Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi diverse: Inghetate ( 23 retete )

Inghetata cu miere si smochine (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1537)
Pastaia de vanilie se taie longitudinal si se scoate cu un cutit miezul. Separat intr-o cratita se pun la fiert smantana, laptele si zaharul.

Galbenusurile de ou se bat bine de tot si se adauga miezul de vanilie, apoi se toarna usor peste compozitia de lapte, amestecand repede si continuu cu un tel, sau mixer. Se lasa la fiert in coninuare la foc mic pana se ingroasa, dupa care se adauga mierea, se lasa 30 minute la racit pana ajunge la temperatura camerei, amestecand ocazional.

Dupa ce s-a racit, compozitia de inghetata se pune la congelator pentru aproximativ 6 ore, amestecand din 50 in 50 de minute cu o furculita sa nu se formeze cristale de gheata.

Inghetata se serveste cu smochine proaspete taiate in sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.
Inghetata de ciocolata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1290)
Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.

Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Informatii nutritionale pe portie: Calorii 352, Total de grasimi 26.7g, Colesterol 161mg.
Semifredo cu cirese si ciocolata alba (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2053)
Ungeti cu unt o tava pentru checuri (adancime de 7,5 cm si 10.5cm x 25.5cm), apoi acoperiti-o cu hartie de pergament.

Taiati ciresele in bucatele mici si asezati-le pe un prosop de hartie sa se scurga de zeama.

Folosind un mixer electric, bateti galbenusul de ou cu vanilia si zaharul cca 2-3 minute sau pana cand se ingroasa si devine o compozitie cremoasa. Intr-un alt castron bateti spuma albusurile.

Usor incorporati smantana, ciresele si ciocolata alba in amestecul de galbenusuri. Apoi, cu grija incorporati si albusurile spuma.

Turnati compozitia rezultata in tava pregatita. Acoperiti-o cu folie de plastic si lasati-o peste noapte in congelator.

Se scoate din congelator cu 5 minute inainte de servire, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese, ornamente si nuca de cocos, dupa preferinte.
Pagina Precedenta  
Pagina 3 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput