Supa de mere cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4880) Spala bine merele si taie-le in felii subtiri. Pune-le apoi la fiert in apa. Cand merele s-au inmuiat, adauga faina dizolvata in lapte si amesteca bine. Lasa oala la foc potrivit, ca sa fiarba usor, cam zece minute. Adauga zaharul si smantana si mai lasa cateva minute la foc mic. Faina se poate inlocui cu un galbenus batut cu smantana si diluat cu supa.
Mar copt cu branzica de vaci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4580) Se cresteaza usor merele,circular,in partea superioara,se adauga la baza coditei putin zahar si unt,se pun la copt in cuptorul prealabil incalzit,timp de 30-45 de minute.In acest timp se prepara branzica de vaci,se pune la scurs.Se fierbe o lg cu varf de orez,(se poate scurge sau nu).
Se paseaza printr-o sita foarte fina merele coapte.Se paseaza branzica de vaci,se amesteca cu merele,pana la omogenizare iar la final se adauga orezul tot pasat si pliculetul de zahar vanilat si se amesteca bine pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se da la frigider pana se raceste usor.
crema de avocado cu branza dulce(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4227) se cojeste avocado, se adauga banana, branza dulce jum de pachet si iaurt simplu sau de fructe, dupa preferinte (max. jum de pahar, in functie de ce consistenta se prefera), se blenduieste totul si se serveste imediat
Terci de ovaz cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3665) Puneti ovazul, taratea si laptele intr-un castron, infasurati cu o folie speciala pentru cuptorul cu microunde, faceti cateva gauri deasupra si lasati timp de 4-5 minute la maxim (high). La sfarsit se mai amesteca putin cu o lingura si se lasa 2 minute sa se raceasca.
Transferati terciul de ovaz in blender, adaugati fructele si mixati pana cand se transforma intr-o pasta fina. Apoi se pune mierea, iar daca este necesar se mai lasa 1 minut la cuptorul cu microunde.
Sfat pentru gatit:
folositi lapte slab in grasimi pentru copiii peste varsta de 5 ani pentru a gati terciul la foc, puneti laptele intr-o tigaie, apoi ovazul si taratea. Invartiti compozitia la foc mic timp de 2-3 minute sau pana se ingroasa. Se lasa la racit, iar apoi se adauga mierea si fructele. Transferati totul intr-un blender si amestecati pana devine o pasta fina. Variatii:
inlocuiti fructele de padure cu feliute de banana si putina scortisoara
Mango maritim(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1114) Portocalele se taie in jumatati iar cu ajutorul unei linguri se scoate continutul avand grija sa ramana coaja intacta. Mango se curata de coaja si se taie in bucati mici. Se amesteca in blender bucatile de mango, coaja uscata de portocala rasa, iaurtul si smantana. Compozitia rezultata se lasa la congelator pentru 2 ore, amestecand uneori pentru a sparge cristalele de gheata. Dupa aceste doua ore, se umplu jumatatile de coaja de portocale cu amestecul inghetat si se lasa inca o ora la congelator, iar apoi 30 minute la frigider. Inainte de servire se presara ciocolata rasa.