cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by saphir

Eu cred ca pe NIMENI nu trebuie sa intereseze de NIMENI, de cum isi cresc altii copiii sau de cum ii cresti tu pe ai tai.
E problema fiecaruia de ce ii da de mancare copilului, de cum il imbraca etc.
Cred ca ar trebui sa incetezi sa mai judeci pe cei din jurul tau si sa "plangi" de mila altor copii.

Si spun asta, de ce?? Pentru ca si eu am fost judecata de unii foarte intelepti, care nu stiau care sunt problemele mele de mancare cu copilul si ca i-as fi dat aproape orice numai sa manance ceva. Asa ca, parerea mea este ca, atata vreme cat nu vezi un copil traumatizat de parintii sai, batut, trantit, aruncat, jignit etc, sa iti vezi de treaba ta. Fiecare face ce crede ca e mai bine pt copilul sau.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

De acord...

Fiecare mamica este unica la fel si instinctul matern.

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by saphir

Eu cred ca pe NIMENI nu trebuie sa intereseze de NIMENI, de cum isi cresc altii copiii sau de cum ii cresti tu pe ai tai.
E problema fiecaruia de ce ii da de mancare copilului, de cum il imbraca etc.
Cred ca ar trebui sa incetezi sa mai judeci pe cei din jurul tau si sa "plangi" de mila altor copii.

Si spun asta, de ce?? Pentru ca si eu am fost judecata de unii foarte intelepti, care nu stiau care sunt problemele mele de mancare cu copilul si ca i-as fi dat aproape orice numai sa manance ceva. Asa ca, parerea mea este ca, atata vreme cat nu vezi un copil traumatizat de parintii sai, batut, trantit, aruncat, jignit etc, sa iti vezi de treaba ta. Fiecare face ce crede ca e mai bine pt copilul sau.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

De acord...

Fiecare mamica este unica la fel si instinctul matern.

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu cred ca oricum ai da-o ..oricum ai lua-o ..ne inscriem toate intr-o categorie sau alta ...si vorbesc aici despre toate mamele de pe pamantul asta si acum sa ma explic

daca faci totul ca la carte si il mai iei pe "aoleu copilul " in brate ...esti de moda veche , atotstiutoare ..creste copilul incotosmanit , bolnavicios ...daca esti mai libertina si ii dai copilului o anumita libertate atunci esti inconstienta ...
si uite asa fara sa vrei cazi intr-o parte sau in alta ..chiar daca nu pe de-a intregul, dar trebuie ceva in ceea ce faci care sa nu convina lumii.

Cand baiatul meu cel mare era bb era o doctorita batrana da care ne duceam din cand in cand , nu era doctora de familie si ea mi-a spus " Pe un copil , trebuie sa il tratezi asa cum te tratezi pe tine ..daca tie iti este cald fii sigura ca si lui ii e cald , daca lui ii e frig si tie iti e racoare" .Nu stiu daca am facut bine ..daca am facut rau ...am facut ceea ce am simtit ( in special la cel mic pe care l-am crescut exclusiv singura departe de orice sursa de "nu e bine ") ..iata cateva exemple ptr care sunt sigura ca multi m-ar da afara de pe forum ...la 4 luni jumatate s-a infruptat dintr-o lasagnia ... eram cu capul in alta parte dupa baiatul cel mare si inca o fetita care se certau si el a bagat mana in farfuria cu lasagnia si a mancat ..ce era sa fac ??? sa il pun sa vomite ? ..asta fost .nu a avut nimic nimicutza...apoi pe la 8 luni ( mergea tinandu-se de toate alea si de-a busilea ) a furat tot asa o prajitura ..pana sa realizez eu( aveam musafiri ) el a si mancat-o sub masa... a mers bine cu mancatul mereu( manaca orice ii pui in fata niciodata nu mi-a zis "nu imi place ") la 1 an am inceput sa ii dam tot ce mancam noi ( nu prea suntem consumatori fast food asa ca nu avem asa ceva in meniu ) ... acum la 2,6 ani si sta pe net ..se joaca pe pc ... nu am ce sa ii fac ...stau cu el pe afara , in parculet , la fotbal , mergem la muzee , mergem la copii ..e cum vine acasa in pc se infige .Nu va exagerez ca se joaca anumite jocuri mai bine decat fiul meu cel mare care are aproape 10 ani ..iar pe you tube ,chiar daca nu stie sa scrie si sa citeasca stie exact unde sa isi gaseasca melodiile favorite si personajele indragite ( dovada http://nl.youtube.com/watch?v=60U0UN5jPfM )
Nu odata am fost catalogata inconstienat ca il pun pe copil la pc ..nu il pun eu ..se pune singur ..iar din n motive nu pot sa desfintez pc-ul ..si e atat de smecher ca stie sa ii de-a drumul chiar daca e orpit din spate de la sursa .
O fi bine ..o fi rau ..nu stiu ..ceea ce va pot spune este ca pana acum nu am fost nicodata in vizita la doctorul de familie ( normal am fost la controalele obligatorii si vaccinele dar nu se fac la el ) ...nu am avut niciodata probleme si chiar daca nu vb bine , dar intelege si vb 3 limbi ...e mult peste media copiilor de varsta lui si nu o spun eu ,ci ultimul control la CB ( un organism olandez care ar echivala la noi cu fel de protectia copilului+doctor +psiholog etc ).
Incerc pe cat posibil sa ma adaptez si eu la el ...poate sunt o mama denaturata ..o mama inconstienta...asta nu inseamna ca nu imi iubesc copilul sau ca nu ma intereseaza ceea ce fac ... nu stiu dupa mine copii mei sunt unicii in masura sa ma judece cand vor fi mari si mai cred noi toate ..vrem ce e mai bun ptr copiii nostrii ..acum ramane de vazut care este conceptia fiecareia dintre noi de a realiaza acest bine ..nu trebuie sa ne certam ..nu trebuie sa judecam ...nu tre sa ne suparam ,tocmai ptr ca stim ca incercam sa facem tot ce putem pentru ei ..pentru ca ei si numai ei sunt cei care ne pot judeca .

