Aperitive si snackuri: Rulada aperitiv ( 4 retete )
Rulada aperitiv cu carne si legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3033) Se intinde carnea si se bate cu ciocanul de snitele, nu foarte tare sa nu se rupa, apoi se asaza pe mijloc(in lungul bucatii de carne) fasii de bacon, felii de morcov fiert(taiat in lungime), daca morcovii sunt mici se folosesc intregi, feliute de ciuperci (din conserva), masline verzi (umplute), jumatati de ou sau sferturi (in functie de bucata de carne). Se condimenteaza cu piper si vegeta si se asaza inca un strat de bacon iar deasupra felii mai groase de cascaval (incheaga rulada). Se ruleaza si apoi se prinde cu scobitori din loc in loc sau se leaga cu sfoara sau ata mai groasa.Rulada se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra se unge cu ulei si apoi se pune la cuptor pana se rumeneste.
Rulada din cartofi cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1787) Se face un piure din cartofii fierti in apa cu sare, si care se asaza pe un servet pudrat cu putina faina. Se spala maslinele, se scot samburii si se calesc bine in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata solzisori. Deasupra piureului se asaza pestele zdrobit cu furculita, maslinele si ceapa. Se ruleaza cu grija, se asaza pe un platou si se orneaza cu masline.
Rulada de porc cu spanac(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2293) Se opareste spanacul, se scurge, si se toaca marunt. Se adauga apoi ouale, urda, putin piper, ceapa, ciupercile taiate marunt si calite in putin unt. Sepatat, se condimenteaza muschiuletii de porc si se prajesc usor in ulei. Din aluat se intind 2 foi, iar pe fiecare foaie se pune amstecul de spanac, peste care se asaza muschiuletii de porc. Se ruleaza usor si se asaza intr-o tava. Se lasa la cuptor 20 min.
Rulada cu pateu(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5880) Coca: Laptele se amesteca cu faina si un pic de sare apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma. Se omogenizeaza, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Umplutura: Pateul de ficat se freaca bine cu unt. Se adauga apoi ceapa, ouale fierte si sunca tocate marunt, mustarul condimentele, patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza si se umple rulada cu aceasta compozitie. Se da la rece pentru cateva ore apoi se taie felii.