuit sa-l indrept spre o alimentatie sanatoasa. Pt ca in Romania nu se putea. Toata lumea cumpara pufuleti si chipsuri la greu, mancau la gramada iar eu chiar nu am putut sa imi vad copilul uitandu-se la altii cum mananca. Drept urmare din vina mea a avut dintii distrusi iar primul lucru facu la cateva luni dupa ce am ajuns aici a fost repararea lor. Nu e o priveliste frumoasa sa-ti vezi copilul sub anestezie gen totala pe masa ca de operatii cu perfuzii in vena doar pt a ii repara dintii si a nu il marca pe viata.

Aici i-am explicat mai ales dupa mersul la dentist ce si cum, acum e si mai mare si intelege desi tot cere. Insa avem regulile noastre de familie, un desert pe zi doar (are 6 ani), iar si ala numai daca stiu ca a mancat 5 fructe/legume zilnic. Cand ii e pofta de ceva scot repede castravetele sau morcovul si le devoreaza cu placere.

Unde vroiam sa ajung: stiti cine mi-a fost inamicul nr unu'? Mama. In caz ca nu stiati va poate spune ea ca daca nu indopati copilul cu dulciuri ii scade glicemie, ii e rau si ii dauneaza. Nu pot sa spun ca si cand a venit aici m-a acuzat incluziv ca-mi bat joc de copil ca nu-i dau dulciuri. Deci ce pretentii aveti de la mamici prin parc? Mai bine gasiti alt grup de plimbare si rezolvati asa problema.

Luna 30 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Nici eu nu cred ca e vreo tragedie sa pape cate o prostioara. am mai spus-o. insa:

- e total nedrept pentru sanatatea copilului sa-i dai la 1,2,3 ani mancare aiurea, nesanatoasa, calorii goale fara vitamine,minerale si restul doar in ideea ca "oricum va creste si va da iama in ele". cat sta in puterea ta sa il feresti o faci si cu asta basta.

-e la fel de nedrept sa-l lasi sa linga cipsul de sare pe ascuns...sau sa-si dea economiile pe junk food din cauza ca ii sunt total interzise.

-daca te vede pe tine acasa mancand ce trebuie , daca are mese regulate si bune calitativ, daca in familie nu se baga la greu pizza si cipsuri in fata teveului, copilul va adopta aceste obiceiuri. isi va cumpara un corn , o cutie de coca la scoala si atat.

Nu obezitatea e riscul cel mai mare. la un copil, asta se trateaza relativ usor,ca e in crestere. problema numarul unu e sanatatea.

mami si Ale

Mergi la inceput

unde naiba imi scapa mie esenta?

i-am aratat un copil obez, de care radeau toti .asta e o realitate. nu imi invat copilul sa rada de nimeni. i-am spus ca o sa ajunga asa. obeza sa rada prostii,needucatii de ea. ce sa-i fac eu daca asta e lumea in care traim?

ori poate e mai bine sa-i bagi copilului in cap idei de genul "mama, tu esti frumoasa asa cum esti...esti sanatoasa si cu 10 kile in plus...lumea trebuie sa te aprecieze pt ceea ce esti..gandesti..." ca asta e adevaraul si eu asa simt....dar poti sa spui asta cand realitatea ii cu totul alta?

care e esenta care imi scapa mie? ca jur ca nu pricep!

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:

unde naiba imi scapa mie esenta?

i-am aratat un copil obez, de care radeau toti .asta e o realitate. nu imi invat copilul sa rada de nimeni. i-am spus ca o sa ajunga asa. obeza sa rada prostii,needucatii de ea. ce sa-i fac eu daca asta e lumea in care traim?
ori poate e mai bine sa-i bagi copilului in cap idei de genul "mama, tu esti frumoasa asa cum esti...esti sanatoasa si cu 10 kile in plus...lumea trebuie sa te aprecieze pt ceea ce esti..gandesti..." ca asta e adevaraul si eu asa simt....dar poti sa spui asta cand realitatea ii cu totul alta?

care e esenta care imi scapa mie? ca jur ca nu pricep!

mami si Ale

In primul rind i-ai aratat o situatie ABUZIVA pe care cu atitudinea ta ai confirmat-o/intarit-o/sustinut-o in mod indirect. Adica e OK sa rida de tine ca esti gras...Doar EVITA (deci fii slaba) situatia, sa nu rida lumea de tine....Cu alte cuvinte, "lasa prostii si needucatii sa decida ce e de ris si ce nu"...I-ai imputernicit pe needucati sa faca o decizie pentru fetita ta, pentru ca tu ca mama nu ai fost capabila de alta explicatie pentru o alimentatie sanatoasa.

Mai mult de atit nu am rabdare cu tine...ai debit mult si nu pot tine pasul...in plus bai mergi la stinga, ba la dreapta...

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

draguta povestire cu familia cu 4 copii, ocebine. Imi aminteste de primul meu barbat.

Mergi la inceput