Aperitive si snackuri: Aperitive cu legume ( 23 retete )
Clatite umplute cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3997) Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie feliute subtiri dupa care se pun intr-o tigaie impreuna cu o lingura de unt si se calesc bine. Cand sunt aproape gata se adauga putina apa peste ele, se condimenteaza dupa gust si se lasa sa scada. Cand s-a racit compozita umpleti clatitele si le asezati intr-o forma unsa cu unt peste care turnati sosul de rosii si introduceti la cuptor 15 min.
Vinete la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2495) Se taie vinetele in doua, se asaza intr-o tava si, cu ajutorul unui cutit se desprinde miezul de coaja fara a-l scoate afara. Apoi se traseaza prin miez mici crestaturi in forma de romburi. Intre crestaturi se asaza rozmarinul si usturoiul taiat rondele. Se condimenteaza si se toarna deasupra uleiul. Se introduce la cuptor 45 min.
Tocinei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5411) Se dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si sare, piperul(eu mai pun si verdeata si vegeta) si se pun la prajit in ulei incins,cu o lingura.
Tarta cu carne si ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2228) Se amesteca toate ingredientele. Amestecul se pune in forma de tarta tapetata cu hartie. Aluatul se inteapa cu o furculita. Peste aluat se pune carnea tocata condimentata apoi ciupercile din conserva taiate bucati mai mari si o bucata de carnat de porc taiat felii subtiri. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune peste tarta. Se adauga apoi maslinele verzi taiate in 2 si branza rasa. Deasupra se toarna amestecul de oua si smantana. Seda la cuptor pentru ~ o ora.
Rosii umplute cu peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1987) Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurs. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii, uleiul, sarea, piperul si ceapa tocata fin pana cand devine pasta. Cu aceasta pasta se umpleti rosiile. Rosiile umpute se asaza intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor pentru 10-15 min. Se lasa sa se taceasca.
Rosii umplute cu orez si maioneza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2128) Rosiile se pregatesc pentru umplut, se sareaza si se lasa la scurs cu gura-n jos. Orezul fiert si racit se amesteca cu maioneza, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga verdeata tocata marunt. Cu acest amestec umpli rosiile, le asezi pe platou peste frunze de salata si ornezi cu frunze de patrunjel.
Rosii umplute cu salata mozaic(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1754) Rosiile se golesc si se lasa la scurs. Toate ingredientele se taie in cubulete mici, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga iaurtul si mararul si se amesteca bine . Cu acest amestec umpleti rosiile.
Rosii umplute cu branza de vaci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4435) Rosiile se pregatesc pentru umplut, se sareaza si se lasa la scurs cu gura-n jos. Maslinele si mararul se toaca marunt apoi se amesteca cu branza de vaci. Se condimenteaza cu sare si piper. Cu acest amestec umpleti rosiile.
Rosii umplute cu pasta de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2719) Rosiile se pregatesc pentru umplut, se sareaza si se lasa la scurs. Pestele se scurge de ulei, se faramiteaza cu furculita si apoi se freaca bine cu margarina. Se condimenteaza cu usturoiul ras sau tocat marunt, sare, piper si se omogenizeaza. Cu acest amestec umpleti rosiile. Deasupra ornati cu patrunjel verde.
Vinete pane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1807) Se spala bine vanata si se taie felii subtiri (aproximativ o jumatate de centimetru). Feliile se pudreaza cu sare si se asaza pe o farfurie cateva minute sa se scurga. Separat, se bat ouale cu faina, sare, piper. Se dau apoi feliile de vinete prin amestecul de ou, prin pesmet si se prajesc in ulei incins.