Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Salate: Salate cu carne de pasare ( 15 retete )

Salata de pui cu ananas (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4653)
Se taie pieptul feliute subtiri sau cubulete iar ananasul se stoarce bine apoi se taie cubulete. Se amesteca totul cu maioneza. Se condimenteaza dupa gust.
Salata cu piept de pui si mere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2656)
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Pieptul de pui fiert se taie/rupe in fasii subtiri. Merele se decojesc si se rad. Se amesteca apoi cu maioneza, se condimenteaza dupa gust.
Salata cu piept afumat de rata si smochine (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1571)
Pregatirea smochinelor
Taiati smochinele, in cate 6-8 parti. Incalziti intr-un castron mierea 10-20 secunde, asa incat mierea sa devina foarte fluida. Adaugati praful de cardemon si un praf de sare in amestecul de miere.
Cufundati in acest amestec bucatile de smochine, una cate una, sau in asa fel incat sa aiba un strat de miere pe toate partile. Nu le lasati in miere.
In mierea ramasa dupa ce smochinele au fost vopsite cu miere, puneti otetul, mustarul si uleiul pentru a face un dressing. Amestecati bine si adaugati sare si piper, dupa gust in acest dressing.

Pregatirea salatei
Amestecati salata cu jumatate din dessingul pregatit si asezati deja salata in 4 farfurii. Asezati in fiecare farfurie cateva felii de piet afumat de rata. Adaugati in farfurii si bucati de smochine si ornati cu inele de ceapa verde. Turnati apoi, picaturi din dresingul ramas si niste piper proaspat macinat. Pofta buna.



Salata de pui cu grepfrut roz (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1475)
Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun iaurtul, zeama de lamaie, praful de chimen, praful de cimbru, sarea si piperul. Se bate totul cu un tel, pentru omogenizare.

Pieptul de pui fiert se taie cuburi mici, care se pun in sos impreuna cu grepfrutul, curatat atat de coaja, cat si de pielite, si taiat cuburi.

Morcovii fierti se taie rondele fine (daca diametrul legumei este destul de mic) sau cuburi, care se pun in castronul cu sos.

Marul se spala, se curata de coaja, se taie in patru, se scoate casa semintelor, apoi se taie cuburi, care se pun in castron. Totul se amesteca impreuna cu sosul, pentru omogenizare. Castronul se pune la rece pana la servire.

Salata verde creata se spala, se zvanta cu un servet, dupa care frunzele mari se pun pe marginea unei salatiere. Se rastoarna preparatul rece din castron in salatiera. In mijloc se infige inima salatei, iar peste restul se presara patrunjel verde, tocat fin.

Sugestie:

Morcovul fiert poate fi inlocuit cu morcov crud, ras pe razatoare sau taiat cuburi mici. In aceasta salata se mai pot adauga 2-3 linguri de boabe de porumb fiert.
Salata de pui cu sos tartar (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1918)
Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar se pune deoparte, pentru ornare. Restul sosului ramane in castron.

Carnea de pui, telina si gulia, toate fierte, se taie cubulete. Merele se curata de coaja, se spala, se indeparteaza casa semintelor, iar fructele se taie cuburi mici.

Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos tartar si se amesteca.

Se iau 10 cupe cu picior. Se trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul tartar pastrat.

In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la rece pana la servire.

Pagina Precedenta  
Pagina 2 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput