Papanasi cu branza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3062) Branza de vaci se amesteca cu oul si zaharul,dupa care se incorporeaza cu grija in faina sau gris.Cu o lingura inmuiata in apa se ia din compozitie si se pune la fiert intr-un vas cu apa in clocot. Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata si compozitia s-a "legat" destul.
Negresa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1738) Se freaca untul cu zaharul,cacao si laptele si se pun intr-o oala,la foc mic,pana dau in clocot. Se ia imediat de pe foc,se pastreaza separat cca 20 de linguri din compozitie,iar restul se da la rece. Compozitia data deoparte se amesteca cu ciocolata,rezultand un sos. Dupa ce s-a racit,se incorporeaza galbenusurile,amestecand in continuu,apoi se adauga faina si praful de copt.Separat,se bat spuma albusurile ramase si apoi se amesteca cele doua compozitii.Amestecul rezultat se toarna intr-o tava unsa si se da la cuptor 30-40 de minute. Se scoate,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se toarna deasupra sosul de ciocolata.
Covrigei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1534) Din faina, zahar, lapte, oua si zahar vanilat se face un aluat potrivit de moale.Se framanta pe un fund de lemn presarat cu faina pana nu se mai lipeste de maini. Se formeaza covrigei de diferite forme si marimi care se pun la copt,intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,20 de minute. Cand sunt gata se stropesc cu un sirop de apa cu zahar.
Orez cu lapte si fructe din dulceata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1612) In laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si un plic zahar vanilat, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga zaharul. Cind orezul este fiert, se rastoarna si se garniseste cu boabele de fructe.
Budinca de orez cu stafide(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3483) Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele ,la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina ce se rumeneste.Se rastoarna pe farfurie.
"Pancake faces"(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1481) Se amesteca (cu blender sau mixer)ingredientele(inafara de stafide si caise) bine si se lasa sa stea 15';se pune o tigaita mica(de teflon-sa nu se prinda)unsa foarte putin pe foc si se infierbinta bine,se reduce focul la mediu si se pune in tigaie aluat(ca la clatita dar in strat gros de cca 1 cm);in timp ce se coace decoreaza clatita cu stafide si caise imitand o figura(nas, ochi, gura).Cand suprafata incepe sa faca bule si s-a rumenit putin se intoarce si se lasa sa se coaca pe partea cealalta.
Cottage cheese sundae(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1993) Se aseaza fructele intr-un cerc,in mijloc se pune brinza amestecata in prealabil cu smintina si se decoreaza cu restul ingredientelor (dulceata si germenii de griu).
Banana-orange gel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1471) Intr-o tigaita mica se amesteca gelatina in apa;se lasa la muiat 1 minut;se pune pe foc mediu pana da in clocot,se adauga sucul si concentratul si se amesteca pana gelatina este dizolvata bine;se toarna jumatate din amestec intr-o tavita mica si pune in congelator pana se intareste (cca 10');se scoate si se adauga un strat din feliile de banana,iar deasupra se toarna restul de amestec.Se lasa la frigider pina se intareste.
Bomboane energizante cu polen de albine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3108) Cele 2 linguri de miere se amesteca cu polenul pana se omogenizeaza (polenul poate fi macinat cu rasnita electrica de cafea pentru ca amestecul sa fie mai omogen); se adauga pe rand fulgii de grau, miezul de nuca si busuiocul. Totul se amesteca foarte bine. In final, trebuie sa rezulte o pasta foarte groasa, care se poate modela sub forma unor mici sfere. In cazul in care compozitia este prea subtire, se mai adauga fulgi de grau; daca este prea groasa, se adauga miere in plus.
Budinca de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1201) Se pune orezul cu laptele si se fierbe timp de 10-15 minute. Se amesteca intre timp sa nu se prinda. Dupa ce s-a fiert orezul se adauga in ploaie bilutzele de ciocolata si se amesteca pana cand s-au topit toate bilutzele si amestecul capata o culoare omogena. Folositi blenderul pana obtineti o pasta omogena. Daca ati folosit fulgi de orez aceasta etapa nu mai e necesara. Apoi se toarna amestecul in portii si se lasa la racit.