cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

si io, si io aici printre voi...de inotat, a inotat merreu contra curentului...dar cui ii pasa? mie una nu-mi pasa deloc..si am si o vorba..poate ca-s cam dura da cine nu vrea, duca-se..nu trebuie sa ma aprobe nimeni in ceea ce fac si nici nu cer aprobarea nimanui...m-o bate DD mai sus daca gresesc...Mariei, desi acum are aproape 7 ani si intra la toamna la scoala, nu i-am dat pufuleti, cipsuri, acadele, etc..decat ffff rar, cred ca le poate numara pe degete..i-am luat sa le guste, sa stie ce sunt, i-am explicat ce sunt si cat de nocive sunt ptr organism, etc..si acum desi pofteste cate una alta stie ca nu-s bune...mai naspa este ca mai intreab acate o mamica care-si regalaeaza copilul cu tampeni cu intrebari de genul : "tu nu-ti iubesti copilul suficient de mult incat sa nu-i dai sa manance toate prostiile??" desi eu nu i-am spus niciodata ca mamicile respective nu-si iubesc copii, am incercat doar sa-i explic ca nu sunt bune, ca este decizia fiecaruia ce da copilului sa manance si ca poate unele dintre ele nu cred ca le fac rau, etc...insa ea a tras singura acea concluzie...eu nu consider asta, adica ca respectivele mamici nu-si iubesc copii, insa consider ca ne-ar face bine campanii organizate ptr.informarea opiniei publice..sau cursuri sau orice...cum spunea si Luana...si tot timpul aud prin parc : de ce nu le dati doamna pufuleti/snaksuri, sticsuri, etc, ca doar nu le omoara...si eu le multumesc frumos dar le refuz, ele imi compatimesc copii si uite asa trece vremea...acuma nu va imaginati ca nu le dau nika, doar ca cele care le fac rau..cu strictete, o data pe an ..si in definitiv, mai bine suport oprobiul public si am copii sanatosi...acum, nu stiu ce ma fac cand intra la scoala si o sa-si poata cumpara singura cea mare..vom trai si vom vedea..
hai ca va pup, spor la inot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Sa ma bag si eu pe-acilea...
Eu m-am suparat cand am mers la vaccinul de un an - o asistenta i-a oferit foarte senina un covrig sarat (cu branza) la Paul.
Si eu l-am luat frumos si i l-am dat inapoi "multumim, noi am mancat si nu papam intre mese" (fara completarea necesara"porcarii de-astea")
Raspunsul a fost revoltat, s-a uitat senina la mine "tu de unde ai mai aparut?" si mi-a spus "la copii le plac foarte mult, de ce va suparati?"
Eu cred ca asta e ceva care revolta bunul simt - faptul ca ignoranta nu e in randul oamenilor, pur si simplu, ci e in randul celor care ar trebui sa ne ajute sa nu mai fim ignoranti.
Eu nu ma astept ca asistenta de la cabinetul medical sa fie expert nutritionist - departe de mine acest gand - insa mi se pare oribil sa te apuci sa hranesti un copil de 1 an cu snackuri fara ca respectivul copil sa fi cerut macar, si mai ales fara sa intrebi "apartinatorul", Paul era de manutza cu mine, mama lui.

Asta mi se pare o tema de gandit... departe de barfe si de pretentiile de expertiza - acuma am si eu prunc, abia astept sa ma dau mare ca stiu tot despre crescut copii .

Oana Rusu - mamica de Paul-Victor, din 21 iunie 2006
Am implinit un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Revin cu precizarea ca, desi sunt anti-junk food pentru copil, nu vad nici o nenorocire daca in parc ii da cineva vreun pufulete sau 2 chipsuri, mai ales ca grasul meu se baga in punga omului, e tare pofticios. Si nu-mi place sa-i fac pe ceilalti sa se simta prost smulgandu-i copilului bomboana din mana. Eventual, daca vad ca are prea mult din produsul oferit, il sustrag eu pe NV si uite asa se ingrasa mama (ca alfel ma abtin )

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

si eu sunt contra curentului, si tocmai de aceea nu caut in mod deosebit prietenia bunicilor/bonelor de prin parc. mai neplacut e ca ma abordeaza ele pe mine, cand trec pe langa noi, printre altele admonestandu-ma ca de ce ii schimb scutecul in parc ,,pe vremea asta"-respectiv 20 si ceva de grade; nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi mai incolo putin, cand va creste si fata mea si va merge la groapa de nisip, unde apropierea este inevitabila, si unde vor incepe ca de obicei comparatiile ca ,,al meu face asa si e cel mai bine". eu nu inteleg de ce trebuie sa ma convinga de un lucru sau altul. eu nu fac treaba asta, las oamenii in pace, si nu inteleg de ce trebuie sa se gaseasca o tanti oarecare, care nu m-a mai vazut in viata ei, sa imi dea sfaturi. parca vad privirile dezaprobatoare ca nu e infofolita dupa cum ar vrea ele, sau ca de ce mananca aia si nu aia, cum li se pare lor ca ar fi indicat.

am vazut si eu multe minuni, cele mai dese legate de felul in care sunt imbracati copii. nu o sa uit 2 situatii: cald afara de stateai cu limba scoasa, era dupa 12, iesisem sa cumpar ceva, si o mamica in bretele avea bebelusul in landou, cu -tineti-va bine- bluza cu maneca lunga, grosuta, cu paturica, si cu o jacheta, ceva de-al mamei, pe deasupra. ma mir ca nu lesina de cald amaratul ala de copil. in schimb, parasolarul nu era tras si il batea soarele din plin.
celalat caz, tot in timpul caniculei, o mamica in rochita subtire, vaporoasa, si un bebe in hanorac gros, cu maneci evident lungi si cu gluga trasa pe cap.

concluzia? nu stiu care ar fi...pt ca din cauza celor care se cred buricul pamantului si se poarta de parca le-ar sti pe toate, refuzam sa primim un sfat -poate- avizat si privim cu reticenta orice intruziune in modul in care ne crestem copiii, desi poate uneori observatiile sunt pertinente.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Nu sunt mamica. Si fac precizarea de la inceput pt ca sa nu primesc replici de genul "nu esti mama si nu stii".
Nu sunt mama si nu stiu. Dar stiu ceva de la voi. De la mamicile care in alte subiecte au sustinut dreptul la viata al embrionului, interzicerea avortului si asumarea responsabilitatii unei noi vieti.

Dar in plus, spun eu, ca acel copil are dreptul nu numai la viata. Are dreptul la o viata de calitate! Are dreptul sa manance sanatos, sa traiasca sanatos si sa respire un aer curat. Si totusi acum nu mai e dreptul copilului ci e al mamei.. mama isi cere dreptul sa-si creasca copilul asa cum doreste....
Personal sunt pentru a merge "impotriva curentului" dar cum nu sunt mama.. nu am de unde sa stiu ce e bine, nu?

Sa nu va luati de mine... poate gresesc.. poate nu.. voi ce ziceti? Are si copilul nascut un drept?

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Cu chestia cu fumatul nu ati reusit sa ma convingeti...fumatul nu-i bun, si gata...si va spune asta o fosta fumatoare la greu...
sa nu ne intelegem gresit. sunt de acord ca fumatul e una din cele mai mari porcarii ever. DAR. mi se pare normal sa lauzi progresul, oricat de mic.

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Cami30, eu cand am afirmat ca a fi hranit cu laptele mamei lui este un drept fundamental al copilului si nu o alegere a mamei am primit nu rosii ci ditamai cataroaiele in cap......
Si ca sa iti raspund la intrebare NU exista un drept al copilului ci vointa parintelui. Iar aceasta este mult influentata de egoismul, incapatanarea, receptivitatea la noutati si, nu in ultimul rand, nivelul de cunostinte.

In alta ordine de idei, ce aveti, frate, cu pufuletii (ma refer la aia romanesti, din malai sare si ulei nu la alte snacksuri asemanatoare)? Dar cu covrigii aia cu sare sau cu mac de 50 bani bucata?
Hai sa nu exageram totusi......
Gogosi si alte prajeli, fast-foodurile, sucurile din comert, mezelurile, conservele, margarina, si lista poate continua, da, inteleg sa fie total contraindicate pana la o anumita varsta (de fapt greutate, pentru ca asta conteaza in determinarea nocivitatii unui produs si nu varsta).
Dar, pufuletii, covrigeii, sticksurile, floricelele, grisinele sunt cred eu mult mai inofensive decat bomboanele si alte dulciuri rafinate.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Cami30, ma faci sa rad...deci tu esti pro avort dar numai pentru ca sustii drepturile copilului

adica da, mai bine sa-l omoare decat sa-i puna caciulita si sa-i dea pufuleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

fdoina ma intelegi total gresit. Nu am afirmat vreodata ca sunt pro avort, sau ma rog nu stiu ce intelegi tu prin pro avort. Am suficienta educatie sa nu consider avortul o metoda contraceptiva, dar daca avortul ajuta la "salvarea" unor potentiali copii abuzati si impiedicarea unor oameni sa devina parinti iresponsabili( vezi clip-ul de pe utube) atunci sunt pro-avort, asa in inconstienta mea..
Sheanamp clar n-am vorbit de pufuleti ...poate ca n-am exprimat bine ceea ce am vrut sa exprim.. uite dreptul- nu e dreptul...pe o parte ii dam viata si pe alta facem ce vrem cu el...
Cat despre vointa , ai dreptate numai ca s-a vorbit mai mult despre drepturi decat despre vointa parintelui sau viitorului parinte sau potentialului parinte...
fdoina ce sa faci fiecare are principii tu pe ale tale, eu pe ale mele..unii crestini, altii pagani, altii atei, trebuie sa ne toleram atata vreme cat traim pe aceeasi planeta, ca ne place, ca nu ne place.
si nu aparam personal drepturile copiilor ci voiam doar sa spun ca pe de o parte se striga dreptul la viata al copiilor si pe partea cealalta "e al meu, fac ce vreau cu el" Eu doar am cules impresii.
Imi fac mea culpa daca am indraznit sa deranjez pe cineva
cu respect,

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

In alta ordine de idei, ce aveti, frate, cu pufuletii (ma refer la aia romanesti, din malai sare si ulei nu la alte snacksuri asemanatoare)?

Mi-ai luat vorba din gura; si eu sunt tare curioasa de ce sunt nocivi pufuletii astia (nu de alta dar eu sunt ... dependenta, ca sa zic asa; am suferit tare mult pana sa-i gasesc aici -nu stiam unde sa-i caut, aveam senzatia ca sunt un produs exclusiv romanesc)

Dana

Mergi la inceput