Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu legume: Mancaruri cu varza ( 4 retete )

Varza cu carne tocata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5575)
Orezul se fierbe in apa cu sare,dupa care se scurge de apa.

Carnea se prajeste cam 10 min (sa fie bine patrunsa), apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust (eu pun putin piper si boia). Varza se taie fasiute si se caleste cu putin ulei. Daca e varza dulce se acreste cu putin bulion sau rosii).

Intr-o oala separat se pune un strat de orez,varza, carne smantana si tot asa, ultimul strat fiind orez, apoi smantana.

Se da la cuptor 30-40 min si gata.

E mai buna a doua zi, dar si cand o scoti din cuptor
Mancare de varza proaspata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3521)
Frunzele de varza se desprind una cate una si se oparesc in apa cu sare. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu orez, ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust. Frunzele de carne oparite se umplu cu amestecul de carne si se asaza intr-un vas termorezistent. Se adauga ulei, suc de rosii si se introduc la cuptor 30 min.
Varza calita (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1914)
Inainte sa pui varza, poti sa calesti 1-2 cepe tocate marunt si 1 ardei gras tocat fideluta, cu putina sare ca sa se inmoaie ceapa si daca vrei poti sa pui si f. putina apa si s-o acoperi. Apoi pui varza tocata, frecata inainte cu putina sare, pui putina apa si cand este aproape gata pui bulion sau cateva rosii tocate cubulete. O mai lasi putin pe foc, o potrivesti de sare, pui piper, cimbru din belsug si dupa ce o iei de pe foc marar tocat.
Dupa ce a inceput sa fiarba, poti sa bagi cratita la cuptor, dar vezi sa nu iasa prea uscata.
Varza calita cu carne (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2564)
Varza o tai fideluta, si o pun la fiert cu vegeta si putin ulei, separat prajesc costita de porc, innabusind cu apa, sa nu fie uscata, iar cand varza este fiarta o scot, o strecor, pun intr-o tava patrata(mai inalta) strat de varza, bulion, sare, piper, carnita deasupra si iarasi varza, cu bulion si condimente si frunzele de dafin rupte bucatele mici, deasupra torn borsul si completez cu apa pana se ajunge la nivelul verzei, si bag la cuptor pentru o ora, sa scada apa si sa prinda putin o pojghita deasupra.

Obs: Este foarte usoara, mie una asa mi se pare.In cazul in care folositi varza acra, se pune la desarat cu o seara inainte, si nu se mai pune bors deloc.
 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput