Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?

Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva? | Autor: denizel

Link direct la acest mesaj

Vreau sa va povestesc ceva. Tot din parc .

Acum trei zile, intr-un parc din Sinaia.
Afara, soare si cald.
Am vazut o mamica, cu un bebelus in caruciorul acoperit complet cu o folie de plastic . Lasase o deschizatura mica, de vreo 6 cm patrati. ATAT!!!
Cel mai groaznic mi s-a parut cand am vazut-o ca se aseaza pe o banca, intoarce carutul cu fata la soare si il lasa asa. Cred ca se facusera inauntru 50 de grade .

Sa fereasca Dumnezeu de oameni prosti!! Eu nu stiu cat o mai fi stat ea acolo pe banca, nu am mai putut sa ma uit.
Cred sincer ca bebelusul ala e in pericol de moarte cu o mama ca aia.

Voi ce credeti? Trebuia sa ii spun ceva? Sa ii sugerez ca e periculos sa lase copilasul sub folia aia de plastic, in plin soare? Ma indoiesc sincer ca as fi obtinut altceva decat o trimitere la plimbare.( Merita incercat. Poate arunca cc cu folia dupa mine )



Voi cum ati fi procedat?


" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai Denizel daca era o mamica, care NU are nevoie de sfaturi de la altii?! "sfaturi necerute nedorite" parca asa i zicea la subiect; si mai era cel cu mamicile din parc . Nu ai vazut ce "dragut"gandesc unele mamici la primirea de sfaturi.

Crezi ca se intampla prima oara?! Era obisnuit bbul la temperaturi inalte. Avea antrenament.....Poate avea hipotermie si l incingea putin...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Eu ma gandesc ca depinde foarte tare de modul de abordare. Adriana, cred ca daca soacra ta si-ar fi spus parerea pe un alt ton poate nu ti-ar fii picat asa nasol.
Pana la urma fiecare face ce vrea dar eu una de cate ori primesc cate un sfat chiar si pe strada gandesc bine la ce a spus femeia respectiva si.....daca ajung la concluzia ca este bine ce zice ...fac , daca nu.......nu. Si gata.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Da, mai, eu inteleg ce ziceti voi. Exista o gramada de motive pentru care credea ea ca e bine sa tina bebeul sub folia de plastic.
Dar, oricat as fi de decshisa la minte, oricat as vrea sa o inteleg, nu vad decat ceva foarte rau in asta.
1. bebeul recircula dioxidul de carbon din spatiul ala atat de mic
2. exista pericol de supraincalzire, care stiu ca e cauza a mortii subite
Plus ca e de neinteles: de ce l-a mai scos afara, daca tot era acoprit cu un sac? da, practic, bebelusul ala statea ca inchis intr-un sac de plastic .

Sa va zic drept, io i-as fi zis foarte dragut si foarte politicos ceva (foarte serios vorbesc), da' nu m-a lasat barbate-mio sa ma duc .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna denizel,

Poti sa-i spui sub forma de gluma ceva, "o tineti la sauna de acuma?", sau "face o cura de caldura?". Dar in general e mai bine sa taci, sa tratezi cu ignor, ca s-ar putea sa te trezesti cu ceva in cap!
Depinde de fiecare, unii pot spune orice , oricui, fara sa aiba inhibitii, pe cand altii.... se gandesc mai mult la consecinte!

Din pacate la noi se vad des astfel de lucruri....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu ma abtin de la comentarii. Nu stim ce motive are fiecare sa faca ceea ce face ... Imi permit doar cu mamicile pe care le cunosc.




Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si eu cred ca depinde foarte mult de modul de abordare; cred ca daca i-ai fi spus zambind linistit :" nu credeti ca e prea cald pentru copil"? nu s-ar fi intamplat nimic. Cel mult cum ai spus si tu te-ar fi trimis la plimbare.
Eu nu as fi rezistat, i-as fi spus. Eu m-am bagat intr-o zi intre un copil de 3 ani si mama lui care il altoia cu nesat peste fata, nu inceta cu palmele, da palme nene nu gluma, fiindca scapase covrigul pe jos!
saracul copil nici nu mai plangea ca nu mai avea aer, iar eu, eram gata sa o pocnesc pe maica-sa. O tineam de mana sa nu mai dea in copil.
Nu am vazut asa ceva in viata mea!
Eu nu pot sa stau nepasatoare cand vad ceva ce nu e in regula; cat despre mamicile care se vaita ca li se dau sfaturi sau ca fiecare isi lauda copilul... lasati-le in pace! Eu una primesc cu drag orice sugestie sau sfat de la oricine; apoi selectez ce cred ca se potriveste pentru copilul meu. Nu cred ca cineva e rau intentionat cand da cate un sfat, pur si simplu asa gandeste si pace; iti place bine, nu da-i ignore si gata!
Hai ca m-am intins cam mult!
Pupici!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Da, mamagiuliei, nici eu nu sunt genul care comenteaza. Daca e sa ma iau dupa ce cred si aplic eu, pai as face observatie la jumate din parc :-))) Glumesc, desigur! :-)

Deci, nu as zice nimanui nimic legat de caciulita, paltonas, dat coca cola in biberon sau mai stiu eu ce vad zilnic.
Asa cum vad eu lucrurile, chestia cu folia care infasoara carutul mi se pare foarte periculoasa pentru copil. Asta este singurul motiv care as fi vrut totusi sa o intreb macar.

Chiar! Ar putea sa imi raspunda un medic? Putea bebelusul ala sa lesine sau altceva din cauza ca era acoperit carutul cu plastic si tinut in plin soare?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Eu m-am bagat intr-o zi intre un copil de 3 ani si mama lui care il altoia cu nesat peste fata, nu inceta cu palmele, da palme nene nu gluma, fiindca scapase covrigul pe jos!
saracul copil nici nu mai plangea ca nu mai avea aer, iar eu, eram gata sa o pocnesc pe maica-sa. O tineam de mana sa nu mai dea in copil.
Nu am vazut asa ceva in viata mea!


Of, Doamne! ....

Laura, bine ai facut!!!
Uite alta chestie la care nu trebuie sa ezitam in a interveni: parinti care isi bat copilasii :-((((((((( Daca nu noi, cine??????

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu nu ma prea bag sa dau sfaturi ca nici nu ma consider specialista, nici nu cunosc copilul respectivei ca sa stiu cum reactioneaza.
L-o fi scos fara folie si o fi racit... mi se pare aiurea sa ma trezesc asa, pe strada, ca stiu eu mai bine ca le prieste altora.
Poate pt. mine "cald" e de la 15 grade incolo... iar pentru femeia respectiva, de la 20.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Denizel, sunt de acord cu tine ca probabil ptr copil era f cald in carut sub folie, dar gandeste-te ca fiecare mama face ce vrea (ce crede ca e mai bine) ptr copilul ei. Gandeste-te la faza cea mai des intalnita (cred ca o patesc de cateva ori pe zi) cand mergi in parc si la 23 de grade, fara vant normal ca ti copilul fara caciula si majoritatea privirilor din parc se intorc catre tine si cateva "voci" te cearta ca dc nu pui caciula. Si la faza asta iti vine sa le zici vreo 2 ptr ca e copilul tau si ce le pasa lor. Asa ca cine stie...Poate ca in sinea ei mamica aceea credea ca face bine. Trebuie sa recunosc ca si eu am vazut asemenea mamici in parc. Puiul meu era la maneca scurta, fara soseta, fara caciula si pantaloni 3 sferturi si mamicile respective tineau copilashii in carut cu husa de vant deasupra *ca sa nu mai zic de husa de iarna*



Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Mergi la inceput