cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

sa-ti mai zic una: in noiembrie, anul trecut, asistenta noastra, o femeie pe cinste, cu principii sanatoase, suna la usa, pe la pranz. eu inca mai eram acasa, cu fie-mea. si intra, leoarca toata. acum explicatia. a venit sa vada un bebelus de 2-3 saptamani, la o vecina. ei bine, nu numai ca tocmai se daduse drumul la incalzire, chit ca era cald in ziua aceea, batea si soarele pe partea aceea a blocului. pe langa asta, in camera in care se gasea copilul, adanc cufundat in mai multe haine si sub o patura, mai exista si un calorifer electric. a incercat sa le explice oamenilor ca nu e bine ce fac, insa a intrat soacra in camera si a pus-o la punct, ca ea a mai crescut copii si stie ea ce face. avea copilul nu numai caciulita (asta by default), dar avea si manusi in maini, "ca are mainile reci".
a stat femeia la mine un sfert de ora, sa-si revina, ca i se facuse rau de cald (la noi erau geamurile larg deschise si era chiar placut).
finalul: pana acum, numai din ce stiu eu, mama si copilul au fost de doua ori internati cu pneumonie, apoi bronsiolita cu complicatii. de ce oare?

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ce ma distreaza pe mine e ca exact cucoanele astea, care tin copiii in casa infofoliti sa nu cumva sa raceasca, ii vor lasa mai tarziu pe aceeasi copii sa manance cu manutele murdare, sa bage crengute de pe jos in gurita, sa bea apa de la robinet si sa manance mere nespalate pe motiv ca asa se se fac anticorpii!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Luana super tare subiect!!

Ziceti, ziceti, ca ma mai inspir.

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157601437566417/" target="_blank">ARDEIUL !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

26 Octombrie...tu ai vazut pozele mele cu excursia?Iti propun un moment de respiro...Daphne avea atunci 2 luni!...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

chris ...superbe pozeeeee ..iar voi 4 sunteti de vis

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

douazecisisapte (chris), jos palaria! chiar ca mi-am clatit ochii.
din pacate noi n-am reusit sa ajungem prea des in afara orasului, neavand masina, cu copil mic si bagaje mari e mult mai greu. totusi, daca vreti sa vedeti mama denaturata (isi leaga copilul de ea, nu-si cumpara un marsupiu, tzz, tzz, tzz...)

http://picasaweb.google.com/horalucia/BusteniIulie2007?authkey=-5gh8kPx6o8

adela, ce bine, ce bine!!

diana, sa nu ma bati.. noi mai bem si apa de la robinet (eu nu suport gustul apei plate, prima sticla a aparut in casa dupa venirea Horei; ii dau apa plata, dar nu constant) si adunam toate crengutele, frunzele, conurile (din pacate si chistoace, ca-s puzderie, da' pe alea mama cea rea mi le ia repede!). in schimb ideea ca cineva i-ar da copilului fructe nespalate ma ingrozeste!! se pune?!

off-topic (sau nu): am o prietena ce lucreaza la regia de apa. si, dupa ce am nascut, am intrebat-o cum e cu apa de la robinet. eu beau numai din asta sau minerala, insa pentru Hora am folosit numai plata pana la un an. mi-a spus ca povestea cu giardia e chiar o poveste. nu se poate lua giardia de la robinet, datorita clorului din apa, e mai safe decat apa de izvor, de exemplu, care nu e dezinfectata nicicum. ca apa din bucuresti e apa buna, din ialomita si din arges si ca e unul din domeniile cele mai stricte, caci prin reteaua de apa se pot transmite, daca nu sunt foarte stricti, o infinitate de epidemii.
acum nu ridic in slavi apa de la robinet, nu ma intelegeti gresit; apa plata e la fel de buna, pentru cine suporta gustul (lipsa de gust). ideea era ca nu e periculos sa o bei. atat. acum, ca peste tot, parerile sunt impartite. mie mi-au ajuns explicatiile ei, mai amanuntite decat le pot reda eu aici si nu-mi fac griji.
pe de alta parte, mi se pare normal ca, daca ai cea mai mica umbra de ingrijorare in privinta retelei de apa, sa iei plata, pentru a fi mai sigur.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Superbe pozele,Octombrie!abia astept sa le vad pe cele de la Omul...pe cand?!...Si chiar imi place cum ai "ancorat"bebeul...Merci pt pont!...Albert a invatat sa mearga bine pe Retezat...Avea un an si vreo luna,cand am organizat o iesire cu cortul...Cu Daphne,am inceput de la 2 lunute...ii merge foarte bine,nu s-a imbolnavit niciodata...si nu-i sterilizez nimic...de la 1 luna jumatate...bem apa plata,ocazional!In rest...ne pregatim sa infruntam lumea!...Globul de cristal e un mit...se va spulbera atunci cand copilul va merge in colectivitate!Nu e bine sa fii parinte neglijent,dar e bine sa inveti copilasul sa lupte cu normalitatea...sa fie obisnuit sa se adapteze si mediului "nesteril"...Asta nu e ceva ce se poate dicta mamicilor;fiecare face asa cum simte....Ce e valabil intr-un caz...poate aduce consecinte dezastruoase in altul!...E bine sa stim asta...Si mai mult decat atat sa simtim ca puiul de om e pregatit pt fiecare etapa,sa nu-l supunem unor riscuri inutile...restul e vocea sufletului de mama!Ea simte cel mai mult...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Luana (am inteles ca asa te cheama, 26octombrie, sper sa nu fac o gafa), cred ce mi-ai spus tu cu apa de la robinet, insa nu am incredere deloc in tevile vechi de 30 de ani, ruginite si vai mama lor. Degeaba e buna apa, daca vine maronie in cele mai multe dimineti, la prima ora. In sfarsit, si eu folosesc, insa doar daca e fiarta, adica la ceai, ciorbite, etc. Iar in legatura cu toate mizeriile de pe jos, crengute (pe care fac pisu' toti cateii din parc), mucuri de tigara, sticle goale, etc. cred de asemenea ca singurul, da' singurul lucru pe care-l poate face copilul este hepatita A. Si nu cred ca asta inseamna sistem imunitar puternic. Cred in aerul de munte, apa de munte, soarele de dimineata, cred in miscare, sport, alimentatie sanatoasa, somn...doar astea ii pot intari copilului sistemul imunitar.

Multa lume imi da exemplu copiii de tigani, care uite in ce conditii traiesc si ce mananca si nu mai au nimic, sunt sanatosi tun. Da, corect, insa aia au mai avut inca 10 frati care au murit in primii ani de viata. Eu am si incercat sa ma conving ca am dreptate si am intrebat intr-o zi o tiganca cati copii a nascut si cati are. Mi-a spus ca are trei si ca i-au murit o pereche de gemeni si un baiat. In plus, daca ii intrebi pe copii aia cati ani au, sigur vei fi socata pentru ca arata cu cativa ani mai mici. La ei cred functioneaza inca foarte bine selectia naturala. Scapa cine poate!

Ma uitam la pozele voastre, sunteti o familie foarte frumoasa! Geniala faza port-bebe-ul!

Edit ca am vazut la semnatura, nu am facut nici o gafa!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

M-am intors. Sa-mi reiau ideea: eu nu judec si nu ma bag peste nimeni, nu invat eu vreo mamica/bunica/bona sa aiba grija de copilul din dotare. Nu ma dau rotunda. In schimb ma apuca pandaliile cand primesc indicatii pretioase fara a cere asa ceva! Gen: pune-i copilului caciulita in cap c-o trage curentul (afara 38 de grade Celsius!); saraca, are colici, moaie-i suzeta in tuica si-i trece... nu striga copilul pe nume pana la botez (si cum sa-i zic, "mey, chestie mica si urlatoare"? sau "mey, fato")... Oricum, sa fim sincere, sfaturile pretioase incep sa curga din momentul in care incepe sa ti se vada sarcina... Aici orice burticoasa poate completa lista: scuipa-ti in san cand vezi un om ars/ciung ca altfel iti iese copilul foarte sperios; nu te lega cu cordonul capotului de casa ca iese copilul cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului... Nu mai tin minte multe, ca astea se intamplau acum vreo 6 ani...
Insa imi aduc aminte cum o plimbam pe fii-mea in parc, veneau copii sa o ia de manuta, sa o intrebe ceva si mamicile respective cand observau ca fii-mea sta in carucior si nu poate merge veneau si-si luau copiii urgent de langa Daria, ca si cand ar fi contagioasa... Prietenei mele Paula i s-a intamplat la fel, tot in parc, cand o mamica a intrebat-o daca "se ia"...SD-ul de la printesa Alexandra... Bineinteles ca Paula i-a raspuns, cu lacrimi de furie in ochi ca "da"... Iata ca ignoranta cuprinde si atitudinea fata de copiii speciali...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

In ce priveste exemplul cu tiganii: nimic mai gresit. Din pacate am stat destul de mult cu Daria prin spitale si am vazut, de exemplu, la Gr. Alexandrescu, la ORL (tot exemplu, ca noi eram la Terapie Intensiva...) era plin de mame cu copii creoli... Intr-adevar sunt mai mici decat ar fi trebuit sa fie la o anumita varsta, rezistenta si imunitatea organismului sunt facute praf de mersul in picioarele goale toamna/iarna, de mancatul de prin pubele, de dormitul in praf alaturi ca cainele satrei (ca sa-i tina de cald, nu de alta)...

Mergi la inceput