Aluat pizza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 11074) Se amesteca drojdia cu o cana de apa calda si cu zaharul pana se dizolva iar lichidul devine cremos.
Se adauga restul de apa si 1 1/2 cana faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa 10-15 minute pana se umfla. Se adauga sarea, uleiul si restul de faina treptat, pana cand aluatul e mai tare dar inca putin lipicios. Cand aluatul e destul de gros sa-si tina forma se pune pe o planseta si se framanta cam 5-8 minute pana devine elastic. Apoi se pune aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si se lasa sa dospeasca cam 45 de minute la cald.
Se intinde o foaie rotunda, se umple dupa preferinte, si se coace la foc potrivit.
Aluat de pizza cu lapte(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 17424) Se pune faina intr-un vas si se face o gaura in mijloc. In gaura se pune oul, sarea, zaharul, drojdia si laptele cu apa (caldute). Se lasa 15-20 minute, apoi se framanta pana se ia coca de pe maini (bineinteles daca este prea mult lichid se mai pune faina, daca este prea putin se mai pune lapte sau/si apa). Se lasa la crescut 1/2-1ora. Aceasta coca se poate pastra si la congelator, este la fel de buna.
Pizza vegetariana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1673) Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoare si se calesc. Se adauga cimbru, piper si pasta de rosii. Pentru a se inmuia sosul se adauga putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste aluatul crescut. Se orneza cu masline taiate feliute si ciuperci. Se da la cuptor 30-40 minute.
Pizza cu felii de paine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3463) Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau margarina felii de paine(daca se poate gata feliata) peste care se pune cu o lingura suc de rosii si verdeturi pentru pizza. Apoi se pun: salam sau sunca taiate cuburi, ciuperci taiate felii, cascaval ras si ouale batute bine cu putin lapte si se da la cuptor pentru 15 min. Se condimenteaza dupa gust.
Pizza rapida(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3596) Se prajeste painea, se unge cu 1 - 2 lingurite sos de pizza, se presara cu sare de usturoi si cateva felii de ardei si se acopera cu o felie de brinza topita. Se lasa la cuptor 2 - 3 minute, pana incepe sa se topeasca branza.
Pizza cu ce avem prin frigider(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2966) Dupa ce se framanta aluatul se lasa la crescut 30 min. Aluatul se intinde si se asaza in tava. Peste se adauga suc de rosii mai gros un pic, feliute de ardei, rondele de rosii, feliute de ciuperci, masline umplute(rondele), sunca fasii, ceapa(julien). Se bat 2 oua si se imprastie pe toata suprafata, apoi se rade cascaval si se mai stropeste cu un pic de suc de rosii. Se lasa la cuptor cam 20-30 min.
pita frantuzeasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1794) se face un aluat din faina drojdie sare si apa se antinde in tava se amesteca trei patru oua cu mezelurile taiate si condimente st presara cascaval ras pe blat si se toarna compozitia apoi se mai presara cascaval pe deasupra se da la cuptior treizeci de minute
Pizza la gratar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1165) Intr-un castron, se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga zaharul. Se lasa zece minute, sau pana cand creste spumos. Se amesteca sarea, uleiul de masline, faina dupa care se framanta putin pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera aluatul obtinut pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta aproximativ 8 minute. Apoi se aseaza din nou in castronul uns cu ulei, se acopera cu o carpa umeda si se lasa la crescut pana se dubleaza in marime - cam 1 ora.
Se incalzeste gratarul bine de tot.
Incalzeste in cuptorul cu microunde uleiul de masline si usturoiul timp de 30 de secunde.
Imparte aluatul in doua parti egale si intinde doua foi groase de aproximativ 1 cm.
Gratarul se unge cu putin ulei de masline cu aroma de usturoi (sau ulei simplu si o ceapa taiata in jumatate). Cu grija, pune prima foaie de aluat pe gratarul fierbinte. Aluatul va incepe sa se umfle aproape imediat.
Atunci cand crusta prinde o culoare rumenie, intoarce aluatul pe cealalta parte folosind doua spatule. Unge repede crusta cu ulei de masline si intinde 2 linguri de sos de rosii. Apoi adauga pe rand 1/2 ceasca rosii tocate, 1/8 ceasca masline negre feliate si 1/8 ceasca ardei rosu calit. Presara 1 ceasca de mozzarela si 2 linguri de busuioc. Acum poti pune capacul la gratar (grill) pana ce branza se topeste, dupa care se aseaza pe o farfurie si se pregateste a doua pizza dupa aceleasi instructiuni de mai sus.
Dupa preferinta se pot elimina sau adauga alte ingrediente.