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Luana, estem!!!
asteptam de mult un subiect de genul
sunt pe fuga, plina de moloz, dar prezenta...

P.S. si sa nu uitam clasicul: "nu-l mai tine, draga, in brate ca se invata asa si il rasfetzi!!!"(asta vis-a-vis de bebelusi de cateva saptamani) A mea deja fuge din brate acum sa exploreze singura si mama mama ce-as mai tine-o..

P.P.S. revin

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by tlaura

parerea mea? ca voi nu aveti probleme si le cautati prin alte parti!
Eu sunt de acord cu ce a spus saphir! Fiecare isi cunoaste copilul si fiecare si-l creste dupa cum crede. Da, sar la gatul unui parinte care isi maltrateaza copilul, dar nu am sa-i smulg din mana unui copil o bucatica de, fie el si cips, ca vezi Doamne se otraveste copilul! Eu nu spun acum ca e bine sau e rau, dar voi care spuneti de celelalte mamici care indreznesc cate un sfat ca se cred atotstiutoare, mie asa imi pareti voi cele care va oripilati de ceilalti! Nu cred in indoparea copilului cu biscuiti, cipsuri, bomboane sau alte crantanele care sa suplimenteze mesele, dar nici nu o sa duc o cruciada impotriva unui biscuit sau a unei gogosi!
Hai sa fim seriosi acum! Cat despre infofolit, imbracat, etc., am dat eu odata un sfat unei prietene cum sa-si imbrace copilul (al meu a mers doar in tricou la patinoar), al ei a racit cumplit iar Andrei nu a avut nimic! sau acum la mare Andrei sta in apa rece ca gheata cateodata, si nu are nimic, iar ceilalti copii dupa 10 minute incep sa stranute si sa tuseasca. Asa ca eu nu mai spun nimic nimanui, pentru ca fiecare isi cunoaste copilul.
Nu mai fiti atat de radicale! E foarte bine ce vreti voi pentru copii vostri, dar nu ne puneti la zid, pe noi celelalte care le mai scapam si cate un biscuite, ciocolata sau o gura de fanta!

Laura, mama lui Andrei

Poze

SUBSCRIU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

dragele mele, m-ati facut fericita! ce bine ca "esteti"!!

dianocica, hai cu mine in parc. doar ca eu merg in morarilor, ior, 23 august. aici deja e ok, le-am scandalizat io, daca aparem doua deja incep sa fuga (vorbesc de babele cu grija altuia)

saphir, tlaura, m-ati inteles gresit. eu NU spun nimanui ce sa faca, nici in ceea ce priveste mancarea, nici imbracatul, nimic. nu am dreptul. ar fi o ipocrizie sa dau eu cu gura si apoi sa ma ofuschez cand altul face la fel. intr-un singur context da, dau sfaturi. am cateva prietene cu copii mici si cu ele mi se pare normal sa ma manifest, daca eu stiu ceva si ele nu, le impartasesc. daca nu vor sa tina cont, am tacut. la fel de normala mi se pare si reciproca.

insa, da, e dreptul meu sa fiu deprimata cand vad ca nimeni nu se ocupa de acest fenomen, pana la urma nu crestem rosii, iese recolta, bine, nu, iarasi bine. sunt copii, ar trebui sa existe programe de informare, sa li se explice parintilor (multi nu au de unde sa invete!) care e diferenta intre o bacterie si un virus, la ce folosesc antibioticele, ca nu le intra apa in cap daca se uda la urechi si altele, si altele..
sunt indignata ca nu se face nimic in sensul acesta. medicii de familie, o campanie a ministerului sanatatii, educatie, unul, oricare.

