Spaghetti carbonara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4052) Reteta de carbonara pe care o fac eu acasa. Bati 1 ou intreg si 2 galbenusuri , apoi adaugi 200ml smantana ,2-3 linguri de cascaval ras(eu pun formagio grana-se gaseste si in Romania la Carrefour),sare, piper, putin busuioc(daca nu ai poti sa pui patrunjel tocat marunt).Apoi calesti 200gr. de sunculita afumata-da sa aiba si carne nu doar grasime (nu stiu exact cum se numeste produsul in Romania).Intre timp pui la fiert apa cu sare in care vei fierbe pastele( eu folosesc spaghetti Barilla nr. 3)-pui aprox. 3 sferturi de pachet.Le scurgi si asa fierbinti le pui intr-un vas si adaugi amestecul cu oua si sunculita si eventual le pui putin pe foc ca sa le calesti-optional.
Spaghetti alla carbonara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2681) - Se pun pastele la fiert cu sare. - In timp cat pastele se fier, se bat ouale cu parmezanul si piperul. Se rumeneste in uleiul de masline slanina taiata bucatele (nu sarati). - Cand pastele sunt "al dente" se scurg si se mai rumenesc cateva minute impreuna cu slanina. Se stinge focul si se adauga ouale. - Amestecati si serviti imediat.
Atentie: aceasta este reteta traditionala a sosului carbonara care nu prevede smantana. Doar sosul pentru pastele "alla panna" (cu smantana) prevede si smantana.
Pennette la cuptor cu mozzarella si mazare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3596) Taiati rosiile in bucati destul de mati, apoi taiati ceapa fin si caliti-o in 4 linguri de ulei de masline, adaugati rosiile, mazarea ,sare, piper si lsati sa fiarba aprox.15 min.La final adaugati un pic de busuioc. Intre timp fierbeti pastele , le scurgeti si le amestecati cu o treime din sos, jumatate de mozzarella si un pic de formagio grana. Apoi intr-o tava puneti un pic de ulei si jum. din paste peste care adaugati un pic de sos , on pic de mozzarella si un pic de formagio grana.Dupa aceea adaugati restul de paste si repetati operatiunea. Puneti totul in cuptor la 200 de grade si coaceti pana cand mozzarella se topeste(10 min).
Macaroane cu sos de vinete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2555) Se curata vinetele de coaja si se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa 30 min intr-o strecuratoare cu o greutate deasupra pentru a se scurge zeama din ele. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Se pune pe foc, intr-o oala adanca, uleiul cu 2-3 linguri de apa. Se adauga vinetele scurse, usturoiul pisat si se calesc, la foc puternic, cateva minute, apoi adaugati rosiile, zaharul si verdeata tocata. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se leaga bine sosul. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se asaza pe un platou.
Spaghete carbonara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3536) Se prajesc bine buc. mici de bacon. Se adauga peste bacon, spaghetele fierte + sare + piper + usturoi.Se tin un minut pe foc dupa care se add.ouale si parmezanul si se amesteca bine. Se presara la sfarsit cu patrunjel si busuioc.
Paste cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2416) Iau o cutie de ton il ulei, scurg uleiul de la ton in tigaie si il uleiul ala prajesc vreo 2-3 catei de usturoi taiati bucatele, dupa care sting cu suc de rosii, pun un pic de cimbru (sau origano), busuioc, ar merge si ardei iute daca vrei.Apoi pun tonul si las un pic cu sosul, cit sa se amestece aromele, apoi torn sosul peste paste. Pofta mare !
Spaghete cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2911) Se curata si se toaca marunt ceapa,se caleste in ulei incins.Se adauga oregano si rosiile.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se scurge conserva de ulei,se sfarama tonul cu o furculita.Spaghetele se fierb in apa cu sare,se scurg si se trec prin jet de apa rece si se scurg din nou.se amesteca impreuna cu sosulde rosii si cu ton. Am o revista intreaga cu retete de specialitati din paste.daca va intereseaza fetelor,se numeste burda,specialitati din paste se gaseste la chioscurile de ziare,este suplimentul nr 2/2003.
Paste cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2895) Eu fac foarte des o salata de paste cu ton tare simpla. Prepar maioneza dintr-un galbenus si cand e gata adaug cateva linguri de iaurt (sa nu fie chiar asa grea). Adaug conserva de ton si pastele fierte in prealabil (eu folosesc paste mai marunte -scoica de exemplu) si castraveti murati taiati bucatele mici.
Paste cu peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5315) Se condimenteaza fileurile de peste, dupa care se stropesc cu zeama de la o lamaie. Se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei. Separat se taie morcovul si ardeiul iute rondele si se calesc in ulei impreuna cu conopida desfacut buchetele mici. Se condimenteaza, se adauga vinul, pastele fierte in apa cu sare si amestecate cu o lingura de ulei. Se sevesc calde cu cascaval ras deasupra si file de peste. Pofta buna!
Paste cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3406) Eu le fac asa: calesc o ceapa in ulei de masline, apoi pun suc de rosii sau bulion (mie imi place mai mult cu bullion-este unul Italian cirio-pentru ca iese mai gros sosul) , scurg tonul de ulei (pe care il arunc, uleiul), pun si putina vegeta , piper alb, cimbru si oregano sau busuioc. Apoi las sa fiarba.
Sa folosesti ton in ulei ,la conserva, fara nimic altceva in conserva,adica porumb sau altele.