cine mai inoata impotriva curentului?
ei bine, eu am ajuns la capatul puterilor (a se citi cu nervii in pioneze). datorita minunilor pe care le vad in jur. si n-am ce face.
am ajuns ca, aproape la fiecare postare ori in discutiile cotidiene, sa fac ce fac si sa ajung tot la ce ma calca pe nervi..
punctual:
copii infofoliti. in luna iulie, dupa o ploaie, cand, in sfarsit, se putea respira, cu caciulita. "ca e curent in parc".
copii de un an carora li se pune in mana punga de chio chips cu barbeque (sau altele din aceeasi categorie). "sa stea cuminte, ca prea se fatzaie".
copii care rontaie intr-una ceva, biscuiti, PUFULETI, GOGOSI si lista nu s-ar termina. "ca e bine pentru stomacel, sa nu macine in gol".
de antibiotice nu mai spun, e deja clasic subiectul.
copii mici, ce inca nu merg, care toata vara au iesit numai cu "shosetzele" in picioare, "ca, totusi, le e frig la piciorutze".
am scos toate semnele de exclamare, deja am inceput sa alunec din indignare in greata.
nu am ce face. fiecare e indreptatit sa isi creasca asa cum crede el copilul. respect aceasta libertate.
buun. si ce vrei matale? ma veti intreba
pai vreau sa imi faca cineva o operatie la ochi, sa-mi puna ochelari, sa nu mai vad toate aberatiile astea, ca ma consum aiurea de mila copiilor, imaginandu-mi cum vor fi mai tarziu. am vazut copil de zece ani, cu bunica, amandoi aveau vata in urechi (luna trecuta!) "ca bate vantul si il trage curentul".
si as mai vrea sa primesc acelasi lucru. caci daca eu ma abtin, babele de la bloc, din parc, agatate de banci cu basmalele in cap, bonele, celelalte mamici, in fiecare zi cateva dintre acestea trebuie sa ma educe pe mine.
ca e copilul prea dezbracat.
ca nu e bine sa o lasi desculta la nisip, trage (mai bine cu ciorapei, apoi o iei la plimbare cu nisip in ei, ca senzatia stim ca e f placuta!).
ca de ce nu o las sa ii dea ceva de papa, copilul pofteste (ii indeasa in mana, fara sa ma consulte, ororile descrise mai sus. evident ca le iau si le returnez sau arunc).
ca.. ca mai ce? nici nu mai stiu, sunt atatea.
a, si sunt nebuna ca nu-i dau biscuiti cu zahar, ca nu-i dau intre mese decat lapte, ca mananca tot de la frigider de cand avea o luna si am inceput sa suplimentam cu lapte. faptul ca nu a racit niciodata si ca n-a facut rosu in gat nu are nici o relevanta, "m-a ferit Dumnezeu, ca la cum o cresc putea sa fie vai de capul ei"
am scris in speranta ca mai gasesc nebune. ca e obositor sa inoti impotriva curentului. e evident ca asta voi face si in continuare, dar apartenenta la un nucleu de persoane la fel de "deranjate" mi-ar face ziua mai buna.
esteti, esteti? v-astept!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
Raspunsuri
bird70 spune:
Cand eram in Romania si duceam fata la bazin, era un baietel in grupa cu ea, mai grasut, dar tare simpatic. Mama lui avea ceva pregatit pentru el sa manance imediat ce iesea din apa pentru ca apa 'il suge' si il indopa in timp ce il stergea. Apoi in timp ce eu uscam pletele fetei o urmaream cum scotea apa din urechile odorului cu o pompita
.
Cand eram acolo ma enervam si eu cand mi se facea observatie ca e dezbracat copilul, sau ca il scot afara nebotezat, sau ca nu are caciula sau alte prostii din astea. Acum vad situatia ca pe o lipsa de educatie si ca pe o expresie a anxietatii oamenilor. Daca copilul intra in contact cu un virus va face o viroza indiferent cat de imbracat este sau cate caciuli are in cap, dar oamenii trebuie sa creada ca pot controla macar intr-o anumita masura situatia si atunci se agata de prostiile astea.
saphir spune:
Eu cred ca pe NIMENI nu trebuie sa intereseze de NIMENI, de cum isi cresc altii copiii sau de cum ii cresti tu pe ai tai.
E problema fiecaruia de ce ii da de mancare copilului, de cum il imbraca etc.
Cred ca ar trebui sa incetezi sa mai judeci pe cei din jurul tau si sa "plangi" de mila altor copii.