nu ma bag in ciorba altuia doar pentru a avea subiect de carcoteala, dar ma doare pentru ca mi se pare important. poate cel mai important lucru din lume. si mai cred ca a-ti indopa copilul cu cola la un an si crapfood e cel putin la fel de grav si lasa urme la fel de adanci ca orice alt fel de abuz. tot abuz se cheama, doar ca e vorba de metabolismul si organele interne ale copilului, nu e o vanataie sa se vada.

allesia, nu cred ca cineva ar putea pune problema alimentatiei nepotrivite cand e vorba de accidente. discutam aici de un stil de viata. nici nu mi-ar trece prin cap sa blamez pe cineva pentru trasnaile pe care le face copilul. cat despre calculator.. ce sa zic. in principiu, noi ne-am propus sa o tinem departe de computer/televizor. insa nu stiu ce va fi, caci deja am aflat singura regula generala privind cresterea unui copil: socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. deja ne tinem cu greu de unele lucruri si nu mai judec asa usor cand aud ca altora nu le-a iesit cate ceva. e, sa avem noroc si tenacitate mai mare ca a lor...

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Noe, bine-ai venit!

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Una e o gura de Fanta din cand in cand, si alta e Cola in fiecare zi. Sau, daca nu Cola, macar o acadea, ceva...un colorant, un conservat acolo...

Si Ianca (are 3 ani) mai scapa uneori la prostii de genul asta, ii mai da si bona prin parc, insa ideea e sa nu faci asta ca si cum i-ai face un bine copilului. Ci sa gandesti exact asa, o gura de Fanta uneori nu inseamna nimic. Dar sa ii cumperi pe motiv ca e bun si sa faci si un obicei solid din asta, mi se pare inconstienta.

Pana la doi ani, cat am stat acasa, copilul meu a mancat foarte sanatos si echilibrat. Nu a stiut ce e aia ciocolata. Inghetata nu a mancat nici acum, si are trei ani. Nu vad de m-as grabi cu "bunatatile" astea, care nu ii aduc nimic bun. mai bine un iaurt decat o inghetata. Si nu ma supar pe cei care nu fac ca si mine, ci pe cei care rad de de ce fac eu (si implicit de toate cartile de cresterea si ingrijirea copilului) si si ma considera exagerata...Pe cei care sustin si vor sa ma convinga ca e bine cum fac ei, cu sarmale de la 6 luni.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Luana, te iubesc,zau!

Esti pe sufletul meu si asa de bine le-ai spus tu...ca un om mare!
Ma oftici ca stai cam departe de noi si nu putem incinge hora mamelor denaturate dar poate facem odata o iesire furtunoasa sa scandalizam mamaile.

Eu dintre toate sunt "fan inrait" al scufelor de interior.Ma strange de gat cand vaz cate un biet cupil cu caciula in casa.MOR!!!
Ar mai fi multe de zis da stai sa culc cupiii(sau ei pe mine...)si ma intorc (oare?).
Pup fetele care este.

Mergi la inceput

diana, ai dreptate (iar!):))
de fapt nici nu cred ca ar fi indicat sa ii refuz vehement macdonaldismele astea. vorbesc de mai tarziu, cand va intra in comunitate, va vedea la altii si va voi si dansa. daca i-as interzice n-as face altceva decat sa-i intaresc dorinta. vom avea si noi, sporadic, tangenta cu crapfoodu'(asezonata cu un dispret sanatos), da deocamdata incercam sa formam gustul pentru mancare "de-adevaratelea"

quote:

Nu vad de m-as grabi cu "bunatatile" astea, care nu ii aduc nimic bun. mai bine un iaurt decat o inghetata. Si nu ma supar pe cei care nu fac ca si mine, ci pe cei care rad de fac si si ma considera exagerata...Pe cei care sustin si vor sa ma convinga ca e bine cum fac ei, cu sarmale de la 6 luni.

my point!

irinuca,
si off-topic: m-ai innebunit cu pozele tricolore. sunt splendide, atat pozele cat si copiii! si cea cu roata, din setul de la mare. de fapt toate sunt enervant de misto. raluca pare de-o seama cu Hora mea. da, serios, lasi asa copiii liberi, sa alerge?!! transpira si racesc! unde mai pui ca se murdaresc si au haine curate pe ei. nu-i pacat???!
facem iesire furtunoasa, facem, ca io tot umblu cu fie-mea de la o luna prin tot orasul. say when

io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput