Keik delicios(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2557) Batem la mixer 2-3 min. untul, adaugam incet-incet zaharul si unul cate unul ouale, vanilia (sau portocala rasa), laptele si la sfarsit faina. Coacem in cuptorul incins la 180-200gr aprox. 1 ora.
Keik cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2639) Batem la mixer 2-3 min untul, adaugam incet-incet zaharul si unul cate unul ouale, vanilia (sau portocala rasa), laptele si la sfarsit faina. Dupa ce faina a fost incorporata adaugam nucile sau stafidele si amestecam usor. Coacem in cuptorul incins la 180-200gr aprox 1 ora.
Keik cu iaurt(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2392) Batem la mixer 2-3 min untul, adaugam incet-incet zaharul si unul cate unul ouale, vanilia (sau portocala rasa), iaurtul si la sfarsit faina. Coacem in cuptorul incins la 180-200gr aprox 1 ora.
Batem zaharul cu uleiul adaugand ouale unul cate unul si apoi vanilia. Continuam cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, apoi morcovul ras, nuca macinata, scortisoara si la sfarsit ananasul. Se poate folosi o forma de chec cu gaura in mijloc. Ungem cu unt forma de chec(rotunda!!!) si punem compozitia obtinuta. Coacem la 180gr timp de 45 min.
Chec alb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4177) Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul cate o lingura, continuand operatia pana se termina zaharul. Tot la fel se procedeaza si cu faina, care se toarna in ploaie cu lingura peste albusuri. Se adauga romul si un praf de sare si se inceteaza baterea numai cand aluatul sta pe tel si nu curge.In compozitie se toarna nuci tocate marunt. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intai la foc iute, apoi la foc potrivit. Se scoate cand s-a rumenit, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca in tava.
Chec negru(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4563) Untul, zaharul, cacaoa, laptele se pun pe aragaz la foc mic pana incep sa apara bule de aer. Se ia din compozitie o ceasca pentru glazura. Cand compozitia s-a racit se pun galbenusurile pe rand, se amesteca bine, apoi se pune faina si albusurile batute spuma. Se ung tavile cu ulei si faina si se baga in cuptor.Dupa ce sunt gata le ornezi cu glazura pastrata.
Chec cu iaurt(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 11770) Se amesteca toate ingredientele 5 minute la treapta maxima a mixerului. Se umple forma tapetata in prealabil cu unt si pesmet. Se coace 1 ora la 180°C.
CUBULETE CU MIERE(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1554) BLAT: Se bat intr-un ceaunas pe baie de abur urmatoarele: 200 g zahar, 1 ou, 30 g unt sau margarina, 2 linguri cu miere, o lingurita cu bicarbonat sau praf de copt, 100 ml lapte si aromele. Batem pana se ridica o spuma albicioasa, apoi punem 300 g faina alba, cernuta - toata odata si omogenizam. Turnam intr-o tava medie, de aragaz (eu am 20cm x 30 cm) si dam 10 minute la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin. Lasam blatul la racit, apoi il taiem cubulete. SIROP: Amestecam 4 linguri cu cacao, 250 g zahar, 100 g unt si 20 linguri cu lapte si le fierbem pe foc mic pana se leaga putin siropul.
Chec marmorat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2693) se bat ouale cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se dauga margarina sau unt, cana de lapte, faina si bicarbonatul, se imparte aluatul in 2 castroane,in unul se pune zahar vanilat iar in celalalt cacao, se toarna intr-o tava mare prima data aluatul alb iar apoi cel cu cacao impingand cu lingura.
Chec caramel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3583) se pun 2 linguri de zahar pe foc intr-o craticioara,cand s-a caramelizat zaharul se adauga laptele si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul. Se bat ouale cu zaharul si uleiul,se adauga laptele caramelizat rece, faina si praful de copt, se coace in tava patrata sau forma de chef.