Trigoane cu nuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3631) Framantati faina cu 130 g unt, 100 g zagar, zaharul vanilat, praful de copt si ouale. Aluatul rezultat se pune la frigider timp de 30 minute. Incingeti cuptorul la 175 grade. Topiti restul de unt intr-o tigaie. Adaugati 200 g zahar, nucule, 4 linguri de apa si amesctecati continuu pana da in clocot. Intindeti aluatul pe o tava unsa cu ulei, ungeti uniform cu dulceata si presarati pe deasupra compozitia cu nuci si zahar si dati la cuptor timp de 35 minute.
Prajitura cu nuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1968) Prima foaie: Se bat 5 albusuri spuma se adauga treptat 5 linguri de zahar tos, dupa care se adauga cele 5 galbenusuri, nuca macinata si faina. Dupa ce se tapeteaza tava de la aragaz se toarna compozitia, se lasa la foc mic 15 min.
A doua foaie: Se bat 5 albusuri spuma cu 5 ling zahar tos. Dupa ce prima foaie s-a copt cele 15 min, se adauga a doua foaie si se lasa in continuare la cuptor inca 15 min, dupa care se lasa la racit.
A treia foaie: Se amesteca untul cu zaharul pudra, pana ce devine o pasta fina dupa care se adauga cele 5 galbenusuri unul cate unul, apoi vanilia si romul.
Dupa ce s-au racit foile, se adauga foaia a treia, se intinde cu un cutit, apoi se rade ciocolata si se pune la frigider.
Prajitura cu nuci si pesmet(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4451) Blat: Ouale se bat un pic apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca toate - cu mana sau la robot. Se intinde o foaie de 1/2 cm pe o hartie pergament (eu folosesc folie de aluminiu sau de plastic sau hartie pentru copt) presarata cu un strat de zahar pudra. Se prepara crema. Untul si zaharul se freca spuma apoi se adauga galbenusurile si aromele. Aceasta crema se pune peste blatul intins si se ruleaza
Se tine la frigider cateva ore inainte de a fi servita.
Biscuiti cu nuca glazurata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1673) Untul, zaharul vanilat si zaharul se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana la incorporarea lor. Se aduga faina, sarea si praful de copt. Se amesteca pana devine o coca inchegata si se lasa la rece 15 minute pentru a se intari.
Intre timp se pregateste crantz-ul. Nucile se zdrobesc cu pisalogul pana ajung de dimensiunea boabelor de porumb. Se pune zaharul pe foc, intr-un vas sau o tigaie si se amesteca pana devine lichid. Apoi se adauga nucile si se amesteca pana se acopera complet cu zaharul. Se ia vasul de pe foc iar amestecul rezultat, inca lichid, se toarna in strat subtire intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se da la rece pana se intareste, apoi folia de caramel rezultata se sparge in bucati fine, eventual cu pisalogul pentru usturoi.
Dupa ce aluatul de biscuiti s-a “odihnit”, se formeaza din el bilute de marimea unei nuci, care se preseaza in palme pentru a arata ca un biscuit. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se pun biscuitii in tava la distanta de 4-5 cm, pentru a nu se lipi unii de altii cand se coc (vor creste in diametru datorita prafului de copt) si se lasa la cuptor 15 min. Atentie sa nu fie lasati prea mult pentur ca se vor arde. Seriile urmatoare, dupa ce cuptorul a fost incins bine pot fi lasate si 10 min.
Se scot de la cuptor, se ung cu albusurile ramase batute spuma si peste albus se presara crantz-ul. Se mai lasa la cuptor 2-3 min.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se pastreaza in caserole inchise ermetic, pentru mai multa fragezime.