Inghetata cu ness (capsuni)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3402) Se poate face jumatate cu ness, jumatate cu rom. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi se incorporeaza galbenusurile, se amesteca cu frisca, se pune nessul, cacaoa, sau esenta de rom. Cum se procedeaza cu capsunile (in cazul in care alegeti aceasta varianta): se incorporeaza capsunile in albus ca la spuma de capsuni, apoi la fel. Dupa ce a inghetat putin se pune si sirop de capsuni amestecand putin sa iasa ca Aloma cu sirop de capsuni. Atentie, sa aveti loc in congelator ca iese multa inghetata.
Inghetata de capsuni cu frisca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8044) Capsunile se mixeaza si se amesteca bine cu zaharul pudra. Frisca lichida se bate foarte bine cu intaritorul pentru frisca. Cele doua compozitii se amesteca bine si amestecul obtinut se pune in congelator. E mai acrisoara si foarte colorata.
Inghetata de caise(...mai departe)
9 (Voturi: 1) (Vizualizari: 2629) Se bat galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia creste considerabil si se albeste; albusurile se bat separat pana se intaresc bine. Se amesteca cele doua compozitii. Laptele fierbinte, dar nu clocotit, se toarna putin cate putin, amestecand continuu. Se da pe foc, pana se ingroasa, avand grija sa amestecam. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider. Cand inghetata e aproape gata, se adauga pireul de caise, se amesteca bine si se lasa mai departe la inghetat.
Inghetata de capsuni (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1807) Capsunile se fac piure apoi se amesteca cu zaharul, branza dulce si fisca. Se omogenizeaza si se da la congelator.
Inghetata cu fructe de sezon(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2069) Pireul de fructe se bate la mixer cu zaharul. Se adauga frisca apoi se toarna compozitia in tavite si se pune la congelator.
Inghetata de albusuri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6948) Se "tapeteaza" o forma de chec cu folie transparenta. Albusurile si sarea se bat spuma. Zaharul cu 90 ml apa se pune pe foc si se face un sirop. Cu mixerul la viteza maxima se toarna siropul in fir subtire in albusurile batute spuma si se amesteca in continuare pana se racesc. In alt vas se face frisca si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta se poate imparti in 2 sau 3 parti. In fiecare din cele 2 sau 3 parti se pun arome diferite, de ex. rom, ciocolata rasa, cocos, nuca, fructe deshidratate, chiar suc de compot pentru a capata o alta culoare. Straturile se aseaza la interval de cate 45 minute pentru a nu se amesteca intre ele, adica initial se pune primul strat, se da 45 minute la congelator, apoi al doilea si tot asa. Se serveste dupa minim 6 ore de stat la congelator.
Amestecati apoi capsunile într-un procesor de alimente pana devine o pasta. Se toarna smantana într-un castron si se bate pâna se transforma in frisca, dupa care se incorporeaza laptele condensat, budinca si piureul de capsuni.
Se toarna amestecul rezultat într-un recipient si se lasa sa înghete timp de 6 ore. De preferinta, se scoate din congelator cu 10 minute înainte de servire.
Tarta de inghetata si avocado(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1755) Amestecati in robotul de bucatarie biscuitii pana se face un praf fin si amestecati acest praf de biscuiti cu gemul. Tapetati cu acest amestec tava si apasati cu latura curbata a unei linguri. Bateti 300 de ml de frisca tare cu 5 linguri de zahar si amestecati si 300 ml de crema de avocado. Puneti acest amestec cremos in mod egal peste patura de biscuiti amestecati cu gem. Lasati tarta la rece pentru 2 ore pana se intareste.
Bateti restul de frisca cu o lingura de zahar pana se intareste si puneti acest amestec intro punga speciala pentru decorat. Luati tarta de la rece si intindeti deasupra inca un strat subtire de crema de avocado. Decorati cu frisca si ciocolata - si mai lasati tarta frumoasa inca 2 ore la frigider. Scoateti apoi din forma de tarta si asezati tarta pe un platou frumos. Pofta buna.
Inghetata de vanilie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3374) Se amesteca 340 grame smantana, laptele, vanilia si se incalzeste la foc mediu, luand compozitia la o parte exact inainte de a incepe sa fiarba. Se acopera si se lasa 15 minute. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi treptat se toarna compozitia de lapte. Amestecand constat se aseaza pe foc pana cand se ingroasa, dupa care se indeparteaza de pe aragaz si se amesteca in continuare pana se mai raceste si ingroasa putin. Se acopera si se lasa la racit. Se bate bine restul de smantana si se incorporeaza in compozitia precedenta, adaugand zaharul, dupa gust. Se pune pentru o ora la congelator dupa care se scoate si se amesteca inca o data bine pentru a sparge cristalele formate. Se aseaza din nou in congelator pentru 2 ore, amestecand de cel putin doua ori intre timp, iar daca este nevoie se lasa o ora in plus.
Daca folositi o masina de inghetata, se lasa toate ingredientele la amestecat timp de 35-40 minute. Inainte de servire, inghetata se scoate din congelator in frigider pentru cel putin 30 minute. Inghetata poate fi congelata cel mult o luna. Variatii: Inghetata de fructe: se fierb inabusit 280 grame fructe (mango, zmeura, papaya, fragi, capsuni, fructe de padure) cu 60 ml apa si 1-2 linguri zahar pudra, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se aseaza in blender formand un piure de fructe. Acesta se adauga in compozitia facuta mai sus si se urmeaza pasii deja enuntati Inghetata de zmeura: se inlocuiesc fructele mentionate in inghetata de fructe cu zmeura si se urmeaza reteta Inghetata de ciocolata: se topesc 70 grame ciocolata (70% cacao), apoi se toarna compozitia calda de lapte si smantana, amestecand bine. Se acopera si se lasa la racit, urmand reteta Puteti folosi si alte ingrediente: miez de nuca, alune, fructe uscate (stafide, caise, cirese).