Si spun asta, de ce?? Pentru ca si eu am fost judecata de unii foarte intelepti, care nu stiau care sunt problemele mele de mancare cu copilul si ca i-as fi dat aproape orice numai sa manance ceva. Asa ca, parerea mea este ca, atata vreme cat nu vezi un copil traumatizat de parintii sai, batut, trantit, aruncat, jignit etc, sa iti vezi de treaba ta. Fiecare face ce crede ca e mai bine pt copilul sau.
Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
Claudelu spune:
Luana draga, io nu ma mai consum, am trecut de mult de perioada in care ma agitam pentru orice rahatel.Eu sunt una dintre norocoasele care au o mama extraordinara si ma scapa de gura si "amabilitatea" babelor din fatza blocului. Le-a pus mama la punct pe toate si acum nici una nu indrazneste sa-i ofere lu Raul ceva fara ca in prealabil sa ne intrebe ![]()
Iar de felul celorlalte mame de a-si purta copilasu nu ma intereseaza...si stii de ce? pentru ca orice le-ai spune o iau drept insulta sau si mai rau, considera ca te dai o atotstiutoare. Asa ca fiecare faca cum considera cel mai bine.
Pe mine de ex ma enerveaza asa zisele prietene care au si ele copilasi. Iti spun si de ce...al meu desi are 3 ani si 4 luni e ffffff indragostit de suzeta si sincer spun eu nu m-am zbatut deloc sa-l dezvat de ea. Consider ca degeaba ma zbat eu ca musca pe uscat daca el nu e pregatit sa o lase. Ma deranjeaza, ba nu chiar ma enerveaza cand le aud ca-i spun piticului ca e rusinos sa poarte suzeta la varsta asta. Da draga lasa-l in pace, e placerea lui. El e "indragostit" de ea asa cum fiica uneia dintre ele e "indragostita" de paturica
Si pe astea le-am pus la punct si acum sper sa nu mai aud acest repertoriu ca pe bune, ma oboseste ![]()
Darria spune:
Bun venit in club
Nu ma deranjeaza cand vad in jurul meu alte "obiceiuri"(fiecare isi creste copilul cum doreste) ci cand unii atostiutori imi spun sa procedez la fel. M-a deranjat inainte cand radeau unii de alimentatia(incerc sa respect recomandarile medicilor) ce o primeste fetita dar m-am obisnuit si dau "ignore".
Cand era fetita mica(de cateva saptamani) eram un pic dezorientata de aceste mamici, vedeam copilasi mai imbracati decat a mea si ma gandeam ca poate gresesc eu dar noroc de mos Spock si internet.
denizel spune:
quote:
am scris in speranta ca mai gasesc nebune. ca e obositor sa inoti impotriva curentului. e evident ca asta voi face si in continuare, dar apartenenta la un nucleu de persoane la fel de "deranjate" mi-ar face ziua mai buna.
esteti, esteti? v-astept!
Luana siHora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
Estem, estem, Luana, fii linistita! :-))
Eu sunt o inotatoare contra curentului si, ce sa-ti zic, ma lupt cu cc curenti puternici, nu gluma
O prima faza este sa te simti depasita de situatii si obosita dar, nu trebuie sa disperi: urmeaza la un moment dat, faza in care vei simti ca, de fapt, esti elitista :-))
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
miereamara spune:
Da, ii infofolesc de nu se poate, ca sa nu ii traga curentul, dar cand te duci cu copilul in vizita, il pupa toti, de la bunici , la matusi si vecine, ori cine se mai nimereste pe acolo
. Eu am alergie la bale cleioase de bunica sau vecina pe fatza mea sau a copilului...Cred ca o sa am un razboi in familie pe tema asta..
In rest de acord cu tot ceea ce ai spus mai devreme 26octombrie.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
diana21 spune:
Cea mai tare faza, tineti-va bine!!! Bona mea credea ( si probabil inca mai crede) ca piticii TREBUIE sa manance bomboane in fiecare zi pentru ca altfel le scade glicemia!!!
Acum stiu sigur ca nu-i mai da copilului (dar doar pentru ca i-am spus ca ne-a interzis d-na dr. dulciurile pentru ca ii irita intestnele...avem noi niste problemute mai vechi...si m-a crezut. Altfel, nu scapam...)
saphir, si mie mi se rupe sufletul cand vad pitici de un an si ceva, doi, cu sticla de Cola in brate, de exemplu. si nu cred ca mamele/bonele care le dau copiilor asa ceva o fac cu scopul de a-i distruge. este vorba doar de INGNORANTA. Si atunci, imi asum riscul sa-mi iau rosii in cap, dar macar incerc sa-i spun ce efecte are nepasarea asta pe termen lung.
Si eu am avut si am grave pb de alimentatie cu fetita mea, e o poveste lunga...ideea e ca la noi mesele sunt un chin...si totusi, am preferat sa sarim peste o masa, decat sa-i dau chipsuri doar pentru a avea ceva in stomacel. Copilul meu si acum, la trei ani, mananca doar legume fierte si doar in cirobita. Nu accepta la felul doi nimic in afara de piure de cartofi si spanac cu ou. Nu a gustat inca rosie, ardei, cstravete, etc. Nu stie cum e o cireasa (a reusit performanta, in vara asta, sa linga o cireasa vreo trei ore, ca pe acadea, si apoi sa o arunce). Are zile cand sare complet peste pranz si traieste doar cu mar, banana si lapet cu cereale in ziua aia. Si cu toate astea nu-i dau gogosi de prin parc, prajite in ulei, nu-i dau chipsuri, nu-i dau pufuleti...Oricum nu-i aduc nici un beneficiu, mai bine sa fie flamanda...De acord cu tine insa ca nu trebuie sa judeci pe nimeni prin prisma principiilor si faptelor tale.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
dianocica spune:
ok, are tricou rosu, da' era asa greu sa-i pui si o ata rosie la mana? sa nu se deoache?
a, nu ii dau biscuiti cu gluten. ii dau din astia gen petit beurre no name ca pe astia nu scrie ca contin gluten (asta era la case ...avansate..).
vai, dar ce gras e..cat are. 7 luni? a, si io am o nepoata de 7 luni asa grasa.e bolnava. ... nu merge, nici in fund nu sta decat daca o pui....o fi tiroida ...si la el tot asa e , sigur...
estem. pana obosesc. si nu mai duc nici macar in parc singura. numai daca stiu ca ma intalnesc cu cineva sanatos la cap. si frustrarea asta fara margini tot nu trece...
diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
akella spune:
Draga mea, stai linistita ca nu esti singura nebuna... Si eu mi-am aratat de nenumarate ori coltii de tigru (dupa zodiacul chinezesc
) la o multime de "atotstiutoare", precum si la o multime de tinere mamici ignorante, cum zicea o antevorbitoare... Am invatat in timp sa nu ma mai agit degeaba, sa nu ma mai consum, pentru ca nu pot indrepta singura educatia/parerile adanc infipte in creierele unor stimabile doamne, mai mult sau mai putin in varsta...
Of, ar fi multe de scris aici, dar am ardeii pe foc, ca de dimineata bucataresc si parca nu se mai termina...
tlaura spune:
parerea mea? ca voi nu aveti probleme si le cautati prin alte parti!
Eu sunt de acord cu ce a spus saphir! Fiecare isi cunoaste copilul si fiecare si-l creste dupa cum crede. Da, sar la gatul unui parinte care isi maltrateaza copilul, dar nu am sa-i smulg din mana unui copil o bucatica de, fie el si cips, ca vezi Doamne se otraveste copilul! Eu nu spun acum ca e bine sau e rau, dar voi care spuneti de celelalte mamici care indreznesc cate un sfat ca se cred atotstiutoare, mie asa imi pareti voi cele care va oripilati de ceilalti! Nu cred in indoparea copilului cu biscuiti, cipsuri, bomboane sau alte crantanele care sa suplimenteze mesele, dar nici nu o sa duc o cruciada impotriva unui biscuit sau a unei gogosi!
Hai sa fim seriosi acum! Cat despre infofolit, imbracat, etc., am dat eu odata un sfat unei prietene cum sa-si imbrace copilul (al meu a mers doar in tricou la patinoar), al ei a racit cumplit iar Andrei nu a avut nimic! sau acum la mare Andrei sta in apa rece ca gheata cateodata, si nu are nimic, iar ceilalti copii dupa 10 minute incep sa stranute si sa tuseasca. Asa ca eu nu mai spun nimic nimanui, pentru ca fiecare isi cunoaste copilul.
Nu mai fiti atat de radicale! E foarte bine ce vreti voi pentru copii vostri, dar nu ne puneti la zid, pe noi celelalte care le mai scapam si cate un biscuite, ciocolata sau o gura de fanta!